Şubatta doğum yapacaklar haydi geri sayımaaa:)))

KELEBEKcim bebek şekeri işini hallettin mi..Bizimkiler geldi dağıtıcağımız sepette,şekerlerde çok tatlı..Eğer çok fazla para vermiyim cici bişeyde olsun diyosan alınabilir yani,cidden güzellerBide içinde şeker olmadığı lavanta olduğu için daha kalıcı olur,insanlar şekeri yemek için ambalajı bozmamış olurlar diye düşündüm bennnn:26:

RAHATLIKLA PEK ILGISI YOK CAnım ben nette baktım hafta hafta gebelıklerde onlardada artık doktorunuz 2 haftaya bır cağıra bılır fılan dıyordu.demekkı doktordan doktora değişir.ben bıraz tedırgındım bebğime alışmak ıstemıyordum.doktora artık alışa bılırmıyım dedım:) oda şimdi benım her gıdışımde sağolsun motıve edıyor.doktor dedığın boyle olacak walla .

sorma boncukcuğum doktorum o kadar cok uğraştıkı yok bu cocuk aynı babası ve annesı gıbı ınat olacak kapadı acmadı:) ne bılem bende anlamadım.uzun zamndan berı gelmek ıstıyorlar zaten hepsıde gelecek haftayı buldu.eşime dedım artık mısafır fılan yok ben dınleneceğim.oda salı gunu arkadaş kalmaya gelecek:)neysekı onu cok sevıyorumve cok anlayışlı bana zaten bırşey yaptırmaz başkası olsa kabul etmzdım.boncukcuğum artık gecelerı uyku uyuyamıyorum mıdem yanıyo bebiş gogus kafesımı sıkıştırıyo.ağrımda oluyo artık.

canım yumurta fılan hıç yeme bence oda proteın cıkartıyor.ben bır ara gunde bır taneden 2ye cıkardım doymuyorum dıye doktorum 1tane ye dedı.benım arkadaş 5tane fılan yıyormuş duşun doktoru kızmış proteın cıkar ıdrarında demış.ödem fılanda varmı canımsenın?onlarda belırtıyo.bugun doktorum aferım dedı bana ödem hıç oluşmamış dedı.bu evde ölçulen tansıyon aletlerı hıç duzgun cıkmıyor canım.ben gebelığım başında sureklı duştuğu için olcuyordum 2kere ust ustte bakıyor arada ucuk rakamlar cıkıyordu.tansıyon cok cıkıyordu bır bakıyorsun cok duşuyordu.bana onun doğru olmaıdğını gerekırse hergun aile hekımlılığıne gıdıp gunluk tansıyon takıbı yapmamı soyledıler.cok şukur benım gecmıştı.işh senınde sorunsuz olarak gecer.bu arada en gec ben mı doğuracağım normalde 27 şubat dıye gecıyor.

canımm benim doktorda beni ayda bir çğırıo ve nst ye de sokmuoo. 34 haftadayım randövim 36. haftamızda bakalım ondan sonra sık sık çağıracakmı:)

boncukummmm, bende sağlık ocağına cuma günü idrar ve kan verdimm eğer idrarda protein varsa hemen doktoruma gitcemm. tansiyon düşük çıkıo bende ama ellerdeki uyuşukluk hiç geçmio, bide idrar rengim koyulaştı gibi gelio. ya bu kasılmalar ne zaman başlıoo. benim çok nadir de olsa kasık biölgemde ince bi sızı şeklinde bişiler oluoo du. bunlar diildir herhalde. eğer protein kaçağı varsa erken doğurtabilirler dimi?

teyzelerii dün bartuya gardırop aldıkkk koçtaştan. aslında raflı bölmelerini bebeğe, askılı bölmesini anane babannesi dedeleri gelecekk onlar kullansın diye normal 3 kapılı gardırop aldıkk. bi eksikk battaniyemiz kaldıı, ufacık battaniyeler 30 tl yuhhhhh yafff. bugün kocamla küçük bi beşik alcaz onu salona koyarız doğuş bebede 65 tl, ihtiyacınız varsa bakın. ben oyun parkı almıştım görüş bebede kazık yemişimm :) onu yatak odamıza küçük beşiği de salona koycaz taşıma dersi olmasın diye...

Aaaaaa konumuzu yine taşımışlar bu tarafa,neyse ki bu sefer kilitlememişler,devam edebilcez yaniiii

ASİYEcim mide yanmasına buzdolabından alıp içtiğin bi yudum süt çok iyi geliyo,bende çok sık olmuyo ama olduğunda süt çok işe yarıyo:26:Yumurta falan zaten artık haşlanmışını hiç yiyemiyorum,anca haftada bi omlet şeklinde yiyebiliyorum:26:Allahtan ödem yok,doktor ödem olmamasına da sevinmişti zaten,tansiyonumuda evdeki aletle ölçüyorum 2kere üst üste ölçüyorum ikisinde de birbirine yakın deeğerler çıkıyo,o yüzden şimdilik doğru ölçtüğünü düşünüyorum:44:Tatlım sanırım en geç sen ve Nilayunun tarihi,şimdilik öyle gözüküyo ama zaman ne gösterir bilinmez,hayırla,sağlıkla gelsinlerde,hem fena mı olur,biz sen doğum yapana kadar biraz tecrübe edinirsek sana da anlatıveririz yaptıklarımızı

MASALcım sende sonuçlarının pazartesi alırsın herhalde,ama tansiyonun iyiyse bişey çıkıcağını zannetmem,el uyuşmanda muhtemelen doğumdan sonra kaybolucak gibi duruyo:26:Canım kasılmalar az az rahimde,kasıklarda falan olabiliyo,yalancı doğum sancıları 32.haftadan sonra başıyo,o yüzden seninde yavaş yavaş bişeyler hissetmen normalEğer protein kaçağı varsa sürekli tahlille kontrol altında tutuluyo canım ve tansiyon ilacına başlanılıyo sonrada çok artış olmazsa dokunulmuyo ama kötüye giden bi durum varsa doğurtulabiliniyo

Gardolabınız hayırlı olsun,güle güle kullanın İNŞALLAHBattaniyeler falan cidden çok pahalı,biz çok şükür alışveriş işinden yırttığımız için bu yönden şanslıyızCanım park yatak aldıysan, o da odadan odaya taşınabiliyo küçük beşiğe ekstra gerek varmı ki...Gerçi park yatağın eni geniş olanlardansa kapılardan geçmesi zor olabilir ama eğer eni dar olanlardansa kapılardan geçmesi zor olmaz, küçük beşik yerine başka bi ihtiyacınızı alabilirsiniz gibi:26:

yenı yerımız hayırlı olsun:) içiyorum canım sutu bol içiyordum bu ıkı gun ıcemeıdm belkı ondan hıssettım bu kadar.aman dıkkat et boncukcuğum bebiş ve sen onemlısınız.bu arada yaş kaç senın?hayırlısıyla gelsınde ne zaman olursa artık en azından sızden bılgı alırım bır yandanda kıskanırım bende bebişimi ıstıyorum dıye bbeişler olunca belkı unutuluruz bıze zaman kalmaz.

beşik biraz geniş zorlanabiliriz hem ucuz dedi eşimm kısacasıı hoşuna gitti :) alsın yaff :))) battaniyemizde,kıyafetlerimizde bugün tamam dır. bi eksik kalmadı sanırımm yuppiiii. hadi gelsin bebeklerr :))

canım benimde hoşuma gidiyor ama insanın kendi işini yapması gibisi yokmuş bunu anladım. dogumdan sonra boşluga düşmezyiz umarım:)) ilgiler azalıyormuş genelde benim sezeryen olacak sezeryen olanalr genelde kullanamıyormuş korseyi bende deniyecegim
ben 36+2 günlük olduk bu yazıları inanki gecenin 4 de yazıyorum uyku yok nefes alamıyorum halbuki uyumak lazım bebekler olduktan sonra zaten uykusuz kalınacak..

Boncuk canım yine taşınmış sayfamız haber verdigin için tekrar teşekkürler

senin yazılarını okudum maşallah minigine tansiyonunda iyi çıkmış belli gün vermedi sanırım sana dr.
ben cuma tekrar gidecegim bir sıkıntı varsa dedi hemende alabiliriz 24 bile beklemeyiz dedi
ay heycan basıyor bazen bana kovuşma vakti gelmek üzere:)))

Merhaba arkadaşlar,
35+1 günlük hamileyim, normal doğum istiyorum, güvendiğim bir doktorum var ama sezeryan yanlısı bir doktor. Normal doğum isteğimizi duyduğunda yüzü birazcık buruşmuştu ama tepki vermedi. Şimdiye dek bir sorun çıkmadı ve " Epidural de yaparız ağrı duymazsın, vücudun normal doğuma çok uygun" dedi. arkadaşlarımdan normal doğum isterken doktorun müdehalesi ile sezeryan olan çok örnek duydum. Doktorların maalesef geneli sezeryan yanlısı. Umarım doktorum güvenimi kırmaz ve son anda normal doğum için hastane hastane dolaştırmaz.
bu arada Antalya'da yaşıyorum. Doktorumun adını vermeyim şimdi ama konu ile ilgili görüş paylaşırsanız sevinirim. :)

o zamanki ağrılar geçti canım sadece göğsümde kaldı oda normalmiş bebek baskı yapıyomuş hafif hafif kasılmalarım başladı sabırsızlanıyorum bebişimi kucağıma almak için ama onun keyfi yerinde sanırım
magnezyum kullanmadım cnm hiç sadece elevit kullanıyorum ama allaha şükür kramplarım olmadı hiç olsaydı alırdım

cnm tansiyon aletinden değil peşpeşe baktığın için öyle yanlış çıkıyo tansiyonun arada biraz zmn bırakmak gerekiyo ölçerken ama içim rahat etsin dersen tabii aile hekimine git ölçtür umarım bişey çıkmaz bu haftalarda hepimizin korkusu sanırım gebelik zehirlenmesi ama inş.. hiçbirimizde çıkmaz..bu arada benim doğumda 26 şubat bakalım hangimiz önce doğurcaz

cnm artık sezeryan yasaklandı hastanelerde yapan dr.a soruşturma açılıyo rabbim hepimizin gönlüne göre versin en sağlıklısı normal doğum bir sorun olmadığı sürece en iisi normal yapmak ama hayırlısı

sizler nasılsınız durumlar ne??

Son düzenleme:

slm canım hoşgeldin. bende önceden antalyada oturuodum. medikalpark hastanesinde sanem çimen vardı benim doktorummdu o zamanlar hamile diildim ama muayene falan ona yaptırıodum ama arkadaşıma normal doğum yaptırttı bende yanındaydımm. bence süper bi doktor genç bi bayan ama çok ii ve doğumda bayağı başarılı ve kolay geçmişti. şimdi hala ordamı bilmiorum ama deneyebilirsin.

hoşbulduk:)
Bu hafta muayenem var doktorumla açık açık konuşmayı düşünüyorum, medical'e de gidip söylediğin doktorla da görüşmek iyi fikir. Önerin için teşekkür ederim!

PANADOLcum rice ederim ne demek sayf taşınınca buluşamıycaz diye telaş edipbildiklerime mesaj attım bende:26:Gün olarak bizim doktor 2şubatı verdi ama idrarda protein çıktığı için kesin günü ilerleyen günlerde belirliycez galiba...Senin 8günün kalmış bakalım doktorun cuma günü alalım falan demezse tabi,hadi hayırla,sağlıkla doğsun İNŞALLAH Ozan bebek

AGON aramıza hoşgelmişsin canım,doktorların çoğıu maalesef sezeryan yanlısı olmuş durumda artık,içlerinden pek azı normal doğum yanlısı bi tutum sergiliyolar,ama senin doktorun vücudunun normal doğuma falanda uygun olduğunu söylediğine göre seni yarı yolda bırakmaz gibi geldi bana,sen yine gitmende konuş tabi,RABBİM hayırla,sağlıkla miniğine kavuşmanı nasip etsin

ASİYEcim sütü bol içiyodun sen evet hatırlıyorum ama bu söylediğim sadece mide yanması sırasında bi ydumcuk dolaptaki sütten içmek,soğuk süt bi anda mideyi rahatlatıyo en azından bende işe yarıyo:26:Canım benim yaşım 29bitti 30a girdimBebişler olunca yoğunluktan dolayı ilk başlarda dediğin gibi girmemiz zor olur belki ama alıştıkça,anne olmayı öğrendikçe forumada zaman ayırabiliriz umarım:26::44:

beşik biraz geniş zorlanabiliriz hem ucuz dedi eşimm kısacasıı hoşuna gitti :) alsın yaff :))) battaniyemizde,kıyafetlerimizde bugün tamam dır. bi eksik kalmadı sanırımm yuppiiii. hadi gelsin bebeklerr :))

Evet dediğin gibi beşikte ucuzmuş tatlım..Herşeyini sağlıcakla kullansın Bartu beyimiz,beşiğinizide battaniyenizede güle güle kullanın

Aman neyse sorun yaşamayalımda doktora gidiş tarihlerimiz çok da önemli değil =) En geç doğum sennki değil canım.Benimkide 27 Şubat görünüyor, hatta bi ara geç döllenmeden dolayı 8 mart olabilir dedi doktor.Bekleyip göreceğiz artık.

canımm benim doktorda beni ayda bir çğırıo ve nst ye de sokmuoo. 34 haftadayım randövim 36. haftamızda bakalım ondan sonra sık sık çağıracakmı:)

İyi o zmn masalcım yanlız değilmişim. Acaba sık gitmek mi iyi aralıklı gitmek mi ? :26:

Ailemi takıyorum boncukcum, halbuki bi sorun yok evham yapıyorum ama kendimi engelleyemiyorum.Bu durum hamilelik sendromuysa bir an önce geçsin, çok sıkıldım. Arkadasım şimdi iyi fena halde üşütmüş ondanmış rahatsızlığı.

Bu arada sen şekeri nerde yaptırdınn kaç tane yaptırdın?

hoşgeldın agon.sezeryan demesının sebebı mı var yoksa normal doğum olurda doktormu sezeryan dıyor.bunu hıç sorudn mu canım.yanı eyer bır sorun yoksa normal doğum en guzelı.doktorunda ılk bunu soylemesı lazım.benım doktor da normal yanlısı.çunku normal gelenler epıdural normal için gelıyorlar samsunda tek o klınıkte var sezeryan olanlar ıse neden gelsınkı burda en pahalı yer sezeryanını başka yerde yapar.en azından ben oyle olduğunu tahmın edıyorum.

doğrudur canım ama bende şuan tansıyonla ılgılı bır problemım yok hamılelıgın başında bır donem oldu .

boncukcuğum benımde soğuk süt içtiğimde mıdem ağrıyor ve cıkarıyorum.sıcak içtiğimde tıksınıyorum.paket kucuk sutlerı buzdolabı dışına koyuyorum ılık halde tuketıyorum.

neyse hayırlısıyla gelsınde belkı aynıg un doğuma gıderız:)cnaım benımde 7gun gec dollenmem vardı. zamanla duzeldı.hatta bu gıttığım doktor bırazda onde gıdıyor dedı:)

canım hergün girmeye çalışıyorum ama geçen hafta full dışarıdaydık sabahdan akşama kadar :))) eşim izinliydi gezdik bizde :) ara ara girip okudum ama yazamadım... yarın tekrar Dr. gidicez bakalım artık sanırım tam günümüz belli olur inş. yarın gece annem ve kardeşim gelicek. 10 gün sonra kardeşim dönücek ve şubat ın 5 inde tekrar en küçükle gelicek. Sonra hepsi gidecek diğer kardeşim gelicek... Allah izin verirse bu durumda martın sonuna kadar yanlız kalmıcam...

ay canım geçmiş olsun dikkat et kendine... nedir bu tansiyon sorunu son zamanlarda... Vallahi senin 14 benim bazen 18 i buluyor... küçüğüde 10-11 arası seyrediyor... her gittiğimde idrar testi yapıyor temiz... seninde düşük çıkmış sanırım... umarım bi seferlikdir yoksa inmsan takdıkca dahada çıkıyor... benim mesela geçen haftadan beri öyle

sorma boncukcum bizim şeker işi tam bir aksiyon oldu... ben geçen hafta eşime beğendiğim şekeri gösterdim... oda başka bulmuş melekli ... dışardaydık yapanı aradı. işte ürün kodu istedi, eşimde akşam evden arıyayım melek figürlü ama no sunu bilmiyorum dedi... aaa akşam oturuyoruz adamın eşi aradı kaç tane istiyorsunuz ben leylek modelli hazırlamaya başladım diye. eşimde ne leyleği biz melek istiyoruz ama siparişde vermedik ki daha dedi neyse.. kadın ok ben arın eminönünden malzeme alıcam melekli yaparım dedi... başka isteğiniz varmı diye sordu. eşimde sepet ve kapı süsü ama model belirlemedik daha dedi teli kapadı.
sabahın köründe bu hanım bizi arardı işte toptancıda melek şeklinde bulamadım bana güvenirseniz başka yapcam diye. eşimde yok biz hallederiz saolun dedi... kadın pek pişkin çıktı. şey adresi gönderde ben sepet aldım size onu gönderim dedi... bizimkide yüze hiç duramaz olur o zaman o kadar yoruldunuz onu sizden alalım dedi. ben kuduruyorum tabi... başladım ağlamaya beni eminönüne götürmedin başkalarının zevkine bırakıyon herşeyi diye. .. biraz naz yaptım çok üzüldü ok hadi gidiyoruz dedi...
veee biz perşembe günü eminönündeydik.... şeker siparişini verdik kapı süsü beğendiğmiz orda yokmuş gelir yarın dediler. ama malesef ertesi günü orasıda aradı cıks yokonuda onların zevkine bırakıp heycan içinde bekliyorum... muhtemelen yarın gelir hepsi... bu arada sepetimiz haftasonu geldi ve ben kudurdum. neden mi hiç sevmediğim tarzda bişi ve eminönünde 15 tl lik sepete benim sevgili kocacım 35 tl verdi :))) sinirden gülüyorummmmm... neyse oldu artık bakalım. yarın inş. bir daha sinir olmam zaten hakkımı bugun doldurdum.... beynim dönüyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…