Şubatta doğum yapacaklar haydi geri sayımaaa:)))

MASALcım ben biberon olarak sadece hastanede ilk anda bebiş ememezse ve isterlerse diye eczaneden bebedorun minik cam biberonundan aldım...İNŞALLAH biberonluk bi işimiz olmazda güzel güzel emerler bebişlerimiz...Yalnız okuduğum topiklerde avent marka biberonlar çok övülüyo,bulabilirsen avent marka alabilirsin tatlım,ben dediğim gibi sadece elimde olsun diye eczaneden alıverdim öylesine:26:Alt değiştirme örtüsü de bebe mağazalarında satılanlardan alabilirsin,bide canbebenin kullan,at alt değiştirmeleri varmış,bi yere giderken falan çantada taşımak için çok kullanışlı oluyormuş ben almadım ama alan pek çok kişiyi okudum çok kullanışlı diyolar:44:Biberon alırken emzikte almayı unutma,başka aklıma gelen bişey yok yarın tekrar dolapları bi göden geçircem bakıyım gözüme takılan bişey olursa söylerim:26:

Aayyy öyle alengirli işlerden benim eşim hiç anlamaz,mutlaka bi ustayla hallederiz..Yoksa kırar atıverir,elinde kalır gardrop..MAŞALLAH siz halletmişsiniz,eşyalarıda yerleştirdin mi

Canım boncuk evet çok az kaldı mutlu sona benim sezeryenim öglene dogru olacak güzel dilekleirn için teşekkürler açılışı yapıyoruz artık

Aayyyyy bugün bitti sayılır,yarından sonra da Ozan bey kucağınızda İNŞALLAHYanında ,kim kalcak bizim hastanede sezeryandan sonra 2gece kalınıyomuş sizde de öyle miii:26:Yarın akşamdan sonra hiç bişey yemeden mi gitcen salı günü hastaneye

Bebiş iyi ASİYEcim,kımıl kımıl MAŞALLAHBi sıkıntımız yok çok şükür,doğum kısmetse 10gün sonra ayın 2sinde perşembe günü ,bu hafta gittiğimizde tam olarak öğreniriz herhalde..
Biz kanguru değilde anakucağı aldık tatlım,öncesinde portbebe düşünüyoduk,şu kucakta taşımak için çantalar var ya onlardan, ama sonrasında anakucağına karar verdik..Hastaneden çıkarken ben ameliyatlı olcam,eşim arabayı kullancak,yanımızda kayınvalidem olursa o da zaten ameliyatlı o yüzden anakucağı bizim için en uygun olanıydı...

Benden 1gün önce de ablam doğum yapmış olucağı için annemler gelemez büyük ihtimalle,belki kardeşim olur yanımda,ayyy zaten bu hastanede yanımda kimin kalıcağı konusu da tam bi muamma:44:

Sizlerin yanında kim kalcak kızlarrrrrrrr

Boncuk canım evet bugunde bitti sayılır yarın gece 12 den sonra birşey yemiyecegım su içebilrisin demişti doktorum önce öglen gibi alınacaktı bebek dun aradım olmazsa dedi sabah alırız öglene kadara aç kalmak zorlar beni beklemekte sıkıcı olurdu bakalım inşallah herşey yolunda gider
yanımda çok yakın arkadaşım hemşire o kalacak birde annem tebrubeli birinin olması şart

ben biberon olarak Awentin aldım kauçuk emzik aldım ilk 3 ay kauçuk kullanması gerekiyormuş sonrasında silikon öneriyorlar

böyle canım yolculugun sonuna geldik anlıyacagın...

aynen canım bir an önce insan istiyor bebegini görmek kolaymı 9 ay süren yolculuk seninde az kalmış az daha sabret son 2.3 hafta geçmiyor nedense ay sağlıklı gelsinlerde...

canım ben bır ara magnezyum ilacımı içmeyı aksattım ve elımde ve ayağımda tam bır uyuşmazlık olmadı ama bır tuaf oldu.doktora soyledım oda dırek magnezyumu aksatma dedı.oysa 1gun içmemışımdır.şuanda duzenlı içiyourm bır sıkıntım yok.canım bu su gelemsınden bende korkuyorum.damla damla gelınce ınsan anlayamıyormuş.ama bırden gelınce anlamamk ımkansız zaten ben ılk doğumumdan bılıyorum bırden gelınce az su gelmıyor zaten.tabı daha dıkkatlı olmamız laızm artıkbende lavaboda cok dıkkat edıyorum bırşey varmı fılan dıye gunluk pşed kullanıyorum hemen fark edeyım dıye.ama hareketlerınden bellı oluyor bebişlerımızın.bırde son haftalarda daha sık cağıracak doktor buyuk ıhtrımalle o bebğin duruşundan aşağıya ınmesınden fılan bılır.bırde suyun gelmesı için açılma olması lazım galıba arkadaşım kendınde gore bılırsın acılma başladığında bellı oluyor dedı.canım tabı bılınmez doğumun nerde ne zaman geleceğı bnde budan cok korkuyorum ama gecen doktorumla konuşutm dedım ben uzaktayım doğumum tutarsa ne yapacağım.onuda gectım hadı banyo işi temızlık işi ne olacak haa bıre cıkıyolar .doktor dedı doğum bır anda olmaz merak etme en az6saat sancı cekecekısn ekndını bellı eder dedı.yetışırsın 1.5 saat alt tarafı dedı senın sancın başladığında daha belkı acılman bıle olmayacak yada yenı sancın oturmuş olacak dedı.doğum eden arkadaşlara sordum banyoyu fılan ansıl yaptınız temızlendınız dıye.bacaklarda ağdada tmm ama bıkını bolgesı ne olacak dedım.zaten son zamanlar bellı edıyor dedı sancın geldığı an bır ılık duş al temızlen yola cık dedı.hemen doğum olmuyor zaten dedı.benımde bu hafta annem canta içimi gonderecek bende hazırlığıma başlayacağım.kıyafet hıç almayacağım. yeter annemın aldıkları sadece ekndımle ılgılı bolumu ve anakucağı ve kanguru fılan alacağım.kardolabı ve beşiğini beyeneceğim ama doğumdan sonra eşim alacak işh.planlar boyle işh boylede gıder.

ayy ne kadar az kalmış zamanda gecmek bılmez.hayırlı haberleırnı beklıyoruz.ne gu<el ablanda hamıle ve aynı zamnda bebişlerınızı kucağınıza alacaksınız bu kadarı denk gelmez.aynı benım annem walla benı doğum ettınde ebem cok fenadır doğum olduğuna bıle ınanmamış yalan soyluyorsun dıye. duşunun gıder gıtmezde doğum etmış annem .acıkmış ne acıkması acıkılırmı demış bırşey almamış.altına carşaf b ıle vermemış kalkda camaşır yıka demış.tabı ananemı nerde gorecek annem.ıkıncı kardeşimde teyzemle aralarında 1 hafta var.ananem teyzemın yanında tanı yıne babannem bırakmaz ananem gelsın.sezeryan olmuş bunda ertesı gunu hadı kalk demış.en sn kardeşimdede dayımın eşi dağum ettım annem den 10gun once ananem yıen yok gelınıne baktı 40gun boyunca hıç kalkmadı yengem.normal olduğu halde.annemede babannem baktı ama annemı baktı babannem mı bılmıyorum annem ertesı gunu hastaneden cıktı balkonları yıkadı babannemde oturuyordu içerde. senınde annen yanında olamayacak .annemın o yuzden ahtı var 40gun boyunca senı yatıracağım elıne bırşey surmeyeceksın dıyor.40gunde yatılmazama .benım allahtan bır manı cıkmazsa canım annem gelecek hastanede o olacak bakalım ne kadar kalabılırse yanımda kucuk kardeşelrım olmasa 40gun kalır ama onalrda var.1ay kalsa yeterlı.ınsanın kaynanası ne kadar ıyı olursa olsun cekınıyor gıyınmede fılan yada kanlı elbıseler iç çamaşırı ne olursa olsun annen kaynanan gıbı olmuyorkı .

Boncukcum, ben de okulların kapanmasıyla izne ayrıldım cuma günü. Dönüp dolaşıp acaba eksik var mı diye bakınıyorum:)) Geçen gün içime her an doğurabilirim endişesi doğdu, giysiler hariç tüm hastane gereçlerini çantaya koydum. Doğum sonrası kullanmak için bir anne çantası almıştım. Ivır zıvırı ona koydum. Park yatak için Kipadan pazen çarşaf aldım çok güzel, indirimdeydi. Sanırım eksik kalmadı. Varsa da doğunca alırız artık.
İsim konusunda eşim son anda ters döndü. Kendisi Ezo olsun diyordu şimdi de çok doğu kokuyor başka isim bulalım diyor. Ben aylardır kızımı o adla seviyorum, herkese de öyle dedik. Son anda olacak iş mi? Bakalım kriz nasıl çözülecek? Ben başkalarının ne düşündüğünü hiç önemsemiyorum.
Karnım çok geriliyor bu aralar. Kızım da çok hareketli, hele akşamları hiç durmuyor. Son bir aydır kilo da almadım ama bu gerilme neden acaba? Henüz yok ama çatlak olacak diye korkuyorum. Lierac kullanıyorum, doğum sonrası da devam edicem bakalım.

PANADOL canım hastane odasında bir refakatçı için yatak oluyo genelde dimi,nasıl halletceniz kalma işini..Gerçi ben böyle soruyorumda benimde kociş+1kişi kalcak nasıl olcak bende bilmyorum:26:Bide sezeryandan sonra gaz sancısı için kayısı kompostosu bol bol tüketmek işe yarıyomuş,biz yaptık kavanozladık sezeryan gününü bekliyoruz:44:..Bide sakız çiğnemek iyi geliyo diye okumuştum bi yerde, ne kadar doğru bilmem ama gaz sancısı çekmemek için sakızda çiğnenir,kompostoda içilir kanımcaaaAyrıca saatin sabaha alınması iyi olmuş,öğlen çok acıkırdın,İNŞALLAH ağrısız sancısız atlatırsın tatlım ve bi an önce ayağa kalkarsın...Cidden senin ekürin KELEBEKMELEK nerelerde ki,annesi kardeşi gelince bizi unuttuuuuu:26:

ASİYEcim eskiler zormuş be anam,bugün doğum yapsalar ertesi gün ayağa kalkıyolarmış mecburen,son güne kadar çalışıyolarmış ev işi vssss..Biz mi çok hanımız yoksa onlar mı çok dayanıklıymış bilemiyorum:44:Anneme ablamın yanında kalırsın diye ben dedim çünkü onun ikiz olcak,daha fazla yardıma ihtiyacı var yani,benimde sağolsun 5aydır zaten kayınvalidem yanımda,artık daha bi kaynaştık,gerçi ben kendimden biri olsun en azından kardeşim gelsin istiyorum ama o da çalışıyo,artık duruma göre bakcaziyapcaz bi ayarlamaaa

Oooooh artık dinlenme vakti yaniiiiDoğum sonrası için bende anne çantası almıştım,bebeğin ilk giysilerini,benim ilk giyeceklerimi,hep onun içine yerleştirdim diğer valizdekilerle karışıpta sonradan arama işi olmasın diyeee:26:İsim konusunda bende eşimi cayabilir diyodum ama istikrarlı çıktı çok şükür,zira bebek şekerlerine falan ismimiz yazılmıştı:44:
Sizin isminiz karışmak haddime düşmez ama bana da biraz doğu doğu gelmişti ama seviyosanız tabi kiii koyarsınız,bide niye bu kadar kısa bi isim ki diye düşünmüştüm, belki sizin için ayrı bi anlamı vardır diye bişeyde soramadıydım:26:

Karnının gerilme durumu sen kilo almasanda bebiş içerde gün be gün büyüyo tatlım ve haliyle o büyüdükçe bi gerilme oluyo onu hissediyosundur:44:Henüz çatlağın yoksa ve düzenli olarak kremini kullanıyosan çatlak olmaması ihtimali yüksek demektir,gerçi son haftada çatlayan arkadaşlarda oluyo ama senin ki çatlamaz İNŞALLAH...MAŞALLAH benim bacağım göbüşüm aldı başını gidiyo çatlak mevzusunda

Benim bacağımda var birazda göbüşümde valla ben hiçbirini görmek istemiyorum asiye.Hem doğum yapım ve kilo veriyim istiyorum o çatlaklarda gitsin Normaldir kendini çirkin hissetmen canım hamilelikte olağan bişiymiş bende öyle hissediyorum hep.Sürekli makyaj yapıp, parfüm sıkıyorum ama malzeme belli canın ne yapmak istiyorsa yaptır be dediğin gibi ünlüler ne yapıyor

Sende beğendin demek o zmn kesinleşti biz bunları yaptıralım. ,,

Kızlar bizim çantamız hala hazır değil ya, hatta bi çantamız bile yok daha Koçişim para ayrlamalı ve biz bi alışverişe daha çıkmalıyız.Hala bebek odası bakıcaz.Çevremizdekilerde çocuk doğsun öyle alın diyor çok kararsızım ya :26:

Hastanede ve evde yanımda kimin kalacağı ise tam bi muamma.Ben annemin kalmasını istiyorum ki annemde kalmak istiyor, fakat gösteriş meraklısı bi kaynanam var.Sırf annem kalacağı için o da kalır.Elalem ''kızın annesi geldi de, kaynanası yoktu'' demesin diye gelir.Hiç bir faydası olmaz.İş yapmaz, yemek yapmaz ; üstüne bide yanımda kalan kişiye de yük olur.Bi de onu düşünüp geriliyorum.

Kızlar bu arada ben bir kitap kurduyum =) aranızda kitap okumayı seven varsa özellikle Doğum zamanı ve loğusalıkta okuncak Elif Şafak'ın Siyah Süt kitabını tavsiye ederim.Ben hamile kalmadan çok önce okumuştum. Şİmdi elimdeki kitap bitsin, tekrar okuyacağım.Yeni doğum yapmış birinin iç seslerini konu alıyor.

Son düzenleme:
Kızlar bende 3-4 saattir geçmek bilmeyen bir bel ağrısı başladı. Bir arkadaşım kendi doğumunun bel ağrısıyla başladığını, bazılarında kasılma değil de bel ağrısı olduğunu söylemişti. 36+6 dayım, umarım bir şey yoktur. Sizde de var mı bel ağrısı? Ne yapsam geçmiyor, yattım, kalktım, yastık koydum bana mısın demiyor Bebeğimin ayakları hala sağda vurup duruyor, doğum pozisyonu aldığını sanmıyorum. Bakalım hayırlısı.

saol canım evet akrabalarımın çoğu anadolu yakasında... kardeşime yağmur yağmasına rağmen camları sildirdim tülleri yıkattım... temizlikte yaptı ama bugün 20 kişi misafir vardı :))) diyoruz temizlik yapmıştık demi... artık yarınn yine bir paspas çekicek :)))
ya bende kurt var sanırırım bugun 20 kişi var evde ben hala hizmet etcem diye çalışıyorum emeklılık yalan oldu anlıcan :) herkes kızıyor ama duramıyorum :)
Boncukcum ben bir aydır falan uyku uyumuyorum her yarım saate hadi bilemedin bir saate kalkıyorum evde dolanıyorum bazen saatlerce şaka gibi... kafayı yemek üzereyim artık.. gece yatarken duaediyorum şöyle kesintisiz 3 saat uyusam diye ama artık son iki gece onuda heyecandan sanırım uyuyamıcam (((

saol teyzesi ... inş. hepimiz güzel haberlerini paylaşacak burada....

oy maşallah oğluşuna :)) tombik olucak ne güzel sen iyisin ya neredeyse 38. hafta olucak... benim 36+5 de alınacak ama olsun artık bir gün fazla beklemek bile istemiyorum... hazırladım kendimi...
benim doğum Allah nasip ederse sabah 9 da
benim Dr. umda anaetezi uzmanı karar vericek ama sanırım genel olmak zorunda kalırsın demişti... ben epidural olsa dedim... ama arkabalarda üzerime geldi resmen genel ol sakın diye bakalım...

ben 2 kere kestirdim canım hatta geçen hafta gölge falan attırcam dedim annemler bekle az daha izin vermediler.... kaldı artık napalım ( söz dinledim bende...

ay canım uykuya hastretim hasretttt dua edinde bu gece azcık uyku uyuyayım. gerçi sabah 8 de iğnem var hastanede aksi ya kesin uyanamam hep öyle olur... dr. randevum olduğu gün uyusam ya diye kalkarım ((

Kelebekvemelek nerelerdesin sesin çıkmıyor sezeryen günümüz aynı:))))

burdayım canım iyiyim daha çok şükür... vallla annemler var ya bugun de halamla, dayımlar, amcamlar kuzenler falan vardı... giremedim bu saate kadar...
sen nasılsın? heycan ne durumda bakim???

bizde de kalmak için talip çok bakalım artık... eşim ben kalcam kesin diyor, annemle lkardeşimde iyide biz nolcaz diyorlar... antalyadna kuzenim geldi ee bende varım diyor... salı günü tün istanbuldaki akrabalar hastanede olcak sanırım öyle sözleştiler tam bir curcuna :) bizde o nedenle bu hastanede suit odaya karar verdik mecburen :)))

ya bana Dr. bişi yeme demedi bugün hemşireye sordum yemiceksin dedi en az 8 saat öncesinde.. su bile içmicen dedi... ya bide bana lavman yapcaklar sizde de olcak mı öyle bişi???

canım benım annem henuz 34 yaşında duşun artık kardeşlerımde kucuk yanı oyle eskı degıl..rahat edebılıyorsan ıyı canım.bızde rahat anlaşıyoruz ama eşimi paylaşamıyoruz gıbı geldı.kardeşinede hayırlı doğumlar.

sırf gösterış olsun dıye allahım yhaa o zamnda el annesının yanında kalmaısna ızın vermedı der.elın sozune kalsaydık.canım ne olursa olsun anne gıbı olmuyor.annen her şeyı duşunuyor.

mariposaa ıstersen doktorunu ara ve sancın hakkında bılgı ver.normalde doğum sancısı gecmıyor ve gıt gıde sıklaşıyormuş .dıger sancı ıse yer degıştırmeyle fılan gecıyormuş.canım sen yınede dıkatlı ol.doktorundan bılgı al derım.

bende sabredıyorum canım vazgectım gerı.ama kesımı duşunuyorum.gerıde kıyamıyorum .içimı kemıreceğıne onuda yaptırmam galıba.

canım lavmanı mecbur yapacaklar.benım ılk dogumumda yapmışlardı hemen içimi temızlemıştı.benım bırkaç arkadaşdan duydum doğum sırasında yanımdakıne yapmaıdlar banada yapmadı dedı.o sırada bayann tekı doğum esnasında altına yapmış ve hemşıreler ona kızmıştı dedı.bnde cok korkmuştum bendede oyle olacak sannettım demıştı.bende yemek su fılan hıçbırşey yıyemedım.hatta o kadar susadımkı serumun damlalarını saydım walla.allahtan benım tanıdığım vardıda su ve pamuk getırdı pamukla ağzıma su vermıştı hala dua edıyorum walla.

Canım heycanı hiç sorma çok fenayım nerdeyse kalbimiz duracak eşimle okadar salı gününü bir atlatsak saglıklı bir şekilde

bu saate ayaktayım düşün dedigin gibi 3 saat kesintisiz uyumak istiyorum artık wc kalkmaktan evde dolaşıp duruyorum nesef alamıyroum bende artık dayanamıyorum evet 38 içinde olacak sağlıklı gelsinlerde önemli degil
ben genel anastezi olacagım karar verdim epidurale dayanamam belki heycan falan tansiyon yükselmeside oluymuş acı olmuyor ama tepende birileri birşeylerin yaptıgına şahit oluyormuşsun ben lavmanı konuşmadım inşallah olmaz bende erkenden hastanede olacagım en son konuştugumzuda 9 gibi alabilirizde demişti
misafirlerinin hepisi senin dogum içinmi geldi oh ne güzel çok şanlısın sen:)))
ben evde bu süreci yanlız eşimle geçiriyorum
şimdiden ikimizede bol şans olsun sevgiyle kal...

Canım ben çok severim kitap okumayı bu dönemde bebek bakımı ile ilgili son okudugum kitaplar senin bahsetigim siyah sütü okumuştum loğusalıgı güzel anlatmıştı kitapta
bebek olduktan sonra vaktimzi sanırım olmaz kitap okumaya

Canım kilo alımı sebebiyle bel ağrılarının yoğunlaştığını okumuştum bi yerde.Ama seninki yoğun bi ağrıysa doğum başlangıç habercisi olabilir mi :26: Benimde oluyor ama geçiyor.Durumdan haberdar et bizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…