Sünnet düğünü altın meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Takı sizin hakkınız onun tarafı bunun tarafı yok
Siz ve çocuğunuz hakkı kv ye bırakılmaz
Ne münasebet çok saçma hesaplar
Sünnet düğününde yapın su kk ya inat bezdirdiler ve sünnet sünnet aaaaaa

Sakın laf anlamıyorlar bir konu var orda bana sardılar boşver
Saygi duyan yok herkesin görüşü kendine yap çatır çatır oyna kime ne

Merhaba. Sünnet için gelen hediyeler oğlunuza ait. Altın ,para ne gelirse. Zaten sünnet düğünü gereksiz, ki şimdiden huzursuzluk yaratıyor. Onun için hiç yapmayın kafanız daha rahat olur. Rabbim mürvetinide görmeyi nasip etsin size inşallah.

altin getirecek insanlar sunnet oluncada getirir dugunsuzde olsa
altinlar sizin o goturuyorsa kendi dugununde kendine takilanlarin borcunu oduyor sizde kendi dugununuzde takilanlarinkini odersiniz dugun yapmadan
el altindan toplayin altinlari madem alacagim diyor

Daha mide bulandırıcısını duydum birkaç hafta önce. Eşimin memleketinden biri diğer kadına telefon açıyor “ben senin kardeşine altın takmıştım, altınını istiyorum” diye. O düğün yapmış mı yapmamış mu, yoksa kardeş denilen düğüne gitmemiş mi bilmiyorum detayları. Ama bir insanın bu kadar alçalacağını düşünmediğim için ütopik gelmişti sohbet, ama telefon açılan sözüne güvenilir bir insan, zaten ortamdakiler de şaşırmadı(ben haricinde) ararlar dedi.

Ben şuan hamileyim Allah nasip ederse bir erkek evladım olacak ve kesinlikle sünnet düğünü vs yapmayı doğru bulmuyorum. Eğer o süreçte ihtiyaç duyarsak maaile güzel bi akşam yemeği yeriz . Toplanmak için bahane olur ama kesinlikle sünnet düğünü ya da en ufak bir merasim istemiyorum. Yemeği de eşimin ailesi de torunlarının yanında olmak ister çünkü ilk torun üstüne şimdiden çok titriyolar.

Iyi de kv nin taktiklari sizin dugununuzde size ve esinize gelmistir.

Oglunuzun sunnetinde sizin ve esinizin taktiginiz takilar gelir.
Aslında şöyle; mesela geçen kv birinin sünnet düğününe gitti yakın bi akraba. 200 tl götürdü. Onlar bize 400 getirmiş, onların bi oğlu daha varmış. Kayınvalide, onun düğünü olunca ona da 200 götürecekmiş böylece ödeşmiş olacaklar heralde . Eşimde gitti ama birşey takmadı. Kv eşime dedi ki 100 sen ver 100 ben bende para yok. Eşimde bizde de maddiyat şuan olmadığı için veremedi. Verseydide kv nin adına verilmiş olacaktı. Çok karışık hatta saçma gibi dimi :)

Iyide merak ettigim bisey var siz hiv dugune gitmiyomusuniz yani kaynananlada gitsen sizin evini ayri artik siz taki takmiyonusunuz

Evet bu bir cinsiyetçilik. Ama ilk siz yapıyorsunuz demedim zaten, tükensin artık bu saçmalık dedim. Ki tükeniyor da zaten yavaş yavaş. İnsanlar bilinçli artık. Ben ablanızın yerinde olsam önce saçma olduğu için, sonra da kaynananın aç gözlülüğünden dolayı iptal ederim sünnet düğünü işini. Tantanasını çekmeye değmez.

Iyide merak ettigim bisey var siz hiv dugune gitmiyomusuniz yani kaynananlada gitsen sizin evini ayri artik siz taki takmiyonusunuz
Aynı binadayız ama tabi ayrıyiz. Biz şimdiye kadar götürmedik hiç. Birinin düğünü için kv bize siz alın dedi. Ama biz alsak o gene kendi adına götürcekti almadık.

Yok artık o zaman sünneti de kV yapsın alsın altınları .sünneti ablaniz yapcak altınları o alacaksa hiç yapılmasın o sünnet daha iyi .Allah böyle cahil insanlardan korusun

Yapmayın düğün. Hangi kız çocuğu ergenliğe adım attığında eğlence yapılıyor ki sünnet için yapılsın( iki oğlum var)? Sağlık ve inanç için sünnet yaptırılır. Kayınvalideniz de giden altınlarını başka türlü çıkarma yöntemi bulsun. Ya hiç erkek torunu olmasaydı ne olacaktı?

sunnet dugunu ayıp bırsey cocugumun pipisini ortalara dokup şıkkıdı şıkkıdı oynamamak gerek
bunca zaman buyukler yapmıs artık tarıhe karıssın lutfen yenı nesıl anneler bılınclı bılınce varılsın
hem cocugunun pipisi kesıldı dıye dugun yapmazsa altına konan kaynanadan da kurtulmus olur

Sunnet dugunu mu yine vay arkadas
Dugunde ki altınları kim aldı?

1 yıl sonra olacak pipiye düğünün derdi şimdiden başlamış.
Yapmayın düğün.

Gittiğiniz düğünde 100 lira hediye etmeye paranız yok ama sünnet düğünü mu yapacaksınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…