- 26 Şubat 2010
- 5.613
- 5.658
- 198
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #48.681
benim eşim alkol kullanmaz,sigara içerdi yıllardır hem de 2 paketten fazla...geçen sene yetti lan içmiycem ben bunu,zarar veriyo bana dedi bıraktıbi gecede hemde...bir daha da elini sürmedi,ne sinir ne bişey....
ama ben çok zorlanıyorum,yataktan ağlayarak kalkıyorum,sigara yoksa uyanmanın ne anlamı var diye...manyağım ben yaa...rezil bi duruma düşüyorum uyuşturucu bağımlısı gibi...antidepresanla bırakmayı deniycem bakalım,bi 15 gün falan...nikotin bandı ve sakızı a aldım...Allah yardımcım olsun ne diyeyim...hamile kalınca bırakırım diyodum ama öyle zor olucak,hem hamileleik psiklojisi hem de bu yoksunluk krizi...annnem çok zorlanırsın diyo...
ben kaçtım kızlar çok işim var ama yapacaka toto yok
ah bugün böyle ot gibi geçer ben size diyeyim,arada gelip okurum,siz yazın hele
Yahu bu sabah ne çeneniz düştü kız yetişemiyorum yazdıklarınıza. Bende burda kayanana kayınbaba kahvaltı verim arada bakim buraya oh siz sohbet edin. Maşallah size.
Bu arada apranaxx kız gülen yüz bugün sipariş vericem ama sayfasında parayı havale yolu ile yatırın sonra bizi arayın yollayalım diyor. Sizce bir sorun olurmu? Yada sipariş verenler böylemi veriyor? Birde galenikte sipariş vericem. Çoştum bu ay ben de adam yok ne etcem gizliden arkasından bende mi gitsem moskovaya hem bakarım ne haltlar yiyor :))
ah sedacım ya...
işte allahın işi.... kimi kız ister olmaz, kimi erkek ister tutturamaz.... kim evlat ister sadece, bi türlü olmaz...
hepimiz bişeylerin çabasındayız şu hayattta.... Allah yardımcımız olsun.
ama sen, eşini dinle güzel arkadaşım.
çocukların var, iki tane sana ihtiyacı olan varlık var hayatta... bu yavruların, geleceklerini riske atma arkadaşım.
anne, çok mühim bişey bi çocuk için.
sağlığını korumakla mükellefsin, çocukların için.
sen şimdi madem, bu kadar riskli bi gebelik ve doğum geçirmişsin... binbir sıkıntıyla almışsın yavrunu kucağına.. tekrar aynı sıkıntıları göze almaya değer mi sence? şimdi üstelik, artık 2 tane yavrun var. ikisi de 'anne ihtiyacında' olan yavrular. sağlığını riske atma, çocuklarını riske atma. ölüm tehlikesi atlatmışsın. yazarken kolay ama, yaşarken çok zor şeyler bunlar.
eşini dinle, bir korku daha yaşatma bence eşine... çocuklarına... kendine eziyet etme.
iki oğlun var, maşallah.. allah bağışlasın. iki de gelinin olacak nasipse gelecekte... büyümüş kızların olacak yani. inşallah kız torunların olur, onları süsler püsler gezdirirsin.
gulyas var geçmişte kızlar klomenle 3 yumu varmış biri sağda çatlamak üzüere demiş dr u o gece çatlamış,sonraki sabah iğne olmuş 36 saat sonra ilk denemesi olmuş sonrada gün aşırı olmuş toplamda 3 denemsi varmış oglu olmuş.rabbim verecekse her türlü veriyormonodoksu kullanıcam çünkü,eğer rahimde herhangi bir iltihap,enfeksiyon varsa temizlenmek için...ki bu hem gebeliği zora sokuyor hem de erkek bebek olma şansını azaltıyor...
klomeni erkekte kullanıyor...25 gün iç 5 gün dinlen şeklinde...ama dr bize verdiğinde araştırma yaptım,ilk ay sayıyı çok düşürüyormuş sonra yükseltiyormuş...gerek görmedim ve bıraktı eşim,3-5 gün içip...
klomeni geçen ay ben gözümü karatıp kullandım ama hiç faydasını görmedim,gün aşırı deneme yaptığımız halde gebelik yok ama bizim değerlerin düşük olması da bi etken...
kaç yumurta oluşursa ikiz durumu ona göre değişiyo...dr takibinde içersen olabilir ama ya ikiz kızın olursa
ben günde 1 tane içmiştim ama kaç yum oldu bilmiyorum dr agitmediğim için...günde 3-4 tane içen bile var...o zaman daha çok oluyodur belki yumoşlar
canım sigarayı bırakmak sorun değil ama sigara imgesini beyninden silemediğin durumnda hemen geri başlıyorsun.kızlarrrrr
şimdi gidip son sigaramı içicem
ve bir daha asla görüşmemek üzere ayrılıcam....
ne olur dua edin benim için de kurtulayım şu illeten...belki de aylardır sebep bu hamile kalamama..bu ay hazır boşken şu işi de halledeyim...
çok moralim bozuk yaaa,daha önce bi kere denemişliğim var bırakmayı ama 4 gün dayanabildim....o 4 gün zehir gibi geçti...çocuklar "yeter anne yaa iç,sen de kurtul bizde " demişlerdi
bu sefer kimsenin haberi yok,başarırsam süpriz olacak...
burdayım bacımmmmmmmm da sultanım nerde ?????sultaannnnnn
eylüüüüüüllllll
nerdesiniz yaaaa
hahahahaha
mahşerin 5 atlısı.... tamamlansın... :)
ben heyecandan elimin titrediğini görüyorum.
ilk kez doktora giderken böyle heyecanlıyım... endişeliyim..
ne dicek diye sıkıntılıyım.
ama, kafam açıldı az biraz. bi şekle şemale soktum düşüncelerimi akşamdan beri.
hemen aşılamaya göndertmicem olayı.... biraz deneyeceğiz.
2 ay süre veriyorum kendime.
bu ay ve mart... şubat geçti sayılır.. martta tutmazsa, nisanda aşılamadayım ben.
kız-erkek... ayrımı lüksüm kalmayacak artık kendimce. şimdilik 'erkek' diye diretme lüksümü son son kullanıyorum.. 2 ay daha deneyip, 'şansımıza ne çıkarsa' moduna geçicem.
ben başlıyım mı yumyum testlerime artık? bugün 6. günüm.
yoksa hiç yapıp kendimi hırpalamasam mı?
bence de üçüncü şu an imkansız arkadaşım, senin için yani. yaşın 33, ileri bi yaş değil.evlatlarıma kıyamıyorum zaten onların bana ihtiyacı var hastahanedeyken hep onlar için dua ettim annesiz ne yaparlar diye düşündüm şimdi oğlum çok küçük zaten ona kıyamam ben onun ihtiyaclarına anca yetişiyorum bir yandan büyük oğlum çok kıskanıyor sorun yaşıyoruz üçüncüsuan için imkansız yasımda az değil 33 yaşındayım ilerde ne olur bilmem sağlığım yeni düzeldi allah kimseye dermansız dertler vermesin herşeey zamanla yoluna giriyor .
hayırlı evlatlar olurlar ileride inşallahh bende dediğin gibi kız torunumu severim ne yapıyım:)
canım eşinin durumu için gerçekten üzüldüm
ama apranxın kullandıkları işe yarar diye düşünüyorum testlerinizi karşılaştırabilirsin
hakkımızda hayırlısı olsun biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım herşey olacağına varıyor(
gulyas var geçmişte kızlar klomenle 3 yumu varmış biri sağda çatlamak üzüere demiş dr u o gece çatlamış,sonraki sabah iğne olmuş 36 saat sonra ilk denemesi olmuş sonrada gün aşırı olmuş toplamda 3 denemsi varmış oglu olmuş.rabbim verecekse her türlü veriyor
canım sigarayı bırakmak sorun değil ama sigara imgesini beyninden silemediğin durumnda hemen geri başlıyorsun.
bknz yalel hmişken ve emziriken içmeyip emzirme bitince hemen başlamış bence mutlak bu konuda yardım almalısınız....
burdayım bacımmmmmmmm da sultanım nerde ?????
mahşerin 3.gldi yalelll
2 yıl aradan sonra herkese merhaba...ben de 2 yıl önce 2.çocuğu doğurmaya karar verip bu topiği takip ediyordum..bir kızım var(canımıniçi)bir de oğlum olsun istiyordum 2-3ay deneme yaptım olmadı başka sağlık nedenleriyle ara verdim şimdi tekrar düşünüyorum..inşaallah herkesin dilekleri kabul olsun allahım evlatlarınızı da bağışlasın...
Kizlar yazdiklarinizi okuyorum ama cevap yazamiyorum yarin evimde kuran okutacagim telasim var. yarin kendime nuska yapmak istiyorum alevcim sana verilen nuskanin icinde hangi dua vardi? Yusuf suresi mi?
aldım proxeed ve inofolic
bana inofolic - günde 2 kere
kocişe proxeed - günde 1 kere (acaba ben 2 kere versem mi?)
başka bişey vermedi.
o akıntı meselesi... uzayan akıntıyı görmeme meselesi.. normalmiş. pek çok kadında olmayabilirmiş, ama yumurtlama olmadığına işaret değilmiş.
dedim, o akıntı spoşları yüzdürüyordu, şimdi yok.. o sebeple de zorlanıyordur benim spoşlarım. jel mel versene bana...
olmaz, o jellerle, vajinal duşlarla.. hiç olmaz. hiç tavsiye etmem. doğal olmayan bi müdehalede bulunmuş oluruz ortama, ters teper.. dedi.
o akıntıyı ancak östrojen yüklemesi ile sağlayabilirmişiz, yaşa bağlı olarak 32-33 yaşlarda östrojen düşmeye başlarmış. yumurtlama olduğu için, östrojen yükleyip, başka sıkıntılar yaratmaya gerek yok, luzumsuz buluyorum.. dedi.
aşılamaya yönlendirmedi zaten hemen.
öneririm ama, deneyebiliriz 2 ay dedi.
bu ay, pazartesi-salı gibi yumurtlayacağım nasipse.. bu ay kaçtı. martta da deneme yapıcaz... bu takviyelerle devam.
olmazsa, mayısta direk aşılamaya alırız, mayısa kadar devam edelim.
nisan başındaki regl oluşumda, sperm testi istedi. regl olur olmaz sperm durumuna bakıcaz, ne duruma geldiğini görücez. duruma göre, mayısta aşılama deriz muhakkak. daha fazla bekletmeyiz konuyu dedi.
doğal yollarla, her verinin normal olduğu durumda yani, evde ilişkiyle gebelik oranı... ayda %25 imiş.
aşılama ile, gebelik oranı ... ayda %15-20 imiş.
buna kafam çalışmıyor.... ne bu yaa....
spoşları alıyorlar.. yıkayıp, en iyilerini seçiyorlar.... engelleri aştırıp, direk tüplere enjekte ediyorlar... nasıl oluyor da, o ihtimal daha düşük oluyor peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?