Şubatta doğum yapacaklar haydi geri sayımaaa:)))

Yok yok şekerli değil,ballı içiyodummmm,heheheh gelsin kilolarrrrrrAma şimdi şekersiz içiyorum yaaaa:44:Çayı falan şekersiz içiyorumda kahveyi,sütü içemezdim şimdi sütüde içiyorum sıra kahvedeeeeGöbüşlerimizde bebişlerimiz,forumda da biz yarış halindeyiz kilo konusunda MAŞALLAH bizeeeeSonra kilolarıda beraber vercez ona göreeeee

Amanın tulum koyulmaz, o da mübarek az tuzlu değil ki tabi onu yersen tansiyon tavan yapar...Mesela bizde tuzlu,yağlıezine alıyoruz ama kibrit kutusu gibi kesip kesip suda bekletince baya çıkıyo tuzu,gayette iyi oluyo,süzme peynir demişsin,şu sütaşın süzmesi var ben onu normalde çok seviyodumda suya koyalım dedik kireç gibi bişey oldu hiç yiyemedim,bide sen dene bakalım belki senin dediğin peynir olurrrCidden yasak olan şeyler insanın gözüne ne güzel gözüküyo,şeker çıkmadan ben de reçellere bakmıyodum şimdide reçel yiyesim geliyo..Neyse doğumdan sonra İNŞALLAH:26:

Canım koca foto makinesi nasıl kayboldu bizde anlamadık,ama kaybedeli oldu baya,yani üstüne bi bardak soğuk su içtik,doğuma kadar yeni bi tane alcaz İNŞALLAH ama bakalım ne zaman,ben pek resim çekmeyi sevmiyorum,ama kızımızın her gününü fotolamayı istiyorum açıkçası Anacım benim bebişlik fotom bile yok,bi 2yaşındayken bide 6yaşındayken falan var

Canım hoşgelmişsin aramıza,bizden 1hafta öndesin RABBİM sağlıkla kavuşmanı nasip etsin oğluşunaaaBende park yatak almıştım ama ekstra oda alınınca park yatağı değiştirip küçük bi beşik aldık böyle daha iyi oldu:26:

Bizimde bugün 33haftamız bitti ilk nst mize girdik..Bizim kız nstyi sevdi mi sebmedi mi bilmiyorum ama bol bol hareket etti o hareket ettiği içinde ben nst yi sevdim açıkçasııııBizimde geçen hafta kilomuz 3300dü,bende şeker olduğu için biraz fazla gidiyoruz ama çok aşırı bişey yokmuş doktorumuz öyle söyledi..Bu haftada ultrasonla bakmaya gerek görmedi nst sonucu iyi çıktığı için:44:

Çanta hazırlama işini de hiç sorma,ben bebiş için 1,kendim için 1,bide ilk kullanıcaklar için 1çanta hazırladım 3çanta oldu..Fazla gibi ama eksikleri koydukça çıkıyo daha daBakalım sen bi çantaya sığdırabilicekmisin...Kocaman çekçekli valize yerleştirmiyim dedim ama böylede parça parça olduk neyse hayırlısı

HOŞGELDIN CANIM..OOo senın hazırlıklar bıtmış sayılır .ben bır tane iğne bıle almadım henuz.benımkı 40 haftasını şubatın son haftası dolduruyor.bakalım hayırlısı.

zaten sırf bebişim için taşınıyoruz.canım zaten ben yapamam bırcok şeyı artık eşim düşünsün ne yapa bılırım..ben bebişimi ne hallerle buluyorum.normalde bende sevmem ama hamılelığımde cok sevdım.su yerıne bıle içebılırım.canım bende keçı boynuzu içiyordum.o en ıyısı dedıler.ama nette bır arkadaş yazmış doktorum kes dedı pekmezı zaten demır hapı kullanıyorsun o karşılıyor.pekmezde şeker var kılo alırsın demış onu duyunca içmeyı kestım.yok canım bılıyourm bellı acılma olacak bılıyorum ondan sonra iğne vurulacak.ama ben ılk doğumumda cok korktum ondan dolayı ıstıyordum.doğru dıyorsun canım bakalım bende değiştireyım en uuygun zamanda.

merhaba kızlaaaar

nasılsınız bebişlerinizle bakalım. biz oğlumla çok iyiyiz. sabah erken kalkıp akşamda erkenden yatıyoruz. yememize içmemize dikkat ediyoruz ama buna rağmen 15 kilo almışız hamileliğimin başından beri. kilo yarışınıza benide ekleyebilirsiniz oğlumda maaşallah biraz iri doğacak gibi görünüyor. 4500 ü bulur dedi doktorum. ama sezeryan olmasından çok korkuyorum:18: bu kadar iri olursa normal doğurmaktanda korkuyorum:18: kısacası doğurmaktan korkuyorum. ve sonrasındaki acıdan da etrafımdaki herkes beni rahatlatmaya çalışıyor ama nafile neyse sağlıklı bi şekilde kucağıma alayım da bi şekilde katlanıcaz ağrısına artık .

doğum fiyatlarına gelince daha hiç konuşmadık doktorumla ne kadara doğum yapacağımı. açıkçası sormaya da utandım. eşimde ne olursa olsun problem değil deyince bende koyverdim gitti

oğlumla günlerdir gezmelerdeyiz. babaanne hala amca annane dede dayı büyükler küçükler hep biraradaydık. zıp zıp zıpladı bebişimde. herkesi heveslendiriyo sıpa. annemin komşuları bile sabırsızlıkla bekliyo doğmasını. hediyeler hazırlamışlar gittiğimde verdiler. çok hoşuma gitti cicilerimiz çoğaldı. bu arada kıyafet konusunu sanırım biraz abarttık. sizde durumlar ne? bizim en az 15 çıtçıtlı badimiz, 6 tulumumuz, 2 hastane çıkışımız, 5 yeleğimiz, 2 hırkamız, 3 pantolon 3 sweetimiz, 3 battaniyemiz patiklerimiz çoraplarımız şapkalarımız önlüklerimiz falan var. babaanneside baya bişi almış, fazlamı bunlar sizce?

bideee parkyatak mı normal beşik mi?

siz neler yaptınız, neler yapacaksınız. ben süt içmiyorum ama sütlü tatlı yiyorum bol bol.bide sağ kaburgamın altında sıkışma gibi bi ağrı var. sizde de varmı?

hepinize sevgileeeeeer

merhaba..ooo senın bebişin maşallahı var. ne yıyorsun??? bende cok dıkkat edıyorum ama ev taşıdığım için 2 gunden berı bebişime hıç bakamadım .. yok canım abartmamışsın yenı doğan bebek sonuçta tamam cabuk buyur ama hemende batırır.ben henuz hıç bırşey almadım.ama annemler sağ olsun benımkının 5 tane battanıyesı var.kendım zaten bırşey almayı duşunmuyorum.sadece doğum çantamı hazırlayacağımkı onuda kesın gonderırler annemgıl. beşik konusunda bende cok kararsızım parkyatak almayı düşünüyordum ama kızlardan bırı sakın almayın cok gıcırdıyo yazmış.cocuk gıcırtıdan uyuyamıyor demış. bebişin ne kadarlık? benım 30+4 gunluk bebeğim.

merhaba asiyeecim

evet benim bebiş biraz iri gibi. herkes karnımı 9 aylık sanıyor şeker hastalığı olanların bebekleri büyük olurmuş ama allahtan şekerim çıkmadı. herşey yolunda yani. biraz yapılı bi erkek olacak sanırım. ailedeki çoğu erkekte yapılı olduğu için normak karşılıyoruz elbise konusuna gelince bana çok fazla geliyo ama annemle kayınvalidem anca yetişir diyolar. kakası üstüne geçer, kusar falan diye. bende bişey almadım onların heveslerinden bana sıra gelmedi. ama hoşuma gitmiyorda değil. herkesin bebeğimi benimsemesi, üst baş alması falan güzel bişey sonuçta. hele birde annemin kayınvalidemin yanlarında onların aldıkları giyecekleri giydirirsem ki kesin giydiririm, iyicene mutlu olurlar

doğum çantamı hazırlamadım ben henüz. hazır yeri gelmişken bu konudada bildiklerimizi paylaşalım kızlar. neler koyacaksınız çantanıza? gecelik mi daha rahat olur pijama mı? bunlar hep merak ettiğim şeyler

park yatağıda sağa sola taşıması kolay olur diye düşünmüştüm ben. ama gıcırdıyorssa hiç bulaşmam. benim bebeğim 32+4 günlük canım.

maşşallah bebeğine ...ailenın yapısındanda kaynaklanıyor.evt annenler doğru söyluyor bebek sonuçta batırır.gecelık konusuna gelınce bence b ır boydan al 2 tanede gecelık al.sezeryanda boydan cok rahat oluyormuşdıgerlerı lastıklı olunca dıkış yerlerını acıtıyormuş .b ırda sabahlığını al dedıler bana boydan olunca kalktığında üşüyeceksın.

çanta içinede bebiş için hanı ılk doğduğunda gıyılıyor yhaa adını hep unuturum.set halınde oluyor onu koy (zaten onun içinde ınce battanıye ,eldıven,şapka,corap vb.fılan oluyor).bırde kalın battanıyesını koy.bezını ,kolanyalı mendılı,corap ve bebeği doğduğunda sılmek için bez ıstıyorlar amerıkan bezıymış cok yumuşak oluyormuş ondan koy.kendıne çorap, hasta bezı,gecelık,kapalımıısn bılmıyorum ama yazma yada kurdale vb. şeyler kışıye gorede değişe bılıyor. maşallah canım senın az kalmış.benım bebişimde 30+5 ..sen benden rabbım izin verırse 2 hafta önce bellı olmaz ama bebişi kucağına alacaksın.ben henuz ntsye fılan gırmedım haftaya kontrolum var bakalım sokacakmı? ve cok korkuyorum son aya doğru suyun bıtıyormuş yhaa btmesınden korkuyorum.bu arada 32. haftadan sonra bebğin ahreketlerı cok olmuyormuş senınkı nasıl? benım bebeğim ıhç durmuyor.kazakların altından bellı oluyor artık.belımde 2gunden ebrı kıtlenıyor. bu ara cok yoruluyorum ondan.şu avı yarın taşısaydım kurtulacam.

ZAMANcım MAŞALLAH bebişine...Peki klosu ne kadar tatlım,benimkide biraz büyük sayılır ama doktorumuz şimdiden ne kadar doğabileceği konusunda bişey söylemedi:26ediğin gibi bende şeker olduğu için iri olabileceğini söyledi sadece:44:

Bebiş için alınanlarıda sağlıkla giysin paşacığın,hiç fazla değiller,çok çabuk kirleniyomuş,hemen değişmek gerekebiliyomuş,o yüzden sende değişi değişiverirsin....
Park yatak konusunda da olumsuz yorumdan çok olumlu şeyler okudum ben...O yüzden de tavsiye ediyorum..Ben kendi aldığımı değiştirdim gerçi ama benim değişme sebebim bi tane büyük karyola aldığımız için çok yer tutmasın diyerektendi...Yoksa ablamın ikizleri içinde 2tane park yatak aldık...Satıcı 3yaşına kadar kullanırsınız dedi...B,de kurulumunu kolay olması ablamı cezbetti,annemleri falan giderken götürebilirm diyerekten

ne güzel siz şimdi şubatta doğum yapıcaksınız bebişlerde kova burcu olacak.bende cok isterdim bebişimin burcu kova olsun.kova burcundaki insanlar cok zeki olurlar :) onlar birer dahidirler özelliklerini geliştirin köreltmeyin.inş. saglıcakla alırsınız bebişlerinizi kucaklarınıza.Rabbim kolay dogum yapmayı nasip etsin Allah yardımcınız olsun

TSEMAVİciğim kova burcunu hıç araştıramaıdm ama benım bebiş balık olacak galıba ve ben hıç ıstemezdım balık olmasını şans hep boğa olsun ısterdım bende boğa olduğum için ondandırŞ.:)

Ben hastane için 2uzun gecelik,2pijama takımı koydum,terlik,havlu,göğüs pedi,sütyen,çorap,sabahlık,başörtü,şal,ped,peçete,ıslak mendil,çikolata koydum..Bebiş içinde hastane çıkışı,2-3zıbın(ilk başta çıtçıtlı bady yerine kullanılıyomuş),3tane takım,şapka,önlük,eldiven,pamuk,bebek bezi,1penye,1kalın battaniye koydum..Hatırladıklarım bunlar ilk başta kendimde bebek bezi kullanabilirmişim rahat oluyomuş,o yüzden ben bez paketini tüm koydum

ASİYEcim suyun falan bitmez,olumsuz şeyler düşünme tatlım...Yalnız bol su içmeyi ihmal etme...Benim 32.haftam bebeğin hareketlerini en çok olduğu haftamdı diyebilirim şimdi 33bitti bu ara daha az hissediyorum bakalım ilerleyen günlerde ne olcak:26:Evi taşıma işinizde yarın bitiyo galiba hadi ALLAH kurtarsın canım,bi an önce biter işleriniz İNŞALLAH

boncukcuğum ne yapıyorsun? bebeğin nasıl?

ASİYEcim hasta oldum ben,burnum akıyooo,birazda boğazı yanıyo,çaylarla,ıhlamurlarla geçirmeye çalışıyoruz bakalım...Bebişte bugün fazla hareket etmiyo zaten,bide kar atıştırıyo buralarda..Sizin oralarda hava nasıl,senin miniğin iyi miii:26:

TSEMAVİ ben şu burç işinden hiç anlamıyorum doğrusu,bi kendimin ve eşimin terazi olduğumuzu bilirim,bide dengesiz olduğumuzuDemek kovalar zeki oluyoooo,hadi MAŞALLAH diyelim o zamannnnn

boncukcuğum ıyıkı yazmışsın benım coğu şey aklıma gelmştı not alayımda unutmayayım.bıtermı canım yarın taşınacağız ama evı yerleştırmesı var.ben yapamıyorum eşim evı kendısı topluyor.yarında 2 kadın gelecek yerleştırecek ama herşey bana soruluyor.oturduğum yerdende soylemek ıstemıyorum anlamıyorlar yıne olan bana oluyor.akşam belım kıtlendı yıne gece yatamadım sağa solada dönemedım.ve bebeğimi cok ıhmal edıyorum herşey toplanınca eskısı gıbı yıyemıyorum bunya alışmış yemeye:)

gecmış olsun ..nerde hastalandın boyle kendıne dıkkat etseydın.ben sırf hastalanmayayım diye mandalına ve portakal kılo kılo bıtırıyordum.duşun şu durumda eşim hastalanmak uzere cok şukur ebnde bırşey yok.kendıne dıkkat et hamılesın sen bebişin sana ıhtıyacı var.canım yhaa burası cok guzeldı güneş fılan ne guzel gıdıyordu.ama bugun hava soğuk ve yağmur yağıyor.zaten buraya kar duşmuyor ama yağmurumuz ekssık degıl nede olsa karadenız.tam denız kenarındayım ondan dolayı hava cok sert gecmıyor burda. terazıler cocuk gıbı olur hep okşanmak pof poflanmak ısterler.ve sevdıklerı zaman herşeyını verırler ama kuslerse tam tersı hayatından cıkarıyor.benım annem ve en yakın arkadaşıom terazi:)

Canım her ne kadar kadında gelse tabi herşey sana sorulunca sende ister istemez yorulucaksın,ama İNŞALLAH şu 2günü atlatırsanız rahatlarsınız..Olduğu kadar olsun, kendini fazla hırpalama,doğumdan sonra kendi düzenini oturtursun İNŞALLAH..Bak ben hamileliğimin başından beri yatıyorum şu 2aydır biraz rahatım..Gün boyu sadece oturuyorum her işimi kayınvalidem yapıyo sağolsun,ama böyle olunca benim düzenim hiç kalmadı evde tabii kiii....Bende doğumdan sonra yaparım düzenlerim diye iyice saldım her taraf her tarafta ama olsun sağlıkla şu doğum olsunda işler yapılır elbet..Sen de kendini fazla yorma,bak belinde tutulmuş,olduğu kadar olsun,yavaş yavaş herşey yoluna girer...Bu arada bebişide ihmal edip yemeklerini aksatma,insan yemeğe alışınca ağzı hiç boş dursun istemiyo dediğin gibiiiii

Yaaa evden çıktığım yok,hastalık gelip beni buluyo..Geçen gün doktora gittik galiba o zaman kaptık şifayıBende hiç yemediğim kadar meyve yiyorum hamileliğimde ama olucağı varsa oluyo işte...Aman sende eşine dikkat et,ondan sana geçmesin...:44:Sen terazilerin özelliklerini yazınca acaba ben terazi değil miyim diye düşünmeden edemedim:44:..Ben pofpoflanmayı hiç sevmem,çok utanırım ve hiç küsmem,sinirlenmem acaba ben başka bi burçmuyum yaaaawwwww

balık burcu olan kişilere hep tereddütle yaklaşmışımdır oldum olası. o duygusallıkları, alınganlıkları, sulugöz halleri falan.. hatta "balık burcu çocuğum olursa kafayı yerim heralde" demişliğim bile vardır. ama gel gör ki balık burcu olacak bebeğim bi aksilik olmazsa. ben kova burcuyum ve çocuğumunda kova olmasını çok isterdim. ama kısmet böyleymiş. hatta geçen gün eşimle konuşurken, eğer doktor sezeryana karar verirse biraz erken almasını söyleyeceğim kova burcu olsun deyiverdim. oda karşı çıktı tabii

he bu arada hastane çantasına terlikte ekleyin kızlar. bence lazım olur. bide sarı tülbent koyacakmışız. bebeğin sarılığını alması için çok önemliymiş. bideee hasta bezi ne için lazım olacak yaa :18:

ayy canım sende mi kovasın bende kovayım :) kendi halimden de cok memnunum.gerci ben egitimden ve bastırılmıslıktan dolayı pek bişey yapamadım ama yıllar önce düşündüğüm bişeyin cok benzerini yabancı 2010 yapımı bi filmde gördüm aaaa bu benm fikrimm falan diyorum :) bende eşime dedim ayarlayalım kova olsun diye o da anlamadıgı için kızdı burc murc karıstırma saglıklı olsun ne olursa olsun dedi balıkları bende cok sevmem bi de yengecleri iki burctan da illahlah ettim valla.kimisi inanmaz burclara ama benim cevremdeki insanlar özelliklerini cok tasıyolardı.babam balık.allahımm adam duygusal sulugöz aman amann.en yakın iki arkadasım yengecti.onlarda fenalardı.ayy takıntılı alıngan sulugöz kendilerinden baska kimseyi dinlemeyen.onlardan da illallah ettim.bende kova ve basak olabilir diorum baska burcları cok bilmiorum ama basaklarda cok düzenli,insancıl oluyolar die biliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…