Şükürsüz değilim ama mutlu da değilim...

Herkese iyi bayramlar, sağlıklı günler dilerim. Pandemiden beri kendimi motive etmeye çalışıyor olsam da maalesef iyi değilim. Başlıkta da dediğim gibi şükürsüz değilim ama kanaat etmekten de bıktım. İstanbul’da yaşıyorum, eşimin ailesinin evindeyiz kiramız yok, arabamız var. Ben çalışıyorum eşimi çıkarttılar covid19 nedeniyle. Durumumuz bu ne eksik ne fazla. Ve ben çok sıkıldım istediğimi yiyememekten, istediğim yere gidememekten. Çünkü herşey ateş pahası, sanki tatil sadece zenginlerin hakkı Türkiye’de. Etimi, kıymamı aylık alır dondurucuya atarım ama örneğin bir balık, bir pirzola bunlar lüks artık. Dün inatagramda gördüğüm bir yemeğe çok imrendim mesela cidden imrendim canım çekti.

Anneme anlattığımda aman kanaat et, evin kira değil, araban var diyor. Ben şartlarım için elbette şükretsem de bu kanaat kültürü bana göre değil. Türkiye’de ne şahane yerler var ama gidemiyoruz. Euro 8’i geçti zaten yurtdışı hayaline hiç girmiyorum bile. Ki o da benim için üzücü bir detay...

Ayrıca iş ile ilgili de sıkıntılarım var, hak etttiğim yerde değilim olacağım da yok kabullendim yani deklare edildi bana zaten. Pandemi yüzünden de şahtık şahbaz olduk iyice tadı kaçtı işlerin. Ama işten de çıkamam çünkü eşim işsiz. Kimbilir ne zaman iş bulacak?

Gerçekten mutsuzum, bu durumun değişeceğini de pek sanmıyorum ama bu mutsuzluk beni yoruyor artık.
Valla başlığı okuyunca o kadar ben ki dedim ve benim durum daha da zor inanın , bende buna rağmen şükrediyorum ama kalbimide Allah biliyor işte 10 sene vajınusmusla mucadele ettim denemedıgım gitmedigim doktor kalmadı maddi manevi çöktük borclandık , bu surecte mucizevi bi sekılde oglum oldu ister istemez onun masrafları evimiz kira , arabamız ayagımızı yerden kesıyor ama ayda bi arıza cıkartır (tofaş) , vajınusmusu yendim şimdi bi bebek istiyorum içim kaynıyor ugrasıyorum ama olmuyor kc aydır , olsa bi sevınecem ama maddi anlamda zorlucak beni , ama piskolojıkmen haytımda bi degısıklıge ıhtıyacım var , basımda ne ana ne baba var ırtıbatım dahi yok , ona buna borcumuz var bankalar haciz mesajı atıyor, eşim affedersin eşşek gibi calısıyor borc olmasa kazandıgımız para bize yetecek ama cebe girmeden öylece borca gider ne tatilimizi bırak iznimiz bile olmaz eşimle kahvaltı yaptıgımı hatırlamam dogru duzgun , ama hep cocuklugumdan aza kanaat eden insan oldum , eşim tam tersi rahat buyumus o daha cok etkıleniyor bu durumdan bazen doluyorum taşıyorum ama eşime sesimi cıkartamıyorum adam elinden geleni yapıyor goruyorum tek tesellim eşim çok iyi bir insan vıcdanı merhamatli anlayıslı sevecen bana manevi anlamda cok destek onunla huzurluyum şükür iyi bi baba , ve benim üzerme titrer çok talepkar insan degılım bi kere olsun bişey istemedim ama imkansız bişey istesem onu en yapar ne eder alır getirir bana o kadar düşkün , ve dusunun beni 10 sene beklemiş bi insan vajınusmusu yenınce ayrı düşkünlügü oldu tabi huzurum yerimde dıyorum ama bazende ne zaman kurtulacagız bu dönemden diyorum.. ama işte yine şükür sınanıyoruz diyorum..

Valla başlığı okuyunca o kadar ben ki dedim ve benim durum daha da zor inanın , bende buna rağmen şükrediyorum ama kalbimide Allah biliyor işte 10 sene vajınusmusla mucadele ettim denemedıgım gitmedigim doktor kalmadı maddi manevi çöktük borclandık , bu surecte mucizevi bi sekılde oglum oldu ister istemez onun masrafları evimiz kira , arabamız ayagımızı yerden kesıyor ama ayda bi arıza cıkartır (tofaş) , vajınusmusu yendim şimdi bi bebek istiyorum içim kaynıyor ugrasıyorum ama olmuyor kc aydır , olsa bi sevınecem ama maddi anlamda zorlucak beni , ama piskolojıkmen haytımda bi degısıklıge ıhtıyacım var , basımda ne ana ne baba var ırtıbatım dahi yok , ona buna borcumuz var bankalar haciz mesajı atıyor, eşim affedersin eşşek gibi calısıyor borc olmasa kazandıgımız para bize yetecek ama cebe girmeden öylece borca gider ne tatilimizi bırak iznimiz bile olmaz eşimle kahvaltı yaptıgımı hatırlamam dogru duzgun , ama hep cocuklugumdan aza kanaat eden insan oldum , eşim tam tersi rahat buyumus o daha cok etkıleniyor bu durumdan bazen doluyorum taşıyorum ama eşime sesimi cıkartamıyorum adam elinden geleni yapıyor goruyorum tek tesellim eşim çok iyi bir insan vıcdanı merhamatli anlayıslı sevecen bana manevi anlamda cok destek onunla huzurluyum şükür iyi bi baba , ve benim üzerme titrer çok talepkar insan degılım bi kere olsun bişey istemedim ama imkansız bişey istesem onu en yapar ne eder alır getirir bana o kadar düşkün , ve dusunun beni 10 sene beklemiş bi insan vajınusmusu yenınce ayrı düşkünlügü oldu tabi huzurum yerimde dıyorum ama bazende ne zaman kurtulacagız bu dönemden diyorum.. ama işte yine şükür sınanıyoruz diyorum..

Vajinismusu yenip bebeğinize kavuşmanıza çok sevindim ama bankalar haciz için arıyorken lütfen ikinci çocuğu yapmayın. Allah size bir evlat nasip etmiş ona en iyi şekilde bakın yeter, ileride durumlar düzelince yaparsınız kardeşi. Allah sıkıntılarınızdan tez zamanda kurtarsın inşallah.

İyi güz
[/QUOTE iyi güzel mutlu olmanıza sevindim ama bu borcun içinde 2.yi düşünmeyin..çocuk ilk dönem ortamı geren bi durum..Bu borcun harcın ortasında çok gerilirsiniz

yani haklısınız aslında. insan 1 hafta dinlenmek istiyor onca yorgunluktan sonra. ama biz geçen yıl gitmiştik 12 ay onu ödemek çok zoruma gitti sonradan. aslında güzel yeni açılan temiz öğretmenevi ya da farklı kurumların misafirhaneleri oluyor. martta falan reservasyın yaptırıp akşam yemeklerini de dışardan yiyerek yine güzel bir tatil yapılabiliyor. fethiye de mesela denize sıfır otel çok zor. bir yıl otele gitmiştim tamam güzeldi ama ben tekne gezisi çevre gezisi yapmaktan otelden yararlanamadım. bir sonraki yıl öğretmen evinde kaldık gitiğimiz yerlerde yedik en azından paramız boşa gitmedi en azından. öyle kafamıza göre gezdik dışarda yedik gayet de güzel oldu. deneyebilirsiniz.

Gerçekten şükür kültüründen de bıktım. Kendi memleketimde cennet gibi yerler var ama şimdi Ölüdeniz’de otelin geceliği 1000 TL, ne yapayım Kasım’da mı gideyim ucuz diye? Pansiyonda da kaldım Kaş’a gittiğimizde leş gibiydi üç gün kaldık temizlenmediler. Her hizmetin ucu para.

Bu isler oyle yurumuyor. Cok pahalisi da cok uygunu da var. 1000 tl lik seçmek zorunda degilsiniz ki.
Biz gecen sene 4 gece bodrumda 4 yildizli bi otelde 980 tlye kaldik. Sahane degildi ama asla pis degildi. Denize sifir, her sey dahil konseptli bir oteldi. Son dk firsatlari oluyor sitelerde. erken rez de sart degil.
Biraz kovalamak lazim.

Simdi de kemerde ultra her sey dahil gercekten sahane bir otele de 1500 e gidecegiz 2 yetiskin 1 cocuk. 6 gece. Gecen senelerde de gittigimiz cok memnun kaldığımız bir yer.
Ucaklar transferler 2400e geldi. 6 taksit miss gibi :)

Esiniz insallah kisa zamanda is bulur. O zaman rahatlarsiniz.
Icinizi ferah tutun 💙

Bu pandemi sureci hepimizin tadini kacirdi, ekonomimizi altust etti, anksiyete sahibi yapti bizleri. Insan desarj olmak istiyor bir nebze olsun. O yuzden tatil ihtiyacinizi cok iyi anliyorum. Ve tatilde kayinvalide yazligina gitmek istemeyisinizi de cok iyi anliyorum. Ben bekarken bazi zamanlar teyzemin yazligina giderdik bikac gunlugune. O zaman bile istedigim saatte kalkamazdim ayip olur diye. Kahvaltiya yardim eder bulasiklari ben yikardim. Sonra aksam yemegi zamani da yine ayni. Ayagimi rahatca uzatip gonlumce dinlenemezdim. Aciktigimda rahatca kendime bisey hazirlayamazdim.O yuzden yazlik benim degilse kimin olursa olsun bi daha gitmedim gitmem.

Eşim bana en sevdiğim özelliğin şükür etmen dedi. Ama artık edemediğimi farkettim, yaşla alakalı olduğunu düşünüyorum. 30 dan sonra son 6 yıldır her geçen gün negatifleştim. Başka bir ülkede doğsaydım böyle mi yaşayacaktım diye düşünmeye başladım.Ortalama bir avrupa ülkesinde bizim gibi eğitime düşkün çalışma hayatına aktif katılan görece olan iyi kazanan insanlar çiçek gibi yaşıyor. Biz iyi yaşayamıyoruz. Ben buna şükür ede ede nereye varabilirim. Çalmam çırpmam israf etmem hak yemem iyi bir vatandaşım neden daha iyi yaşamayayım. Neden her sıkıntıda şükür edeyim aksini söylediğimde neden vatan haini olayım ? Bunaldım hep bakın insanlar aç insanlar açlık sınırında yaşıyor diye diye ben değilim ki bunun suçlusu sosyal dengeyi ben bozmadım ki ? Dini temelim kuvvetli o olmasaydı bambaşka bir bakış açımda olabilirdi beni durduran dini inancım. Yoksa isyandayım aslında.. Çalışmayıp kahvede pinekleyen tipler hayat çok zor yeaaa diyorlar inanın umrumda değil ama biz böyle yaşayınca zoruma gidiyor. Eskiden yılda 5 -6 kez tatil yapardık. Bu yaz uhd otel alamadık derdini seveyim diyeceksiniz ama neden alamayalım ki ? niye yani alabilmeliyiz. Hemen biri çıkıyor kampa git , gidiyordum annem bekarken evlenmeden önce kıt kanaat geçinirken gidiyorduk. çadırda da kaldık , bunglowda da yani burnu büyük bir tip değilim ki. Ama 36 yaşında karı- koca çalışan çocuklu bir kadın olarak yılda 10 gün iyi bir otelde tatil nasıl 20.000 tl olur ya ? ben bir aylık gelirimizi otele vermek zorunda mıyım ? tatil simgeydi hatta lüks şimdiden doğalgaz faturasını düşünüyorum geçen sene 550 tl civarıydı bu sene 650 tl civarı olacak normal mi bu ? Bütün gün ağzı açık yatan yuvarlanan yardımlarla yaşayamaya alışan üstüne afedersiniz enik gibi 5 çocuk yapanları örnek gösteril şükür et diyorlar. Edemiyorum artık , yaşlandım edemiyorum. Margarin kuyruğunu hayal edip mutlu olamıyorum ben bunu haketmiyorum.

Bizde annemle 1300 tl ile geçiniyoruz sizin kadar dert etmiyoruz

Çünkğ bazı şeyler artık zor

Paramız değer kaybediyor

Para gerektirmeyen zevkler edinmelisiniz

Paramız değer kaybediyor

Hayir insanlar buna alismak zorunda değil, kötü yonetimin ceremesini niye çeksin millet ya. Paramiz çöp oldu diye e napalim diyip oturacak miyiz?

Paramız değer kaybediyor

Siz etmeyebilirsiniz ben ediyorum. Herkesin hayat standardı, alışkanlıkları farklı. Keşke siz de 1300 değil de 13.000 ile geçinseniz,herkes feraha erse. Ayrıca tatil ve kafa boşaltmak zevk, lüks, hobi değil temel ihtiyaçtır.

Bu isler oyle yurumuyor. Cok pahalisi da cok uygunu da var. 1000 tl lik seçmek zorunda degilsiniz ki.
Biz gecen sene 4 gece bodrumda 4 yildizli bi otelde 980 tlye kaldik. Sahane degildi ama asla pis degildi. Denize sifir, her sey dahil konseptli bir oteldi. Son dk firsatlari oluyor sitelerde. erken rez de sart degil.
Biraz kovalamak lazim.

Simdi de kemerde ultra her sey dahil gercekten sahane bir otele de 1500 e gidecegiz 2 yetiskin 1 cocuk. 6 gece. Gecen senelerde de gittigimiz cok memnun kaldığımız bir yer.

Icinizi ferah tutun 💙
Canım kemerde gittiğiniz oteli özelden yazabilirmisin ? Aşırı uygunmuş ?

Siz etmeyebilirsiniz ben ediyorum. Herkesin hayat standardı, alışkanlıkları farklı. Keşke siz de 1300 değil de 13.000 ile geçinseniz,herkes feraha erse. Ayrıca tatil ve kafa boşaltmak zevk, lüks, hobi değil temel ihtiyaçtır.
Birde varlıkta yokluk çekmek var 🤦🏻‍♀️ Belki o paralarla da geçiniliyor olsa yoklukta yaşanacak . Önemli olan bence yokluk enerjisini yok etmek. Gerisi geliyor. Ama yokluk enerjisindeysen gelirin iyi de olsa herşeyin en ucuzundan gidiyorsun.

Taksitle halledilir önceden ayarlanır son dakika falan uygun yerler olur ben de tatil yapmadım bu sene ev işlerine girdim kaldı öyle. Şükür edin deyip herseye söylenen insanlardan değilseniz gayet normal hissettikleriniz. Eylül ekim gibi Antalya tarafları güzel olur.
Etin kilosu 60 TL oldu. Hem karnımızı doyurup hem tatil yapmak lüks oldu artık bu ülkede.
Geçer ben bu sene bayramdan da bişey anlamadım hastaydım hep ihmal ettiğim korktuğum bir durum için doktora gideceğim. Sağlık olsun gerisi oluyor çok klişe ama gerçek😊🍀

Canım kemerde gittiğiniz oteli özelden yazabilirmisin ? Aşırı uygunmuş ?
Bana da söyler misiniz
Biraz kovalamak lazim.

Icinizi ferah tutun 💙
Otellerin isimlerini söyleyebilir misiniz?

Herkesin istekleri var hepimizin imrendigi şeyler var anlıyorum yorum yapan herkesi
Fakat ölüm gibi bir gerçek de var.
Eğer elden birşey gelmiyorsa şikayet etmek yerine bardağın dolu tarafına bakıp mutlu ölmek daha mantıklı değil mi?

Yani şikayet edince bir şey değişmiyor.
İç döküp rahatlamayı anlarım bu tamam
Ama sürekli şikayet edip başkalarına imrenip ben yapamıyorum diye kendimizi üzüp bu kısacık hayatı kendimize iyice cehennem etmek bana hiç doğru gelmiyor.
Bu şekilde sadece daha fazla yıpranmış oluyorsunuz bunun da size telaşsız bir tatil getirmeyeceği malum.

Ülkenin durumu ne yazık ki bu savunmuyorum.
Elden bir şey de gelmiyor öyle değil mi?
Ya ülke değiştireceğiz ya çok para kazanan insanların izlediği yolu izleyip kısa yoldan zengin olmaya bakacağız.
Bunun başka oluru yoksa o zaman elden gelen alternatif fikirlerle durumu biraz daha iyileştirmek için işe koyulacağız.
Çözüm bu.

Herkesin istekleri var hepimizin imrendigi şeyler var anlıyorum yorum yapan herkesi
Fakat ölüm gibi bir gerçek de var.
Eğer elden birşey gelmiyorsa şikayet etmek yerine bardağın dolu tarafına bakıp mutlu ölmek daha mantıklı değil mi?

Yani şikayet edince bir şey değişmiyor.
İç döküp rahatlamayı anlarım bu tamam
Ama sürekli şikayet edip başkalarına imrenip ben yapamıyorum diye kendimizi üzüp bu kısacık hayatı kendimize iyice cehennem etmek bana hiç doğru gelmiyor.
Bu şekilde sadece daha fazla yıpranmış oluyorsunuz bunun da size telaşsız bir tatil getirmeyeceği malum.

Ülkenin durumu ne yazık ki bu savunmuyorum.
Elden bir şey de gelmiyor öyle değil mi?
Ya ülke değiştireceğiz ya çok para kazanan insanların izlediği yolu izleyip kısa yoldan zengin olmaya bakacağız.
Bunun başka oluru yoksa o zaman elden gelen alternatif fikirlerle durumu biraz daha iyileştirmek için işe koyulacağız.
Çözüm bu.

Konunun neresinde başkalarına imrenip kıyaslama yapmışım alıntı yapar mısınız, ben bulamadım da?

Benim enistem yapiyor hicte batmadı,kolay demekki kızım

Enişteniz yapıyor, bizim mahalledeki bakkal da yapıyor diye kocam da yapabilir haklısınız. Mühendislik kariyerini bırakıp , eş dosttan borç , kredi alıp bakkal olmak için şahane bir motivasyon. Şahsen ben ikna oldum.

Back
X