- 11 Ocak 2016
- 1.667
- 1.747
- 83
- 37
- Konu Sahibi birumutturyasamak
Ayy yakında en güzel zamanlar başlayacakBen daha 14 :)

18 20 arası pit pit edecek seninki de.. inşallah. .
Çok değişik bir duygu..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ayy yakında en güzel zamanlar başlayacakBen daha 14 :)
Bunu cok duyarsin daha. Ama oyle olmuyor iste. Emzirip yatirinca bebekler lönk lönk kusuyor. Kusmamasi için emzirdikten hemen sonra dik pozisyonda yaklasik 30 40 dakika gazini cikartman gerekiyor. Yani emzirip yatiramiyorsun. Bu surecte yaklasik 4 ay suruyor. Yani cocuk kucaga coktan alismis oluyor.Evet bunu cook söyleyen oldu bana da..
Kucağa alıştırma. EmZir bırak diye..
Ama ne zaman alisiyor kucaga
Ne zaman almamaliyim
Amin canım,senin bebeğine de inşallah.hamileliğim gerek psikolojik gerek fiziksel rahatsızlıklardan ilk üç ay ve son üç ay kötü geçti ben doğsun bir an önce dedim hep.İnşallah canım. .
Şu an 18. Haftadayiz ara sıra pit pit yapıyor içerden hep böyle kalmak istiyorum :)
Çok Şirin geliyor daha minicik ama yaramaz :))
Bakalim . Yukarda bi arkadas ta söylemiş ilk 6 ay hep al sonra yavaş yavaş alıştırmalar başlasın diye. . Bence de mantıklı o secenek..
Allah bebeğinè uzun hayırlı ömürler versin inşallah canım. . Tek yalnız mi bakiyosun
Kesinlikle anneye güven duygusunun oluşmasında çok büyük etkisi var. Mesela beşkte kendi kendine uyuma konusunda 2 tane makale okudum. Birisi ne kadar aglarsa aglasin kucaginiza almayin derken. Digeri alıp sakinlestirin geri yatirin. Yoksa anneye guvenmez diyordu.çocuğunuz her ağladığında kucağınıza alın, evet her seferinde.. onun güven duygusuna ve sizi her an yanınızda hissetmesine ihtiyacı var.. 6 aylık bebek şımarıklıktan değil, ihtiyaç duyduğu için ağlar.. 1 yaşından sonra isteseniz de o sizin kucağınıza gelmez zaten..
Kesinlikle anneye güven duygusunun oluşmasında çok büyük etkisi var. Mesela beşkte kendi kendine uyuma konusunda 2 tane makale okudum. Birisi ne kadar aglarsa aglasin kucaginiza almayin derken. Digeri alıp sakinlestirin geri yatirin. Yoksa anneye guvenmez diyordu.
Yani cocuga ben bu besige yattım. Annem artık beni almaz uyumak zorundayim duygusu degilde. Annem yanımda simdi uyku saatimiz buraya gelince uyuyorum duygusuna alistirmak amac.
Anne olarak aglatarak uyutmaka o kadar imkansiz ki benim için. O ıh dese benim canım gidiyor![]()
Canım ağustos anneleri topiğindeyim bebeği gece uyuyan belki de tek anneyim oradaPeki sen ne yapıyorsun hep kucaktaysa bu çocuk. 70 gündür nasıl başa çıkıyorsun? Gece uykusu için de mi beşiğe yatiramiyorsun
Canım ağustos anneleri topiğindeyim bebeği gece uyuyan belki de tek anneyim oradamaşallah.amaaaaa ikimiz beraber yatıyoruz,ışığı söndürünce ,göğsümü veriyorum uyuyakalıyor.aksi mümkun değil bensiz uyumuyor.uykum cok hafiftir.
Sabah tek elle çay koyuyorum kahvalti hazirliyorum.emzirme minderine yatiriyorum meme veriyorum ben yiyorum.
Babamız 4 gibi geliyor temizlik onda,oğlum onda da durmuyor pek en fazla yarım saat.o esnada yenek yapiyorum.kucak meme gezdirme üçgeninde gidiyoruz 70 gündür:)
Canım ne kadar bilimsel yazılar olsalarda bazıları anne yureginin dayanamayacagı seyler.kesinlikle katılıyorum.. ben hiç ağlatmadım, çok zor oldu, bazen gerçekten yıprandığımı hissettim ama ağlatmadım.. çoğu zaman beşiğinde elimden tutup uyudular o yüzden çok sakin, laf dinleyen, uyumlu çocuklar oldular.. anne olunca kendi kurallarını biraz duygusal, biraz bilimsel ama kendin belirliyorsun pembix.. en güzelini yapıyorsun, aynen böyle devam et :)
Umarım kolik bir bebeğin olmaz canım.Ayy çok zor ama çok güzel. Allah kolaylik versin. Bakalım bizimkisi nasıl olacak. Heyecanla bekliyoruz :)
Canım ne kadar bilimsel yazılar olsalarda bazıları anne yureginin dayanamayacagı seyler.
Tesekkur ederim canım bu sozlerin iltifat olarak algılıyorum :)
Ney nasıl ögretilmeli bir suru makale var. Ama onlara karşı çıkan makalelerde var. Buna cok dikkat ediyorum ben. Mesela kendimce aklıma yatan mantıklı bulduğum seyleri uygulamaya calısiyorum. Bence dogru olanda bu.
Yani insanlar emzir yatır diyor ama cocuk yatmak istemiyor ne olacak? Aglasın mi tabiki alıcaz kucaga. Ben bu genel yargılardan nefret ediyorum. Onu yapma bunu yapma diyen. Zaten cocuklar uykusu olunca her sekilde uyuyor aglayacaksa bir derdi varsa her sekilde agliyor.
Değil mi ya kenara koyup arada tozunu mu alıcaz?hem dünyaya getirmeyi biz seçtik,ona sorduk mu?ne istiyosa yapacağiz minicikler daha:)Canım ne kadar bilimsel yazılar olsalarda bazıları anne yureginin dayanamayacagı seyler.
Tesekkur ederim canım bu sozlerin iltifat olarak algılıyorum :)
Ney nasıl ögretilmeli bir suru makale var. Ama onlara karşı çıkan makalelerde var. Buna cok dikkat ediyorum ben. Mesela kendimce aklıma yatan mantıklı bulduğum seyleri uygulamaya calısiyorum. Bence dogru olanda bu.
Yani insanlar emzir yatır diyor ama cocuk yatmak istemiyor ne olacak? Aglasın mi tabiki alıcaz kucaga. Ben bu genel yargılardan nefret ediyorum. Onu yapma bunu yapma diyen. Zaten cocuklar uykusu olunca her sekilde uyuyor aglayacaksa bir derdi varsa her sekilde agliyor.
Sağlikla al kucağına inşallah canım:)Ayy çok zor ama çok güzel. Allah kolaylik versin. Bakalım bizimkisi nasıl olacak. Heyecanla bekliyoruz :)
Canim öyle bi nesne yok. Susturmak için sürekli çikolata ve kola veriyor.Yok canım hepsi öyle değil,emzik kullanıyormu çocuk? Yada bağlandığı battaniye yada oyuncak gibi birşeyi varmı? Genelde duygusal olarak tatminsiz çocuklar böyle oluyor ,Pedagog Adem Güneş güvenli bağlanmadan bahsediyor çok denk geldim nette yazılarına,ona göre çocuk 2 yaşına kadar anne yanında uyumalı birde bağlanacağı güven noktası olacak bir obje edinilmeli,emzik battaniye peluş oyuncak V.s. ,çoğunlukla emzik kullanmayan çocuklarda denk geldim bu bir türlü sakinleşmeme olayına,öbür türlü emziği veriyorsun sakinleşiyor emdikçe,arkadaşınızla bu konuyu konuşun yazık çocuk harap etmesin kendini
Aynen öyle yazıyordu makalede. Çocugu yatagına yatırın ve gidip duşunuzu alın, kitabınızı okuyun. Ama asla cocugu kucağınıza almayın. 3.gün sonunda ağlamaz ve uyumayı ögrenir diyordu. YOK DEVENIN NALII.... Bunu yapacak anne yoktur herhalde. Varsada vicdanından merhametinden şüphe ederim.Değil mi ya kenara koyup arada tozunu mu alıcaz?hem dünyaya getirmeyi biz seçtik,ona sorduk mu?ne istiyosa yapacağiz minicikler daha:)
Kola ve çikolata mı ? Aman Allahım resmen zehirliyor. Iste varmış bak o nesneler kola ve cikolata. Biran önce uyar o arkadasını ve bu huyundan vazgecmesini saglasın. Mesela baska birseye alıstırsın. Alısma suresi cocuklarda 3 gün. Hadi en fazla 1 hafta olsun. Ama böyle zehirlemesin evladını.Canim öyle bi nesne yok. Susturmak için sürekli çikolata ve kola veriyor.
O zaman susuyor
Canim öyle bi nesne yok. Susturmak için sürekli çikolata ve kola veriyor.
O zaman susuyor
Katılıyo çocuk iki dk.da bi tuvalete gidiyorum da,biraz daha ağlasa morarır ve ölür bile ya:/Aynen öyle yazıyordu makalede. Çocugu yatagına yatırın ve gidip duşunuzu alın, kitabınızı okuyun. Ama asla cocugu kucağınıza almayın. 3.gün sonunda ağlamaz ve uyumayı ögrenir diyordu. YOK DEVENIN NALII.... Bunu yapacak anne yoktur herhalde. Varsada vicdanından merhametinden şüphe ederim.![]()
Bence tam bir vicdansızlık asla yapamam öyle birsey. Aynen senin gibi 2 dakka tuvalete gidiyorum ağlıycak diye orda bile rahat duramıyorum kiKatılıyo çocuk iki dk.da bi tuvalete gidiyorum da,biraz daha ağlasa morarır ve ölür bile ya:/