- Konu Sahibi boncukkkkk
-
hoşgeldin asiyee.. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin... az kaldı....
h.b canım.sızlerde işh bebişinizi sağ salım alırsınız .benım 2. gebeliğim ama ılk bebeğim olacak o yuzden cok tedırgınım...sertleşmeden bahsetmışınız.bende dıkkat ettım .gecelerı karnımın tamanı degıl bır kısmı sertleşıyor ama buyuyorda ben orayı okşayınca gecıyor.ben hep bebeğim orda dıye duşunuyordum.çunku o sıra hareketlı oluyor.oynuyor orda.sızlerde demı oyle oluyor yoksa farklımı.
merhaba kızlar bende şuan 29+5 haftalık hamıleyım ..sabırsızlıkla bebğimi beklıyorum..
Eşya konusundA ben artık yavaş yavaş almaya başlıcam valla beklemicem babamızın keyfini.Ne güzel senin sancılar çabuk geçiyormuş benimki geçen hafta çok fenaydı.Bu hafta daha iyiyim.Bir dahaki doktor kontrolümüz ocakta artık o zmna kadar beklicez.Annemler avrupa yakasında oturuyor, ben anadolu.İşte o kadarlık mesafedeyiz
Sen nasılsın canım?Sancın falan varmı?
kızlar ya doktorum sol tarafına yatmaya özen göster dedi diye bugüne kadar zorluyordum ama artık ne sol ne sağ nede sırtüstü yatabiliyorum... geceleri kaç kere kalkıyorum .. sol yanım çok ağrıyor bütün ağırlığı taşımaktan... napcam şaşırdım.. sizde durumlar nasıl?? göbek şimdiden çoğu şeye engel daha 1,5-2 ay var nasıl geçcek bilemiyorum vallahi...
KELEBEKcim bugün doktora gidicekmişsin,nasılsın,prenses nasılmış,yine nstye falan bağladılar mı..Senin doktorunda haftada bir mi gitmeni söyledi artıkkk:)))
Bu arada kızlarrr göğüslerde emzirirken çatlak ve yara olmaması için lansinoh diye bi krem varmış,eğer başlarsanız 32.haftada başlayın dyodu tecrübeli anneler,ben alıp başlamayı düşünüyorum var mı aranızda alan,süren vs....
hoş bulduk canım...kaçıncı haftadasın ve galıba senınde kızın olacak .işh rabbım hayırlı şekılde kucağına almayı nasıp eder..bahsettığın krem çatlat kremı öyle degıl mı?ben 5. ayımla bırlıkte doktorumun önerdiği BABE ÇATLAK KREMInı kullanıyorum..ama çatlaklarım cok var.ama bu aralar düzenlı surmuyorum..
çok saol canım içim rahatladı..benım 3gun sonra tam 1sene olacak doğum yapalı 22 haftalıkken bebeğim özürlu olduğu için alındı.yenı bebeğim teselli oluyorr...evt artık gecelerı tekmelerıyle uyanıyorum başka bırşey uyandırsa cok kızarım ama kızıma kızamıyorum.uyandırınca hemen guluyorum onu hıssetmek dunyanın en güzel duygusu..sen kaçıncı haftasın canım ne güzel senınde kızın oluyormuş? adını düşündünüz mü?işh yarın güzel sonuçlar alırsın.bızede haber verırsın..
KELEBEKcim ben de uyuyana kadar abartısız 20kere dönüyorumdur bi sağıma,bi soluma...Sola yatıyım diye gayret ediyorum ama hep sağ tarafımda uyuyorum..Bu aralar geceleri durmuyo bizimkisi,bu tekmelerle uyuyamamak bile çok güsellllAma bi ara ben de senin gibiydim..Yastığı arkama dayayıp oturur vaziyette uyumaya çalışıyordum ya da kanepede uyuyodum,artık bi süre daha böyle idare etcez galiba canım:44::26:
KELEBEKcim bugün doktora gidicekmişsin,nasılsın,prenses nasılmış,yine nstye falan bağladılar mı..Senin doktorunda haftada bir mi gitmeni söyledi artıkkk:)))
Bu arada kızlarrr göğüslerde emzirirken çatlak ve yara olmaması için lansinoh diye bi krem varmış,eğer başlarsanız 32.haftada başlayın dyodu tecrübeli anneler,ben alıp başlamayı düşünüyorum var mı aranızda alan,süren vs....
ASİYEcim ben 32+4teyim evet benimde kızım olcak İNŞALLAH teyzesi...
Canım bu bahsettiğim krem göbüş,kalça falan çatlamasın diye sürülen kremlerden değil....Benim dediğim anne emzrirken falan göğüsler yara olabiliyomuş bu da sonradan çok acı veren bu durum oluyomuş bizim için,o nedenle şimdiden sürülmeye başlanıp,emzirirken bile kullanılabilicek bi krem...Hatta emzirirken kremi temizlemene bile gerek yokmuş...
Senin dediğin krem tarzı başka bi markayı bende kullandım ama benim vücudum çatlamaya çok müsait olduğu için göbüşüm,hatta bacaklarımın iç tarafları falan hep çatladı...Ama olsun ben çatlaklarımıda seviyorum, az uğraşmadım bu çatlaklar oluşsun diye,5senedir bekliyorum bu zamanıSen ne kadarlık evlisin,nerede oturuyosun,yaş kaç,anlat bakiiim
evet benimde bir prensesim olucak. 31+4 deyiz bugun. İsmimizde çoktan hazır FatmaMelek olucak. Siz ne koymayı düşünüyorsunuz?
KELEBEKcığım bız daha karar veremedık aslında eşimle hıç konuşmadık.aslında ben sureklı soruyorum ama daha erken dıye..gecenlerdede buyuklerımıze danışırız dedı.Bende tepkı verdıms en önce karına danış doğum yapacak olan ben sancı cekecek olan ben 9ay taşıyan ben..bakalım AMA BEN ŞİMDİDEN BERRA DIYE HITAP ETMEYE BAŞLAdım kızıma babamızdan uğrun..oda hemen tepkı verıyo bana :)
ay canım benimki tekme atsa razıyım ama benim belim çok kötü ağrıyor artık. böyle sol tarafıma bişeyler batar gibi... dün gece ağrıdan ağladım resmen. Eşim masaj yaptı krem sürdü ama fayda etmedi... baktım saat olmuş gece 3. kalktım oturma odasında oturdum saat 4,5 a kadar. sonra uyumuş kalmışım burda. sabah eşim topladı götürdü yatağa... normalde hiç canı tatlı biri değilim ama bazen çok fena oluyor dayanamıyorum(
sanada geçmiş olsun canım... bende genelde bu aralar sağ tarafımda yatmak zorunda kalıyorum
canım o kremı bende duydum ama gebelikte suruleceğini bılmıyordum eczanelerde bulabılıyoruz öyle degılmı ? benım şimdiden göğüz uçlarım ağrımaya başladı.bende emzirirken bebek emmeden kendı sütünü sağıp meme uçuna sureceksın dıye duymuştum o yara olmasını engellıyor dıyorlaardı. ben evlenelı 1,5 sene oldu 20 yaşındayım samsunda oturuyorum eşimin işi gereği aslen kırşehırlıyım.2. gebeliğim ılk gebeliğm sonlandırıldı özurlu olduğu için..dediğin gıbı ben bu bebişi bulana kadar cok göz yaşı doktum .dıger bebeğimi kayıp edelı yarın tam 1 sene olacak.bu bebeğime hamıle kalana kadar cok göz yaşı doktum cok şukur kavuşmamızada az kaldı.ısterse her yerım çatlasın yeterkı kızım yapsın:) bu arada göğüslerinizde ağrı varmı ?benım cok var sağ tarafımda yok sol tarafım cok sızlıyo.meme uçumda öyle .
kızını allah bağişlasın canım..sen tadına bakacaksın bebişin sonra bız bakacağız.
ASİYEcim gebelikte sürmeye başlarsak şimdiden etkisini göstermeye başlıyomuş,tecrübeli anneler 32.haftadan sonra kullanın diyolardı,bende bu hafta alıp kullanmaya başlamayı düşünüyorum:)))
Eğer şimdiden ağrın,sızın oluyosa sen de bence kullanmaya başlayabilirsin canım:))Benim şu anda göğsümde bi ağrı,sızı yok ama ilerde ne olur bilemem,zaten bu haftalarda göğüslerden süt bile gelmeye başlayabilirmiş,eğer gelirse göğüsleri sıkmamak gerekiyomuş,bu ilk süt bebiş için en yararlı olan sütmüş,o yüzden sıkıpta boşa harcamamak gerekiyomuş:)))
Daha da çok gençmişsin RABBİM eşinle,bebişinle mutlu bi ömür nasip etsin size...Bu arada eşinin de ism konusunda söylediklerine takma kafanı ama ara ara Berra ismini kafasına kazımaya çalış..Bu ailelerinde isim mevzusuna kavuşmasına sinir oluyorum heee..Şükür bizde şu anlık öyle bi durum yok bizim ismimizde Zeynep Sare olcak nasipse:)))))Dediğin gibi topiğimiz ilk bebeği bizden gelicek galiba doktor geçen bi aksilik olmazsa 2şubatta alırız dedi,bakalım hayırlısı:))))
Evet bugün dr. a gittik canım. Ben aslında iyiyim ama bugün yine aksiyon yaşadık :) ben bir haftadır tansiyonumu yazıyordum. bir kere 17 ye çıktı. Doktorum bunu görünce çok telaşlandı yine ve beni Acıbadem Kardilojiye yönlendirdi. Kalb ultrasonu çektirdim ama çok şükür kalbim temiz :))) tansiyon ilacı verdi düşürmek için... onu kullanıcam artık bakalım. Ben aslında iyiyim dedim ama içi rahat etmedi ya biz bir kaç hafta daha kazanalım hem sen normal doğum istiyorsun bakmak lazım dedi... birde 24 saat idarar testi yaptırcambaşıma gelmeyen kalmadı sanırım ama bunada şükür...
Meleğim gayet iyi teyzesi 30+4 de 2.000 gram ve 42 kusur cm olmuş önden gidiyoz bir hafta maşallah bu tansiyona rağmen...
evet canım ben artık haftada bir gidicem kontrollere. ve nst yede haftada bir bağlıcak. yine girdim gayet iyi çıktı sonuçlarımız. bizim kız nasıl kaçıyor aleti karnıma bağlarken baya bi uğraştırdı orda bizi yayamaz şeysancı kayıt etmedi kalb atışlarıdı iyi bebişimin çok şükür...
ama ben güya bir haftada 2,5 kilo almışım. Ama kabul etmedim geçen ay 300 gram alıpta bu hafta o kadar dikkat etmeme rağmen 2,5 imkansız dedim... gerçekten de öyle bu hafta 4 kere balık yaptım hafif hem sağlıklı diye abur cuburda yemedim o kadar. Dr. artık çok su toplamaya başlamışsın sen kilo değil o ama frenle dikkat et tansiyon için dedi...
kardiyolojide ki dr. tuz tamam kesilecek dedi... kilo verme ama almamayada çalış bu saatden sonra dedi...
ay benim bugün iki dr dada sinirlerim bozuldu sanırım nasıl ağlıyorum... onlarda çok üzüldü hele kendi dr um...
çok şanslıyım böyle iyi ilgili dr. bulduğum için...
bende haberler bu kadar sen ne yaptın canım? annenler geldimi?
birde şu göğüs kremini bende okudum.. bende başlıcam bi iki haftaya kadar. ben almanyadan başka bi marka almıştım ama bi tanede lansinoh alıcam zaten çok yağlı olduğu için çok ürekli oluyormuş...
herkes süt çayına falan başlıcaz diyrdu diğer forumda ama ben onun aslında sütü erken getirdiğini okumuştum. ona emzirmeye başlayınca için diyordu bi yazıda dr uma sormayı unutmuşum...
evet benimde bir prensesim olucak. 31+4 deyiz bugun. İsmimizde çoktan hazır FatmaMelek olucak. Siz ne koymayı düşünüyorsunuz?
KELEBEKcığım bız daha karar veremedık aslında eşimle hıç konuşmadık.aslında ben sureklı soruyorum ama daha erken dıye..gecenlerdede buyuklerımıze danışırız dedı.Bende tepkı verdıms en önce karına danış doğum yapacak olan ben sancı cekecek olan ben 9ay taşıyan ben..bakalım AMA BEN ŞİMDİDEN BERRA DIYE HITAP ETMEYE BAŞLAdım kızıma babamızdan uğrun..oda hemen tepkı verıyo bana :)
evet biraz daha vaktiniz var :)) Berra güzel isim canım...
Eşinde senini istediğini koyar zaten. büyüklerinde karışacağını sanmıyorum... benimkiler karışmadı hatta kayınvalidem eşime sen bile karışamazsın annesi taşıyor 9 ay o ne isterse o olucak demişti :) bizde iki isim koyduk. Ben fatma eşimde Melek
Canım ya bi an önce geçer ağrıların İNŞALLAH,ben de çok şükür o kadar fazla bişey yok
Bu arada senin kıza da MAŞALLAH,benim kızla yarış ediyo yaaaawwwGeçen haftadan beri 300gra yakın almış,MAŞALLAH ona demek ki yediklerimiz yarıyo miniklerimize bizimkide 1hafta önden gidiyo
AMAN canım doktorunun dediği gibi tansiyonuna dikkat et,hap vermesi de bence gayet iyi olmuş en azından hapla dengelenir İNŞALLAHTuzu da kes,gerçi ben kendim kesemedim uzaktan söylemesi kolay oluyo ama baya baya azalttım,sende iyice azalt..Napalım doğumdan sonra yeriz bizde tuzu yerinde yemeklerimizi
Kendini de üzme,insan bişey olcak diye korkuyo ama İNŞALLAH hepimiz sağlıkla kavuşcaz kuzularımızaaa
Benimde annem,ablam geldiler prensesin dolabını yerleştirdik,odamız gayet güsel olduAnnemlerle çok uzak olmadığımız için 15te bi geliyolar sağolsunlar..Zaten yanımda da kayınvalidem var,ben de durumlar böyle işte...Bu arada perşembe ya da cumartesi bizimde kontrol var,nst ile tanışcaz nasip olursaaa:44:
Lansinohu da 32.haftadan sonra kullanmaya başlamak iyi oluyomuş,10gr lık olanı yetiyomuş...Süt artırıcı çay dediğin humana falan oluyo herhalde ,ama onu doğumdan sonra içmeye başlamak iyi oluyomuş,süt durumuna göre...
Bu arada kayısı suyu götürmek yararlı oluyomuş özellikle sezeryan doğum yapıcaklar için:26:Bizde herhalde yakında biraz kaynatıp kavanozlarız giderkende hastaneye götürürüz
canım nts ye erken gırmıyormusun yoksa öyle mı oluyor.ben hıç gırmedım .dıkkat et tansiyon risklı.işh sağ salım alırsın bebişi kucağına.strese hıç girme ve sadece bebğini duşunursen herşey muhteşem olur.
BEBİŞLERINIZ için yemenıze nasıl dıkkat edıyorsunuz.gunluk beslenmenız nasıl?ben cok kılo alıyorum .1ayda 6 kılo aldım allahtan gecen ay sadece 2 kılo aldım.bebeğimde 28+5 de 1170 gram boyuda 3cm dı.bakalım haftaya gıdeceğim işh kılosu guzel olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?