- 5 Temmuz 2019
- 300
- 339
- 18
- 33
Bizim burada da oyle malesef ki ne getirildiyse o goturuluyor dugunlerde...Aslında şöyle; mesela geçen kv birinin sünnet düğününe gitti yakın bi akraba. 200 tl götürdü. Onlar bize 400 getirmiş, onların bi oğlu daha varmış. Kayınvalide, onun düğünü olunca ona da 200 götürecekmiş böylece ödeşmiş olacaklar heralde . Eşimde gitti ama birşey takmadı. Kv eşime dedi ki 100 sen ver 100 ben bende para yok. Eşimde bizde de maddiyat şuan olmadığı için veremedi. Verseydide kv nin adına verilmiş olacaktı. Çok karışık hatta saçma gibi dimi :)
Yani uzun uzun anlatmayim dedim. paramız genelde bankada durur. kv geldi pazar akşamı para istiyor. O anda yoktu yani evde olan para 1 ay yetmesi gereken para olduğu için veremedim.1 yıl sonra olacak pipiye düğünün derdi şimdiden başlamış.
Yapmayın düğün.
Gittiğiniz düğünde 100 lira hediye etmeye paranız yok ama sünnet düğünü mu yapacaksınız?
O zaman evde bir mevlit o kadar pinti kaynanaya selam.Kızlar merhaba. Nasipse oğluma sünnet düğünü yapıcaz seneye . Benim sormak istediğim kayınvalidem altınlara sahiplendi şimdiden. Diyor ki ; düğünlere ben gidiyorum altın ,para vs kendi cebimden götürüyorum kendi adıma. Gelenler borç gibi ben ne götürdüysem o geri gelecek zaten o yüzden benim. Diyerek üstüne kondu. Eşim itiraz edince, annesi parladı 'sen mi götürüyosun düğünlere ben gidiyorum ben götürüyorum tabi ki benim ' dedi. Şimdi benim sormak istediğim sizce doğru mu onun hakkı mı?
Düğün felan yapmaktan vazgeçmek üzereyim. Yapıp milleti mi eğlendiricem okadar masraf vs.
(Buarada kızlar ablamın üyeliği olmadığı için onun adına açıyorum konuyu o takip edip cevap verecek şimdiden teşekkürler)
Senden ötürüBugun sunnet savaslari var sunnet of wars
Kv hanesi. El alem hanesi
Eşinizin sünneti. +
Sizin düğün. +
Oğlunuzun sünneti
Bence kv el aleme borçlu. Şayet çevrenizdeki evlerde 3 düğün olmamışsa kesinlikle borçlu.
Bencil bir kayınvalide daha!Kızlar merhaba. Nasipse oğluma sünnet düğünü yapıcaz seneye . Benim sormak istediğim kayınvalidem altınlara sahiplendi şimdiden. Diyor ki ; düğünlere ben gidiyorum altın ,para vs kendi cebimden götürüyorum kendi adıma. Gelenler borç gibi ben ne götürdüysem o geri gelecek zaten o yüzden benim. Diyerek üstüne kondu. Eşim itiraz edince, annesi parladı 'sen mi götürüyosun düğünlere ben gidiyorum ben götürüyorum tabi ki benim ' dedi. Şimdi benim sormak istediğim sizce doğru mu onun hakkı mı?
Düğün felan yapmaktan vazgeçmek üzereyim. Yapıp milleti mi eğlendiricem okadar masraf vs.
(Buarada kızlar ablamın üyeliği olmadığı için onun adına açıyorum konuyu o takip edip cevap verecek şimdiden teşekkürler)
Anlayamadım demek istediğinizi ilk sünnet düğününü biz mi yapıyoruz da böyle cinsiyetçilik vs diyorsunuz? Herkesin yaptığı şeyler takdir edersiniz ki özellikle büyüklerimiz istiyor bu tarz şeyler. Kimse kimsenin hayatını yaşam tarzını bilemez bu yüzden yargılamayın cinsiyetçilik vs bana göre şeyler değil zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?