- 16 Ağustos 2019
- 2.485
- 7.647
- 158
- 34
Sakın laf anlamıyorlar bir konu var orda bana sardılar boşverAnlayamadım demek istediğinizi ilk sünnet düğününü biz mi yapıyoruz da böyle cinsiyetçilik vs diyorsunuz? Herkesin yaptığı şeyler takdir edersiniz ki özellikle büyüklerimiz istiyor bu tarz şeyler. Kimse kimsenin hayatını yaşam tarzını bilemez bu yüzden yargılamayın cinsiyetçilik vs bana göre şeyler değil zaten.
Merhaba. Sünnet için gelen hediyeler oğlunuza ait. Altın ,para ne gelirse. Zaten sünnet düğünü gereksiz, ki şimdiden huzursuzluk yaratıyor. Onun için hiç yapmayın kafanız daha rahat olur. Rabbim mürvetinide görmeyi nasip etsin size inşallah.Kızlar merhaba. Nasipse oğluma sünnet düğünü yapıcaz seneye . Benim sormak istediğim kayınvalidem altınlara sahiplendi şimdiden. Diyor ki ; düğünlere ben gidiyorum altın ,para vs kendi cebimden götürüyorum kendi adıma. Gelenler borç gibi ben ne götürdüysem o geri gelecek zaten o yüzden benim. Diyerek üstüne kondu. Eşim itiraz edince, annesi parladı 'sen mi götürüyosun düğünlere ben gidiyorum ben götürüyorum tabi ki benim ' dedi. Şimdi benim sormak istediğim sizce doğru mu onun hakkı mı?
Düğün felan yapmaktan vazgeçmek üzereyim. Yapıp milleti mi eğlendiricem okadar masraf vs.
(Buarada kızlar ablamın üyeliği olmadığı için onun adına açıyorum konuyu o takip edip cevap verecek şimdiden teşekkürler)
altin getirecek insanlar sunnet oluncada getirir dugunsuzde olsaKızlar merhaba. Nasipse oğluma sünnet düğünü yapıcaz seneye . Benim sormak istediğim kayınvalidem altınlara sahiplendi şimdiden. Diyor ki ; düğünlere ben gidiyorum altın ,para vs kendi cebimden götürüyorum kendi adıma. Gelenler borç gibi ben ne götürdüysem o geri gelecek zaten o yüzden benim. Diyerek üstüne kondu. Eşim itiraz edince, annesi parladı 'sen mi götürüyosun düğünlere ben gidiyorum ben götürüyorum tabi ki benim ' dedi. Şimdi benim sormak istediğim sizce doğru mu onun hakkı mı?
Düğün felan yapmaktan vazgeçmek üzereyim. Yapıp milleti mi eğlendiricem okadar masraf vs.
(Buarada kızlar ablamın üyeliği olmadığı için onun adına açıyorum konuyu o takip edip cevap verecek şimdiden teşekkürler)
Daha mide bulandırıcısını duydum birkaç hafta önce. Eşimin memleketinden biri diğer kadına telefon açıyor “ben senin kardeşine altın takmıştım, altınını istiyorum” diye. O düğün yapmış mı yapmamış mu, yoksa kardeş denilen düğüne gitmemiş mi bilmiyorum detayları. Ama bir insanın bu kadar alçalacağını düşünmediğim için ütopik gelmişti sohbet, ama telefon açılan sözüne güvenilir bir insan, zaten ortamdakiler de şaşırmadı(ben haricinde) ararlar dedi.Boyle dusunen insan kime ne taktiginin da cetelesini tutmustur. Soyleyin kime ne taktiginin listesini versin onlardan gelenleri ona verin. Yeni gelenleri de siz alin.
Ay ozur dilerim ama ne mide bulandirici
Bence takilan altin hediyedir. Ama boyle insanlar taniyorum yaziyorlar geleni gideni. Kuruşuna kadar hem de!
Ben şuan hamileyim Allah nasip ederse bir erkek evladım olacak ve kesinlikle sünnet düğünü vs yapmayı doğru bulmuyorum. Eğer o süreçte ihtiyaç duyarsak maaile güzel bi akşam yemeği yeriz . Toplanmak için bahane olur ama kesinlikle sünnet düğünü ya da en ufak bir merasim istemiyorum. Yemeği de eşimin ailesi de torunlarının yanında olmak ister çünkü ilk torun üstüne şimdiden çok titriyolar.Kızlar merhaba. Nasipse oğluma sünnet düğünü yapıcaz seneye . Benim sormak istediğim kayınvalidem altınlara sahiplendi şimdiden. Diyor ki ; düğünlere ben gidiyorum altın ,para vs kendi cebimden götürüyorum kendi adıma. Gelenler borç gibi ben ne götürdüysem o geri gelecek zaten o yüzden benim. Diyerek üstüne kondu. Eşim itiraz edince, annesi parladı 'sen mi götürüyosun düğünlere ben gidiyorum ben götürüyorum tabi ki benim ' dedi. Şimdi benim sormak istediğim sizce doğru mu onun hakkı mı?
Aslında şöyle; mesela geçen kv birinin sünnet düğününe gitti yakın bi akraba. 200 tl götürdü. Onlar bize 400 getirmiş, onların bi oğlu daha varmış. Kayınvalide, onun düğünü olunca ona da 200 götürecekmiş böylece ödeşmiş olacaklar heralde . Eşimde gitti ama birşey takmadı. Kv eşime dedi ki 100 sen ver 100 ben bende para yok. Eşimde bizde de maddiyat şuan olmadığı için veremedi. Verseydide kv nin adına verilmiş olacaktı. Çok karışık hatta saçma gibi dimi :)Iyi de kv nin taktiklari sizin dugununuzde size ve esinize gelmistir.
Oglunuzun sunnetinde sizin ve esinizin taktiginiz takilar gelir.
Iyide merak ettigim bisey var siz hiv dugune gitmiyomusuniz yani kaynananlada gitsen sizin evini ayri artik siz taki takmiyonusunuzKızlar merhaba. Nasipse oğluma sünnet düğünü yapıcaz seneye . Benim sormak istediğim kayınvalidem altınlara sahiplendi şimdiden. Diyor ki ; düğünlere ben gidiyorum altın ,para vs kendi cebimden götürüyorum kendi adıma. Gelenler borç gibi ben ne götürdüysem o geri gelecek zaten o yüzden benim. Diyerek üstüne kondu. Eşim itiraz edince, annesi parladı 'sen mi götürüyosun düğünlere ben gidiyorum ben götürüyorum tabi ki benim ' dedi. Şimdi benim sormak istediğim sizce doğru mu onun hakkı mı?
Evet bu bir cinsiyetçilik. Ama ilk siz yapıyorsunuz demedim zaten, tükensin artık bu saçmalık dedim. Ki tükeniyor da zaten yavaş yavaş. İnsanlar bilinçli artık. Ben ablanızın yerinde olsam önce saçma olduğu için, sonra da kaynananın aç gözlülüğünden dolayı iptal ederim sünnet düğünü işini. Tantanasını çekmeye değmez.Anlayamadım demek istediğinizi ilk sünnet düğününü biz mi yapıyoruz da böyle cinsiyetçilik vs diyorsunuz? Herkesin yaptığı şeyler takdir edersiniz ki özellikle büyüklerimiz istiyor bu tarz şeyler. Kimse kimsenin hayatını yaşam tarzını bilemez bu yüzden yargılamayın cinsiyetçilik vs bana göre şeyler değil zaten.
Aynı binadayız ama tabi ayrıyiz. Biz şimdiye kadar götürmedik hiç. Birinin düğünü için kv bize siz alın dedi. Ama biz alsak o gene kendi adına götürcekti almadık.Iyide merak ettigim bisey var siz hiv dugune gitmiyomusuniz yani kaynananlada gitsen sizin evini ayri artik siz taki takmiyonusunuz
sunnet dugunu ayıp bırsey cocugumun pipisini ortalara dokup şıkkıdı şıkkıdı oynamamak gerekKızlar merhaba. Nasipse oğluma sünnet düğünü yapıcaz seneye . Benim sormak istediğim kayınvalidem altınlara sahiplendi şimdiden. Diyor ki ; düğünlere ben gidiyorum altın ,para vs kendi cebimden götürüyorum kendi adıma. Gelenler borç gibi ben ne götürdüysem o geri gelecek zaten o yüzden benim. Diyerek üstüne kondu. Eşim itiraz edince, annesi parladı 'sen mi götürüyosun düğünlere ben gidiyorum ben götürüyorum tabi ki benim ' dedi. Şimdi benim sormak istediğim sizce doğru mu onun hakkı mı?
Aslında şöyle; mesela geçen kv birinin sünnet düğününe gitti yakın bi akraba. 200 tl götürdü. Onlar bize 400 getirmiş, onların bi oğlu daha varmış. Kayınvalide, onun düğünü olunca ona da 200 götürecekmiş böylece ödeşmiş olacaklar heralde . Eşimde gitti ama birşey takmadı. Kv eşime dedi ki 100 sen ver 100 ben bende para yok. Eşimde bizde de maddiyat şuan olmadığı için veremedi. Verseydide kv nin adına verilmiş olacaktı. Çok karışık hatta saçma gibi dimi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?