Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

kına yapmayabilirsiniz lakin mevlüt okutulmalı diye düşünüyorum..
ayrıca kız çocuklarına da altı aylık kınası yapılır bizde.

zaten sinir olduğum nokta buu amaç düğün görmek değilki ben gittim zamanında ve takılar taktımm ne olacak onlar diyor.. gene samimiyet yok düğüne gideriz o çifte destek olmak için takılaar takılır. benim bildiğim ve bu bir kısır döngüdür ama taktığın kişi sana takmassa sen bunun lafını etmessin en azından ben bunu dillendirmem..

Maşallah sünnet ten dugunden şaşadan gösterişten yorum yaparken gelmissiniz taaa muslumanliga.sunnet ettirmeyen ettirmesin buyunce cocuguna sorsun biz sormadan ettitiriz akli ermeden hem dinen hem saglik acisindan önemli elin amerikalisi ingilizi saglik icin cok onemli derken bazilarini yorumlari hayret verici gercekten

kızlar konu hızla dine doğru gidiyor birazdan komple cım cım cımbızlanacaksınız

Sorulacak şey varsa ewet bunun birçok örneğini verebiliriz onlarıda soralım ozaman..
Ama sünnet bu ya, eğer müslümansan bunun tartışmaya bile gerek yok..
Dinimizde bu gerekli mi gerekli bitti. Daha konuşmaya gerek bile yok.
Sağlık açısından bile Hristiyan birçok insan gidip sünnet oluyor hemde 30 yaşında farketmiyor..

din konusunu fazla uzatmamak adına birşey daha yazacağım.benim arkadaşımda kendisi müslüman eşi değil .herkez kendine doğru gelen inandığını yapıyor önümüzde kur'an ve hadisler var sünnet içinde bir dayatma şu yaşta olacak diye yok dinimizde herkez bakış açısına göre karar verebilir.

Ben hic kestirmeme taraftariyim dinen zorunlulugu yoksa ki
dinen mecbur degilmis diyor kimi hocalar
birde akli erince sorulun demis kimisi eee kim cuku kesilsin ister ki?
ya razi olmazsa?

o farklı bir pencereden bakmış olaya ben öyle düşünmüyorum ben müslümanım ve tabiki sünnet olacakk ezanı okunacak kuran derslerine gidecek olurmu öyle şeyy hem dini hem dünyevi işleri öğretmek lazımm.

Konu sahibinin konusu kapatılmaması açısından bu yorumunuza cewap wermeyeceğim..
Çünkü burda size dinimizde sünnetin önemini anlatsam konu kapanacak.... Gerek yok... Teşekkürler...

aynen katılıyorum arkadaşım.

Afferin giz bende öyle yaptim. Hic 4 5 yasindaki cocuklara sorulurmu tövbe estagfurlah o cocugun psiolojisi ne olur.

taktıysan bana mı taktın de..gittin yedin içtin oynadın kurtlarını döktün karşılığında da altın taktın geldin..budur yani:)
benim kv de genç olmasına rağmen aynı mantıkta merak etme..ben düğünden sonra kim ne taktı listesi yapılınca şoka gişrdim de..o da şoka girdi..aaa annenler yaapmıyor mu lliste dedi...yok dedim..kimin ne uygunlıuğu varsa onu takar.takmayandan da Allah razı olsun..misal o zaman durumu varmış bana büyük altın takmış,ben şimdi uygun değilim anca yarım takarım..olmazmış...
aman saçma yaa..
boşversene....çok istiyosa yapsın kv düğün,ben de oğlumla gelirim diyin bakalım..yaparsa da yapsın kendisi..takmayın ,gider altınları toplarsınız:):)

Sadece musluman cocuklar sunnet ediliyor diye de bir kural yok bildigim kadariyla
Ebeveynler sormak zorunda degil tabiiki ben sunnete saglik acisindan olumlu bakiyorum dinen kimin ne dusundugu kendisini baglar elbette. Size cocugunuza neden sormadiniz da demiyorum ama siz istediginiz kadar ezan okuyun kulagina o cocuk ileride kendisi karar verecektir ne olduguna veya ne olacagina
İsin dini boyutuna bakildiginda koru korune inanmayi zaten islamiyet kabul etmiyor okuyarak mantiga dayandirilarak inanclar kabul edilir veya reddedilir cocuklarin da belli bir yasa kadar metafizik kurallari ve dini sistemleri anlayabilmesi zaten mumkun degildir dogru olan bireylerin kendi kararlaridir din konusunda ebeveynlerinin karari degil

yaa muhakkak olay başka yöne döndürülüyorr. konuda ne isteniliyor önemli değil gibi bazıları içinn..

Konu sahibinin konusu kapatılmaması açısından bu yorumunuza cewap wermeyeceğim..
Çünkü burda size dinimizde sünnetin önemini anlatsam konu kapanacak.... Gerek yok... Teşekkürler...
bende önemini biliyorum ama farklı bir bakış açısından yaklaşan birinede olumsuz yaklaşmaya gerek yok oda o şekilde düşünüyor sonuçta yaş kısıtlaması yok oda öyle sorar yaptıtırım demiş.benimde tüm yeğenlerin sünnet oldu ama merasim bizde yapmadık hemde hepsi 6 ayını doldurmadan bebekken oldu doktor önerisiyle karşı olduğum bir durum değil yani.

''Mevlid'' adlı şeyin ne Kuran'da ne de sahih sunnette yeri yoktur.
Kuran neyimize yetmiyor? Allah'ın kelamını insanlara işittirmekten daha guzel ne olabilir? Mevlid kimin kelamı? Mevlid okutanlar bunu biliyorlar mı acaba?

Okutulacaksa Kuran okutulmalıdır. Ama bana kalırsa da sunnet düğünü olayı çok saçma ve tamamen israf.

Amacını, anlamını çözemedim ben. Çok gereksiz bir olay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…