mutlu sabahlar olsun böcekseverler.........
deniz büyüyor ve birçok şeyi öğreniyor..bu yaz tatili ona çok şey kattı.
camiye gitti sureler öğrendi,benimle birlikte akşam namazı kıldı.başı açıktı ama olsun.
sabahları özellikle,acıktığı zaman başının çaresine bakıyor,yumurta pişiriyor,tost yapıyor,salata hazırlıyor,peynir ekmek yapıp yiyor.dün teyzesine aç mısın sana makarna yapıyiim mi demiş : )
evet,ilk makarnasını pişirdi iki gün yedi.bitince yine yapmak istedi.
birlikte poğaça yoğurduk,o ayrı ben ayrı.önce beni gördü.sonra kendi ayrıca bir hamur yoğurdu.(hamur leğenimiz tekti,beklemek zorunda kaldı)
aynı gün ona da bir hamur leğeni aldık çok sevindi.
bu ara hoşuna giden şarkıları rep tarzında yüksek sözle söylüyor..içim gülümsüyor bu hallerine...yüzüme de yansıyor.
bu gün tarhana çıkardık bana yardım etti.bir kaç gün sonra da yeni bir tarhana çıkartacağız.bu kez işi ticarete döküyoruz...girişimci ruhumuz uyandı.satış sonrası ücretin çeyreğini istiyor.yardım etmesi koşulu ile....yalnız ilk kendimize yaptığımız tarhanaya pek yanaşmadı ondan bir alacağı yoktu.gitti içeride neredeyse gün boyunca çizgi film izledi uzanıp.sonra sıkıldı galiba,sonlarına doğru yadım etti gönüllü olarak.
ücretli tarhana hep aklında ama..dilinde de.
zaten her istediğin oluyor ne yapıcan parayı diyorum..doğru, diyor.ama bir daha ki bahsi geçtiğinde yine istiyor.
ev de süpürmeye başladı..evet evet.deniz..ev süpürüyor artık..(nasıl süpürürse süpürsün,ellemiyorum)
tatiller denize çok şey katıyor.deniz tatilleri.ilk kez orada elektrik süpürgesi kullandı.evde de devam ediyor.ama genelde sadece oturduğumuz salonu süpürüyor.
ilk klozet deneyimini de tatilde yapmıştı evde devam etmişti.
kilosu iyi,normal sınırlarda.eh bir iki gram üstünde olabilir.sağlığı maşallah..gözlükleri çkarttık.bu ara çok hafif kayma sezinliyorum.sabahları ben uyurken cep telefonda video ,dizi izliyor kendine göre..bir de yan yatıp izliyor.bu konuda kedi köpek gibiyiz..gırrr.
iki kere de bana evlenmemi söyledi.sigara içmeyen horlamayn biriyle...kardeş sevdası hep var.
parasını yönetmesinde iyi.bayram harçlıklarına hiç karışmıyorum.ona güveniyorum.üçe böler.o ara ne istiyorsa onu alır.tatil,ihtiyaç ve isteklere böler.
dört mü oldu?
çoğu zaman işbirliği yapar benimle..ancak gitmem dediği yerler de çoktur.anladım ki okul büyük bir nimetmiş...ikimiz açısından da..
ben kendi adıma söyliyeyim;sevgiliyi bekler gibi bekliyorum....heh heh..
bu kadar olsun...sevgi ile.
bir kaç kere ekmek,dondurma vs gibi minik şeyler almaya gitti dışarı.kontrollü gönderiyorum,balkonda bekliyorum.su taşımama yardım ediyor .5lt lik pet şişeyi bir o bir ben taşıyoruz mesela..ikimizde de ayrı ayrı 5 lt.
ha ,pudink te yapıyor.
yemek programlarını seviyor ve izliyor...doğal olarak.