Köfteler Süper Mercimek Köftem (Resimli)

evet bulgurun yıkanmaması daha iyi olur.Bende yıkamadan yapıyorum yoksa sulu oluyor vıcık vıcık dediğin gibi.

ellerinize saglık aldım tarifinizi.. kardesımın yaptıgı faciaydı inş. bu gzel olur :)

bulgur sert kalmıyor mu onu merak ettim.. agza kıtır kıtır gelmesin?

hafta sonu yapmak istiyorum saolasın canım tarif için

bende gecen hafta denedim hatta bugun yine yapiyorum :)
bulgur buhardada sistigi icin kesinlikle kalmiyor ve mercimegin sivisinida aliyor icine
ben mercimegi ocaktan almadan önce az bisey su daha döktüm
cok leziz oluyor denemek isteyen herkese öneririm

bu lezzeti bizimle paylasan arkadasada emeginden dolayi tesekkür ederim

canim bende cok severim ve yaparim mercimek koftesini,ama ben icine mutlaka kimyon ve sarmisakta koyarim,kuru sogan da koymam.Seninkide enfes gorunuyor birde boyle deneyeyim bakalim

çok güzel gözüküyor.
tarif için teşekkürler cnm...

ayyy kızlar ben de şimdi yaptım..
ama marul almayı unuttum yaaa evde de yokkk.
olsun artık bi dahaki sefereee..

tarif için teşekkür ederim...

hafta sonu yapmak istiyorum saolasın canım tarif için

rica ederim kızlar ne mtl eğer beğendiyseniz..cnm bulgur hiç kıtır kalmıyor,ben en ince bulgUrdan kullanıyorm köftelik olandan,mercimek sıcakken içine koydugndan hemen eriyip gidiyor sanki..zaten selayhus arkadaşımda belirtmiş sağolsun

canim bende cok severim ve yaparim mercimek koftesini,ama ben icine mutlaka kimyon ve sarmisakta koyarim,kuru sogan da koymam.Seninkide enfes gorunuyor birde boyle deneyeyim bakalim

cnm ben midem rahatsız da baharat fazla kllanmıyorum o yüzden kimyon yada başka baharatla denemedim..sarımsakta birçok şeye koyarım ama bunda denemedim eminim güzel olur..kuru soğan lezzetini artırıyor bence birde böyle dene bak göreceksin..

çok güzel gözüküyor.
tarif için teşekkürler cnm...

Eki Görüntüle 133705

ayyy kızlar ben de şimdi yaptım..
ama marul almayı unuttum yaaa evde de yokkk.
olsun artık bi dahaki sefereee..

tarif için teşekkür ederim...

seninde eline sağlık cnm güzel görünüyor..ben hep marula sarıp limon suyu sıkıp yiyorm daha çok hoşuma gidiyor ama olsn bir dahakine öyle olur

Canim emek verip paylastigin icin cok sagol.... Denedim nefis oldu.. su an yine yapiyorum.

afiyet olsun cnm, maşallah hamaratsın desene :) paylaşmak çok güzel keşke başka şeylerde paylaşabilsem ama son zamanlarda fazla tembelleştim..artık 32.haftamdayım ve oğlumda çok yaramaz,hiç öyle hevesli bişeyler yapamıyorm ne yazıkki..

biz yaparken içine 1 tanede haşlanmış patates koyarız
elllerine sağlık,yanında da turşu olsa

yaptım mercimek köftesini ama mercimeği çok yoğundu, bence 1 bardak bulgur ve yarım bardak mercimek olsa süper olur, eşimde mercimek tadını çok aldı. ama güzeldi.

Bende dün yaptım ve tad olarak harikaydı.
Ama mercimeği haşlamak için suyunu sonradan biraz daha eklemem gerekti.
Tarif sahibi arkadaşa teşekkür ediyorum...:81:

nefis görünüyo ellerine sağlık
canım istedi valla :80:

Ellerinize sağlık sizin sayenizde mercimekli köfte yapmayıda öğrendim :)
Herkes çok beğendiii

yaptım mercimek köftesini ama mercimeği çok yoğundu, bence 1 bardak bulgur ve yarım bardak mercimek olsa süper olur, eşimde mercimek tadını çok aldı. ama güzeldi.

Aynen canım aslında ben 2 bardak bulgur koyuyorum bir bardak birince öylede güzel oluyor herkes beğeniyor yani aynı bu tarifteki gibi ama bulgur 2 bardak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…