surekli bizdeler

Annen deyiversin o zaman "kızım misafirlik bitti gel artık yanıma da birlikte halledelim yemek işini, yoruluyorum ben de" diye..
Yavaştan yavaştan iş kasmaya başlasın geline. Nevresimleriniz kirlendi bugün yıkayıver onları gibi gibi

valla azıcık aşım olsun kendi evimde olsun...böyle bi tipde enteresan

Abin belkide diretiyordur
Gidelim gidelim diye
Yada aralarında pek bir muhabbet yoktur
Canları sıkılıyordur
Ayy isterse her gün benim sevdiğim yemekler yapılsın yinede gitmek istemem

Yok artıkk
Ben gelininizi çok merak ettim sıradışı:)
Hergün size yemeğe geliyorsa bir de kalıyor diyorsunuz kendi ailesine ne zaman gidiyor ?
Size geldiklerinde enerjileri nasıl oluyor? İkiside keyifli mi?

Anammm ne ilginç gelinler var yaaa

Yani abin zorlasa bile gidelim diye kadın işine gelmese kavga çıkarırdı. Bizde de vardı öyle bir yenge ama onlar karı koca bildiğin beleşciydi

Adam asgari ücrete çalışıyordu bir de küçük çocukları var ama sürekli bizim nenede kalırlardı orda yiyip içerlerdi borcum var bebeği doktora götüreceğiz mama alacağız bilmem ne diye yaşlılardan para sömürürlerdi. Sonra bir baktık baya iyi bir ev almışlar kendilerine ve hala da sömürmeye devam ediyorlar bi de araba alacaklar heralde

Sizinkilerde de böyle bir durum olmasın? Bazı gelinler çok ekonomik davranabilir

yemek yapım işine bekleyin kendilerini, sofra kaldırma bulaşık yıkamada da kendisini pistlerde görelim :) Sonrasında abiniz sürüye sürüye getirse de gelmez zaten.

konu direk gelini suçlayıcı olarak açılmış. gelmesede suçlu olurdu, gelsede. hiç bi gelin hergün kaynanasına gitmeye bayılmaz.belki abin zorluyo, anneme gitmek istiyorum diye baskı yapıyo. gelinin ailesi nerde oraya gitmiyolarmı

bence abiniz eşini gönülsüz getiriyor olabilir.
abiniz kıza baskı yapıyordıur annem üzülüyor yeni evlendik alışamadı vs diye palavra atıyordur hi bir aklı başında kız istemez böyle bişeyi.

babanız anneniz konuşsun abinizle açıkca söylemezseniz anlamaz.

Buda ilginç ben kendi annemde kalırken evimi özlüyorum. Gelininizin bir ağzını arasanız belki abiniz diretiyordur anneme gidelim diye? Annenizde yormasın kendini yani sanki yabancı geliyor koştursun biraz gençleri işe. Benim annem komutan gibi yönetir valla hiç kimse boş oturamaz hep beraber hallederiz her işi ki biz ayrı şehirdeyiz yılda 3 belki 4 kere gideriz.

Ne kadar garip gerçekten
Anneniz sabırlı , elinden geleni yapıyor kadıncağız ama bir şekilde birgünde hazırlamasın , gelmelerine yakın birlikte hazırlansın
Görev versin herşeyi kendisi yapmasın yazıktır ona da
Allah düşünceli insanlarla karşılatırsın

sanırım siz sevmiyorsunuz onları. yani anneniz de sorun yok gibi duruyor. yüz verdi falan dediğinize göre öyle düşündüm. çocuğu da olursa yandık falan demişsiniz ya bana tuhaf geldiniz. yeğen candır çünkü. ilginç.
ama bir gelin olarak ben gitmezdim. hoş annemlere de gitmezdim evimi çok severim ben. ama biz iki aileye de gitsek sevinirler, hele oğluma ölürler.
çok ilginç bir konu olmuş vallahi şaşırdım baya.

evd eyemek yapmak zor e birde bulasigi daginikligi topla sil supur bir cok is..
sizin evde hersey hazir tabii ki gelir..
bence daha fazla uzatmadan kirmadan sorunu halletmeye calisin..
mesela annen yemek yapmasin koyun onune bi kase corba yesinler...
yada annen mutfaga surekli cagirsin yardima.. sende yemekten sonra cekil odana sofrayi toplasin.. simartmayin cekinmeden soyleyin oda is yapsin..

ya ben onu da düşündüm e altı üstü 2 kişiler ne bulaşığı ne temizliği dedim sonra. bir de ev hanımı. tuhaf geldi bana ailelerin ikisi de. normal de kv gelsin diye diretir gelin gelmek istemez

Abin eşini zorluyor olabilir mi? Bu da olabilir.
Benim eşim öyleydi çünkü ilk evlendiğimiz zamanlar zorla annesine götürürdü beni, gitmek istemez evde durmayı isterdim, anlamazdı, yeni yeni atlattık bu saçma davranışını.

ya ben onu da düşündüm e altı üstü 2 kişiler ne bulaşığı ne temizliği dedim sonra. bir de ev hanımı. tuhaf geldi bana ailelerin ikisi de. normal de kv gelsin diye diretir gelin gelmek istemez
inanin oyle olmuyor...bulasik bisey degil iki tabak fazla ama asil sorun yemek yapmak.. iki kiisi fazla olunca yemek yapma ihtiyaci hissediyorsun.. sonucta gelin var gittimde yemek konmadi onume diyebilir..
ama kendileri olsalar bi cay koyup bi yumurta kirsalar yine yerler.. yada bi corba kaynatsa yine yeter..
insanin hergun yemek yapmak cani istemiyor anneside hakli..
masraftan tada bulasiktan kactiklarini dusunmuyorum.. annesi yoruluyor hergun hergun.. birde kullanilmislik hissi var o hepsinden beter..

bir kaç akşam bir yerlere gidin evde olmayın yada yemeği erken yiyin kalmasın belki anlarlar ama annen yapmaz gibime geldi niyeyse

Msj larin tümünü okuyamadim ama bir gelin ne kadar iyi olursa olsun yemekten sonra elini ayağını uzatıp dinlenemedigi yerde oturmak istemez.ister gibi gorunur.cunku mecbur bırakılır.abin cimri mi? Evine pazar alışveriş i yapar mı? Buyuk bir kredi borçları var mı?bunların hepsi gulucuklere sigdurilip bi de annem bizi hep istiyor ben 10 yıldır disarlarda okudum ezikliğini veriyorsa o kizcagizda gitmek durumunda bırakılıyordur.b unlar benim başıma geldi çünkü

Mesele abin yani..bu sıcakta bi biber kizartir yersin.ne kadar hazır yemek olursa olsun gitmez o gelin.
ha bi de Yengen çalışıyor ve maaşını abine kaptirmis olabilir.

Yeni evli hic kimse ne KV ne kp ne de gorumcesiyle her gün gorusmek istemez.bi de dip not o evlilik en gec 5 yılda öyle bir kopar ki.. çünkü içi yalanlarla doldurulmuş tur.

K.bsjma kendi dertlerini yazdım ama sırf eşimin bu şekilde davranması sebebiyle şimdi çok mutsuzum

Sorunun kaynağı abiniz bence. Onunla konuşun. Gelin bu konuda ısrar edemez. Abiniz alışkanlıklarını sürdürmeye çalışıyor. Evlenir evlenmez yediği önünde yemediği arkasında olmasını bekliyordu sanırım. Umduğunu bulamayınca hemen ailesinin evine ışınlanmış. Halbuki tüm düzenini değiştiren taraf kadınlar ama onların böyle lüksleri olamıyor.
Onlara yemeğe gitmişsiniz. Yaptıklarını basit bulmuşsunuz. Ne bekliyordunuz bilmiyorum ama bu düşüncenizi orada dillendirmiş miydiniz? Şundan soruyorum. Onun yüzüne karşı da eleştiriler yapıyorsanız size geldiğinde yemek işlerine dokunmaz. Öğrenmek de istemez. Sen daha güzel yapıyorsun diye işin içinden de çıkar böyle.
Anneniz yemek yapmaktan yoruluyorsa yardım edin ona. Ayrıca anneniz hamaratlığını konuşturmak zorunda değil. Sürekli gelen kişilere misafire yemek yapıyormuş gibi hazırlamasın sofrayı. Kendinize ne yapıyorsanız 2 tabak fazlasını yapsın.
Diğerlerinin düşüncelerinin aksine ben abinize iş buyurmanızı öneriyorum. Rahatı bulamayınca evlendiğinin farkına varır belki. Geline baskı yapmanız bu konuda bir şeyi değiştirmez. Onlar yine size gelirler. Fark olarak araları bozuk olur. Gelin size kin güdebilir. Çözüm abinizde.

hiçbir gelinin yemek için hergün kv evine gidip sevinerek kaldığına inanmam inanamam. abinin zorladığını düşünüyorum. abinize söyleyin evlisin gelme diye. gelinin suçlu olduğunu sanmam hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…