- Konu Sahibi boncukkkkk
-
kız sen sütü şekerli mi içiyordun :)))
ben tatlıyı çok sevmeme rağmen içeceklerimde kesinlikle şeker kullanamıyorum çayı, kahveyi falan senelerdir şekersiz içiyorumm....
senden sonra ben geliyorum canım.. bende senle yarışıyorum 18 kilo ile arkandayım az kaldısen diyet yapıyorsun bak ne güzel kilo almamışsın geçen ay çok... ben sanırım başımı alcam gidicem geçicem seni :)))
canım ya şu diyetini yazabilirmisin... ben ona ilaveten birde tuzu keseyimhayatın ne tadı ne tuzu kalsın
bu arada anneyede en çok kiloyu aldıran ballı sütmüş amao nedenle ben daha hamileliğimin başından beri içmedim... muzu bile çok canım isterse tek tek alıyorum... pazarda geçenlerde adam tuhaf tuhaf baktı sayıyla istedim diye :))
sağ salim doğsunlarda biz onlara sonrada kilo aldırırız :)))
bir deneyeyim bakalım peyniri ama eşim son zamanlarda keçi peyniri alıyor zaten çok tuzlu birde tutlum koyulmaz zaten... bende süzme peyniri denicem bakalım... labne falanda artık kesmiyorinsana ne yasak olursa canı onu nasılda istiyor dimi...
ay konpostoyuda hiç yiyemem :) ama mecburen artık gerçi sütüde çok artırıyormuş konposta... annem geldiğinde bol bol yaptırırım...
hmm o zaman siz bebiş doğmadan makineyi bulunbenimki şmdiden hergün fotosunu çekicem.. ben yokken sen çekicen diye tembihliyor... birde kameralara bakıyor şimdiden... bende istiyorum... çünkü benim küçüklüğümden beri kamera görüntülerim var çok güzel bişey...
Merhaba kızlar . Böyle bir geri sayım başlığı çok güzel olmuş. Benim de oğlum keyfi ne zaman gelir bilmem ama 40 haftasını şubatın ilk haftası dolduruyor. Park yatağımızı aldık. Genel hazırlığımızı tamamladık. Genel temizliğimizi yapmak için anneannemizi bekliyoruz. Ama ben hala el mecbur çalışıyorum. Çantamızı da yıkanacaklar dışında hazırladım sayılır. Bir hurçta duruyorlar ama bavula daha yerleştirmedim.
33. haftada Nstlere başladık. 33. de oğluşum 2.150-2200 civarıydı. Yarın bir daha Nstye gireceğiz. Randevuların sıklaşmasına sevinmedim desem yalan olur. Ama benimki Nstden nefret ediyor. İlk gitmemizde aletlerin bağlandığı kısımlara vura vura başlıkları kaydırdı, bir baktım benimki tekmeliyor ama makinedeki sesler kesilmiş. Sizin bebeklerde Nst'de huysuzlanıyor mu?
Artık insan daha bir sabırsızlanıyor. Allah bizlere ve evlatlarımıza sağlık sıhhat nasip etsin.
Merhaba kızlar . Böyle bir geri sayım başlığı çok güzel olmuş. Benim de oğlum keyfi ne zaman gelir bilmem ama 40 haftasını şubatın ilk haftası dolduruyor. Park yatağımızı aldık. Genel hazırlığımızı tamamladık. Genel temizliğimizi yapmak için anneannemizi bekliyoruz. Ama ben hala el mecbur çalışıyorum. Çantamızı da yıkanacaklar dışında hazırladım sayılır. Bir hurçta duruyorlar ama bavula daha yerleştirmedim.
33. haftada Nstlere başladık. 33. de oğluşum 2.150-2200 civarıydı. Yarın bir daha Nstye gireceğiz. Randevuların sıklaşmasına sevinmedim desem yalan olur. Ama benimki Nstden nefret ediyor. İlk gitmemizde aletlerin bağlandığı kısımlara vura vura başlıkları kaydırdı, bir baktım benimki tekmeliyor ama makinedeki sesler kesilmiş. Sizin bebeklerde Nst'de huysuzlanıyor mu?
Artık insan daha bir sabırsızlanıyor. Allah bizlere ve evlatlarımıza sağlık sıhhat nasip etsin.
Aaaa canım kalaoriferli eve geçcekseniz taşınmak gerek bencede,çünkü soba çok zor,hele bide çocuk oldumuydu:26:Ama yalnız başınıza baya zor olcak,RABBİM kolaylıklar versin tatlım,kadında tutsanız sen baya yorulcaksın
Ben tatlı hakkımı doğumdan sonraya saklıyorum,İNŞALLAH doğumdan sonra şekerim hmen geçerde başlarım bende tatlıları lüpletmeyeeeeeBebeklerde gaz olmasın diye bi bulgur pilavı,bide soğan yemeyin diyolar,başkacada bi bilgim yok ama her bebekte bu gaz sorunu yaşanıyo galiba,İNŞALLAH en azıyla atlatırız bizde
MAŞALLAH yaaa,ben sütü hiç sevmiyorum ama minik için günde 1-2bardak içmeye çalışıyorum..Bana da doktor demir hapını cvitaminiyle birlikte almamı söyledi daha çabuk çözünüyomuş:44:Sen günde 2tane kullanıyosun galiba,benimde kanım düşüktüde pekmezli üzüm suları içe içe baya yükseldi,gerçi şimdi içemiyorum ama şu sıra gayet iyiyimiş demirim falan...Gece yatmadan önce pekmez içebilirsen direkt kana karıştığı için etkili oluyomuşMagnezyumu neden 2tane kullanıyosun peki..Çok fazla mı kasılman oluyo..Ben bazen gn aşırı bazen her gün kullanıyorum 1tane:44:
Hastane konusunda da ben çok çok aşırı paralr verilmesi taraftarı değilim açıkçası..Zaten pek çok masraf var,eğer uygun olan hastanede de güvenebileceğin bi doktor varsa neden daha fazla ödeme yapasın kiii:26:Ayrıca ne kadar ağrısız normal doğum dense de mutlaka başlangıçta sancı çekiyosun benim bildiğim kadarıyla ,yani 0ağrısız doğum hiç bi yerde yok be güzelimEğer hastaneyi değiştirmeyi düşünürsen tam doğum zamanı değiştirme,32,haftada falan değiştir ki yeni hastanedeki ortamada doğuma kadar alışasın diyeee Eski doktorunda iyiyse neden tekrar ona devam etmeyesin ki,kocişleri de düşünmek lazım onlarda bu süreçte maddi manevi baya yoruluyolar
merhaba kızlaaaar
nasılsınız bebişlerinizle bakalım. biz oğlumla çok iyiyiz. sabah erken kalkıp akşamda erkenden yatıyoruz. yememize içmemize dikkat ediyoruz ama buna rağmen 15 kilo almışız hamileliğimin başından beri. kilo yarışınıza benide ekleyebilirsinizoğlumda maaşallah biraz iri doğacak gibi görünüyor. 4500 ü bulur dedi doktorum. ama sezeryan olmasından çok korkuyorum:18: bu kadar iri olursa normal doğurmaktanda korkuyorum:18: kısacası doğurmaktan korkuyorum. ve sonrasındaki acıdan da etrafımdaki herkes beni rahatlatmaya çalışıyor ama nafile neyse sağlıklı bi şekilde kucağıma alayım da bi şekilde katlanıcaz ağrısına artık .
doğum fiyatlarına gelince daha hiç konuşmadık doktorumla ne kadara doğum yapacağımı. açıkçası sormaya da utandım. eşimde ne olursa olsun problem değil deyince bende koyverdim gitti
oğlumla günlerdir gezmelerdeyiz. babaanne hala amca annane dede dayı büyükler küçükler hep biraradaydık. zıp zıp zıpladı bebişimde. herkesi heveslendiriyo sıpa. annemin komşuları bile sabırsızlıkla bekliyo doğmasını. hediyeler hazırlamışlar gittiğimde verdiler. çok hoşuma gitticicilerimiz çoğaldı. bu arada kıyafet konusunu sanırım biraz abarttık. sizde durumlar ne? bizim en az 15 çıtçıtlı badimiz, 6 tulumumuz, 2 hastane çıkışımız, 5 yeleğimiz, 2 hırkamız, 3 pantolon 3 sweetimiz, 3 battaniyemiz patiklerimiz çoraplarımız şapkalarımız önlüklerimiz falan var. babaanneside baya bişi almış, fazlamı bunlar sizce?
bideee parkyatak mı normal beşik mi?
siz neler yaptınız, neler yapacaksınız. ben süt içmiyorum ama sütlü tatlı yiyorum bol bol.bide sağ kaburgamın altında sıkışma gibi bi ağrı var. sizde de varmı?
hepinize sevgileeeeeer
merhaba..ooo senın bebişin maşallahı var. ne yıyorsun??? bende cok dıkkat edıyorum ama ev taşıdığım için 2 gunden berı bebişime hıç bakamadım ..yok canım abartmamışsın yenı doğan bebek sonuçta tamam cabuk buyur ama hemende batırır.ben henuz hıç bırşey almadım.ama annemler sağ olsun benımkının 5 tane battanıyesı var.kendım zaten bırşey almayı duşunmuyorum.sadece doğum çantamı hazırlayacağımkı onuda kesın gonderırler annemgıl. beşik konusunda bende cok kararsızım parkyatak almayı düşünüyordum ama kızlardan bırı sakın almayın cok gıcırdıyo yazmış.cocuk gıcırtıdan uyuyamıyor demış. bebişin ne kadarlık? benım 30+4 gunluk bebeğim.
merhaba asiyeecim
evet benim bebiş biraz iri gibi. herkes karnımı 9 aylık sanıyorşeker hastalığı olanların bebekleri büyük olurmuş ama allahtan şekerim çıkmadı. herşey yolunda yani. biraz yapılı bi erkek olacak sanırım. ailedeki çoğu erkekte yapılı olduğu için normak karşılıyoruz elbise konusuna gelince bana çok fazla geliyo ama annemle kayınvalidem anca yetişir diyolar. kakası üstüne geçer, kusar falan diye. bende bişey almadım onların heveslerinden bana sıra gelmedi. ama hoşuma gitmiyorda değil. herkesin bebeğimi benimsemesi, üst baş alması falan güzel bişey sonuçta. hele birde annemin kayınvalidemin yanlarında onların aldıkları giyecekleri giydirirsem ki kesin giydiririm, iyicene mutlu olurlar
doğum çantamı hazırlamadım ben henüz. hazır yeri gelmişken bu konudada bildiklerimizi paylaşalım kızlar. neler koyacaksınız çantanıza? gecelik mi daha rahat olur pijama mı? bunlar hep merak ettiğim şeyler
park yatağıda sağa sola taşıması kolay olur diye düşünmüştüm ben. ama gıcırdıyorssa hiç bulaşmam. benim bebeğim 32+4 günlük canım.
merhaba asiyeecim
evet benim bebiş biraz iri gibi. herkes karnımı 9 aylık sanıyorşeker hastalığı olanların bebekleri büyük olurmuş ama allahtan şekerim çıkmadı. herşey yolunda yani. biraz yapılı bi erkek olacak sanırım. ailedeki çoğu erkekte yapılı olduğu için normak karşılıyoruz elbise konusuna gelince bana çok fazla geliyo ama annemle kayınvalidem anca yetişir diyolar. kakası üstüne geçer, kusar falan diye. bende bişey almadım onların heveslerinden bana sıra gelmedi. ama hoşuma gitmiyorda değil. herkesin bebeğimi benimsemesi, üst baş alması falan güzel bişey sonuçta. hele birde annemin kayınvalidemin yanlarında onların aldıkları giyecekleri giydirirsem ki kesin giydiririm, iyicene mutlu olurlar
doğum çantamı hazırlamadım ben henüz. hazır yeri gelmişken bu konudada bildiklerimizi paylaşalım kızlar. neler koyacaksınız çantanıza? gecelik mi daha rahat olur pijama mı? bunlar hep merak ettiğim şeyler
park yatağıda sağa sola taşıması kolay olur diye düşünmüştüm ben. ama gıcırdıyorssa hiç bulaşmam. benim bebeğim 32+4 günlük canım.
ne güzel siz şimdi şubatta doğum yapıcaksınız bebişlerde kova burcu olacak.bende cok isterdim bebişimin burcu kova olsun.kova burcundaki insanlar cok zeki olurlar :) onlar birer dahidirler özelliklerini geliştirin köreltmeyin.inş. saglıcakla alırsınız bebişlerinizi kucaklarınıza.Rabbim kolay dogum yapmayı nasip etsin Allah yardımcınız olsun
maşşallah bebeğine ...ailenın yapısındanda kaynaklanıyor.evt annenler doğru söyluyor bebek sonuçta batırır.gecelık konusuna gelınce bence b ır boydan al 2 tanede gecelık al.sezeryanda boydan cok rahat oluyormuşdıgerlerı lastıklı olunca dıkış yerlerını acıtıyormuş .b ırda sabahlığını al dedıler bana boydan olunca kalktığında üşüyeceksın.
çanta içinede bebiş için hanı ılk doğduğunda gıyılıyor yhaa adını hep unuturum.set halınde oluyor onu koy (zaten onun içinde ınce battanıye ,eldıven,şapka,corap vb.fılan oluyor).bırde kalın battanıyesını koy.bezını ,kolanyalı mendılı,corap ve bebeği doğduğunda sılmek için bez ıstıyorlar amerıkan bezıymış cok yumuşak oluyormuş ondan koy.kendıne çorap, hasta bezı,gecelık,kapalımıısn bılmıyorum ama yazma yada kurdale vb. şeyler kışıye gorede değişe bılıyor. maşallah canım senın az kalmış.benım bebişimde 30+5 ..sen benden rabbım izin verırse 2 hafta önce bellı olmaz ama bebişi kucağına alacaksın.ben henuz ntsye fılan gırmedım haftaya kontrolum var bakalım sokacakmı? ve cok korkuyorum son aya doğru suyun bıtıyormuş yhaa btmesınden korkuyorum.bu arada 32. haftadan sonra bebğin ahreketlerı cok olmuyormuş senınkı nasıl? benım bebeğim ıhç durmuyor.kazakların altından bellı oluyor artık.belımde 2gunden ebrı kıtlenıyor. bu ara cok yoruluyorum ondan.şu avı yarın taşısaydım kurtulacam.
boncukcuğum ne yapıyorsun? bebeğin nasıl?
ne güzel siz şimdi şubatta doğum yapıcaksınız bebişlerde kova burcu olacak.bende cok isterdim bebişimin burcu kova olsun.kova burcundaki insanlar cok zeki olurlar :) onlar birer dahidirler özelliklerini geliştirin köreltmeyin.inş. saglıcakla alırsınız bebişlerinizi kucaklarınıza.Rabbim kolay dogum yapmayı nasip etsin Allah yardımcınız olsun
Ben hastane için 2uzun gecelik,2pijama takımı koydum,terlik,havlu,göğüs pedi,sütyen,çorap,sabahlık,başörtü,şal,ped,peçete,ıslak mendil,çikolata koydum..Bebiş içinde hastane çıkışı,2-3zıbın(ilk başta çıtçıtlı bady yerine kullanılıyomuş),3tane takım,şapka,önlük,eldiven,pamuk,bebek bezi,1penye,1kalın battaniye koydum..Hatırladıklarım bunlar ilk başta kendimde bebek bezi kullanabilirmişim rahat oluyomuş,o yüzden ben bez paketini tüm koydum
ASİYEcim suyun falan bitmez,olumsuz şeyler düşünme tatlım...Yalnız bol su içmeyi ihmal etme...Benim 32.haftam bebeğin hareketlerini en çok olduğu haftamdı diyebilirim şimdi 33bitti bu ara daha az hissediyorum bakalım ilerleyen günlerde ne olcak:26:Evi taşıma işinizde yarın bitiyo galiba hadi ALLAH kurtarsın canım,bi an önce biter işleriniz İNŞALLAH
ASİYEcim hasta oldum ben,burnum akıyooo,birazda boğazı yanıyo,çaylarla,ıhlamurlarla geçirmeye çalışıyoruz bakalım...Bebişte bugün fazla hareket etmiyo zaten,bide kar atıştırıyo buralarda..Sizin oralarda hava nasıl,senin miniğin iyi miii:26:
TSEMAVİ ben şu burç işinden hiç anlamıyorum doğrusu,bi kendimin ve eşimin terazi olduğumuzu bilirim,bide dengesiz olduğumuzuDemek kovalar zeki oluyoooo,hadi MAŞALLAH diyelim o zamannnnn
boncukcuğum ıyıkı yazmışsın benım coğu şey aklıma gelmştı not alayımda unutmayayım.bıtermı canım yarın taşınacağız ama evı yerleştırmesı var.ben yapamıyorum eşim evı kendısı topluyor.yarında 2 kadın gelecek yerleştırecek ama herşey bana soruluyor.oturduğum yerdende soylemek ıstemıyorum anlamıyorlar yıne olan bana oluyor.akşam belım kıtlendı yıne gece yatamadım sağa solada dönemedım.ve bebeğimi cok ıhmal edıyorum herşey toplanınca eskısı gıbı yıyemıyorum bunya alışmış yemeye:)
gecmış olsun ..nerde hastalandın boyle kendıne dıkkat etseydın.ben sırf hastalanmayayım diye mandalına ve portakal kılo kılo bıtırıyordum.duşun şu durumda eşim hastalanmak uzere cok şukur ebnde bırşey yok.kendıne dıkkat et hamılesın sen bebişin sana ıhtıyacı var.canım yhaa burası cok guzeldı güneş fılan ne guzel gıdıyordu.ama bugun hava soğuk ve yağmur yağıyor.zaten buraya kar duşmuyor ama yağmurumuz ekssık degıl nede olsa karadenız.tam denız kenarındayım ondan dolayı hava cok sert gecmıyor burda. terazıler cocuk gıbı olur hep okşanmak pof poflanmak ısterler.ve sevdıklerı zaman herşeyını verırler ama kuslerse tam tersı hayatından cıkarıyor.benım annem ve en yakın arkadaşıom terazi:)
balık burcu olan kişilere hep tereddütle yaklaşmışımdır oldum olası. o duygusallıkları, alınganlıkları, sulugöz halleri falan.. hatta "balık burcu çocuğum olursa kafayı yerim heralde" demişliğim bile vardır. ama gel gör ki balık burcu olacak bebeğim bi aksilik olmazsa. ben kova burcuyum ve çocuğumunda kova olmasını çok isterdim. ama kısmet böyleymiş. hatta geçen gün eşimle konuşurken, eğer doktor sezeryana karar verirse biraz erken almasını söyleyeceğim kova burcu olsun deyiverdim. oda karşı çıktı tabii
he bu arada hastane çantasına terlikte ekleyin kızlar. bence lazım olur. bide sarı tülbent koyacakmışız. bebeğin sarılığını alması için çok önemliymiş. bideee hasta bezi ne için lazım olacak yaa :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?