- 9 Kasım 2013
- 731
- 795
- 103
- Konu Sahibi yenieleman
-
Bu da yeni moda oldu. Çocuk ağlıyor diye hapsedilmeye mahkum. Cezalandırılmalı mı yani?susturamıyorsan çıkarma çocuğunu kimse zırıl zırıl çocuk sesi çekmek zorunda değil ki
Biraz daha büyük konuşun oh biraz daha kınayın. Gün gelir devran dönerdenk gelirse benim gibi biri susturur o çocuğu merak etme sen. bakamıyorsan susturamıyorsan yapmayacaksın
Siz dışarı çıkmayın bence, böylece o narin kulaklarınız çocuk sesi duymak zorunda kalmazsusturamıyorsan çıkarma çocuğunu kimse zırıl zırıl çocuk sesi çekmek zorunda değil ki
Benimde oglumda aynen boyle cok huysuz ve simarik.simarikligindan yapiyor herseyi.doktor bile dedi Allah sana sabir versin diye.bende o yuzden tek care kardesi olsun istedim.2 ay once dogum yaptim.insallah kizimla birlikte duzelir.birde enerjisini atamadigini dusunuyorum tabi o yuzden boyle hircin ve agliyor surekli
Gel de benim çocuğumu sustur bakalım, dene birdenk gelirse benim gibi biri susturur o çocuğu merak etme sen. bakamıyorsan susturamıyorsan yapmayacaksın
Her yerdeler bitmezler bakınız yeni teyzeler yetişiyor forumda.Geçmiş olsun, kulağımı tıkamayı deniyotum ama bazen görmezden gelemiyor insan. Kesin sizde yaşamışsınızdır malum o teyzeler heryerde
Allah kolaylık versin. Benim önerim şu şekilde olacak. Agladıgı zaman görmezden gelmeyi kullanıyormussunuz ya bence bunu yapmayın. Kendimden yola çıkarak yazıyorum. Ben agladıgımda biri görmezden gelse ilgilenmese daha çok üzülür ağlarım. Ağladıgı zaman dikkatini sevdiği şeylere kaydırın. Ben kızım küçükken hep öyle yapıyordum. Avutmaya çalısınca daha çok ağlayabiliyorlar. O yuzden dikkatini dağıtıyordum hemen. Sevdiği şeylere yönlendir. Böyle böyle belki ağlamayı unutur. Kolaylıklar diliyorum.
Her yerdeler bitmezler bakınız yeni teyzeler yetişiyor forumda.
Kesinlikle uzman yardımı almalısınız. Ağlayarak dediklerini yaptıramasın önerileri çok yavan kalır sizin durumunuza.Bu ağlamaların altında yatan asıl sebebi bulmak gerekir. Yoksa kardeşle birlikte çok daha kötü günlerde bulabilirsiniz kendinizi
Maalesef ne kadar boş, duyarsız insancıklarla yaşamak zorundayızBiraz daha büyük konuşun oh biraz daha kınayın. Gün gelir devran döner
Çok sukurAmin inşallah bizimki düzelme yolunda şükür.
Sanki kumandali da düğmeye basınca susacakAllahım siz şaka misiniz, nasıl sustursun kadın, cocuk bu.
Annesi çok mu bayılıyordur çocuğunun bağırıp aglamasina.
Ah inşallah sizin gibi birine denk gelirim çocuğum ağlarken.
Gerçekten normal değil söyledikleriniz.
Konuştunuz , dikkatini dağıttınız, ağladığı zaman dediğini yapmadınız , sarılıp telkin ettiniz , görmezden geldiniz , kızdınız .
Geriye tek bir şey kalmış o ağlamaya başladığında aynı onun gibi ağlayıp tepkiler verin. Merak ediyorum ne yapacak sizin için ?
Bence susup sizi izleyecek. :)
Burada da psikolog arkadaşlar var. Onlardan da görüş alabilirsiniz. Benim fikrim siz kararlı olduktan sonra 1 ayda sürse düzelir. Ama her zaman sakinGörmezlikten gelmeye şu yüzden başladım oğlumun dikkatini dağıtmaya çalışmam nafile fayda vermedi. Gözlerini kapatıp sadece ağlıyor duymuyor dinlemiyor kendini yerlere atıyor vs. O yüzden bende bu yönteme başvurdum. Ama başka Bi öneriniz varsa tabiki açığım yeterki çözüm bulabilryim
Burada da psikolog arkadaşlar var. Onlardan da görüş alabilirsiniz. Benim fikrim siz kararlı olduktan sonra 1 ayda sürse düzelir. Ama her zaman sakin
Görmezden gelme istenmedik davranısı söndürmek için kullanılır. Ağlama davranış mı duygu mu? Duygu ise bence daha da ters tepki yapar. Duygu değilse ağlayarak istediklerine ulaşmayı alışkanlık edindiyse yani davranış olmussa görmezden gelme kullanılır. Psikolog değilim ama bunun ayrımına varın önce diyebilirim. Nedensiz ağlıyorsa sürekli ağlıyorsa davranış gibi gelmedi bana. İstediğine kavusunca susması lazım. Hatta mutlu olması lazım. Mesela dondurma kuyrugunda bizim minnoş hemen başlıyor ehehee yalandan ağlamaya. Kuyruk çoksa gerçek de ağlar o ayrı. Dondurmaya ulaşınca hemen susup mutlu olur. Düzelmezse bir uzmandan görüş alın.
Bence dişarda çocuk çok fazla uyariliyor (stimuli) ve ne yapacağini bilmiyor olabilir. Bir pedagog yada çocuk doktoruna hiç götürdünmü?
Bence ağlayınca istediği her şey oluyor. Muhtemelen bugün pazarda sıkıldı, siz eve götürene kadar ağladı. Ağlayınca bir şey yapıldığını görüp "Ben ağlayınca ailem beni ödüllendirir" diye bir düşüncesi var bence. Bu farkındalık çocukken değil bebekken başlıyor. Bebekler ağlayınca annesinin yanına geldiğini görünce ağlayarak ailelerini yanına getirtiyorlarmış. İnsan yavrusu sonuçta her yaşta zeki. Bence bir daha ağlayınca istediğini sormayın veya yapmayın. Sen ağlamayı kesene kadar istediğini yapmıyorum deyin.
Derinsularda size yardımcı olabilirHayır haklısınız. İstediğine kavuşunca susma mutlu olma gibi Bi durum yok memnuniyeti yok. Psikolog dediğiniz kişilerin isimlerini alabilir miyim mümkünse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?