- 6 Mayıs 2015
- 2.192
- 2.984
- 133
Ohoo zaman degisiyor:) benim eltim de kv ile bir oturmak icin cabaliyodu bi aralar:) KV ben onla anlasamam, beni ac birakir birkac gün sonrada sokaga atar, herkesin kapisi ayri olsun dedi:)
Ya biz sizinle akraba olabiliriz galiba. Şaka bi tarafa bi kuzenim var eşi ile aynı böyleler. Gelin hanım 1 senenin sonunda itiraf etmişti yengemden için "annem türlü çeşitli yemek yapıyor, ne gerek var evde bi de ben mi yapayım" demişti. Ki bu ailenin durumu çok çok iyidir. Yengemlerim evi Bahçeli 6 odalı bir evdi. Belki gelinde böyle bi evi olsun istiyor canı çekiyodur deyip onlarında var olan evini değiştirip 6 odalı bahçeli bir ev almıştı.Yinede gelip aynı düzeni devam ettirdiler. İnsanlar ayıplayıp yok artık falan deyince 15 gün gelmeyip torunu özlemişsindir deyip 15 günde kalmaya başladılar. Yeni düzen böyle artık. Yengem de alıştı. Napalım artık diyo.
yeni evlendikleri için maddi sıkıntıları olabilir mi? yakinen bildiğim insanlar var. Ödemeler vs o kadar sıkışmışlar ki evdeyseler aç kalıyorlarmış ancak ailelerin evine gittiklerinde yemek yiyebiliyorlarmış. tabi bunu çok uzun zaman sonra öğrendik.Arkadaşlar Abim var 9 aylık evli kendisi esiyle evlendiklerinden beri sürekli bizdeler.Ayri evleri de var ama her aksam kesintisiz yemege bize gelirler.Gelinimiz yemek yapmayi doğru düzgün bilmez ama bilmediği halde öğrenmek için heveste etmez.Beni hic yadirgamayin ama hazir yemek iyisine geliyor diye düşünüyorum.
Yeni evli insan niye sürekli sürekli kaynanasina gelir.Senin hic mi evinde isin olmaz.Yeni evlisin evinin bi tadini cikar başbaşa kal yani bu durum çok garibime gidiyor.
Kendi evlerinde kaldiklari sure en fazla 15 gündür.Eskiden yatmaya nadir de olsa evlerine giderlerdi.Simdi o da yok.Yazik annem sürekli ne yemek yapsam derdinde 3 kisi olsak bi kizartmayla bile aksam yemeği geciştirilebilir ama maalesef kesinlikle yediklerinde,ictiklerinde değilim ama yeni evli insanlarin sürekli bizde olmasini da garipsiyorum.Daha çok başbaşa kalma zamanları değil mi?
Ayni olayi bizde yasadik,erkek kardesim 9 yillik evli evinde 9 kere yemek yemedik,hep bizdeler ,yemekte ,
Kardesimin esi ne ev temizler ,ne yemek bilmez ,disarda yemektense bize gelirler,
Ustelik birde ev tasimalari yada hastalik durumunda 1 ay kalirlar ,
Evleri bizden 5 sokak otede ,
Asla bisi alip gelmezler bizde kalir ,bizden yerler,
Bu olaylar gecen sene annem rahatsiznanincaya kadar devam etti ,hastanede evde hic bakmadilar ,annem artik hic taviz vermiyor hastsyim diyip yapmiyor,ben yuz vermiyorum,
Anneniz hastayim desin,yatsin hizmet beklesin ,artik yeni gelinlik bitti,ben hizmet istiyorum gelinimden desin
yeni evlendikleri için maddi sıkıntıları olabilir mi? yakinen bildiğim insanlar var. Ödemeler vs o kadar sıkışmışlar ki evdeyseler aç kalıyorlarmış ancak ailelerin evine gittiklerinde yemek yiyebiliyorlarmış. tabi bunu çok uzun zaman sonra öğrendik.
Uyanık gelin aklınca işten kaytarıyor ben bu yaşıma kadar yapmışım bundan sonrada gelin elinden yemeklerimizi sen yapacak biz yiyeceğiz desin annen ve çekilsin köşesine otursun bakalım gelin hanım napacak ?Bi kere davet ettiler yemeğe kizlar onda da basit yemekler yapti.Bi pilav yaptirmaya kalksin annem anne sen daha güzel yapiyorsun deyip siyrilmaya calisiyor.
Yok hic misafirleri gelmez.Yemeklere acıyı doldur bir gün gelmezler belkiayrıca yemek yapmak isteyen her türlü ögrenir internet var artık internetten video izleyerek bile yapar tam tarifli ölçülü 1 tutmaz 2 tutmaz 3.ye pişer.
Birgün anneniz desin ki size yemeğe geliyoruz desin iş başa düşer.
Abinizin evine yemekli misafirde mi gelmiyor hiç.
Abinizde mi kayınpederine veriyor parayı.Borclari falan yok arkadaşlar evlenirken herşeyi babam yapti.Evleri kira degil.Sadece gelinimizin babasinin borclari var onlari ödüyor.
Tatil parasini kim verdi diye soran arkadaş olmuş tabiki de babam verdi.
Daha iyi bir tavsiye olamaz herhaldeAnnen yemek yapmasın, onlar gelince gel kızım birlikte hazırlayalım hastayım desin, yemek sonuda bulaşıkları yıkın üstüne kaçar.Allah başka dert vermesin.
Kendi evlerine gitsinler de mutfak masraflarini biz karsilamaya raziyiz.karı koca cimri olabilirler mi
Mutfak masrafı da az buz olmuyo çünkü
masraf korkusuna sizde yiyor olmasınlar
Peki bitek akşam yemeğine mi geliyorlar
Gerçi kalıyorlar demişsiniz
Fakesin demek istiyorumYok durumlari kotu değil kizlar babam bize alisveris yapti mi onlara da yapar.Kendi aramizda boşuna ayri ev acip masraf yaptik diye konuşuyoruz.
Ayri tatile gitmelerini teklif ettik onu da kabul etmediler tatile de bizle geldiler. Dusunun yani durumu
Borclari falan yok arkadaşlar evlenirken herşeyi babam yapti.Evleri kira degil.Sadece gelinimizin babasinin borclari var onlari ödüyor.
Tatil parasini kim verdi diye soran arkadaş olmuş tabiki de babam verdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?