Şubatta doğum yapacaklar haydi geri sayımaaa:)))

saol Boncukcum... evet daha iyiym ama kocaman bir izim var ve üzerine bişey değince çok açıyor. biraz su toplamıştı şimdi daha çok yara haline geldi. hemen buz koydum krem sürdüm ama pek fayda etmedi... Eşim valla kızmaktan beter etti beni... dün sabah geldi işten bende ondan önce kalktım hemen... hadi bi paspas atim dedim... yakalandım hemen... zaten ondan bir fırca attı... bana niye söylemiyorsun diye ... ben iyice tırstım ama mecburen göstercem... ya kızcan ama şimdi devam et dedim açtım gösterdim... üfff hiç bu kadar sinirlenmemişti.... elinde bi daha ütü paspas görürsem hepsini çöpe atarım diye söylendi... bende tabi zaten ütü izine üzüldüm eşimin bu tavrı iyice üzdü beni ağla ağla şiştim dün sinirden... akşam kayınvalidemler geldi kadın bana bakıyor ama soramıyor bişi var hissediyor.. sonra eşim söyledi... oda eşime fırça attı niye sen iş yapmıyorsun diye adama fırsat veren yok ki yapsın... dün bütün gece benimki dır dır etti durdu çocuğa bişi olursa senin bu temizlik sevdandan... vicdanın nasıl kabul edicek... valla sabaha kadar uyku tutmadı korkudan aacaba bişi olursa ben naparım diye.... takıntı yaptım...

neyse bugün Dr. a gittik eşim hemen.. hadi anlat bakalım Tülin hanıma yaramazlığını dedi... Dr. a gösterdim gülmeye başladı... ilk defa gördüğüm bişi değil bu çok sık oluyor. göbek bu büyüdükce yanarda çizilirde morarırda... takma bebişe bişi olmaz senin canın yanar sadece dedi...

neyse o değilde bugün beni epeyce bir korku sardı. Sabah Tansiyonumu ölctüm çok yüksek çıktı dünde tabi sinirden öyle çıkmıştı. Dr. da geçer diye umut ettim fakat orda iyive bi coştu... 15,9 çıktı Dr. rengi değişti benimde tabi ... birde bende çok ödem var eller falan iki misli sosis gibi oldu parmaklarım. şöyle yumruk bile yapamıyorum artık çok fena
hemen bebişe baktı. çok şükür gelişimi iyi... 30+4 deyiz kilomuz 1.712 gr olmuş boyumuzda 40cm.. Bende 18 günde sadece 300 gr almışım ve bunu dolayısıyla bebiş almış zaten..
NST ye bağladı... bebiş hareket etmedi ama yinede kalb atışları iyi dedi... İdrar testi yaptırdı. işte protein falan çıkarsa yarın hastanedesin yatarak tedavi etmeye çalışıcam olmadı bebişi almamız gerekir dedi...
eşimin rengi değişti bende çok kötü oldum tabi tansiyon iyice tavan yaptı... birde 34hafta olsa bekletmez alırdım hemen bebişi ama çok küçük ya demeye başladı... nasıl korktum anlatamam. Ben zaten ellerim böle şiş tansiyonda yüksek bu gebelik zehirlenmesinden çok korkuyordum... ama bi yandan da bugüne kadar idrar hep temiz çıktı bebişde gayet gelişimde önde bile gidiyor... o nedenle yok ya çıkmaz demeye başladım bende bişi... çok şükür allahıma akşam aradı hemen dr. test negatif çıkmış. artık haftada bir kontrole ve nst ye gidicem... dua ediyorum 1,5 ay bi geçse sağ salim normal doğumdan vazgeçtim vallahi

çok tşk ederim canım... Allah korusun şurda 2 ay kaldı allahım sağ salim zamanında kavuştursun hepimizi bebişlerimize...

oğluuuuummm bebişkooooom, ya çok seviyorum ben bu çocuğu yaa. suratsız falan ama gene de çok seviyorum kızlar. kuşum bu benim kuşuuuummmm

bide oğluma bi kızkardeş yaparsam benden iyisi yook

inş Allah gönlüne göre versin :)))

Tşk ederim canım ilgin için... çok şükür iyiyiz kızımla keyif yapıyoz... eee Kocacım ben yaparım işleri dedi ya ben abarttım bugün. erken bezdiricem adamı şunu getir onu götür falan oo süper gıkı çıkmıyor adamın

bakalım babamız götürebilirse ben korkmam çıkmaktan. zaten babamız varken hiç öyle çok gezme lüksümüz yok. bir mağazaya gir al cık hiçte sevmem öyle şeyleri ben.
bugün Dr. hastane ye yatarsın belki dedi diye hemen aldım benimkini alışverişe çıktım kendim için...normal pijama falan çamaşır falan. Lohusa pijamalarınada baktım ama beğenmedim çok kokoş modeller var... almadım. gerçi şimdi boşuna almışım diğerlerinide diyorum hemen 5 dakikada aldırdı bana. Bebe mağzası vardı yanında girdim hemen dikildi başıma eeee napcan eminönüne gitmicen mi burdan alıyon dedi bende kızdım bişi almadan çıktım... Eminönünü başına kakabilirim hep bu durmda

senin beğendiğin bi model var mı netden gönderebilirmisin fikir olsun bize de

oo hadi bakalım yerleşince resimleri bekleriz. bende yerleştirdim ama odamız yok bizim daha... yinede çok keyifli bişi ya... arada giriyoz babamızla açıyoruz dolabı seviyoz kokoş kızımın çiçişlerini

evet ben bayramda ceyizleri almaya gitmiştim hepsi onlara yük olmasın diye. Ay sonu babam beşiğimizi getirecek. Ocak 20 den sonradan annem ve bir kız kardeşim gelicek. diğerleride semester e girince gelcekler... anneme dedim demin zaten ocağın sonunda olacakmış gibi hazırla kendini biz bu gidişle bekleyemicez dedim

gerçi burda istanbulda halamlar yengemler falan var uzakda olsalar onlarda hepsi gelirler benim yanıma ama olsun anne kardeş başka

kızlar selam nasılsınız ben nezle oldum feci halde yatıyorum dr. gitmedim ama agır geçiyor bolca ballı ıhlamur içiyorum
park beşik aldık içine yatak olarak ince pamuk yatak verdiler e bebekten düşündüm saglıklısı pamukmuş onu 3.5 ay kullanılır sonrasında ince oldugu için alta koyunca nasıl olur bilmiyorum park yatak alanlar nasıl yatak aldılar. incecik bir yatak 85 tl

çok geçmiş olsun canım ay ne yaptın öyle sen allah kormuş yine hamilelikte insanın korktuklarıda başına geliyor nedense
dr muayenen nasıl geçti okuyamaıdm geçmişide ateşim çıkıyor hamilelikte nezle olmakta zormuş öpüyorum...

selam canım çok geçmiş olsun... bol bol dinlen dikkat et kendine... valla bu havalar iyice şaşırttı insan dışrarıya çıkarken nasıl giyineceğini şaşırıyor. bende iki gündür sadece hırka giyip çıkıyorum evde kalorifer yakmadığım halde gece kolsuz pıjama ile sırılsıklam oluyorum... sorun bende hadi hamileyim dicem ama eşimde öyle normalde o sıcağı çok sever... hasta olcam diyede tırsıyorum. şuan gecenin bir vakti ve ipkol la oturuyorum... inş. bebişlerimiz olduğundada böyle olur hava...
vallahı ben park yatakları çok inceledim. eltim ve bir arkadaşım park yatak kullanıyor ve çok memnunlar ama ben mağazada baktım bana çok ince geldi yataklar... daha sonra içine normal yatak koyabilecekmisin peki? bende beşik aldım onun yatağıda çok kaldın değil ama küçükken ilk aylar sorun değil dediler... bende bi bakıcam olmazsa içine ekstradan yatak alırım...

saolasın canım vallahi göbüş büyüdükce çarpıyorsun falan elinde olmadan... Ama Allah koruyor işte çok şükür yanıkla atlattık. Allahtan ayağıma falan düşmedi... şimdi tabi baya bi iz kalıcak o önemli değilde yara bari hemen kapansa. tam yara kapanıyor sonra göbüş geriliyor hop tekrar çatlıyor neyse geçer Allah başka dert vermesin.

Dr muaynem iyi geçti kızımı görmek iyi geldi. ama benim tansiyon çok çıktı. Baya bir korktuk o gün. Tansiyon 15,9 çıktı. evde 16 üzerine çıktı... doktorum gebelik zehirlenmesinin belirtisi olabilir dedi. çünkü ellerim ve yüzümde çok şişti balon gibiyim valla. hemen idrar tesi yaptık. eğer protein çıkarsa idrarda hemen hastaneye yatırıcam seni dedi ... eğer düşüremezsek tansiyonu bebiş alınır dedi ama çok şükür Allahıma çıkmadı bişi. zaten ben çıkmaz demiştim... bugüne kadar hep temiz çıktı idrar testlerim birde benim baştan beri 13 üzerinde tansiyonum neredeyse hep 14 ve coraspin kullanıyorum baştan beri... birde kızımın gelişimi gayet normal... genelde gelişim geriliği olurmuş bebeklerde... çok şükür şimdilik daha iyiyiz düştü yine 13-14 arasına arada bi 14 üzeri çıkyor yatıyorum dinleniyorum düzeliyor... tansiyonunuzu takip etemyi ihmal etmeyin... normalden yüksekse ve ödem varsa hemen doktora... çok sinsi birşeymiş bu

bende bir haç hafta önce olmuştum canım çok zor... dikkat et kendine...

KELEBEK canım çok şükür bişey çıkmamış,idrarda...Bu gebelik zehirlenmesi mevzusu benimde kafama takılan bi konu ama çok şükür şu sıra tansiyonum normal seyrediyo...Yeni idrar testi yaptırdım bişey çıkmadı idrar yolunda enfeksiyon gözüküyo ona da bugün gidince doktor antibiyotik verir herhalde..Senin tansiyonunun normal hali bu demek kiii,ama sen yine de dikkat et kendini yormadan dinlene dinlene yap işleriniiii...
Hem zaten artık enişte bey yapıyo işleri dimiiiiii:))))

PANADOL tatlım çoook geçmiş olsun,aman dikkat edin kendinize,çok uzun süreli olursa geçmezse nezlen mutlaka doktora görün...Biliyosun grip,nezle falan olunca anestezi durumu riske giriyo,genel anestezi yapılmıyo...Ablamda 3haftadır grip,dahiliyeye yolladı doktoru,3haftadır geçmesini bekliyolar,doğuma kadar geçirmemiz lazım demiş doktor:26:Sen de dikkat et canım

Biz park yatak almıştık gerçi şimdi değiştirmeye karar verdik ama içine aldığımız yerden visco yatak verdiler tatlım,60tl falandı galiba...Daha geniş bi yatak olmazmış zaten, ilerleyen zamanda bebek hareketlenince düşme durumu olabilirmiş,o yüzden benim bildiğim kadarıyla hep bu yataklar kullanılıyo park yatakların içine

canım ablanada çok geçmiş olsun bugun işe gitmedim dinleniyorum zaten 1 hafta sonrada dogum iznine ayrılacagım nezleye bride ishal eklendi bol sıvı alıyorum beslenmemede dikkat ediyorum evde yatarak geçiyor evet park yatak içine yataklar ince 5 cm ilk etapta kullanacagız kalın olanlardada bebek büyüyünce içinde düşebiliyormuş..

Canım idrarının temiz çıkmasına sevindim çok geçmiş olsun tansiyon zordur helede gebelikte diyetini yap tansiyon için mutlaka yapıyorsundur bu zor süreçleri inşallah bebeklerimizi kucagımız aldıktan sonra herşeyi unutacagız sevgiyle kal....

Dün doktora gittik 32+1itibariyle kısımız 2290gr.ve 45 cmDoktorumuz gayet iyi dedi,1hafta önden gidiyo kuzumuz ama olabilir dedi doktorumuz,şu anlık şekere bağlı bi sorun gözükmüyo çok şükürDoktor nstyede girersin demişti ama bebeğin hareketleri iyi diyince haftay girersin o zaman dedi...
Şimdi gelelim sorularıma

KELEBEKcim sen nstye girdin bildiğim kadarıyla,bi anlatıversene nasıl bişey...Nstden sonra doktoru tekrar görüyosun dimi:26:Nst için ekstra bi ücret ödediniz mi:44:Göbüşün,yaran daha iyidir umarım,kendine iyi bak tatlım

PANADOL canım nasılsın nezlen geçti mi,doktora falan gittin mi,bu arada kontrolünüz ne zaman,seninle aynı gidiyoruz ya sizin paşa kaç kilo,kaç cm merak ediyorum ben:26:

NİLAYU,ZAMANZAMAN nasılsınız kıslaaar nerelerdesinizzzz

Kızlar bu arada bişey sorcam hastanelerinize sordunuz mu,doğum ücretinin içinde nelerin olduğunu falan...Bizim bi arkadaş yeditepede doğum yapmıştı,bebeğin bezlerini bile faturaya eklemişler...Tanesi 4tlden,bizim arkadaşta bez götürmüş yanında ama onlar veriyo diye onlarınkini kullanmışlar,sonra hepsi tek tek yazılmış
Acaba siz sordunu mu ben de bu gidişimde sorucam nasipse,bakalım neler var içinde

Eşya konusundA ben artık yavaş yavaş almaya başlıcam valla beklemicem babamızın keyfini.Ne güzel senin sancılar çabuk geçiyormuş benimki geçen hafta çok fenaydı.Bu hafta daha iyiyim.Bir dahaki doktor kontrolümüz ocakta artık o zmna kadar beklicez.Annemler avrupa yakasında oturuyor, ben anadolu.İşte o kadarlık mesafedeyiz

Sen nasılsın canım?Sancın falan varmı?

geçmiş olsun canım.. umarım enfeksiyon falan yoktur zor oluyormuş gebelikte...
ay duramıyorum ki canım... adama bir fırsat vermiyorum ki... dün yine öylesine üstden temizlik yaptım anlamasın diye... çok pasaklı hissediyorum kendimi :)) ama anladı yine yaa sabah küstüm sana dedi...

oy maşallah prensese tombiş tombiş olucak annesi bu kız kilosuda boyuda çok iyi maşallah ...
evet canım ben geçen pazartesi girmiştim... evet doktor ordan çıkan kağıda bakıyor bebeğin kalb atışları ve sancıyı yazıyor... ona göre değerlendiriyor.. 20 dakika falan sürmüştü ama ben rahat yatamadım ilkinde işte belim çok ağrıyordu işte arada bebişin kalb atışları kayboldu kayıt edilmedi ama hareketleri iyi görünüyor dedi... birde benim geçen hafta çok kasılmalarım oluyordu karnım sertleşiyordu ondan erken girdim bende ama bu hafta girermiyim bilmiyorum pazartesi yine gidicem...
yok ben ekstra ücret ödemedim.. özel muayneye gidiyorum ben hastanede nasıl oluyor bilmiyorum ama sanırım artık kontrollere dahildir dimi?

bizim melek hanımda 30+4 de 1710 gr 40 cm di teyzesi... ama foto vermedi biraz suratsız çıktı görüntü vermedi
yaram kurumaya başladı artık ama çok gerilince acıyor arada... geçti artık ama epey bi izi kalıcak... zaten çatır çatır çatladım bide sezeryan olursa tam olcak hehe
harita gibi oldu karnım valla...

ben daha hastaneyi görmedim ki :)) eşime gidip konuşalım diyorum tamam tamam diyor erteliyor valla
ama arkadaşlar herşey dahil demiş eşime... gidince sorarım bir bu ay artıkm ayarlamak lazım.. gerçi benim doktorda çoğu şeyi halledecek... normalde suit oda vermiyorlarmış bizim sigorta paketinde ama dr. hastane ile anlaşıyormuş falan...

birde 4 tl ne yahu kafayı yemişler valla...
60 tanesi bile 20 tl şaka gibi ben yanımda götüreceğim
primanın 1 numarasından bi tane almıştım 27 tane var içinde
bir 2 birde 3 no aldım bakalım ...

saol canım iyiyim çok şükür... göbüşte iyileşiyor artık iz kalcak ama olsun
ay benimde oluyor arada bulantım böyle canım bişi istemiyor... geçmiş olsun canım..
nst sancıları ve bebişin kalb atışlarını ölçüyor... ama 32 haftadan sonra giriyorsun normalde...
Biz daha gidemedik şu eminönüne göbüş büyüdükce büyüyo artık daha zor olcak...

güle güle giysin kuzun cicişlerini... benimde kardeşim elbise ve bi süveter örmüş çok şaşırdım vallahi... ne zaman örgü öğrendi diye ben beceremiyorumda :26:

pek bişi yaptığım yok canım... bebişimin cicilerini yıkadım ütüledim dolabına yerleştirdim eksikleride halledince çantaya başlıcam artık...

kızlar ya doktorum sol tarafına yatmaya özen göster dedi diye bugüne kadar zorluyordum ama artık ne sol ne sağ nede sırtüstü yatabiliyorum... geceleri kaç kere kalkıyorum .. sol yanım çok ağrıyor bütün ağırlığı taşımaktan... napcam şaşırdım.. sizde durumlar nasıl?? göbek şimdiden çoğu şeye engel daha 1,5-2 ay var nasıl geçcek bilemiyorum vallahi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…