• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suçluluk hissetmeli miyim?

sendenizsin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
1
Daha önce bir ilişkim oldu ve 3 ay önce ayrıldık. Ayrılığa giden süreçte o bana karşı soğuktu, yaklaşık bir hafta surat astı ve benim zor bir dönemimde bile yanımda olmadı. Başkalarıyla konuşurken gayet neşeliydi ama bana gelince suratını asıyordu sorduğumda ise bunun benimle ilgisi olmadığını söylüyordu.
İlk ayrılığı aslında kendisi başlattı, sonra barıştık. Barıştıktan sonra bir anda hemen evlenmek istediğini söyledi. Ben de doğal olarak “nasıl olacak, nasıl yapacağız?” diye konuşurken ev eşyası konusunu açtım. Bunun üzerine beni maddiyatçılıkla suçladı, hatta “onun için geliyorsan gelme, ben yapamam, kendine zengin birini bul” gibi şeyler söyledi. Oysa ben düğün ya da altın istememiştim, sadece normal şekilde nasıl ilerleyeceğimizi konuşmak istemiştim. Bu sözleri beni çok kırdı.
Sonrasında ben ayrılmak istediğimi söylediğimde o gün hiçbir şey demedi, 5 gün sonra kararsız olduğunu söyledi ama ben kararımın net olduğunu belirttim. Ayrıldıktan sonra ise bana “beni kandırdın”, “biz iyiydik, sen bahane aradın” gibi şeyler söyleyerek vicdanımla oynamaya çalıştı ve ayrılığı tamamen eşya meselesine bağladı. Aradan aylar geçmesine rağmen hâlâ yazmaya devam ediyor.
Ben onu sevmiş olmama rağmen yaşadıklarım yüzünden geri dönmek istemiyorum ama buna rağmen içimde bir vicdan sızısı var. Ve hem onu özlüyorum hem de dönmek istemiyorum. Çevremdekiler doğru kararı verdiğimi söylüyor ama ben çok üzülüyorum hala onu özlüyorum evet tekrar denesek yine bitecek ama içimdeki ses beni yiyip bitiriyor.

Neyin vicdan sızısı var tam olarak? Bir eşya lafına hop oturup hop kalkan adam yarın başka bir şey istesen kafanı kırabilirdi. Git bir sadaka ver.
bazı şeyler yazdı geçen hafta içime oturdu. Onu seviyordum ama artık dediklerini sineye çekmek istemedim ve ayrıldık. Ama seviyordum hala da seviyorum o yüzden.

bazı şeyler yazdı geçen hafta içime oturdu. Onu seviyordum ama artık dediklerini sineye çekmek istemedim ve ayrıldık. Ama seviyordum hala da seviyorum o yüzden.
Aman lafa ne bakıyorsun erkek milleti duygu sömürüsü yapar bir yandan da gider Instagram'da başka kızlara istek atar mesaj atar

Tipik sorumluluk alamayan erkek. Evlilik deyince direk atlayacağını sanmış. Sen mantıklı bir soru sormuşsun evlenmek istiyorsan planın ne diye. Cevap verememiş çünkü hiçbir planı yok. Her şeyi sen ve senin ailen halledecek. Verdiğin cevap hoşuna gitmemiş. Ama hala peşini bırakmadığına göre iyi bir gelirin olduğunu, fedakar olduğunu düşünüyorum. Avcı naz yaptığını düşünüyor. Sakın barışma ve asla ortaya evlilik lafı atıp planı olmayan erkekten uzak dur çok pişman olursun.

Tipik sorumluluk alamayan erkek. Evlilik deyince direk atlayacağını sanmış. Sen mantıklı bir soru sormuşsun evlenmek istiyorsan planın ne diye. Cevap verememiş çünkü hiçbir planı yok. Her şeyi sen ve senin ailen halledecek. Verdiğin cevap hoşuna gitmemiş. Ama hala peşini bırakmadığına göre iyi bir gelirin olduğunu, fedakar olduğunu düşünüyorum. Avcı naz yaptığını düşünüyor. Sakın barışma ve asla ortaya evlilik lafı atıp planı olmayan erkekten uzak dur çok pişman olursun.
Ben çalışmıyorum, o memur. Fedakarlık yüzünden olduğunu düşünüyorum.

Daha önce bir ilişkim oldu ve 3 ay önce ayrıldık. Ayrılığa giden süreçte o bana karşı soğuktu, yaklaşık bir hafta surat astı ve benim zor bir dönemimde bile yanımda olmadı. Başkalarıyla konuşurken gayet neşeliydi ama bana gelince suratını asıyordu sorduğumda ise bunun benimle ilgisi olmadığını söylüyordu.
İlk ayrılığı aslında kendisi başlattı, sonra barıştık. Barıştıktan sonra bir anda hemen evlenmek istediğini söyledi. Ben de doğal olarak “nasıl olacak, nasıl yapacağız?” diye konuşurken ev eşyası konusunu açtım. Bunun üzerine beni maddiyatçılıkla suçladı, hatta “onun için geliyorsan gelme, ben yapamam, kendine zengin birini bul” gibi şeyler söyledi. Oysa ben düğün ya da altın istememiştim, sadece normal şekilde nasıl ilerleyeceğimizi konuşmak istemiştim. Bu sözleri beni çok kırdı.
Sonrasında ben ayrılmak istediğimi söylediğimde o gün hiçbir şey demedi, 5 gün sonra kararsız olduğunu söyledi ama ben kararımın net olduğunu belirttim. Ayrıldıktan sonra ise bana “beni kandırdın”, “biz iyiydik, sen bahane aradın” gibi şeyler söyleyerek vicdanımla oynamaya çalıştı ve ayrılığı tamamen eşya meselesine bağladı. Aradan aylar geçmesine rağmen hâlâ yazmaya devam ediyor.
Ben onu sevmiş olmama rağmen yaşadıklarım yüzünden geri dönmek istemiyorum ama buna rağmen içimde bir vicdan sızısı var. Ve hem onu özlüyorum hem de dönmek istemiyorum. Çevremdekiler doğru kararı verdiğimi söylüyor ama ben çok üzülüyorum hala onu özlüyorum evet tekrar denesek yine bitecek ama içimdeki ses beni yiyip bitiriyor.
Git bayram günü sadaka zekat ne buluyorsan hepsini ver. Böyle birinden erkenden kurtulduğun için çok şanslısın şükret.

Heryerden engellemesin. Eski erkek arkadaşım aynısını yaptı kararsızım vs dedi. Şimdi hemen gel evlenelim diyor. Ama kimsenin 2.seçeneği falan olma engelle gitsin. Bırak seni suçlasın çok önemli değil:))

Yeni birini bulunca geçer vicdan sızın çok takılma

Eşya konusu nasıl tartışmaya dönüştü? Siz ne dediniz ki onun için gelme falan dedi? Eşya almayız boş evde otururuz mu diyor?

Erkekler her durumda kadının kendini suçlamasını ve vicdan yapmasını sağlamayı nasıl başarıyorlar? Y kromozomuyla birlikte manipülasyon yeteneği de mi yükleniyor bunlara acaba anne karnında?

Eşya konusu nasıl tartışmaya dönüştü? Siz ne dediniz ki onun için gelme falan dedi? Eşya almayız boş evde otururuz mu diyor?
Ben dedim biraz daha bekleyelim eşyalarımız olsun dedim o da eski eşyalarının kullanılabileceğini dedi bende bunu kabul etmedim sonuçta yeni bir yuva kuracağız en azından eşyalarımız olsun dedim o da saçma sapan şeyler söyledi işte bende beklemiyordum.

Ben dedim biraz daha bekleyelim eşyalarımız olsun dedim o da eski eşyalarının kullanılabileceğini dedi bende bunu kabul etmedim sonuçta yeni bir yuva kuracağız en azından eşyalarımız olsun dedim o da saçma sapan şeyler söyledi işte bende beklemiyordum.
Eski eşyaların durumuna bağlı bence bu konu. Evlenirken her şeyim sıfır olacak olayını ben doğru bulmuyorum. İki taraf da aile evinden çıkıp evleniyorsa evet mecburen sıfır olur, ama mesela kendi başına yaşıyordur sevgiliniz ya da siz, kullanılabilir eşyaları seçip eksikler alınabilir. Ben evlenirken bulaşık makinem, fırınım vs kendimin vardı tek yaşadığımdan, kullanılabilir durumdalardı ve memnundum eşyalarımdan, almadım yenilerini. Ama fikriniz ne olursa olsun saçma sapan şeyler söyleyemez kimse. Kimse de kimseden gerçekten döküntü denilecek eşyalarla evlenmesini beklemesin, eğer eşyalar çok kötüyse. Eğer eve eşya alınabilecek maddi durumu yoksa evlenmeyecek o zaman. Maddi durumunuzu ikiniz de düzeltirsiniz evlenirsiniz. Ne bu acele. Sonra sosyal yardımlara başvurular patlıyor çocuğun beslenmesine yiyecek koyamıyorum diye. Hayat bu kadar romantik ve toz pembe değil.

Hiç suçluluk hissetmeyin. Gelgitli ilişki olması bir yana eşya konusu ile maddiyatın ne alakası var? Hadi sizinle aynı fikirde olmayabilir, bakış açınız uyusmuyor olabilir o zaman da bunun ifade şekli bu olmamalı. Bence eski sevgiliniz zaten kafasında bitirmiş sizin için iyi de olmuş. Hayatınızı bu kişiyle karartmamis olursunuz.

Her konuda seni suçlayarak seni manipüle ediyor. Evlenecek adamın zaten cebinde parası olur neyine güvenmiş. İki çıplak bir hamama yakışır. Siz en doğrusunu yapmışsınız ondan bir an önce kurtulun bütün bağları koparın eşyasız boş evde mi oturacaktınız bence ondan evlenecek popo da yok.

Su ezik adamlarda ne buluyorsunuz da seviyorsunuz? Kötü günümde yanımda değildi diyorsun bundan iyi koca olur mu sence? Hiç ama çok merhametlidir iyidir falan deme.

Sürekli yollarını gozluyorsun kendine bir hobi edin, calismiyorsan iş bul, adamı da engelle. Mutsuzluk dolu bir hayat size cazip geliyor galiba

Back
X