- 13 Eylül 2013
- 4.185
- 2.582
- 178
O sinirlenme hali bende yedi yirmidört olmuyor bende insanım di mi
Evet durup dururken yazdınız. Ben subyan kursunun bu yasta bir cocuk icin uygun olamayacağını söyledim, siz de size mi soracagım cocuğu nereye göndereceğimi dediniz. Ben üzüldüm cocuğa dedım siz de evlâtlık al dediniz.
Cocuğun problemini saptamadan nasıl soruna çözüm bulabiliriz? Şurada esas problemi tanımaya çalışıyoruz.
Subyan kursu yerine krese/anaokuluna gidip yasiti cocuklarla normal sekilde sosyallesirse belki psikolojisi duzelir.
Okul öncesi yaştaki çocuklar nevrotiktir,
Saplantı, takıntı, kaygı, fobi vs. geliştirmeye çok müsaittir. Karanliktan korkarlar, kacirilmaktan, olmekten, ailelerinin olmesinden, terk edilmekten vb seylerden korkbilirler.
Dini dogmalar, o yaştaki çocukların hayatını karatmaya yetip de artacak kadar saplantı, takıntı, kaygı, fobi kaynağıdır. Cennetin, cehennemin, gunahin, sevabin , ote dunyanin cocuklarin onunde konusulmasi cok cok cok yanlis. Ahiret, cehennemde yanma, azap temalarinin gecmesi cok daha da yanlis. Kisacasi, din okul oncesi cocuga bahsedilmemesi gereken bir konu.
Kiz-erkek karisik bir yerde egitim alsin ki erkeklerden korkmasin, pasif kalmasin.
Bu cocugu normal bir okula verin, kendine 3-5 yilda ancak gelir derim.
Problem neden kurstan kaynaklanıyor neden baştan beri kurs kurs kurs taktınEvet durup dururken yazdınız. Ben subyan kursunun bu yasta bir cocuk icin uygun olamayacağını söyledim, siz de size mi soracagım cocuğu nereye göndereceğimi dediniz. Ben üzüldüm cocuğa dedım siz de evlâtlık al dediniz.
Cocuğun problemini saptamadan soruna nasıl çözüm bulabiliriz? Şurada esas problemi tanımaya çalışıyoruz.
Problem neden kurstan kaynaklanıyor neden baştan beri kurs kurs kurs taktın
kusura bakma bunda iyi niyet yok
Evet çocuk çok içli bir de aile problemli yeri geliyor sırtındaki month bile ben alıyorumHaklisiniziz.
Ama her kuran kursu eskiden filmlerde gosterilen tarzda deyil artik.
Cocuklari sevdirecek sekilde dini icerikli, peygamber sevgisinden bahseden konular isliyorlar.
Yani bunun sorun olucagini ben de sanmiyorum.
Gorunuse gore cocugun ailesi cocugu halletmis.
Camiye ayakkabı ne alaka ya zihniyetin art niyetin her kelimeden belliBen kursa takmadım. Belki de kurstan kaynaklıdır orada öğretilenler yasının getirdiği hayalgücüne ve dünyasına uygun gelmemiş olabilir. Ne oldugunu merak ettim, sordum. Bu da bir ihtimal dedim. Siz de güdümlenmis gibi her sorana aynı agresiflikte cevap veriyorsunuz. Asıl ben sizde iyi niyet göremedim. Gercekten cocuğun sorununu çözmek istiyorsanız bu camiiye ayakkabıya girdiler edebiyatını bir kenara bırakın da tavsiye verenlere kulak asın bıraz. Gece gece sizin kompleksiniz yuzunuzden ban yiyemeyecegim. Selametle
Bak ipuçlarını kendin veriyorsun. Acaba anne babayla alakalı bir şey mi yaşıyor bu çocuk? Anne baba kavgasına mı tanık oluyor? Yoksa tahammülsüz ebeveynler mi? Bunları sen anlat ki ona göre yorumda bulunalım.Evet çocuk çok içli bir de aile problemli yeri geliyor sırtındaki month bile ben alıyorum
ben ona genelde her zaman şefkatle yaklaşıyorum ve yeri geliyor öz babasından ben koruyorum
Baba bağırır ama dayak yokaileden şiddet görüyormu
Ben sadece kalıcı bi zarar bi yara alır diye çok endişeleniorumBenimde kardeşim süreekli ağlardı o yaşlarda pskologada götürdük ettik çocuk gelişim uzmanlarına da götürdük ama bi kaç gün sakinler yine herşeye ağlardı gık desek ağlardı bizde annemle oturup ağlardık çözüm bulamadığımız için sizi anlıyorum çok zor bir durum çaresiz hissediyor insan kendini...Ama o yaştaki çocukların kendini keşfetme zamanıymış ve benim annemçalışıyordu ben bakıyordum çocuğa ne kadar iyi bakarsamda meğer annemle vakit geçirmek dikkat çekmek için ağladığını söylemişti çocuk gelişim uzmanı.. Neyseki 1. Sınıfa başlayınca biraz kendine gelmişti şimdi de o bizi ağlatıyor çok fenaAllah yardımcınız olsun çok zor bilirim inş tez zamanda bir çözüm bulursunuz
Baba bağırır ama dayak yok
ancak bu çocuk çok daha küçükken de böyleydi çok duygusal çok hassas ve korkak
Kursu biliyoruz ayrıca diğer çocuklar çok normalBunun birçok nedeni olabilir.
Eğer her zaman böyle değilse yeni bu haldeyse ya anlatamadığı birşeyler vardır ya da duygu geçişleridir. Birazda duygusalsa bu iki kat artar.
Diğer nedeni ise anne ve babayla varsa kardeşiyle olan iletişimsizliktir. Anne baba ve ya anne baba kadar önem veren birilerinin kokusuyla büyümeyen çocuklar özgüven eksikliği yaşar, çok duygusal/ kırılgan olur.
Eğer imkanınız varsa muhakkak bir pedagoga götürün. Çunku bu tip durumlar davranış bozukluğudur ve kalıcı etkiler oluşturabilir. Kuzucuğa faydası olacaktır hem de siz nasıl davranmanız gerektiğini daha iyi öğreneceksiniz. Bu sizin sabrınızı da artırır.
Birde çevresinde onu sıkıştıran, zarar veren, çok kızan birileri var mı gozlemleyin. Kursa beraber gittiniz mi hiç ? Kamera varsa sınıfta izlemenizi tavsiye ediyorum . Ya da ailesini uyarmanız mümkünse konuşabilirsiniz.
Aile içi şiddet var mı
Allah annesine babasına akıl fikir versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?