- Konu Sahibi boncukkkkk
-
walla cnıam benım bıldığım son 3ay yapılmaması ama kışıye gore degışe bılır.bebişlerımız yavaş yavaş aşağıya doğru ınıyor ama rahme yaklaşıyor.ben son zamnlarda ozellıkle 32. haftadan sonra benım içim rahat etmez walla .bız bebişi öğrendık öğrenelı kankayız.aslında boylede cok zor ınankı onceden erkeğın sınırı gıdıyordu şimdi atamıyor.bazen cok sınırlı oluyor.hıç evlılığımı anlayamadım bee bende evlendım 1ay sonra hamıleyım .5.5 ay gectı oyle sonra bbek alındı 40gun kırklısın oyle gectı sonrada 5 ay sonra tekrar hamıleyım tekrar kardeş olduk.benım adam yıne sabırlı ben ne yapayım.walla kızlar bebişimi alıyım hayırlısıyla 8-9 sene bebk ıstemıyorum evlılığım tadını cıkaracağım(tabı rabbım vermezse)
MASALcım istanbuldaki sağlık ocaklarında yapmıyolar idrar testi ama başka illerdekilerde yapılıyormuş...Sen hatırladığım kadarıyla başka bi ildeydin,belki yapıyolardır sizinkinde de...Doktorunda gittiğinde tansiyonunu ölçüyosa yüksek çıkması durumunda idrar testi ister muhtemelen:44:Ama kan testini yaptır,kansızlıkta önemli mevzu
Canım lansinohu son ayda kullanmaya başlayın diye söylemiş tecrübeli anneler,ben de bu hafta başından beri az azkullanıyorum...Gerçi şu krem mevzularında hiç istikrarlı bi tablo çizemiyorum 1gün sürersem 2gün unutuyorum ama bu sefer unutmam İNŞALLAH:26:
MASALcım benim sezeryan nedenim bol,hem tüp bebek olması,hem bebişin ikizinin içimde ölü olması,hem de şeker mevzusu yüzünden sezeryan düşünülüyo tatlım
canımmm sağlık ocağına gittim idrar ve 3 küçük tüp kan verdim pazatesi belli olacakmış. doktor hemen protein kaçağı wardır dedi ilaç yazmaya kalktı bende test yapılmadan içmem dedim, hemen ilaca yönelioolar ya belki bişi yoktur dimi yani. allah hayırlısıyla bebeğine sağlıkla kavuşmanı nasip etsin canımm. kremi alıp 2 haftaya kadar başlim bende. aaa bakk annem beni emzirirken göğsü yara olmasın diye ilk emzirmeden hemen önce rendelenmiş soğanı göğsüne sürüp bekletmiş, hsonra göğsünü temizleyip emzirmiş. hiç yara olmadı dedi. bilmiorum bendede işe yararmı ama deniycemm. hatta doğuma 1-2 hafta kala banyodan önceleri yapcam bööle. eskilerin yaptıkları çoğu önlem işeyarıoo .
ASİYEcim ben hafta olarak 30.haftadan sonra 4boyutlular iyi çıkmıyo diye biliyodum ama çekilebiliyo demek ki:44:Ağda işinide benim canım çok tatlı olduğu için şu kıl tüy mevzularında hiç ağda yapamadım özellikle alt tarafaJiletle hallediyorum işimi gerçi o da çok zor olmaya başladı, ama son zamanda kocişten destek alırız artık:26:
asiyecim masalın mesajınıda benim mesajımıda alıntı yapabilmişsin,cevap yazarkende bana yazıcağını benimkinin altına,ona yazıcağınıda onun mesajının altına yazıcaksın,tamam olucak
Ayyy kıyamam daha 2,5yaşında mı kardeşin,aralarında kıskançlık durumu olur mutlaka ama bi şekilde dengelenir..Benimde ev sahibimin torunu var 8aydır bizim evden çıkmadı desem yeridir onla bizim kız arasında bile kıskançlık olucağını düşünüyorum sizinkinde hayli hayli olur:26:Artık bi şekilde dengeyi sağlıycaz bakalım:44:
evet şimdiden daha çok benim üstüme düştü ama konuşuyorum onunla bebek getircem diye alışır inş.. :)
bu arada kızlar dün dr.a gittim güzel kızım 2150 gr olmuş dr. herşey yolunda dedi baş aşağıda dönmüş doğuma hazırlanıyo bebeğim :)
dün gece çok kötüydüm sürekli ağladım sol ayak topuğumdaki damar sanki çekiliyo gibi oldu çok canım acıdı eşim saolsun sıcak su felan yaptı ovdu gzlce öyle uyudum ama uyuduktan sonrada göğsümün yarısı ve karnım çok ağrıdı şimdide bacağımda ağrı var noldu ki böyle yaa 2 gündür ağrılarım arttı farklı yerlerde en iisi bugün ben hep yatıyım dinleneyim biraz
hayırlı cnaım en azından doktorun fark etmış.hayırlısıyla alırsn işh dıkkat et fazla yere eğilme o zaman kordon dolanıyor dıye blıyorum en kadar doğru.Merhaba kızlar girmişken yazayım dedim. Ben Şubat değil Ocak annesi olacağım hayırlısıyla. Geçen haftaki muayenemde bebişimin başı falan da dönmüştü ama kordonun oğlumun başına dolandığını farkettik. Normal doğumun riskli olabileceğini söyledi. Bebek az daha büyüsün 38. çok geçmeden alacağız dedi. Tarihi kesinleştirince eşimin ablasına da haber vereceğiz. O da çocuk doktoru olarak girecek doğuma hayırlısıyla.
Sağolsun biz kordon falan deyince çok korkmuştuk ama eşimin ablası bazı sezaryenlarda boynuna 3 defa dolanmış, kordona düğüm atmışlara bile rastlıyoruz, önemli olan tespit edilmesi dedi. Normal doğum olsun diye kendimi çok motive etmiş, yürüyüşler yapmış, başın dömnmesi için yollar denemiştim. ama kısmet Oğlum hayırlısıyla kucağı ma gelsin de.
Bir daha girebilirmiyim bilmiyorum. allah hepimize bu mutluğu mutlu sonla tamamlamayı nasip etsin. 20 Ocak civarı sezeryan olacağım. Berden ve oığlumudan dualarınızı esirgemezseniz sevinirim.
walla çocuk çabuk olunca evlilikten bişey anlamamak çok normal. sağlıklı bi şekilde çocuğunu kucağına al inşallah. kocana sööle az kaldıı sabırr diyee :) ben çocuk için 4 yıl bekledim evliliğim iice otursun gezip tozalım diye. iice gezdikk bebek istedik ilk denemede oldu şükürler olsun. rabbim bebek isteyenlere bu mutluluğu tatdırsın inşallah. ama dünyaya da bi kez gelios, nezaman ne isterse onu yapmalı insan dimi.
kızlar bende 2 şubatta doğum yapacağım.37 haftadayız . ama 2 gündür çok yoğun belim ağrıyo makatta kalçada çok ağrı var sanki kırılmış gibi oturamıyorum yatamıyorum.karnım sertleşti. biyere dokunsam çok canım yanıyo.sizde de böyle şikayetler var mı?
Nilayu ben şuan 36 haftadayım bu hafta başladı diye bilirim agrılarım herkeste farklı görünüyor demekki Civiliye bende gitmiştim eşimle beraber aldım birşeylereşimin aceleliginden dogru dürüst bakamamıştım ucuzuda var pahalı ürünleride var..
hmm bendede başta vardı.kucuk gosterdı sonra buyuk gosterdı şuanda tam adet tarıhıme gore gıdıyor.canım benım doktorum 28. haftadan sonra 3 hafta sonra geleceksınız dedı.ondan sonrada 2 haftaya duşurdu.ayda cok gec degıl mı? artık .henuz gırm edım nts ye ama bakalım cumartesı gunu gıdeceğim doktoruma ben tenklı ulturasyona hemde kendı doktoruma gıdeceğim.bakalım bu gıttığımde sokacakmı?sokmazsada bır dahakı gıttığım keısn sokar herhalde .gelınce hemen yazarım:) bu arada doğumlarımız cok yakın .
NİLAYU bana magnezyumu ilk defa sağlık ocağı vermişti sonrasında doktoruma sorup kullanmaya başladım...Gerçekten kasılmalara falan çok iyi geliyo..Ben geçen haftalarda biraz aksatmıştım şimdi yine düzenli kullanınca ağrılar azalmaya başladı....Doktora ağrılarını söyleseydin yazardı belki,olmadı git sağlık ocağına yazdır,sonuçta gebelikte hemen hemen tüm gebeler kullanıyo magnezyumu...Bu arada cidden baya uzun ara veriyo doktorun,özellikle 32.haftadan sonra çoğu doktor ya 15te bir ya da haftada 1e düşürüyo kontrolleri:26:Ama senin yapabileceğin bişey yok tatlım,bu süre içinde anormal bi ağrın olursa,bebişin hareketlerinde azalma falan hissedersen gününden önce gidersin sendeAma hareketlere dikkat etcekmişiz bu ara:26:
Bugün doktora gittik,sağolsun bizim kız bugün nstde gayet iyiydide tekrar tekrar bağlanmak zorunda kalmadık
Ama şu var ki bizim kız içerde rejime başlamış sanırsamGeçen hafta 2960çıkmıştı bende bu hafta 3000ini geçmişizdir diyodum ki,anaaaa 2700çıktı..Dedim ama geçen hafta böyleydi..Bide geçen hafta bizim doktor yok diye başka bi doktor ölçmüştü,o yüzden ölçümlerde farklılık olabilir 200-300gr oynama olur dedi...Haftasıyla uyumlu önemli olanda bu dedi,bizde çaresiz boynumuzu büktük iyi madem dedik ne diyek:44:..Sağlıklı olsunlarda kilo sonradan alınır
Bide tansiyonumuz 13-9çıktı doktor bikaç tahlil istedi,yine idrar tahlili de istedi yarın arıycaz,konuşcaz, İNŞALLAH bişey yokturda hayırlısıyla 39haftayı doldururuz
Şu gebelik zehirlenmesi gözümü korkutuyo doğrusudaha geçenlerde kayınvalidemin 8aylık hamile bi tanıdığı gece eşi görmüş banyoda yerde yatıyomuş,eli,ağzı kitlenmiş şekilde,hastaneye yetiştirmişler bebiş hemen sezeryanla alınmış ama annenin bilinci ertesi gün anca açılmış...ALLAH korusun tüm hamişleride bizi de RABBİM sağlıkla,hayırla kucağımıza da almayı nasip etsin
Senin meleğin baya büyümüş Umarım içeride gelişebildiği kadar kalır, çıkarkende seni zorlamazevet teyzoşlar biz geldik... size yeni haberlerimiz var :)))
Dün Dr. teyzemize gittik. Meleğimin gelişimi gayet güzel... 34+5 de 2.500 gram ve 46 cm olmuş... gelişiminde maşallah bir sorun yok ama yinede annesini çok fena zorluyor...
Doktor da tansiyonum tekrar fırladı... biraz sonra tekrar ölçtü 17 den 16 ya düştü...
Bu durumda en geç 15-16 geçmezse 25 ocakda alıcam bebişi dedi. tabi daha önce 17-18 leri görürsek acil alınır dedi. zaten 35 hafta dolduğu için ogan gelişimi tamamlandı... sadece kilo alıyor bu saatden sonra ve tabiki kalbi içinde her kazanılan gün önemli... ama yüksek tansiyon bu durumda bebekten çok anneye zarar verir dedi... riske girmeyelim zaten 4-5 haftadır uzatmaları oynuyoruz dedi...
Dua edin de arkadaşlar bir 37. haftayı görelim... gerçi ben pek güvenmiyorumda kendime.... artık daha çok taktım ya gece uyuyamıyorum.. kalktım dün gece mesela ooo tansiyon 18
bi dakka sonra 17
tabi telaşlandım her 30 dakika ya bir ölçtüm en son sabah kalktığımda 13 çıktı iyice kafam karıştı.... gün içerisinde de iyidi ama biraz önce yine 18 çıktı... birazdan tekrar ölcücem inş. düşük çıkar... birde bu değerler günde 4 tane alfamede rağmen...
yani uzun lafın kısası önümüzdeki 2 hafta içeriside Allahın izniyle bebişime kavuşucam....
sizler nasılsınız? melekler ne yapıyor....
bızde boncuklaa dıyorduk brı doktora gıdecekdı kımdı dıye.maşallah bebişine hadı hayırlısı bakalım annesıne yardım etsınde kolay doğumlar olsun.artık yavaş yavaş ağırlaşmaya başladık walla hıç bırşeyı benımde gozum yemıyor.bırde bugunde mısafırım var.canım pasta yapmak ev işi yapmak yeırne uyku ıstıyor walla.sen kendını yorma canım dınlen ayakta fazla kalma .
kızlar bende 2 şubatta doğum yapacağım.37 haftadayız . ama 2 gündür çok yoğun belim ağrıyo makatta kalçada çok ağrı var sanki kırılmış gibi oturamıyorum yatamıyorum.karnım sertleşti. biyere dokunsam çok canım yanıyo.sizde de böyle şikayetler var mı?
Benimki neden böyle erken başladı o zman panadol ya :26:Benim eşim de normalde acelecidir ama, uzun süredir bu alışverişi beklediğim için kuzu kuzu dolaştı benimle
Ya banada ayda bir çok gibi geldi.Topikteki kızlarda hep iki haftada bir yazmış, sorun bizde mi bilemedim ki? Neyseki ikimizde nst ye girmemişiz, en azından ordan uyumluyuzYarın doktora gideceksin o halde, iyi haberlerini bekliyorum.
bu gıttığimdede doktorum sokmadı nts ye zaten cokta ağrım fılan yok.ama yıne 2 hafta sonrasına çağırdı.
Ya Sağlık ocağı beni 32. haftada çağırmıştı ama gidemedim hafta takibimi yapamadığım içinBu arada benim yanlarım çok ağrıyor gece hiç uyuyamıyorum siz ne alemdesiniz bayanlar
inş.. cnm hepimizin doğumu çok kolay olur inş.valla bana hamile olduğumdan beri pek misafir gelmiyo gelende kendi yapıp getiriyo bana diyolar sakın yapma diye eşimde evleri temizliyo saolsun bana bişey kalmıyo yaniartık hepimizin daha çok uyumaya ve dinlenmeye ihtiyacı oluyo
Benimki neden böyle erken başladı o zman panadol ya :26:Benim eşim de normalde acelecidir ama, uzun süredir bu alışverişi beklediğim için kuzu kuzu dolaştı benimle
Ya banada ayda bir çok gibi geldi.Topikteki kızlarda hep iki haftada bir yazmış, sorun bizde mi bilemedim ki? Neyseki ikimizde nst ye girmemişiz, en azından ordan uyumluyuzYarın doktora gideceksin o halde, iyi haberlerini bekliyorum.
Ya Sağlık ocağı beni 32. haftada çağırmıştı ama gidemedim hafta takibimi yapamadığım içinBu arada benim yanlarım çok ağrıyor gece hiç uyuyamıyorum siz ne alemdesiniz bayanlar
bu gıttığımdede nts ye sokmadı doktorum zaten ağrım fılanda cok aşırı yok.ama yıne 15 gun sonra çağırdı.canım senınkı her ıhtımale karşı çağırması laızm dıye duşunuyorum. bu haftalar tehlıkelı oluyor su azalması zehırlenem fılan.ama demekkı doktorun tehlıke gormuyor.
Ağrılarım varda yoğun değil dediğin gibi yoğunlaşırsa erken giderim hastaneye.
Boncuk ben çok kötüyüm ya çevremdeki her olayı kafama takıyorum. Sürekli birilerini kırdım mı diye düşünüyorum, çevremdeki insanlar mutlu mu huzurlu mu bunları takıyorum. :2:acaba hamilelikle ilgili bi durum mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?