• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sürekli ailem ailem ömür geçermi??

yusraa

kızım benim dünyamm
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
249
48
43
Off sürekli ailem diyen insanla ömür geçermi? ailesi maddi ve manevi yönden bizi mahvetti. Değişirmi acaba dedim ama yok evet iyi bir insan. İyi bir baba ama bu yetermi bu evliliği devam ettirmeye şiddet,aldatma yok ama dayanılmaz hale geliyor söz konusu ailesi olunca. Bana etmediklerini bırakmadılar iyi niyetimi herşeyi sömürdüler demedikleri kalmadı eşimede aynı şekilde ama o gözardı edebiliyor ve bendende unutmamı bekliyor neler olduğunu yazamıyorum çok uzar sıkılırsınız ama şöyle bir örnek verim benim bir akrabam uzaktan el salladı diye boşanma noktasına kadar geldik. niye el sallamış yanlarına gelip öpecekmiş bu sorun öyle büyüdüki işitmediğim kalmadı üstelik benle alakası bile yok. Ya çok saçma nedenlerden öyle şeyler yasadımki elle tutulur bişi yok hepsi bir olup üstüme gelmeleri.Psikolojikmen çok yıprandım biz hiç kavga etmeyiz eşimle ama ailesiyle bir konuşuyor ve kıyamet kopuyo ben ağlamaktan helak oluyorum hamileykende öyle kötü şeyler yaşadım şimdi 3 aylık bir meleğim var artık dayanamıyorum bitirmeyi düşünüyorum.Eşim Bebeğimize inanılmaz düşkün. Bir baba ancak bu kadar sever yavrusunu ama bu yetmiyor çocuğumunda bu saçmalıkları yasamasını istemiyorum lohusalığımı bile ağlayarak geçirttiler siz napardınız düzelir mi sizce sabretmelimiyim yoksa yolumu çizmelimi. Cevapları takip edicem fırsat buldukça cevaplayacağım malum 3 aylık bebek var

zamanla belki herşey düzelir
ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum ama
erkekler evlendiklerini geç anlıyorlar

Ya ailesi yüzünden eşinizi niye terk ediyorsunuz ki?
O kadar zararlarsa ailesini silin. Siz görüşmeyin etmeyin, eşiniz görüşsün.

bence değişmez. daha doğrusu hiç bir insan kolay kolay değişmez.
eğer çekmeyi göze alıyorsanız ya da ben daha ılımlı olurum bu olayları kavgasız halledilecek hale getirrim diyorsanız devam edin malum bebek de küçük şimdi size ayrılın diyemem.
ama eşinizin değişeceğini düşünerek boşuna umutlanmayın.

zamanla belki herşey düzelir
ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum ama
erkekler evlendiklerini geç anlıyorlar
3 yıla girdik ama hala aynı bilmiyorum ne kadar zaman gerekiyo düzrlecekse sabrederim ama bu şekilde devam edecekse yazık ömrüme

3 yıla girdik ama hala aynı bilmiyorum ne kadar zaman gerekiyo düzrlecekse sabrederim ama bu şekilde devam edecekse yazık ömrüme

şu kadar söyleyim eşi aşırı derece aile bagımlısı olan bir kocam vardı
ben her Allahın günü kv taşındım
ama inanki herşeyin zamanı var

Ya ailesi yüzünden eşinizi niye terk ediyorsunuz ki?
O kadar zararlarsa ailesini silin. Siz görüşmeyin etmeyin, eşiniz görüşsün.
Bende bunu diyorum görüşmek istemiyorum eşim zorluyor kavga ediyor bir şey duyuyo benimle tartışıyor

eğer çok ciddi bulaşmalar yoka düzelir. (namus gibi, iftira gibi)
bebiş de büyüs
ün biraz sen de kafanı toparlarsın eşinde.
bir de eşine yansıtmadan ailen şöyle böyle demeden usulünce ver cevaplarını cnm içine atma..

ailesi yuzunuzden su guzel gunlerinizi mahvetmeyin bosverin.esiniz iyi biriymis iyi babaymis mutluymusunuz.madem ailesi hakkinda hic konusmayin.ailesiyle mesafenizi koyun.artik bebeginzn oldugunu ve aile oldugunuzu ailesi yuzunden huzurunun kacmasini istemediginizi guzelce konusun..mutluluklar .allah hayirli omur versin bebeginizede:)

Bugun bende böle bi konu açıcaktım malesef benimde böle sıkıntılarım var eminim burda hatta dünyada böle sıkıntısı olmayan kadın yoktur.bencede ailesi yüzünden eşine ve bebeğine bunu yapma malesef hepimiz bunlArı yasıyoruz.benimde öyle eşim çok iyi hiçbişeyime hayır demez ama ailesi bize okadar şey yapmasına rağmen yinede bişi oldunda hemen atlıyo sanki beni silip ezip geçio gibi bana bişi demiyo ama ben öyle hissediyom hemen laf sokasım geliyo oyüzden ben fazla görüsmüyorum gelirlerse konusuyorum bayramdan bayrama gidiyorum.ama illa bulasıyolar deli oluyorum hatırladıkça

Hanımlar bu işin maddi boyutuda var aylık 4 bine yakın gelirimiz var ve hiç bişi kalmıyor vermekten çocugumun eksiği var ama para kalmıyor almaya sağolsunlar onların zevklerine gidiyor

Off sürekli ailem diyen insanla ömür geçermi? ailesi maddi ve manevi yönden bizi mahvetti. Değişirmi acaba dedim ama yok evet iyi bir insan. İyi bir baba ama bu yetermi bu evliliği devam ettirmeye şiddet,aldatma yok ama dayanılmaz hale geliyor söz konusu ailesi olunca. Bana etmediklerini bırakmadılar iyi niyetimi herşeyi sömürdüler demedikleri kalmadı eşimede aynı şekilde ama o gözardı edebiliyor ve bendende unutmamı bekliyor neler olduğunu yazamıyorum çok uzar sıkılırsınız ama şöyle bir örnek verim benim bir akrabam uzaktan el salladı diye boşanma noktasına kadar geldik. niye el sallamış yanlarına gelip öpecekmiş bu sorun öyle büyüdüki işitmediğim kalmadı üstelik benle alakası bile yok. Ya çok saçma nedenlerden öyle şeyler yasadımki elle tutulur bişi yok hepsi bir olup üstüme gelmeleri.Psikolojikmen çok yıprandım biz hiç kavga etmeyiz eşimle ama ailesiyle bir konuşuyor ve kıyamet kopuyo ben ağlamaktan helak oluyorum hamileykende öyle kötü şeyler yaşadım şimdi 3 aylık bir meleğim var artık dayanamıyorum bitirmeyi düşünüyorum.Eşim Bebeğimize inanılmaz düşkün. Bir baba ancak bu kadar sever yavrusunu ama bu yetmiyor çocuğumunda bu saçmalıkları yasamasını istemiyorum lohusalığımı bile ağlayarak geçirttiler siz napardınız düzelir mi sizce sabretmelimiyim yoksa yolumu çizmelimi. Cevapları takip edicem fırsat buldukça cevaplayacağım malum 3 aylık bebek var

bence ortada şiddet yok ise evine bakan bir aile babası ise onun ailesi yüzünden yuva yıkmaya değmez zamana bırakmayı deneyin yuva basit kurulmuyor vede 3 aylık meleğiniz varken ...bazı şeyleri görmezden duymazdan gelinn belki okudukça zaten geliyorum diyorsunuz ancak bunu daha fazla vurdumduymazlığa getirin bebeğiniz için biraz daha sabredin derim fikrimce ...

Bende bunu diyorum görüşmek istemiyorum eşim zorluyor kavga ediyor bir şey duyuyo benimle tartışıyor
Bence bir gün oturun, sakince bir düşünün, ailesinin size yaptığı haksızlıklardan en büyüklerini şöyle bir derleyin kafanızda. Sonra onunla sakince konuşun. Ne kadar yorulduğunuzu, hayattan umudunuzu kaybettiğinizi, böyle devam edemeyeceğinizi anlatın. Onu çok sevdiğinizi, ama ailesinin dolduruşuna gelip her çıkarttığı kavgayla en büyük hayal kırıklığını eşinizin yaşattığını söyleyin. Sizin asıl ailesi olduğunu hatırlamalı.
Normal de iyi geçiniyorsunuz, sizden sandığınız kadar kolay vazgeçemeyecektir. Rabbim yuvanıza huzur versin inşallah.

zaman her derdin ilacı ve sabır... forumdaki konuların çoğu eşimin ailesi diye başlıyor. evet ailelerine aşırı düşkünlük yüzünden biz kadınlar çok yıpranıyoruz. bu biraz da biz kadınların evlenirken gerçeklerden uzak pembe hayallerle dünya evine girdiğimizden kaynaklanıyor. birincisi, Türk aile yapısına gore adam evlenirken kadın onun ailesi içine giriyor. yani patrilokal evlilik biçimi. bu önyargı nedeniyle kafalarda gelini istediğimiz gibi parmağımızda oynatırız hastalıklı düşüncesi ile kv.in oğulları üzerinden gelinlere ne kadar işkence etmektedirler. ikinci, adam ailesine aşırı düşkün ve ailesini karısından daha fazla önem veriyor. bu da hastalıklı bir düşünce. çünkü adam evlenirken kendi ailesini, kendi yuvasını ve kendi özgür obasını kurduğunun farkında bile değil. yani evin reisi denilen kavram aslında adamı değil adamın ailesini ihtiva ediyor. ancak bu silsile tarihte önceki nesillere dayanıyor. ananemde anlatırdı kvden ve kocasından çok çektiğini, oda gelinin(yengeme) olmadık eziyetler yaptı yapmaya devam ediyor hala. bu nesilden nesile aktarılan yanlış bir tavırdır aslında. o vakit hala aynı meseleden serzenişte bulunuyorsak eski cahil insanların alışkanlıklarını devam ettiriyoruz demrektir. belki bizlerde bir sonraki nesillere bu tavrı geçireceğiz. bu hastalıktan kurtulma yolu kendimizi aşıp, alışkanlıklardan öte davranışlar sadır etmekten geçiyor.

ailesi yuzunuzden su guzel gunlerinizi mahvetmeyin bosverin.esiniz iyi biriymis iyi babaymis mutluymusunuz.madem ailesi hakkinda hic konusmayin.ailesiyle mesafenizi koyun.artik bebeginzn oldugunu ve aile oldugunuzu ailesi yuzunden huzurunun kacmasini istemediginizi guzelce konusun..mutluluklar .allah hayirli omur versin bebeginizede:)
Sağolun sizede sağ salim kucagınıza almayı nasip etsin neler konuşmadım ki güzelce ben mesafeyi koymak istedikçe eşim içlerine sokmaya çalışıyor onlar bişi desin eşime gelip benimle tartışıyor ben ailesi ile ilgili konuşmuyorum zaten canımı sıkanda bu

Eşinizle sorununuz yoksa neden boşanacaksınız ki ayrıca eşiniz sizi tanıyorsa onların sözüne uyup sizinle de kavga etmez. Siz ailesi hakkında kötü konulup ama bana bunu yapıyorlar dersen ters teper alıp karşına ben bu davranışlarına üzülüyoru haketmiyorum şeklinde konuşmalısınız. Yazık değil mi bebeğinize evine de bağlıymış tam neler yaşadınız belli de değil ama sabredin. Boşanmış haliniz şimdikinden daha mı iyi olacak.

zaman her derdin ilacı ve sabır... forumdaki konuların çoğu eşimin ailesi diye başlıyor. evet ailelerine aşırı düşkünlük yüzünden biz kadınlar çok yıpranıyoruz. bu biraz da biz kadınların evlenirken gerçeklerden uzak pembe hayallerle dünya evine girdiğimizden kaynaklanıyor. birincisi, Türk aile yapısına gore adam evlenirken kadın onun ailesi içine giriyor. yani patrilokal evlilik biçimi. bu önyargı nedeniyle kafalarda gelini istediğimiz gibi parmağımızda oynatırız hastalıklı düşüncesi ile kv.in oğulları üzerinden gelinlere ne kadar işkence etmektedirler. ikinci, adam ailesine aşırı düşkün ve ailesini karısından daha fazla önem veriyor. bu da hastalıklı bir düşünce. çünkü adam evlenirken kendi ailesini, kendi yuvasını ve kendi özgür obasını kurduğunun farkında bile değil. yani evin reisi denilen kavram aslında adamı değil adamın ailesini ihtiva ediyor. ancak bu silsile tarihte önceki nesillere dayanıyor. ananemde anlatırdı kvden ve kocasından çok çektiğini, oda gelinin(yengeme) olmadık eziyetler yaptı yapmaya devam ediyor hala. bu nesilden nesile aktarılan yanlış bir tavırdır aslında. o vakit hala aynı meseleden serzenişte bulunuyorsak eski cahil insanların alışkanlıklarını devam ettiriyoruz demrektir. belki bizlerde bir sonraki nesillere bu tavrı geçireceğiz. bu hastalıktan kurtulma yolu kendimizi aşıp, alışkanlıklardan öte davranışlar sadır etmekten geçiyor.
Tamda bu aslında ne kadar doğru yaklaşım ama öyle gördüler diye ben bunları yasamak istemiyorum erkeklerimizi düzeltmenin yolu kocalarımızdan değil evlatlarımızdan abaşlanmalı

Canım benim, sen henüz lohusa psikolojisinden çıkamamışsın.
Hormonların tam olarak yerli yerine oturmamış.
Normalde kafana bile takmayacağın şeyler ayrılık sebebi olur bu süreçte.
Yani süreç tehlikeli.. o yüzden biraz zaman ver evliliğine.
Bi kaç ay sonra kendin gibi düşünmeye başlayınca daha çözüm üretir hale geleceksin inş.

Degismiyorlar sanirim ne kadar zaman gecse de.evlnmeden once ailesiyle iliskisi kopuk olan erkek bile,evlendikten sonra ailesine duskun oluyor... evlilikteki keramet bu olsa gerek.
Hemen bosanmayi dusunmeyin.ama uzuldugunuzu,haksizliga ugradiginiz her noktayi esinizle paylasin,sencede ben hakli degil miyim deyin.guzel konusun,sikayet tarzinda degil... yeri geldikce ailesinede soyleyin, soyleyin ki her yapilani sineye cekip oturacaginizi zannetmesinler.

Eşinizle sorununuz yoksa neden boşanacaksınız ki ayrıca eşiniz sizi tanıyorsa onların sözüne uyup sizinle de kavga etmez. Siz ailesi hakkında kötü konulup ama bana bunu yapıyorlar dersen ters teper alıp karşına ben bu davranışlarına üzülüyoru haketmiyorum şeklinde konuşmalısınız. Yazık değil mi bebeğinize evine de bağlıymış tam neler yaşadınız belli de değil ama sabredin. Boşanmış haliniz şimdikinden daha mı iyi olacak.
ben heralde burda senin ailen böyle, şöyle diyen kadın gibi gözüktüm işin aslı eşim bana hak veriyor ama bi takım laflardan sonra gelip benimle kavga ediyor mantığını anlayamıyorum zaten gelgitleri yüzünden sürekli huzursuzuz ve bu işin maddi kısmında bi sebep maddiyata çok önem veren bi insan değilim o yuzden çok belirtmek istemedim ama çocugumun eksiği varken sürekli zevklerine para göndermek zoruma gidiyor.zevklerine diyorum çünkü sağlık,ihtiyaç olsa amenna

Back
X