• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suçluluk hissetmeli miyim?

Eski eşyaların durumuna bağlı bence bu konu. Evlenirken her şeyim sıfır olacak olayını ben doğru bulmuyorum. İki taraf da aile evinden çıkıp evleniyorsa evet mecburen sıfır olur, ama mesela kendi başına yaşıyordur sevgiliniz ya da siz, kullanılabilir eşyaları seçip eksikler alınabilir. Ben evlenirken bulaşık makinem, fırınım vs kendimin vardı tek yaşadığımdan, kullanılabilir durumdalardı ve memnundum eşyalarımdan, almadım yenilerini. Ama fikriniz ne olursa olsun saçma sapan şeyler söyleyemez kimse. Kimse de kimseden gerçekten döküntü denilecek eşyalarla evlenmesini beklemesin, eğer eşyalar çok kötüyse. Eğer eve eşya alınabilecek maddi durumu yoksa evlenmeyecek o zaman. Maddi durumunuzu ikiniz de düzeltirsiniz evlenirsiniz. Ne bu acele. Sonra sosyal yardımlara başvurular patlıyor çocuğun beslenmesine yiyecek koyamıyorum diye. Hayat bu kadar romantik ve toz pembe değil.
Eşyaları eski esyalardı, koltuk takımı falan ölen bir teyzenin eşyaları falandı. Yani bende çok bir şey istemedim yeni aldığı eşyaları değiştirmesini istemedim ama yatak odası ve oturma odası olsun istedim ama yine çok gördü işte

Eşyaları eski esyalardı, koltuk takımı falan ölen bir teyzenin eşyaları falandı. Yani bende çok bir şey istemedim yeni aldığı eşyaları değiştirmesini istemedim ama yatak odası ve oturma odası olsun istedim ama yine çok gördü işte

Yeni eşyalar istemek en doğal hakkın sonuçta çalışıp birlikte ödemeyecek misiniz zaten böyle şeylerde baştan gerçek yüzünü görmek çok daha iyidir boş ver

Evlenmesin o zaman. Senin tutumunda yanlış bir şey yokmuş. Kimse evlenirken ölen bir teyzenin koltuğu ile evlenmek zorunda değil, bırak kendi o koltukla devam etsin hayatına. Daha bu noktada bile bu olay çıktıysa kim bilir işin içine girdikçe ne saçmalıklar yaşarsın.

Onun derdi yeni eşyalar alacak gücünün olmaması değil. Evleneceği kadına en kötü şartları kabul ettirerek ailesine ve çevresine bu yolla kendini kanıtlamak.

Daha önce bir ilişkim oldu ve 3 ay önce ayrıldık. Ayrılığa giden süreçte o bana karşı soğuktu, yaklaşık bir hafta surat astı ve benim zor bir dönemimde bile yanımda olmadı. Başkalarıyla konuşurken gayet neşeliydi ama bana gelince suratını asıyordu sorduğumda ise bunun benimle ilgisi olmadığını söylüyordu.
İlk ayrılığı aslında kendisi başlattı, sonra barıştık. Barıştıktan sonra bir anda hemen evlenmek istediğini söyledi. Ben de doğal olarak “nasıl olacak, nasıl yapacağız?” diye konuşurken ev eşyası konusunu açtım. Bunun üzerine beni maddiyatçılıkla suçladı, hatta “onun için geliyorsan gelme, ben yapamam, kendine zengin birini bul” gibi şeyler söyledi. Oysa ben düğün ya da altın istememiştim, sadece normal şekilde nasıl ilerleyeceğimizi konuşmak istemiştim. Bu sözleri beni çok kırdı.
Sonrasında ben ayrılmak istediğimi söylediğimde o gün hiçbir şey demedi, 5 gün sonra kararsız olduğunu söyledi ama ben kararımın net olduğunu belirttim. Ayrıldıktan sonra ise bana “beni kandırdın”, “biz iyiydik, sen bahane aradın” gibi şeyler söyleyerek vicdanımla oynamaya çalıştı ve ayrılığı tamamen eşya meselesine bağladı. Aradan aylar geçmesine rağmen hâlâ yazmaya devam ediyor.
Ben onu sevmiş olmama rağmen yaşadıklarım yüzünden geri dönmek istemiyorum ama buna rağmen içimde bir vicdan sızısı var. Ve hem onu özlüyorum hem de dönmek istemiyorum. Çevremdekiler doğru kararı verdiğimi söylüyor ama ben çok üzülüyorum hala onu özlüyorum evet tekrar denesek yine bitecek ama içimdeki ses beni yiyip bitiriyor.
Arkadaşınız ne yapacağı kestirilemez bir manüplasyoncu.Kanmayın evlenseniz zehir ederdi hayatı.Allah dizi seviyormuş da oldurmamış bu işi.Engelleyin uzak durun hayır gelmez bu insandan.

Ben çalışmıyorum, o memur. Fedakarlık yüzünden olduğunu düşünüyorum.
Ben dedim biraz daha bekleyelim eşyalarımız olsun dedim o da eski eşyalarının kullanılabileceğini dedi bende bunu kabul etmedim sonuçta yeni bir yuva kuracağız en azından eşyalarımız olsun dedim o da saçma sapan şeyler söyledi işte bende beklemiyordum.

Siz çalışmıyorsanız, aileniz eşyalar konusunda maddi destek verecek miydi? Yoksa işin bütün maddi yükü erkek arkadaşınıza mı kalacaktı?

Siz çalışmıyorsanız, aileniz eşyalar konusunda maddi destek verecek miydi? Yoksa işin bütün maddi yükü erkek arkadaşınıza mı kalacaktı?
Çalışıyordum ben ama sonra işi bıraktım zaten kendisi de çalışmamı istemiyordu ama onun için değildi çalışmamam bulunduğum şehirde pek iş imkanım yok bu yuzdendi. Kendim bazı eşyaları almıştım zaten yine birikimim de var bir miktar. Zaten eşya konusunda her şey olsun demedim en azından yatak odamız ve oturma odamız olsun dedim ondan sonra kendisi yapamam edemem demeye başladı. Zengin birini bul eşya için geliyosaan gelme falan dedi. Ailem de destek verecekti zaten onu yazmamışım

bazı şeyler yazdı geçen hafta içime oturdu. Onu seviyordum ama artık dediklerini sineye çekmek istemedim ve ayrıldık. Ama seviyordum hala da seviyorum o yüzden.
Sevmeyin ya böyle adamları sevmeyin Evlilik yapıp çadırda mı yaşayacaktınız??? Yoksa atının terkinde diyar diyar gezecek miydiniz??? Geri zekalı ,bencil adamları bulup,aşık olup birde aşk acısı çekiyorsunuz hayret gerçekten....Kendinize layık gördüğünüz adamlara bakın iki koltuk,bir halı almaktan aciz ya da bunu bile size layık görmüyor....

Back
X