Ben 38+3'te dogum yaptım. Aksam basladi sancilarim gece 11 gibi hastaneye gittik. Gittigimizde butun dogum haneler doluymus kontrol edildikten sonra sancilarimi kontrol eden makinaya bagli saat 1-2 ye kadar bekledim.
Hemsire epidural istermisin diye sormustu bende o an kararsizdim. Kontrol icin geldiklerinde 7 cm acilmis dediler oyle diyince epidurale derek yok diye dusunduk.
Neyse dogumhaneye aldilar. Dogumu hizlandirmak icin stajer cocuk suyumu patlatti. Artim sancilarin siklasmasini bekliyorduk. Ama benim sancilar siklasicagina azalmaya basladi suni sanci verdiler bir iki saat o suni sanciyi cektim ama o sancilar yeterli degilmis hemsire birazdaha arttirmam lazim diyince epidural yaptirdim saat 6 ya kadar boyle gecti.
Epiduralden sonra sabah 10 kadar uyumusuz esimle beraber. Sonra en sonunda doktor geldi o muayene edince suyumun yarisinin patlamadigini gordu. Nasil oldu artik bilmiyorum ama suyumun hepsi patlamamis. Geri kalan su da gelince en sonunda dogum icin hazirliklar basladi. Saat 11:47de bebisim kucagimdaydi cok sukur :)
Siz siz olun stajerlere bisey yaptirmayin :)