sürekli aglamasi beni deli ediyor

O sinirlenme hali bende yedi yirmidört olmuyor bende insanım di mi

Tabi ki de insansiniz.
Ama devamli zir zir agliyorsa devamli sinirleniyorsaniz oyle olur diye yazdim daha onceki yorumumu.

Valla siz yazdikca sorunun zaten en cok ailesi tarafindan kaynaklandigini dusunuyorum.
Sonucta biz sizin yazdiklariniza gore cevap yaziyoruz, keske daha acik yazsaydiniz bastan, iyi bir ailesi yok diye.
Cocuk cok fazla sevgi ve sefkatten mahrum olmus olabilir oyle bir ailedeyse.
Sizin yapabileceginiz sadece pedagoga goturebiliyorsaniz goturun, ve pedagaog esliginde yapabileceginiz yardimi yapin.
Cunku ancak bir pedagog anlar gercek sebebini diye dusunuyorum.

Ayrica kurs konusunda olumsuz bakmiyorum.
Her kuran kursu gidip te cehennemi anlatmiyor.
Dini anlatan yerler cocuklara gore konu seciyorlar sonucta.
Ben de Kuran okumayi 5 yasinda, yazi okumayi 6 yasinda ogrendim.

Konunuza gelince malum o bir "çocuk". Aglamasinin bin türlü sebebi olabilir. Burada hepimiz o yasta agliyorduk desek bile bu sorununuzu çözmez. Belki onun aglamasinin çok başka sebebi vardır.

Agladiginda kendinizi sikmak yerine neden agladigini, ne düşündüğünü sorarsaniz belki ipuçları yakalarsiniz.

Ama tahammülunuz yoksa ayni alanda bulunmamaya özen gösterin çocuklar bir bakisi bile çok iyi yorumlarlar. daha da kirilgan olmasına yol acabilirsiniz.

Haklisiniziz.
Ama her kuran kursu eskiden filmlerde gosterilen tarzda deyil artik.
Cocuklari sevdirecek sekilde dini icerikli, peygamber sevgisinden bahseden konular isliyorlar.
Yani bunun sorun olucagini ben de sanmiyorum.

Gorunuse gore cocugun ailesi cocugu halletmis.

kendim yazmış gibi hissettim.. aynen imzalıyorum

Problem neden kurstan kaynaklanıyor neden baştan beri kurs kurs kurs taktın
kusura bakma bunda iyi niyet yok

Kurslarda cennet cehennem yanmak günah sevap gibi şeyler islenmior
kurslarda tırnak kesme yemekten sonra once el yıkama wc girişi çorap çıkarma gibi temizlik adabı
peygamber ve çocuk sevgisi
anneye saygı gibi şeyler öğretilir
bunun yanında orada bir çok yasit arkadaşı olur
ben krese gidiyor desem çocuk bundan dolayı sorun yaşıyor veya alay edercesine kreş ne yaa der mıydınızmıydınız?

sübyan kursunda oldugu icin aglıyo olabilirmi acaba daha cocuk kac yasında ve üstündeki baskıyı düsünün belki icinde yok suan istemiyo her cocuk sübyan kursuna gitmiyo

Yahu hepsini geçtim çocuğa yazık doktora den git senin yüzünden çocuk böyle demek mi yardım oluyor
aferin size o zaman

Problem neden kurstan kaynaklanıyor neden baştan beri kurs kurs kurs taktın
kusura bakma bunda iyi niyet yok

Ben kursa takmadım. Belki de kurstan kaynaklıdır orada öğretilenler yasının getirdiği hayalgücüne ve dünyasına uygun gelmemiş olabilir. Ne oldugunu merak ettim, sordum. Bu da bir ihtimal dedim. Siz de güdümlenmis gibi her sorana aynı agresiflikte cevap veriyorsunuz. Asıl ben sizde iyi niyet göremedim. Gercekten cocuğun sorununu çözmek istiyorsanız bu camiiye ayakkabıya girdiler edebiyatını bir kenara bırakın da tavsiye verenlere kulak asın bıraz. Gece gece sizin kompleksiniz yuzunuzden ban yiyemeyecegim. Selametle

Evet çocuk çok içli bir de aile problemli yeri geliyor sırtındaki month bile ben alıyorum
ben ona genelde her zaman şefkatle yaklaşıyorum ve yeri geliyor öz babasından ben koruyorum

Camiye ayakkabı ne alaka ya zihniyetin art niyetin her kelimeden belli

Evet çocuk çok içli bir de aile problemli yeri geliyor sırtındaki month bile ben alıyorum
ben ona genelde her zaman şefkatle yaklaşıyorum ve yeri geliyor öz babasından ben koruyorum
Bak ipuçlarını kendin veriyorsun. Acaba anne babayla alakalı bir şey mi yaşıyor bu çocuk? Anne baba kavgasına mı tanık oluyor? Yoksa tahammülsüz ebeveynler mi? Bunları sen anlat ki ona göre yorumda bulunalım.

Bunun birçok nedeni olabilir.
Eğer her zaman böyle değilse yeni bu haldeyse ya anlatamadığı birşeyler vardır ya da duygu geçişleridir. Birazda duygusalsa bu iki kat artar.

Diğer nedeni ise anne ve babayla varsa kardeşiyle olan iletişimsizliktir. Anne baba ve ya anne baba kadar önem veren birilerinin kokusuyla büyümeyen çocuklar özgüven eksikliği yaşar, çok duygusal/ kırılgan olur.
Eğer imkanınız varsa muhakkak bir pedagoga götürün. Çunku bu tip durumlar davranış bozukluğudur ve kalıcı etkiler oluşturabilir. Kuzucuğa faydası olacaktır hem de siz nasıl davranmanız gerektiğini daha iyi öğreneceksiniz. Bu sizin sabrınızı da artırır.

Birde çevresinde onu sıkıştıran, zarar veren, çok kızan birileri var mı gozlemleyin. Kursa beraber gittiniz mi hiç ? Kamera varsa sınıfta izlemenizi tavsiye ediyorum . Ya da ailesini uyarmanız mümkünse konuşabilirsiniz.
Aile içi şiddet var mı

Allah annesine babasına akıl fikir versin.

Benimde kardeşim süreekli ağlardı o yaşlarda pskologada götürdük ettik çocuk gelişim uzmanlarına da götürdük ama bi kaç gün sakinler yine herşeye ağlardı gık desek ağlardı bizde annemle oturup ağlardık çözüm bulamadığımız için sizi anlıyorum çok zor bir durum çaresiz hissediyor insan kendini...Ama o yaştaki çocukların kendini keşfetme zamanıymış ve benim annemçalışıyordu ben bakıyordum çocuğa ne kadar iyi bakarsamda meğer annemle vakit geçirmek dikkat çekmek için ağladığını söylemişti çocuk gelişim uzmanı.. Neyseki 1. Sınıfa başlayınca biraz kendine gelmişti şimdi de o bizi ağlatıyor çok fena Allah yardımcınız olsun çok zor bilirim inş tez zamanda bir çözüm bulursunuz

Ben sadece kalıcı bi zarar bi yara alır diye çok endişeleniorum

Baba bağırır ama dayak yok
ancak bu çocuk çok daha küçükken de böyleydi çok duygusal çok hassas ve korkak

Baba da geçen hafta başlamamıştır bağırmaya.
Anne babayla beraber geçirdikleri zamanlarda ilgililer mi?

Kursu biliyoruz ayrıca diğer çocuklar çok normal
bu kız neredeyse doğuştan böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…