Suratsız kasiyer!

Konu sahibi disinda kalan ben haric kimse tanimadgi kimseye hic uzulmemis veya sinirlenmemis sanirim.Ornek vereyim otobus siradi beklerken 3 u sirada ve cocuklu olmama ragmen yarim saat sira bekleyerek yuzsuz beles aipone kuyruguna dalar gibi dalan 100 kisinin otobuse binmesi ve benim kapida kalman beni hic sinir etmemeli degilmi cunku ben insan degil sabir tasiyim!

Bende insanların para veriyor diye kendilerini ayrıcalıklı sanmalarina hastayım :D
Her yerde oluyorlar cafede ,markette,hastanede,restaurantta..
Ben böylesine gülüp geçiyorum .
He canim bi tek sen para veriyon
Biz takas usulü yaşıyoruz ya
Sana hizmet etmek zorunda :D

Bana kac kez aynisi oldu inanin. Almanyada yasiyorum ve suan almanlar türklere karsi biraz tuhaflar malum politikadan dolayi. Kasiyer hanim (her görügümde) okadar suratsizdiki dayanamayip 'Pardon, sanirim pek hosgelmedim?' Dedim. Ve kadin hop diye toparladi kendini. Kusura bakmayin fln dedi. O günden sonra beni gördügünde hep güler. Böyle birsey oldugunda bence direk söylemelisiniz.

Bende insanların para veriyor diye kendilerini ayrıcalıklı sanmalarina hastayım :KK70:
Sana hizmet etmek zorunda :KK70:

hayır birde altı üstü market.
sanki beş yıldızlı otelin resepsiyonisti hoş geldiniz dememiş oda kartlarını da şak diye tezgaha yapıştırmış. :işsiz:

Bende insanların para veriyor diye kendilerini ayrıcalıklı sanmalarina hastayım :KK70:
Sana hizmet etmek zorunda :KK70:

Bak canım benim. Bende senelerce kasiyerlik yaptım öğrencilik yıllarımda. Kafamıza vura vura öğrettiler güler yüzlü olmamız gerektiğini. Müşteri her yerde her zaman kraldır, altın kıraldır bu. Özel hayat iş yerine taşınmamalı. Bla bla bla. Kendini cool göstermek için alakasız yorum yapmana gerek yoktu inan ki. Bravo dostum coolsun çok pis gömdün beni yeeeaaaah

hayır birde altı üstü market.
sanki beş yıldızlı otelin resepsiyonisti hoş geldiniz dememiş oda kartlarını da şak diye tezgaha yapıştırmış. :işsiz:
Valla komik geliyor ya ..
Cafeye gidiyorum lanet olası bi kahve içmek için ;
Bakıyorum garsona kafayı takıyo kadın ,etrafında fir dönsün istiyor.
Ayda yılda bir mi dışarı çıkıyor bu tipler anlamadim .
Ya da kahve içmeyi lüks mu sayıyorlar :)
Erkek olsa heyyyyyy birader ..
Biz medeniyet kısmında maalesef takılıyoruz..
Irrite edici kadın davranışları görmekten sıkıldım..

Bakıyorum garsona kafayı takıyo kadın ,etrafında for dönsün istiyor.

Nerelere gittin bacım sen yaaaa:KK45: market’ten girdin starbucks’dan çıktın.
Hayır yani ben ne dedim de bu kadar eleştirme gereği duydun cidden merak ediyorum. Egonu günlük tatmin etme limitini dolduramadın galiba. Canım bu saatte bu konuyu açmak istedi açtım, istersem sabahın 4ünde açarım.

Bakıyorum garsona kafayı takıyo kadın ,etrafında fir dönsün istiyor.
Kusura bakmayinda ben nasil is yerimde uygun davranislar sergilemek zorundaysam kasiyerde bunu yapmak mecburiyetinde. Marketde olsa otelde olsa kimse suratima cakar gibi parayi önüme küt diye koyamaz SAYGI denen birsey var. Ha ben kafama takarmiyim? ASLA. O parayi geri firlatir tekrar dene derim orasi ayri! Ister market olsun ister otel.

dostum derken?
fazla negatifsiniz, sanırım genel hayatınıza da yansıyor bu durum. daha ılımlı yaklaşmaya çalışırsanız bu kadar sıkıntı etmezsiniz kendinize.
Yahu görende bunalımlara girdim kafama takmaktan ayılıp bayılıyorum zannedecek. Ufacık bir şeyi danıştım amma abarttınız yapmayın Allah aşkına. Sırf eleştirmek için yorum yapıyorsunuz. Ben kasiyere ağzımı bile açmadım, açsam diyebilirdiniz konu sahibi kendini bişey sanıyor falan. Öyle birşey de yok.
So what’s your damn problem?

Bu konunun sonu ban'la bitsin istemiyorsanız konu sahibesi de dahil olmak üzere herkes üsluplara dikkat etmeli, polemiğe girmemeli.

Alisveris yaptigim marketlerde yada neresi olursa artik guleryuz ve nezaket beklemek benim hakkim.Yapamayan elemanlardan sorumlu olan ise isveren.
Fakat orada çalışanlarda bir insan belki o an bir derdi vardi ve yaptigini fark edemeyecek kadar dalgin yada sinirliydi.
Asiri bir kaba hareket yada hakaret görmediysem sikayet etmem.

Bana kac kez aynisi oldu inanin. Almanyada yasiyorum ve suan almanlar türklere karsi biraz tuhaflar malum politikadan dolayi. Kasiyer hanim (her görügümde) okadar suratsizdiki dayanamayip 'Pardon, sanirim pek hosgelmedim?' Dedim. Ve kadin hop diye toparladi kendini. Kusura bakmayin fln dedi. O günden sonra beni gördügünde hep güler. Böyle birsey oldugunda bence direk söylemelisiniz.

Bende Almanyada yıllarca kasiyerlik yaptım. Bu hareketi orada yapsaydım anında kapının önüne koymuşlardı:KK45:
Orada öğrendiğimle burada karşılaştığım çok farklı. Müşteri memnuniyeti fazla önemsenmiyor bu ülkede galiba. Ki ben sadece tekrarlanırsa kendisine mi müdüre mi yöneleyim gibisinden fikir sordum, konu nerelere geldi

Ben olsam birşey demezdim. Benim de sürekli alışveriş yaptığım marketlerde samimi olduğum kasiyerler var. Onların işi de kolay değil. He türlü insan geliyor. Kendini beğenmişi mı ararsın ukalası mı arasın.
Sana karşı birşey olduğunu sanmıyorum.
Muhtemelen anlık bir şeydir. Ama genel tavrı buysa ve market de kurumsal bir marketse falza tutmazlar zaten onu orda.

Türkiye Güler yüzlü olma,insana saygı açısından çok ama çok zor bir ülke.
Bakınız belki yaptığı saygısızca ama şöyle düşünün,
O kasiyer ilk iş deneyiminde kaba saba insanlarla çalıştı,öyle gördü ve öyle biliyor.
Bir market müdürü mesela sanırsın dünya bankasını yönetiyor. (Bende markette çok zor şartlar altında 7 ay çalıştım)

Neyse yıllar yıllar sonra yaptığım o değişik tavırlar,suratlar bugün aklıma geliyor da ne iticiymişim diyorum.
İnsan kalıbının dışına çıktığında farkına varıyor.
Malesef iş ilişkileri konusunda eğitim almamış,gördüğümüzü yapmakta olan insanlarız.

Şuan ki düşünce tarzım,güler yüzün delemeyeceği duvar yok.’tur düşüncesindeyim.

Ayrıca yanlışı düzeltmek için aynı tavrı sizde verirseniz,
Kasiyer yaptığı şeyin ne kadar doğru olduğunu düşünecektir. Yanlışa yanlışla karşılık vermemeliyiz.
Mutlaka denk geleceksinizdir.
Sizde mantıklı bir bayansınızdır eminim,doğru olan neyse yerine getirirseniz istediğinizi alırsınız muhakkak :)

Bende Almanyada yıllarca kasiyerlik yaptım. Bu hareketi orada yapsaydım anında kapının önüne koymuşlardı:KK45:
Orada öğrendiğimle burada karşılaştığım çok farklı. Müşteri memnuniyeti fazla önemsenmiyor bu ülkede galiba. Ki ben sadece tekrarlanırsa kendisine mi müdüre mi yöneleyim gibisinden fikir sordum, konu nerelere geldi
Tekrarlanacak olursa bence kasiyeri uyarin. Ben herzaman direk söyleme taraftariyim. Ha büyük birseydir veya bana karsi büyük bi terbiyesizligi olur ozaman müdüre giderim. Evet almanyada cok önemseniyor böyle seyler. Burada dissiplin ilk sirada. Bu yüzden zaten o anlsttigim kasiyer tavrini degistirdi.

Back
X