• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sümüklüböceğin hikayesi

iyi geceler böcekseverler...ya da iyi sabahlar.

bişey uyandırdı,ne bilmiyorum..halbuki geç yatmıştım..bazen babanın beni uyandırdığını sanırım..sanki ruhu eve gelmiş te beni rahatsız edermiş gibi.bakınırım da karanlıkta.aslında böyle bir şey yoktur.zan!..öyle değil mi?
öyle olmalı.
böyle uyumaya çalıştığım zamanlar eskiyi düşünürüm.eski zamanları.şimdide denizi evlat edinmeye çalıştığımız sosyal kurumda eğitim gördüğüm o bir hafta geldi aklıma.belki yazmışımdır...
yazmışımdır yazmışımdır..
kurumda her şey bir rutin.bebeğin beslenmesi,uyuması,yıkanması ,,,,,
burada durdum..
kelimeleri yakalamak güç.
bebeğin kendisi yok orada...oranın düzenine göre yiyicen,içicen,uyuycan.bebeğin ruhu yok .
saatle herşey.saati geldimi yiyecek saati geldimi uyuycak e hasta ise rutin biraz kayacak şurubunu alacak iğnesini olacak sonra yine ( )olmaya devam edecek..bulamadım parantez açtığım boşlukta olması gereken kelimeyi.
yine eğitimdeyken ;eğitim deyince bana herhangi bir çocuk bakıcılığı hakkında bir ders veriliyor sanılmasın..bir hafta.o bir hafta anne adayı ile evlat adayının birbirlerine alışma süreci...birlikte geçirilen saatler..
o saatlerden birinde çocuklardan hasta olanlara ilacı verilecek olanlara elinde şırınga tepsisiyle gelen bakıcı annenin ayaklarına dolanmıştı deniz..bana o zamanlar şirin gelmişti.kedi gibi ayağına dolanmış bana da yok mu ifadesiyle ve bakıcı annenin sana yook sana yook tatlı sözleriyle..
yine gülümsedim.her hatırlayışımdaki gibi.

kurumdan çıktım..BURADAYIM.kk da.

bazı çocuk yemeyi pek sevmez yemekle işi yoktur,kimisi çok uyur kimi uykuyu da sevmez.kimi ağlar da ağlar susmak nedir bilmez.kimisi boğazlıdır sevdiği şeyler vardır o geldimi önüne kendini belli eder tekrar ister, ister de ister.kimi her yeri karıştırır orayı burayı karıştırır kurcalar merak eder.

oradaki çocuklar bu rutini bilmektedir...öğrenmişlerdir.robot gibi varlığını (görüntü olarak)sürdürsünler yeter.kendiliğinden bir şey yapmadan..

halbuki çocuk.başka şey istiyor...bu kendisine verilmeyen bir ilaç ya da şurup ta olsa...bu,,bu farklı bir şey çünkü.değişik,yeni.
yemek saati geldi mi yiyecek...istememe reddetme hakkı yok orada...halbuki evlerimizde.....

deniz ilk reddedişini bana göstermişti...kimbilir belki ilk tepkisini...dişlerini sıkarak.mamasını reddederek.

sistem olmaz dedi...ver dedi.bir daha saat üçe kadar bir şey yemeyecek.acemi anne ama istemiyor dedi.sistem hayır ver dedi.sistem mama tabağını aldı elimden iki eliyle açtı deniz bebeğin ağzını açtı doldurdu kapadı..böyle devam etti.tabak bitene kadar.

var mı böyle bir sistem...?

yok,sorgular gibi sormuyorum,gerçekten böyle bir eğitim yöntemi var mı?ben çocuk gelişimci uzmanı değilim,çoğumuz değiliz...diploma sahipleri okursa eğer...var mı böyle bir sistem.

bu ara anlatmak istediklerimi anlatamama sorunum var...gelmişken,daha yazmak isterim.kendime not alayım,çünkü çıkacağim.

not:düşündükçe ya da geldikçe çözülüyorum.kurumdaki çocukların serbest alanı!
not:huzur evleri ve kurum çocukları
not:kendisi olmaya çalışan bebelerin tepkileri.

bu saatte de olmadı ama....ne yapayım .gele gele bunlar geldi.sıkılana özür.

geldim :)

ancak biraz denizden haber vermeye geldim.denizden ve benden.

yoruluyoruz...ikimiz de.
daha çok ben.okul,etüt,basketbol,tekvando,,,,, .denizin enerjisine erişmek ne mümkün.aramızdaki 39 yaş fark...epeyi bir fark.
bazen onu zorluyor muyum diye düşünüyorum..kapasitesini.yok.canı sıkılıyor hep bir şeyler yapmak istiyor.tek ebeveyn ben olunca zorlanan ben oluyorum,malum.

dersleri iyi,güzel.çabucak yapıp bitiriveriyor.hatta bazen bitti diye sıkılıyor.öğretmenine söyliyiim de sana biraz fazla ders versin diyorum.heh.
tekvando ve basketbol bayağı ilerletti onu.kilo problemimiz vardı,aştık.çok iyiyiz maşallah.
bakın bu da düşünme konusu..''.isteklerine set çekilmiş çocuklar daha esnek bir ortamda aşırı davranabiliyorlar'' : )

neyse,ne diyordum.dersler iyi.
sağlığı maşallah süper..bebekliğinden gelen astım bronşiti de solmak üzere.
ilişkimiz:genelolarak güzel,arada cızırtılar çıkıyor tabii..bazen ondan bazen benden.ama iyiyiz..iyi.
birlikte uyuduğumuz için geceleri tekme yiyorum..parmak cokcoklaması devam.eline geçen parayı değerlendirmesini güzel öğreniyor.istediği zaman birine birşey alıyor paylaşıyor istediği zaman yazın tatilde bana destek olmak amacıyla kumbarasına atıyor.dondurmalar ondan :)
geçen yıl çook dondurmasını yedik...canımm.

her şeyi yapmak her şeye yetişmek istiyor.başarısızlık karşısında önce öfkeleniyor bırakıyor vazgeçiyor sonra benim ona yine dene telkinlerimle başarana kadar deniyor.

sanırım sınıfta tek ev yiyeceği ve içeceği ile beslenen deniz.anlattığına göre kaşlarını kaldırıp gözlerini belertiyormuş öğretmeni..akşam sofrada çok güldük.böyle mi yapıyor yoksa böyle mi diye öğretmenini tatlıca taklit ettik.bende biraz muzipim.
hafta da üç gün tekvando iki gün de basket dersi alıyor.bu aralar saatlerimiz değişti ders saatleri birbirine çok yakınlaştı,koşuşturmaca..o tekvandodayken ben de bir saat kitap okuyorum.böylece rutin bir kitap okuma seansım olmuş oldu.
beni soracak olursanız eve iş alıp hayatın bir ucundan tutunmaya çalıştığımıifade eder mektubuma son veririm heh heh.........lütfen bir gülümseme! ücret istemiyorum.

sevgi ile..

Yirmili yaşlarımın başında kimsesiz çocuklara gönüllü annelik yapmıştım, hiç unutamam. Oradaki deneyim bana çocuğu olmayanların evlat edinmek yerine ısrarla ve inatla kendi çocukları olması için hastane ve doktor peşinde kendilerini tüketmelerinin ne kadar anlamsız olduğunu göstermişti. Halbuki kimsesiz bir çocuğa yuva vererek tükenmenin tam tersini yaşayabilirlerdi. O sevgiye, ilgiye aç bebekler, çocuklar sevgiyi, bereketi, mutluluğu çoğaltıyorlar.
Yurtdışı görevim nedeniyle gönüllü anneliği ağlayarak bırakmam gerektiğinde, “bir ülkenin başkanı olsam tüm kimsesiz çocuklar bir aileye sahip olmadan hamile kalmayı yasaklardım” diye düşünmüştüm.
Yasaklara şimdi karşıyım fakat isteyip bebeği olmayanlar hiç ama hiç tedaviye başlamadan bir çocuğa anne olsalar, yuva verseler hayat biraz daha güzelleşir.
Sizi ve kızınızı kucaklıyorum :KK200:

geldim :)

ancak biraz denizden haber vermeye geldim.denizden ve benden.

yoruluyoruz...ikimiz de.
daha çok ben.okul,etüt,basketbol,tekvando,,,,, .denizin enerjisine erişmek ne mümkün.aramızdaki 39 yaş fark...epeyi bir fark.
bazen onu zorluyor muyum diye düşünüyorum..kapasitesini.yok.canı sıkılıyor hep bir şeyler yapmak istiyor.tek ebeveyn ben olunca zorlanan ben oluyorum,malum.

dersleri iyi,güzel.çabucak yapıp bitiriveriyor.hatta bazen bitti diye sıkılıyor.öğretmenine söyliyiim de sana biraz fazla ders versin diyorum.heh.
tekvando ve basketbol bayağı ilerletti onu.kilo problemimiz vardı,aştık.çok iyiyiz maşallah.
bakın bu da düşünme konusu..''.isteklerine set çekilmiş çocuklar daha esnek bir ortamda aşırı davranabiliyorlar'' : )

neyse,ne diyordum.dersler iyi.
sağlığı maşallah süper..bebekliğinden gelen astım bronşiti de solmak üzere.
ilişkimiz:genelolarak güzel,arada cızırtılar çıkıyor tabii..bazen ondan bazen benden.ama iyiyiz..iyi.
birlikte uyuduğumuz için geceleri tekme yiyorum..parmak cokcoklaması devam.eline geçen parayı değerlendirmesini güzel öğreniyor.istediği zaman birine birşey alıyor paylaşıyor istediği zaman yazın tatilde bana destek olmak amacıyla kumbarasına atıyor.dondurmalar ondan :)
geçen yıl çook dondurmasını yedik...canımm.

her şeyi yapmak her şeye yetişmek istiyor.başarısızlık karşısında önce öfkeleniyor bırakıyor vazgeçiyor sonra benim ona yine dene telkinlerimle başarana kadar deniyor.

sanırım sınıfta tek ev yiyeceği ve içeceği ile beslenen deniz.anlattığına göre kaşlarını kaldırıp gözlerini belertiyormuş öğretmeni..akşam sofrada çok güldük.böyle mi yapıyor yoksa böyle mi diye öğretmenini tatlıca taklit ettik.bende biraz muzipim.
hafta da üç gün tekvando iki gün de basket dersi alıyor.bu aralar saatlerimiz değişti ders saatleri birbirine çok yakınlaştı,koşuşturmaca..o tekvandodayken ben de bir saat kitap okuyorum.böylece rutin bir kitap okuma seansım olmuş oldu.
beni soracak olursanız eve iş alıp hayatın bir ucundan tutunmaya çalıştığımıifade eder mektubuma son veririm heh heh.........lütfen bir gülümseme! ücret istemiyorum.

sevgi ile..
Cansın maşallah sana ve kuzuya özlemişim sizi öpüyorum o güzel kalbinden:KK200:

Yirmili yaşlarımın başında kimsesiz çocuklara gönüllü annelik yapmıştım, hiç unutamam. Oradaki deneyim bana çocuğu olmayanların evlat edinmek yerine ısrarla ve inatla kendi çocukları olması için hastane ve doktor peşinde kendilerini tüketmelerinin ne kadar anlamsız olduğunu göstermişti. Halbuki kimsesiz bir çocuğa yuva vererek tükenmenin tam tersini yaşayabilirlerdi. O sevgiye, ilgiye aç bebekler, çocuklar sevgiyi, bereketi, mutluluğu çoğaltıyorlar.
Yurtdışı görevim nedeniyle gönüllü anneliği ağlayarak bırakmam gerektiğinde, “bir ülkenin başkanı olsam tüm kimsesiz çocuklar bir aileye sahip olmadan hamile kalmayı yasaklardım” diye düşünmüştüm.
Yasaklara şimdi karşıyım fakat isteyip bebeği olmayanlar hiç ama hiç tedaviye başlamadan bir çocuğa anne olsalar, yuva verseler hayat biraz daha güzelleşir.
Sizi ve kızınızı kucaklıyorum :KK200:

o kadar haklısınız ki....yazdıklarınızın canlı örneğiyim....yorumunuza teşekkürler......gönülden sevgiler..........

ben de özlemişim....girmiyorsun pek...
Evet canim haklısın çok takip edemedim sizi daha sık uğramaya çalışacağım...
Bu topige cok bakıyorum cok faydalandığım paylaşımlar var çok güzel, senin gibi sohbeti hoş arkadaşlar var bir ara incele istersen.
Öpüyorum Deniz kuzuyu, kocaman sarıldım sana canım.

Ben burdayım ne zamandır, İstanbulda. Yazmadım mı sana? Elhamdülillah çocuklar insanda akıl fikir brakmıyor :) Güzel haber dediyimse yeni bir bebek. İkizlerden kalma dondurulmuş embrio vardı, onun için tedavi görüyordum. Elhamdülillah tutmuş. 3 hafta sonra kalp atışı için doktora gideceğim.

Ben burdayım ne zamandır, İstanbulda. Yazmadım mı sana? Elhamdülillah çocuklar insanda akıl fikir brakmıyor :) Güzel haber dediyimse yeni bir bebek. İkizlerden kalma dondurulmuş embrio vardı, onun için tedavi görüyordum. Elhamdülillah tutmuş. 3 hafta sonra kalp atışı için doktora gideceğim.

çokk sevindim..ne güzel haber,haberler.....şimdi ikzlerin üçüncüsü yolda he..tarih olarak öyle dii mi.önce ikizleri aldınız üçüncü bekliyordu,şimdi gerideki kardeş geliyor.oh ne heyecanlı!
Allah tamamına erdirsin..hem tuhaf hem heyecanlı...çok heyecanlı...sağlıkla gelsin inşallah.

Evet öyle. Eğer sağlıkla doğacak olursa 5 yaş ara ile üçüz olacaklar. Bu sefer heyecanla bekleyenler arasında kardeşleri de var.

Back
X