Süper Anneler - 2011

canım ben de öğretmenim.
işimiz hesap kitap valla.
1.nci mi ikinci mi

bi kızım var dünyalar tatlısı 7 yaşında, rabbim nasip ettiyse 2. hamileyim cnm şu anda...
ne zor meslek demi.tatil bitecek diye ödüm kopuyo bide benim tayinim ilçede eşim merkezde aramızda 15o km var ayrıyız yani. evime doyamadan gidecem yine buz gibi o eve

nazcığım sen sanırım almanyadasın,saat dilimini ne yazmamız gerekiyordu?
bir de kızlar türkiye biz kışın kış saat uyg.gmt+2 yi,
yaz saat uygulaması gmt+3 ükullanıyoruz ya,
bioya bakarken yazın gmt+3 diyemi gireceğizzzzz

Annenin hamileyken yediklerinin çoçuk üzerindeki tesirleri

Annenin hamilelik dönemindeki beslenme durumunun hatta çocuğun ahlak, zihin ve zekası üzerinde bile çok tesiri vardır. Zira çocuğun sinirleri ve beyni annenin yiyeceğinden meydana gelmektedir Her yemeğin kendine has bir eseri vardır. İslam da anne yiyeceğinin çocuğunun gelişmesinde etkili olduğu konusuna değinmiştir. Örneğin:

Peygamber efendimiz buyuruyor ki: "hamile kadınlar, çocukların iyi ahlaklı ve sabırlı olması için hamileliğin son aylarında hurma yesinler."[38]

Başka bir yerde de buyuruyor ki: "hamile kadınlara, çocuklarının iyi ahlaklı olmaları için ayva yemelerini tavsiye edin."[39]

İmam Rıza (as) şöyle buyuruyor: "Ayva yemek akıl ve zekayı fazlalaştırır."[40]

Resulullah'tan (s.a.a) şöyle nakledilir: "Kavun yiyen hamile kadının çocuğu iyi ahlaklı ve güzel olur."[41

Alıntıdır..................

hamişlere duyurulur....

baslamadim henuz cnm bugun yyikandim ama khverengi akinti gelmis hemenbasliycam amainsallah
birde haftada bir cuz okuyoruz zor olacak ama ertelerim cuzu

kurban benimde var insallahh kurban parasi dagiticaz ourmu acabaa

ORKDM,eğer kurban olarak adadıysan,kurban kesmen,kanını akıtman gerekir yerine para dağıtamazsın,
kestiğin kurbanın etinin tamamını dağıtman gerekir..bu adak kurbanıdır,vaciptir,kesilmezse azabı gerektirir...
adak kurbanından adayan kişi ve ailesi asla yiyemez,yerse ne kadar yemişse karşılğında para ödemesi gerekir
ancak bebek doğduğunda kesilen şükür kurbanı veya akika kurbanı böyle değildir,sünnettir ve kesilince aile de yiyebilir
ben de oğullarımda adamıştım ve rabbim kabul ederse kesmiştik...
şimdi de kızım için adıyorum
tabiii bir oğlum olsa yine keserim,
sağlıklı eli ayağı düzgün evlat vermiş daha ne isterimmm

işte tamda senin şu son sözün için adak adamada kararsız kaldım hadi kızım olursa... onun için niye kesmeyeyim demi...

canım galiba zamanlama da bazen tutmuyor.halamın kızı adetten sonra sık ilişkiyle oğluna hamile kalmış.sizin için rahat günler en azından şunu yapayım bunu yapayım şuda olsun buda olsun bitti. ALLAH sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin gülüm

Ben kız olunca tek , erkek olursa iki tane kesilir diye biliyorum.bir de saçını kesip tartıyorsun ağrılığınca altın veriyorsun diye duydum

senin dediklerini yapmak sunnettir cnm eger gucum yetiyorsa iki keserim erkek icin yoksa bir tanede yeterlidir

işte tamda senin şu son sözün için adak adamada kararsız kaldım hadi kızım olursa... onun için niye kesmeyeyim demi...

nurum,sen yine bir oğlum olursa keseceğim diye ada olursa adak kurbanı kesmiş olursun,
eğer kızın olursa da şükür kurbanı kesersin ama inşaalllah sen adak kurbanını kesersin tosuncuğun için

EMREEMIRIMM

CNM ONADA BAKICAM AMA SOYLE BISEY BULDUM YANLIZCA SHETTLES DENEYENLERDEN

BIR TEK O+12 yapanlarin 17 kisiden % 4 erkek % 13 kiz olmus

shettless + O+ 12 yapanlarin 19 kisiden % 2 erkek % 17 kiz olmus

canımm orkişimmm,bu rakamlar süpeeeer....ama ben anlamadım kiiiiii
şimdi ikincisine göre hem yumurtlamadan 3-4 gün önce hem de yum. bittikten 12 saat sonra yine mi ilişkiye giriliyor
bi de O+12 için doktor takibimi gerekiyor bu yabancı sitedeki bayanlar bunu nasıl biliyorlar,biraz riskli değilmi bu işşş...
O+12 ovulasyon bittikten sonra 12.saatmi,yoksa 12 saatten sonrasımı

affini istiyorum cnm malumun bi tek erkek bebege bakmistimm simdi hemen kizada bakiyorum neler yapmislar
bu shettles ovulasyan bittikten 12. saat ve bu saatten sonrasi

peki saçıını ağılığı kadar altın var ya ..peki bu bebek kel doğarsa ne yapacağız bilgin var mı gülüm

Resulullah (sav), Hz. Hasan (ra) için akika olarak bir koyun kurban etti ve: "Ey Fatıma!" dedi, "Çocuğun başını tıraş ettir ve saçının ağırlığınca gümüş tasadduk et!" Bu emir üzerine saçı tarttık, ağırlığı bir dirhem veya buna yakın bir şeydi.
Cafer İbnu Muhammed babasından o da Hz. Fatıma (ra)'dan rivayet ettiğine göre, Hz. Fatıma, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in, Zeyneb'in, Ümmü Külsüm (ra)'ün saçlarını tarttı. Bunların ağırlığınca gümüş tasadduk etti.
Sünnet olan saçın kesilmesidir. Ancak saçı kesmeden de sadaka verebilirsiniz, bunun da sevabı vardır. Tam sünnete uygun olan saçın kesilip ağırlığınca sadaka verilmesidir

canımm akika Kurbanı, çocuğu lütfeden Allah’a karşı bir şükran, kesilen saçının ağırlığı kadar gümüş veya altın sadaka etmek ise, çocuğun kaza -belalardan korunması için –başının sadakası diliyle-Allah’a yapılan fiilî bir duanın ifadesidir...bu iş için saç kesmek şart değildir yani,önemli olan Allaha şükür borcunu yerine getirmek,kel de olsa gönlünden geçen sadakayı o niyetle verebilirsin

nurum,sen yine bir oğlum olursa keseceğim diye ada olursa adak kurbanı kesmiş olursun,
eğer kızın olursa da şükür kurbanı kesersin ama inşaalllah sen adak kurbanını kesersin tosuncuğun için

hay ağzına sağlık ya... kafamda oturtamadığım şey buydu işte.
sana bişey sorayım cnm sen din kültürü öğretmeniydin galiba değil mi?:44:
istihare için ne düşünüyorsun? yani cinsiyet için yatma konusunda.
şunun için soruyorum; benim çevremde hamileyken en az 6-7 kişi bunun için yattı ve maaşallah hepsi de gördü.hatta bende günüm geçmeden yattın hamilemiyim diye ben de gördüm hatta dha fazlasını gördüm ama şimdi anlatmayayım
yorumun nedir?

kizlar bu kurban mesela ben yurtdisindayim burada dogdugu gun kestiiremem
acaba ilk tr eye goturdugumde oglumu o zaman kesse yada kestirsek olurmu

oooooooooooooooo oglan yolda hralde senin yatmissin gormusuun maasallah canim

her ne ise oglun olacak diye yoruyorum ben

birde nasil yattin anlatirmisin

emrem kaza namazi borcu olanlar buna yatabilirmi

ALLAH razı olsun gülüm bilgine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…