- 5 Ekim 2013
- 3.582
- 3.393
- 168
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
evet işin bir de o yanı var .Hepsi para toplamak için
evet canım sünnet dinimizde var adı üstünde (sünnet) kesilir tamam ama kuan okunmuyordu bu bizim adetlerde varr.. kii bebeğin kırkı bile o bile değişik bir algıSünnet hem dinimizde var,hem de sağlık açısından gerekli. Benim bildiğim peygamber efendimizin zamanından beri kuran okunuyor,bu şekilde günümüze kadar gelmiş. Bebeğin kırkı çıkınca da mevlüt okunur mesela.Pipisi kesilmiş diye bakma olaya sadece,dini boyutuna göre bakıyorum ben.
Sunnette ayni nedenlerle yapilmiyirmu.oncelikle sagligi icin sonra vesileyle es dost akraba bahaneyle biraraya geliyor.koju sahibi dugun dernek yapmak istemebilir ama bende sacma gereksiz kelimelrini vurgularini cirkin buldum...Düğünden anladığınız sadece gerdek gecesimi?? İnsanlar hayatlarını bırleştiriyorlar,aile olmanın temelini kuruyorlar vallahı nasıl bır söylemdir bu ,söyleyiş tarzınız bile çirkin!
O nasıl bir hikayemiş, çok merak ettim
Hayır canım sünnet elbetteki olacak olduda zaten .ve elbette inanıyorum ben hem dinen hem sağlık açısında araştırdım neden niçin diye.. ben erkek çocuğu sünnet oldu diye neden toplanılıyor onu anlamıyorum mantığım kabul etmiyor bunu..ister bu mevlüd olsun ister düğün olsun sonuç sağlıkiçin yapılan bir operasyon neden mevlüde ve yahut eğlenmeye dönüştürülmüş ben burda tıkandımm.bence kişisel tercih meselesi, bana göre şaşalı doğum günü bile saçma hele doğmamış çocuğa baby shower saçmalık ötesi, çok abartılı sünnet düğünü de tabiki saçma, ama adet yerini bulsun diye mevlüt okutulabilir en azından ben öyle yaparım. yukarda bi üye kuranda sünneti gösterin demiş. biz kurana iman ediyoruz, ama herşey kuranda geçmiyor (yada açık açık geçmiyor diyelim), hadisi şeriflerle sabit erkeklerin sünnet olması gerektiği, varsayım değil sağlık için çok gerekli üstelik. he inanmazsın, yaptırmazsın bu kesinlikle sizin tercihinizdir. ama kuranda yok gibi sorgulama yanlış geliyor bana.
anlıyorum dedim ya tercih meselesi, aklına yatmıyorsa yaptırmazsın netice annesi sensin, babasıda kabul ederse kimseye laf düşmez bence. dini tarafını sana yönelik değil başka bi arkadaş bana kuranda gösterin demişte onun için yazdım.Hayır canım sünnet elbetteki olacak olduda zaten .ve elbette inanıyorum ben hem dinen hem sağlık açısında araştırdım neden niçin diye.. ben erkek çocuğu sünnet oldu diye neden toplanılıyor onu anlamıyorum mantığım kabul etmiyor bunu..ister bu mevlüd olsun ister düğün olsun sonuç sağlıkiçin yapılan bir operasyon neden mevlüde ve yahut eğlenmeye dönüştürülmüş ben burda tıkandımm.
aaa aslı o muymus bu olayın? evet bu daha mantıklı, zaman ıcınde ne ıcın uygunlandıgı unutularak, ''boyle gelmıs boyle gıder'' denılmıs demek:)
bizim oralarda da yaygın olan bır sey bu tokat ama bizdeki anlamı : yanakları al al olsun diye imiş :)
benı de akrabalar tokatlayacaktı da, ben kırmızı yanak sevmem diye kaçmıstım
Ha ha çok hoşmuş"5 maymun deneyi/ Negatif Öğrenme
Öncelikle büyük bir kafesin tepesine bir salkım muz asılır ve kafese beş maymun koyarlar. Ortaya da bir merdiven konur. Her bir maymun merdivenleri çıkarak muzlara ulaşmak istediğinde dışarıdan üzerine tazyikli soğuk su sıkılır. Soğuk suyla yere düşen ve sırılsıklam ıslanan maymunun yerine bir yenisi atılır o da aynı şekilde soğuk suya maruz kalır. Beş maymunun da sırayla denemeleri başarısızlıkla sonuçlanınca maymunlar bir daha muzları almaya cesaret edemezler.
Su kapatılıp maymunlardan birisi dışarı alınır, yerine de yeni bir maymun konulur. Maymunun ilk yaptığı iş, koşup tepedeki muzlara ulaşmak için merdivene tırmanmak olur. Fakat diğer dört ıslak maymun buna izin vermez ve yeni maymunu bir de döverler. Daha sonra ıslanmış maymunlardan biri daha yeni bir maymunla değiştirilir. Ve o da merdivene ilk yaptığı atakta dayak yer. Bu maymunu en şiddetli ve istekli döven de biraz önce diğerleri tarafından engellenen ve ilk dayağı yiyen birinci yeni maymundur.
Islak maymunlardan üçüncüsü de değiştirilir. Bu da ilk atağında diğerleri tarafından cezalandırılır. Diğer dört maymundan yeni gelen ikisinin, en yeni gelen maymunu niye dövdükleri konusunda hiçbir fikirleri yoktur ama en iştahlı dövenler de onlardır. Sonra en baştaki ıslanan maymunların dördüncü ve beşincisi de yenileriyle değiştirilir. Bu maymunlar da muzları almaya yeltendiklerinde onlardan önce değiştirilmiş üç yenimaymun tarafından dövülerek yukarı çıkmaları engellenir . Ama tepelerinde o bir salkım muz hala asılı olduğu halde artık hiç biri merdivene yaklaşmamaktadır."
yani en sonunda hiçbiri muza uzanmıyor ama neden uzanılmaması gerektiğini bilmiyorlar!!!
ve hiç denemeden yenilgiyi kabul ediyorlar :)))
teşekkür ederim duygularıma tercüman oldunuz aynen sizin gibi düşünüyorumm...daha dün akşam oğlumun pipisi büyümüş..koşarak annee babaa. bakın pipime diyor açıp gösteriyor bize tabi biz bakışıp tebessüm ettik ama oğlumu aldım ve oğlum dedim bu senin sağlıklı olduğunu gösterir ama pipini açıp böyle gösteremessin..elbette büyüyecek.ve sen bunu sık sık göreceksin dedim eşim bana ammada büyüttün ne var bu kadarda inceleme dedi ..dönüp ona şunu dedim peki kızn olsaydı ve tuvaletten çıktığında kilodunu çekmeden çıksaydı sen kızar bir daha böyle görmiyeyim derdin değilmi hiç bişe diyemedi..
Evett yaa millet için yaşar oldukkk.. ne derler ne derlerr.Bende doğru bulmuyorum eğlence kısmını ama akrabalar ayakta kutlama istemediğimizi söyleyince paranıza kıyamıyormusunuz dedi bir kaç tanesi
Yani istemesemde belki bu para mevzusu olduğu için küçük bir yemek verebiliriz ama ne eşim ne de ben doğru bulmuyorız sünnet için kutlama yapmayı
evet işin bir de o yanı var .
Evlilik de takı tamam ama pipisi kesildi diye ben neden takı takayım .
öncelikle sağlık için diyorsunuz hemfikiriz peki hiç eş ve dostların kızımız adet oldu sağlık için geldiklerini duydunmuu.. evlilik başka bunlar başkaa.Sunnette ayni nedenlerle yapilmiyirmu.oncelikle sagligi icin sonra vesileyle es dost akraba bahaneyle biraraya geliyor.koju sahibi dugun dernek yapmak istemebilir ama bende sacma gereksiz kelimelrini vurgularini cirkin buldum...
aynen aynenevet işin bir de o yanı var .
Evlilik de takı tamam ama pipisi kesildi diye ben neden takı takayım .
bir de pilav yapma esprisi var ya sünnet parçasından .ıyyyyyyyyyyAl bu altını bozdur bozdur boxer al kendine demek için takıyoruz o altınları biz
bir de pilav yapma esprisi var ya sünnet parçasından .ıyyyyyyyyyy
Kız valla dogru yazmissin.Millet eglence ariyo kim ne getirmiş kim ne giymiş gelsin altinlar gelsin yemekler hoppa tey tey teyMaksat büyükler stres atsin göbek atsin yoksa çocuğun çok umrunda sanki sünnet düğünü:)
Bizim ailede de hic yapilmaz sunnet dugunu kardeşime de yapilmadi...
Yıl olmuş 2015 ebeveynler kendine eğlenecek başka konular bulur inşallah:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?