Sünnet olan erkek çocuğa düğünler kınalar vs ne saçmalıkk

evet canım sünnet dinimizde var adı üstünde (sünnet) kesilir tamam ama kuan okunmuyordu bu bizim adetlerde varr.. kii bebeğin kırkı bile o bile değişik bir algı

Düğünden anladığınız sadece gerdek gecesimi?? İnsanlar hayatlarını bırleştiriyorlar,aile olmanın temelini kuruyorlar vallahı nasıl bır söylemdir bu ,söyleyiş tarzınız bile çirkin!
Sunnette ayni nedenlerle yapilmiyirmu.oncelikle sagligi icin sonra vesileyle es dost akraba bahaneyle biraraya geliyor.koju sahibi dugun dernek yapmak istemebilir ama bende sacma gereksiz kelimelrini vurgularini cirkin buldum...

O nasıl bir hikayemiş, çok merak ettim

"5 maymun deneyi/ Negatif Öğrenme

Öncelikle büyük bir kafesin tepesine bir salkım muz asılır ve kafese beş maymun koyarlar. Ortaya da bir merdiven konur. Her bir maymun merdivenleri çıkarak muzlara ulaşmak istediğinde dışarıdan üzerine tazyikli soğuk su sıkılır. Soğuk suyla yere düşen ve sırılsıklam ıslanan maymunun yerine bir yenisi atılır o da aynı şekilde soğuk suya maruz kalır. Beş maymunun da sırayla denemeleri başarısızlıkla sonuçlanınca maymunlar bir daha muzları almaya cesaret edemezler.

Su kapatılıp maymunlardan birisi dışarı alınır, yerine de yeni bir maymun konulur. Maymunun ilk yaptığı iş, koşup tepedeki muzlara ulaşmak için merdivene tırmanmak olur. Fakat diğer dört ıslak maymun buna izin vermez ve yeni maymunu bir de döverler. Daha sonra ıslanmış maymunlardan biri daha yeni bir maymunla değiştirilir. Ve o da merdivene ilk yaptığı atakta dayak yer. Bu maymunu en şiddetli ve istekli döven de biraz önce diğerleri tarafından engellenen ve ilk dayağı yiyen birinci yeni maymundur.

Islak maymunlardan üçüncüsü de değiştirilir. Bu da ilk atağında diğerleri tarafından cezalandırılır. Diğer dört maymundan yeni gelen ikisinin, en yeni gelen maymunu niye dövdükleri konusunda hiçbir fikirleri yoktur ama en iştahlı dövenler de onlardır. Sonra en baştaki ıslanan maymunların dördüncü ve beşincisi de yenileriyle değiştirilir. Bu maymunlar da muzları almaya yeltendiklerinde onlardan önce değiştirilmiş üç yenimaymun tarafından dövülerek yukarı çıkmaları engellenir . Ama tepelerinde o bir salkım muz hala asılı olduğu halde artık hiç biri merdivene yaklaşmamaktadır."

yani en sonunda hiçbiri muza uzanmıyor ama neden uzanılmaması gerektiğini bilmiyorlar!!!
ve hiç denemeden yenilgiyi kabul ediyorlar :)))

Sünnet düğününe çağırana gider oynarım ama ben yapmam.
Bana da inanılmaz saçma ve yapay geliyor. Oğlum olursa yapmayı hiç düşünmüyorum.

Hayır canım sünnet elbetteki olacak olduda zaten .ve elbette inanıyorum ben hem dinen hem sağlık açısında araştırdım neden niçin diye.. ben erkek çocuğu sünnet oldu diye neden toplanılıyor onu anlamıyorum mantığım kabul etmiyor bunu..ister bu mevlüd olsun ister düğün olsun sonuç sağlıkiçin yapılan bir operasyon neden mevlüde ve yahut eğlenmeye dönüştürülmüş ben burda tıkandımm.

Yillardir aileden cevreden gelenek görenek neyse yine uygulayacaz kendimizi hic bosuna yormuyalim bence. Önemli olan en aza indirmek.Yillardir adetleri 15 kişinin katıldığı yorumlarmi değiştirecek yine bildigimizi okuyacaz hic yormayalim kendimizi valla İMAM. BİLDİĞİNİ OKUR NOKTA

anlıyorum dedim ya tercih meselesi, aklına yatmıyorsa yaptırmazsın netice annesi sensin, babasıda kabul ederse kimseye laf düşmez bence. dini tarafını sana yönelik değil başka bi arkadaş bana kuranda gösterin demişte onun için yazdım.

Ha ha çok hoşmuş Kafa nasıl çalışıyor şu insanoğlunda Teşekkürler paylaşımın için

Maksat büyükler stres atsin göbek atsin yoksa çocuğun çok umrunda sanki sünnet düğünü:)

Bizim ailede de hic yapilmaz sunnet dugunu kardeşime de yapilmadi...

Yıl olmuş 2015 ebeveynler kendine eğlenecek başka konular bulur inşallah:)

Rica ederim..
Ya kilodunu çekmemesini boşver ya..
Düşün ki adet oldu..
İç çamaşırını değiştirdi..
Ama elinde o ilk adetin kanı olan iç çamaşırını getirdi babasıyla annesine göstermek için..
Babayı bırakın anne kıza bi ton söylenir..
Zaten bayanlar iç çamaşırlarını asarken bile arkaya asmalı..
Erkeklerinki önde olsada olur..
Bende mesela hep arkaya asarım ama erkeğinkide arkada durucak..

Evett yaa millet için yaşar oldukkk.. ne derler ne derlerr.

Sunnette ayni nedenlerle yapilmiyirmu.oncelikle sagligi icin sonra vesileyle es dost akraba bahaneyle biraraya geliyor.koju sahibi dugun dernek yapmak istemebilir ama bende sacma gereksiz kelimelrini vurgularini cirkin buldum...
öncelikle sağlık için diyorsunuz hemfikiriz peki hiç eş ve dostların kızımız adet oldu sağlık için geldiklerini duydunmuu.. evlilik başka bunlar başkaa.

Kız valla dogru yazmissin.Millet eglence ariyo kim ne getirmiş kim ne giymiş gelsin altinlar gelsin yemekler hoppa tey tey tey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…