- 16 Şubat 2011
- 5.286
- 2.585
- 248
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
zaten sinir olduğum nokta buu amaç düğün görmek değilki ben gittim zamanında ve takılar taktımm ne olacak onlar diyor.. gene samimiyet yok düğüne gideriz o çifte destek olmak için takılaar takılır. benim bildiğim ve bu bir kısır döngüdür ama taktığın kişi sana takmassa sen bunun lafını etmessin en azından ben bunu dillendirmem..şimdi benim anlamadığım neden 5 yaşına kadar bekledi madem?amaç düğün görmekse o zaman da görürdü..yani illa çocuğun aklının ermesi lazım değil ki..neticede büyükler için yapılıyor bu eğlence...bebekken yapsaydı belki siz de sorun etmzdiniz bu kadar,nasılsa çocuğun aklı ermiyor diye..
Sorulacak şey varsa ewet bunun birçok örneğini verebiliriz onlarıda soralım ozaman..aman herşey de çocuğa mı sorulur ,tamam modern anneyiz okuduk ettik falan ama o kadar da değil yanii.tüm ipler d eçocukta olmamalı..sünnet bu sağlık için yani...aşılarını vurdururken soruyor muyuz,ya da kreş seçerken ..daha örnek çok..
din konusunu fazla uzatmamak adına birşey daha yazacağım.benim arkadaşımda kendisi müslüman eşi değil .herkez kendine doğru gelen inandığını yapıyor önümüzde kur'an ve hadisler var sünnet içinde bir dayatma şu yaşta olacak diye yok dinimizde herkez bakış açısına göre karar verebilir.Aynen öylee
İyide o bebek doğuyor anne baba müslümansa kulağına "ezan" okunuyor...
Sonra bu çocuk 4-5 yaşına gelince; "oğlum seni sünnet ettirebilir miyiz, izin veriyor musun?" diye sorulmuyor öyle değil mi?
Ben oğlumu geçen sene sünnet ettirdim hiçte böyle birşey sormadım...
kızlar konu hızla dine doğru gidiyor birazdan komple cım cım cımbızlanacaksınız
o farklı bir pencereden bakmış olaya ben öyle düşünmüyorum ben müslümanım ve tabiki sünnet olacakk ezanı okunacak kuran derslerine gidecek olurmu öyle şeyy hem dini hem dünyevi işleri öğretmek lazımm.Sen düğün dernek sevmiyorsun ona saygı duyuyorum...
Belki mevlüt okutabilirsin, sonuçta dinimizde olan bir şeyide yerine getirmiş oluyorsun..
Ama senin konunda ilk yorum yapan @zeytinagaci olan arkadaşımızın yorumu bana çok saçma geldi....
Mantıksız yanii...!!
Konu sahibinin konusu kapatılmaması açısından bu yorumunuza cewap wermeyeceğim..din konusunu fazla uzatmamak adına birşey daha yazacağım.benim arkadaşımda kendisi müslüman eşi değil .herkez kendine doğru gelen inandığını yapıyor önümüzde kur'an ve hadisler var sünnet içinde bir dayatma yok dinimizde herkez bakış açısına göre karar verebilir.
hay ağzına sağlıkk..aman herşey de çocuğa mı sorulur ,tamam modern anneyiz okuduk ettik falan ama o kadar da değil yanii.tüm ipler d eçocukta olmamalı..sünnet bu sağlık için yani...aşılarını vurdururken soruyor muyuz,ya da kreş seçerken ..daha örnek çok..
aynen katılıyorum arkadaşım.Maşallah sünnet ten dugunden şaşadan gösterişten yorum yaparken gelmissiniz taaa muslumanliga.sunnet ettirmeyen ettirmesin buyunce cocuguna sorsun biz sormadan ettitiriz akli ermeden hem dinen hem saglik acisindan önemlielin amerikalisi ingilizi saglik icin cok onemli derken bazilarini yorumlari hayret verici gercekten
Afferin giz bende öyle yaptim. Hic 4 5 yasindaki cocuklara sorulurmu tövbe estagfurlah o cocugun psiolojisi ne olur.Aynen öylee
Sonra bu çocuk 4-5 yaşına gelince; "oğlum seni sünnet ettirebilir miyiz, izin veriyor musun?" diye sorulmuyor öyle değil mi?
taktıysan bana mı taktın de..gittin yedin içtin oynadın kurtlarını döktün karşılığında da altın taktın geldin..budur yani:)zaten sinir olduğum nokta buu amaç düğün görmek değilki ben gittim zamanında ve takılar taktımm ne olacak onlar diyor.. gene samimiyet yok düğüne gideriz o çifte destek olmak için takılaar takılır. benim bildiğim ve bu bir kısır döngüdür ama taktığın kişi sana takmassa sen bunun lafını etmessin en azından ben bunu dillendirmem..
Sadece musluman cocuklar sunnet ediliyor diye de bir kural yok bildigim kadariylaAynen öylee
yaa muhakkak olay başka yöne döndürülüyorr. konuda ne isteniliyor önemli değil gibi bazıları içinn..Maşallah sünnet ten dugunden şaşadan gösterişten yorum yaparken gelmissiniz taaa muslumanliga.sunnet ettirmeyen ettirmesin buyunce cocuguna sorsun biz sormadan ettitiriz akli ermeden hem dinen hem saglik acisindan önemlielin amerikalisi ingilizi saglik icin cok onemli derken bazilarini yorumlari hayret verici gercekten
bende önemini biliyorum ama farklı bir bakış açısından yaklaşan birinede olumsuz yaklaşmaya gerek yok oda o şekilde düşünüyor sonuçta yaş kısıtlaması yok oda öyle sorar yaptıtırım demiş.benimde tüm yeğenlerin sünnet oldu ama merasim bizde yapmadık hemde hepsi 6 ayını doldurmadan bebekken oldu doktor önerisiyle karşı olduğum bir durum değil yani.Konu sahibinin konusu kapatılmaması açısından bu yorumunuza cewap wermeyeceğim..
Çünkü burda size dinimizde sünnetin önemini anlatsam konu kapanacak.... Gerek yok... Teşekkürler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?