Sünnet düğünü altın meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Kızlar merhaba. Nasipse oğluma sünnet düğünü yapıcaz seneye . Benim sormak istediğim kayınvalidem altınlara sahiplendi şimdiden. Diyor ki ; düğünlere ben gidiyorum altın ,para vs kendi cebimden götürüyorum kendi adıma. Gelenler borç gibi ben ne götürdüysem o geri gelecek zaten o yüzden benim. Diyerek üstüne kondu. Eşim itiraz edince, annesi parladı 'sen mi götürüyosun düğünlere ben gidiyorum ben götürüyorum tabi ki benim ' dedi. Şimdi benim sormak istediğim sizce doğru mu onun hakkı mı?
Düğün felan yapmaktan vazgeçmek üzereyim. Yapıp milleti mi eğlendiricem okadar masraf vs.

(Buarada kızlar ablamın üyeliği olmadığı için onun adına açıyorum konuyu o takip edip cevap verecek şimdiden teşekkürler)

Aynen öyle bütün sülale eş dost o bana ne taktıysa bende ona aynısını takarım diyolar ne eksik ne fazla kv de öyle bütün düğünlere ne geldiyse öyle götürür

Aynen öyle bütün sülale eş dost o bana ne taktıysa bende ona aynısını takarım diyolar ne eksik ne fazla kv de öyle bütün düğünlere ne geldiyse öyle götürür

Yada millete kimse altın takmasın, cocugun hayrına bağış yapın diye haber ucurun. Kav morarir iyice

Bence sünnet düğünü tamamen gereksiz. İlla ki yapacağım derseniz altınların hepsi çoçuğun hakkı. Ne siz üstüne konun, ne de kayınvalidenizi kondurun.

Hâlâ mı? Şu çocukların pipisini rahat bırakın artık, tükenin. Toplumsal cinsiyetçiliği, eril zihniyeti küçük yaşlardan işlemeye başlıyorsunuz, sonra kadınlar uğraşıyor bunlarla. Hem dışarıdan da komik görünüyor böyle şeyler. Ayrıca “Düğün yapmaktan vazgeçeceğim, yapıp da milleti mi eğlendireceğim?” gibi mantıklı bir yaklaşıma vesile olan kaynanayı da istemsizce tebrik ediyorum.

Bence yaptırmasın, sünnet düğünü diye birşey olmasın mümkünse.

Ha illa bunu şölen hâline getireceklerse ve kayinvalide alacaksa takılan altını parayı, kendisi yapsın madem herşeyi. Sünnet düğününde derdini ablanız çekip takısı kayınvalidesine kalmasın.

Etik bulmamakla birlikte malesef ki bizim ülkemizde takı danışıklı dövüş... Takana geri takılıyor. Bu yüzden altınların kvnizin tarafından gelen kısmı bence de KVnin hakkı... Ama alır almaz orası sizin aile meseleniz...

Boyle dusunen insan kime ne taktiginin da cetelesini tutmustur. Soyleyin kime ne taktiginin listesini versin onlardan gelenleri ona verin. Yeni gelenleri de siz alin.
Ay ozur dilerim ama ne mide bulandirici
Bence takilan altin hediyedir. Ama boyle insanlar taniyorum yaziyorlar geleni gideni. Kuruşuna kadar hem de!

E düğünü kayınvalide yapsın madem altınlar da ona kalsın. Bence mantıklı
Evet benimde aklımdaki bu aslında yapıyosanız siz yapın düğünü biz yapmıyoruz desin eşim. Gerçi yüzsüzler derler şunun parasını sen ver salonu sen tut türkücüye sen ver vs vs

ben yapmadım sünnet düğünü annem de kaynanam da ne yaptiysa güme gitti
sorun olacaksa yapmayın. o da takmamayi öğrenir borç olarak

Aaay düğünümüzde defteri aldılar yazdılarrr yaaa kim ne getirdiyse. Bilmiyorum herkeste böyle mi oluyor takı esnasında yazdılar hepsini deftere

Anlayamadım demek istediğinizi ilk sünnet düğününü biz mi yapıyoruz da böyle cinsiyetçilik vs diyorsunuz? Herkesin yaptığı şeyler takdir edersiniz ki özellikle büyüklerimiz istiyor bu tarz şeyler. Kimse kimsenin hayatını yaşam tarzını bilemez bu yüzden yargılamayın cinsiyetçilik vs bana göre şeyler değil zaten.

Şöyle aslında onlar yapsada eşime gidip ' e şunun parasınıda sen ver ,şunuda sen al diye diye çoğunu yaptırırlar ama dediğiniz gibi söyleyeceğim yapıyosa herşeyini kendileri yapsın ben bitek kendi abiyemi alırım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…