Subat mart ayında ikinci çizgiyi görmek isteyenler liste yapalım mı?

yok canım walla mac bile izledi bişi demedimm simdide kalk birazda ben bakım pc ye diyo wallaaakaydirigubbakcemile3

kızlar profiterol tarifi arıyorum nette

Profiterol

Malzemeler

Hamuru için;
• 1,5 Su Bardağı Su
• 100 Gr. Margarin
• 1 Su Bardağı Un
• 5 Yumurta
• 1/2 Çay Kaşığı Tuz
• 1/2 Çay Kaşığı Şeker
İç Kreması için;
• 2,5 Su Bardağı Süt
• 2 Çay Bardağı Toz Şeker
• 1 Çay Bardağı Un
• 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
• 1 Paket Vanilya
• 2 Yumurta Sarısı
Profiterol Hamurunun Yapılışı
• Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
• Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
• Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.
• Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
• Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
• Tepsinizi hafifçe yağlayın.
• Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin.
• Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.
• 20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.
• Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın.
• Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
• 1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin. (Ben yine mikrodalga fırında pişirdim.)
• Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.
İç Kremanın Yapılışı;
• Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.

NOT 1 : Profiterol hamurlarını fırına verdikten sonra hiç bir aşamada (pişerken ve fırının içinde soğurken) fırının KAPAĞINI AÇMAYIN. En önemli kural budur.
NOT 2 : Bir diğer önemli kural yumurtaların mutlaka teker teker eklenmesi ve her eklenen yumurtanın karışıma çok iyi yedirilmesidir. Ben bu aşamada el blendırını kullanıyorum.
NOT 3: Profiterol (masa tenisi topu gibi) küçük toplar halinde olsun istiyorsanız, çay kaşığı ölçüsü idealdir. Küçük ekler boyunda isterseniz 2 çay kaşığı kadar hamur alın ve serçe parmağınız kalınlığında ve uzunluğunda yapın.

NOT 4: Profiterol hamurlarını piştikten sonra bir kaseye koyup, üzerini strech film ile kaplayarak buzdolabında 3-4 gün saklayabilir, servis edeceğiniz zaman krema ile doldurma ve soslama kısmını yapabilirsiniz.

NOT 5: Bu ölçüler ile iki büyük tepsi profiterol hamuru elde ediliyor. İlk tepsinin tüm pişirme ve soğutma işlemi tamamlandıktan sonra, fırını tekrar ısıtıp aynı işlemleri ikinci tepsi içinde yapmalısınız.

NOT 6: Bu ölçülerde profiterol için 1 paket çikolata sos biraz az geliyor, siz bol çikolata soslu seviyorsanız 2 paket sos pişirmenizi öneririm.

Profiterol (6 Kişilik)
Malzemeler
HAMUR MALZEMESİ
2/3 su bardağı un
6 çorba kaşığı margarin
2/3 bardak su
1/2 çorba kaşığı toz şeker
3 yumurta
ÇİKOLATALI SOS İÇİN
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1/2 bardak su
3 çorba kaşığı margarin
KREMA MALZEMESİ
1 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1 paket krem şanti

Yemeğin Tarifi
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Erimiş margarinin içerisine su ve toz şekeri katarak bir taşım kaynatın. Bu karışımın içine un atarak iyice karıştırın, 5 - 6 dakika kadar pişirmeye devam ederek hamurunuzu hazırlayın.
Kabı ateşten alarak 3 yumurtayı içine kırın, iyice karıştırarak yumurtaları hamura yedirin.
Elde ettiğiniz hamuru bir sıkma torbasına koyarak kuru bir fırın tepsisine ikişer parmak ara ile küçük yuvarlak hamurlar sıkın.
Tepsiyi kızgın fırına vererek hamurlar kabarıp, üzerleri pembeleşinceye kadar aşağı yukarı 30 dakika kadar pişirin. Fırından aldığınız hamurları 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurları kırmadan bıçakla tepsiden çıkarın. Sıcakken enli kısımlarını kapak şeklinde kesin. Hamurları bir kenara ayırın.
KREMANIN HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yumurta sarılarını, şekeri ve vanilyayı koyarak iyice karıştırın. Kaynar sütüazar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocağın üzerine koyun unu ilave ederek krema kıvamını alana kadar karıştırarak kaynatın. Son olarak tereyağını ekleyerek yeniden karıştırın.
ÇİKOLATA SOSU
Bir kaba kakao ve şeker koyarak iyice harmanlayın. Kakaolu şekere azar azar su ya da sütü kattıktan sonra kabı ateşe koyun. Karışım boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Sos koyulaşınca kabı ateşten alarak margarini katın, karıştırarak sosa yedirin.
Hazırladığınız ağzı açık hamurların içine kremalar doldurarak kapaklarını kapatın. Kremalı hamurları bir servis tabağına dizin. Üzerlerine çikolata sosu dökün, hazırladığınız krem şantiyle sosun üzerini de süsleyin.

senin yapıp denediğin bi tarifmi bu canım yoksa nettenmi koydun

aman adasssss boşver yaaa napalım arkadasın dedigi gibi istemiyom diyenler hemen hamiş oluyooo

öyle bebişim valla görümcem 3 senelik evli istemiyom diye diye 3. ye hamile

kıs içimi acıtıyor onu görmeye tahammül edemiyorumm

tatlım melikeler hep aynı mı acep sende iyi niyetli olduğun için bi çok şeyi kaybediyor musun

senin yapıp denediğin bi tarifmi bu canım yoksa nettenmi koydun

canım netten ama yaptım iki kere burdan bakarak aynısını ama baya oldu yapalı 1 sene önce falan yapmıştım ilk tarifi yaptım ben...aman uğraşmahazır al ye kız bim marketlerinde varmış güzel diyolar görümcem alıyomuş sürekli...

kıslar burda şimşek çakıyor yağmur da varr tırstım kocişimde yokk anammmmmmmmm elektrik giderse
amann bu korkaklıkta nereye kadarr

bende bimden topları hazır alıp içini dolduruyodum canım ama , bime gittim buğün bulmadım adam satışı kakltı onların dedi nedense

sen eşinin huyunu daha ii bilirsin canım hadi arad gelsin barışınnn....sonrada ....a yyyyyy

kaydirigubbakcemile :kedi:

yook bebem nereye geliyo yeni gitti işe çalışıyor bizim ki yarına ancakk :)
amannn gececii yawwww kıs varya işinden nefret ediyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…