Suratsız kasiyer!

Benim kasiyerden beklentim,oyalanarak yanındakilerle konuşarak işini aksatmasin ve para üstünü doğru olarak versin,budur.Yoksa gülmüş gulmemis,hoşgeldin beş gittin dememiş,parayı koyarken sert olmuş nazik olmuş vs.hiç takmam.
Aksine kasiyerlik ve tezgahtarlık gibi çok yorucu ve bin kisiyle muhatap olunan ama karşılığında çok az ücret alınan işlerde çalışanlara ekstra saygı duyuyorum.
Ürünleri kendim hizlica posetlemeye çalışırım ve göz teması kurarak "kolay gelsin,iyi çalışmalar " tarzı birşeyler söylemeye gayret ederim.
Hiç kimse işinde her daim full motivasyonla çalışmıyor.Hepimiz insanız,yüzlerce duygu geçişi yaşıyoruz gün icinde.Bir insanı işinden etmek bu kadar kolay olmamalı.

Bir kere çocuklarla marketeyim kasaya koydum eşyaları çocukları zapt etmeye çalışıyorum o sırada da kasa işi biter paketlerin diye düşünüyorum bir baktım başka müşterileri almış sıra benim farkındamısın dedim bir sürü şey vardı hepsini yerine yerleştirirsin artık dedim çıktım geldim bazen ters olmak lazım maaşı sana hizmet et diye veriyorlar mecbur değilim senin stres kafa karışıklığı yansımanını cekmeye

Turkiyede isini severek yapan o kdr azki.. herkeste bi memnuniyetsizlik suratsizlik.. kasiyerler dukkandq calisanlar vs.. devlet daireleri.. cogu hastaneler... hangi birini anlatayimki

Benim kasiyerden beklentim,oyalanarak yanındakilerle konuşarak işini aksatmasin ve para üstünü doğru olarak versin,budur.Yoksa gülmüş gulmemis,hoşgeldin beş gittin dememiş,parayı koyarken sert olmuş nazik olmuş vs.hiç takmam.
Aksine kasiyerlik ve tezgahtarlık gibi çok yorucu ve bin kisiyle muhatap olunan ama karşılığında çok az ücret alınan işlerde çalışanlara ekstra saygı duyuyorum.
Ürünleri kendim hizlica posetlemeye çalışırım ve göz teması kurarak "kolay gelsin,iyi çalışmalar " tarzı birşeyler söylemeye gayret ederim.
Hiç kimse işinde her daim full motivasyonla çalışmıyor.Hepimiz insanız,yüzlerce duygu geçişi yaşıyoruz gün icinde.Bir insanı işinden etmek bu kadar kolay olmamalı.
Haklisinda bacim karsidakine kopek gibide davranmasi gerekmez :) bende kasiyerlik yaptim ogrenciyken ve inanir misin? Millet gelip derdini anlatmaya baslamisti bana artik.. cunku hem severek yapiyodum hemde guler yuzluydum... kaldiki gunde 10 saat calisiyodum cumarteside vardi...bu bi sebep olamaz..

Hem isini iyi yapiyosa normalde 1 kez sikayet edildi diye isten atilmaz merak etme..

Bizim oraların tabiriyle ''Hayran kurban olmasın da'' Eee bir zahmet para üstünü de da kafaya çalar gibi iade etmesinler!
İşi gereği yoğunluk ve yorgunluk yaşayan,özel hayatında sorunu olan her çalışan böyle davransın o zaman!
Bu konularda bende hassasım ve zamanında market işinde uzun süre çalıştım ilk kural her daim güler yüzlü olmaktı.
Kabul sürekli gülücük atmalarını bekleyemeyiz ama para üstünü atmalarını da.
Bir daha tekrar ederse güzel bir dille uyarın,devam ederse yöneticiyle konuşursunuz.

Hemen müdürüyle konusun hemen işinden etme planları. Paranızı eksiksiz vermiş sizi aksatmamış bekletmemiş daha ne ? Çok rahatsız olduysanız ilk o kişiye söyleyin. Neden hemen müdür. Yani sürekli olan birşey değilmiş yani ne var alttan alsanız??? Belki morali bozuk belki kötü birşey yaşadı. Halk olarak ne kadar tahammulsusuz.

kasiyerlik değil ama garsonluk ve tezgahtarlık yaptım. her gün bir yığın cins insanla uğraşıyorsun. evet güler yüzlü olunsa çok daha iyi ama aldığın üç kuruş para akşama kadar ayaktasın yetmez gibi değişik bir yığın insanın ağız kokusunu çekiyorsun. memnun edemiyorsun. direkt müdüre şikayet etmek nedir ya? insanları ekmeğinden etmek ne kolay. sebep bana gülmedi, iyi akşamlar demedi. Komiksiniz

Belki o an canı sıkkındır özel bir sorunu vardır, çok sıradan bunalmıştır vs vs, hırsını parayı atarak çıkarmıştır. ben de çok canım sıkkın olduğunda işyerindekilere selam dahi vermeyi unutuyorum görsen dövmek istiyorum zannederler halbuki içimde fırtınalar kopuyor söyleyemediğim dertlerim yüzünden. Birkaç defa tekrarlanırsa o zaman uyarabilirsin gerçekten art niyetli yapıyorsa yani

Hemen müdüre şikayet etmelisiniz. Ne demek para verip karşılığında güler yüz görmemek ! Zaten hepimiz sorunlarımızı işyerine girerken kapının dışında bırakıyoruz...

Bakın, ben devlet memuruyum ve güler yüzlü bir insanım. Devamlı insanlar soru sormaya falan bana gelir. Bazen de öyle biri gelir öyle bir laf eder ki o gün beni gören insan benden nefret eder. İnsanlarla uğraşılan işlerde senden önce kimin geldiğini neye bozulduğunu bilemezsin.

Benim devamlı gittiğim bir market var oradaki kızlardan biri çok keyifsizdi ne olduğunu sordum. Biraz önce bir adam geldi parayı uzattım namahrem demiş almamış bir de kıza bağırmış parayı elinden alman falan diye. Keşke sorsaydın moralin mi bozuk diye.

İnsan bi hoş geldiniz veya bir güle güle bekliyor yani. Veya bi kafasını kaldırıp baksın çok zor değil.
günde bilmem kaç saat çalışıyorlar ve sizin gibi 300 kişiye hizmet veriyorlar ve robot değiller
siz güleryüz bekliyorsunuz ama hangimiz kasiyerlere iyi akşamlar allah kolaylık versin sizinde işiniz zor diyoruz
bir de böyle empati yapın bir deneyin bakın nasıl gülümseyip canla başla yardımcı olacak size o suratsız dediğiniz kasiyer
marifet hemen müdüre şikayet etmek olmamalı insanla uğraşmak çok zor :kahve:

sizde o zaman bir hışımla alacaksınız geç kalmış alacağını alır gibi.

ne bu tavır neyaptık düzgünce müsait degil surdan devam edin deseydiniz bidaha yaparsada ortayı ayaga kaldırın saygısız

Back
X