Sürekli ağlayan annem

NeuroCathy

❤.❤ Çoook şükür Allah'ım ❣
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
2.817
4.745
83
Birtakım sıkıntılar vardı nişanlımla aramda ikimiz ortak karar alıp ailelere açıkladık düğünü erteledik. Nişanlım ve ben süreci sancılı da olsa rahatlayarak atlattık gelin görün ki annem sürekli ağlıyor o günden beri... Ne yapacağım bilmiyorum artık oturdum konuştum da epey ama işe yaramadı dün psikiyatriste gitmiş ilaç vermiş.. Moralim bozuluyor evden ölü çıkmış gibi bir hal var herkesin suratlar beş karış.. Evden ayrılmak istedim bir süre valiz filan hazırladım yalvar yakar söz verdirdi gidemedim de. Ben iyiyim ama ailem bunalım bunalım gezince evin içinde bana sataşıp durunca iyi hissedemiyorum.
Evlensem boşansam daha mı iyiydi diyorum, en azından anlaşamadılar ayrıldılar derdik böyle daha kötü daha olaylı oldu diyor... Öyle işte dertleşmek istedim. Herkese güzel günler dilerim..

Birtakım sıkıntılar vardı nişanlımla aramda ikimiz ortak karar alıp ailelere açıkladık düğünü erteledik. Nişanlım ve ben süreci sancılı da olsa rahatlayarak atlattık gelin görün ki annem sürekli ağlıyor o günden beri... Ne yapacağım bilmiyorum artık oturdum konuştum da epey ama işe yaramadı dün psikiyatriste gitmiş ilaç vermiş.. Moralim bozuluyor evden ölü çıkmış gibi bir hal var herkesin suratlar beş karış.. Evden ayrılmak istedim bir süre valiz filan hazırladım yalvar yakar söz verdirdi gidemedim de. Ben iyiyim ama ailem bunalım bunalım gezince evin içinde bana sataşıp durunca iyi hissedemiyorum.
Evlensem boşansam daha mı iyiydi diyorum, en azından anlaşamadılar ayrıldılar derdik böyle daha kötü daha olaylı oldu diyor... Öyle işte dertleşmek istedim. Herkese güzel günler dilerim..
Düğünü ertelediniz diye mi böyle oldu anneniz? Boşansaydın daha iyiydi demesi olmamış ama kendinde değil belli.
Bu süreçte biraz ilgilenip alttan alın ki ilaçlarda işe yarasın. Sizin böyle mutlu olduğunuzu görecektir.

Düğünü ertelediniz diye mi böyle oldu anneniz? Boşansaydın daha iyiydi demesi olmamış ama kendinde değil belli.
Bu süreçte biraz ilgilenip alttan alın ki ilaçlarda işe yarasın. Sizin böyle mutlu olduğunuzu görecektir.
alttan almam gerekiyor sanırım evet
ama ben de zor dönem atlattım yani ondan çok benim zorlanmam gerekmiyor mu
sanki teselli edilmesi gereken ben olmam gerekmiyor muydu:)
onlar böyle yaptıkça yoruluyorum

Hala nişanlısınız sanırım. Tebrik ederim valla çok mantıklı ve olgun karar almışsınız. Ayrılmamış sadece ertelemişseniz neden bu kadar üzülüyorlar? Yada ayrılsanız bile anlaşamadık ayrıldık denecek, evlenip boşanmayı nasıl daha iyi görüyorlar? Üzülürler tamamda size bu kadar yansıtmaları çok saçma. Umarım ilaçlar fayda eder.

Sırf bu kafa yapısında anneler yüzünden birçok kadın mutsuz evliliklerini devam ettirme mecburiyetinde görüyor kendini.

Elalemin ne dediğinden çok evladının mutluluğunu öne plana alacak annelerin sayıları çoğalır umarım.

Annenizin tepkisi normal değil kesinlikle, doktora gidip ilaç alacak noktaya gelmesi de günlük hayatta da çok sağlam bir kişilikte olmadığını düşünürdü bana.

Zamanla alışacaktır bu duruma, biraz sabır.

aldıgın karardan emınsen hiçte üstünde durma , kim ayılırsa bayılırsa bayılsın ,
sırf bunlar yaşanmasın diye evlenecektim bir ara
ama annem o zaman sen bilirsin kızım senin kararın karışmayacağım deyince cesaret buldum
ancak şimdi görüyorum ki içten dememiş çünkü neden öyle dedin madem diyorum hiç düşünmemiştim ciddi olduğunu diyor inanmamış gerçekten ertelenme ihtimaline demek ki

Ah bu anneler... neden çocuklarının evlilik konusunda bu kadar aceleci ve panik oluyorlar. annem ve aileler öğrendikten sonra evliliğimizin biraz önce olması için baskı yaptılar. 1 yıl içinde evlendik. keşke evlilikten önce daha çok birbirimizi tanısaydık daha kararlı adımlar atsaydık. örneğin ben anneme evliliğimin hiçbir sorununu anlatıp paylaşamam. günlerce uyumaz şekeri kalbi tansiyonu fırlar psikolojisi bozulur. Allah korusun hayırlısını versin ama boşanmak zorunda kalsam bile sırf anneme bir şey olacak diye bunu eyleme dökemem. oysa kızı neler yaşıyor bazen ne zorluklar çekiyor bir bilse :( KARŞIMA ALIP SAKİN BİR ŞEKİLDE KONUŞA BİLSEM. umarım ben böyle bir anne olmam kızlarım için. sonunda ölüm varmış gibi davranıyor anneler ayrılık konusunda.

Ah bu anneler... neden çocuklarının evlilik konusunda bu kadar aceleci ve panik oluyorlar. annem ve aileler öğrendikten sonra evliliğimizin biraz önce olması için baskı yaptılar. 1 yıl içinde evlendik. keşke evlilikten önce daha çok birbirimizi tanısaydık daha kararlı adımlar atsaydık. örneğin ben anneme evliliğimin hiçbir sorununu anlatıp paylaşamam. günlerce uyumaz şekeri kalbi tansiyonu fırlar psikolojisi bozulur. Allah korusun hayırlısını versin ama boşanmak zorunda kalsam bile sırf anneme bir şey olacak diye bunu eyleme dökemem. oysa kızı neler yaşıyor bazen ne zorluklar çekiyor bir bilse :KK43: KARŞIMA ALIP SAKİN BİR ŞEKİLDE KONUŞA BİLSEM. umarım ben böyle bir anne olmam kızlarım için. sonunda ölüm varmış gibi davranıyor anneler ayrılık konusunda.
Umarım çok kötü şeyler yaşamıyorsunuzdur
Allah yardımcınız olsun

benim bildiğim söz nişan, gençlerin ve ailellerin birbiriyle anlaşıp, anlaşamadığını ölçmek için verilen sürelerdir...yoksa direkt nikah yapar evlenirdi herkes...
şahsen ben doğru veya yanlış ne karar verirse versin, herzaman evladımın arkasında olurum...

yaşla alakalı galiba o yaştaki küçük yerlerde büyüyen insanların elalem ne der fobisi var resmen

Valla elalem her sekilde konusur iyi olsaniz da kotu olsanizda ama mutsuz olursaniz elalem uzulmez kendi kizi uzulur.
Siz kendi sorununuza odaklanip dogru karar mi vereceksiniz yoksa her gun aglayan anne karsisinda vicdan yapip bir an once evlenecek misiniz. Kimsenin sizi dusundugu yok kusura bakmayin. Bu sebeple siz de biraz kendi hayatiniza odaklanin aglayan aglasin. Uzuldum durumunuza umarim dogru karar verirsiniz.

Back
X