• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli eleştiren arkadaş?

boslukboslukbosluk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2021
413
518
33
Bir arkadaşım var. Çocukluktan arkadaşız. Benim çalıştığım şehirde çalışmaya başladı. 1 yıldır sık sık görüşüyoruz.
Laf arasında sürekli benim kusurlarıma vurgu yapıyor. Daha doğrusu kendince kusur olarak gördüğü şeyler diyebiliriz. Başta çok önemsemedim ama her görüşmemizde bu oluyor maalesef. Saçımdan tutun ayağıma kadar laf söylemediği şey kalmadı. Bir de laf arasında söylediği için cevap da veremedim.
Acaba yaptığı şeyin farkında mı değil yoksa bilerek beni aşağı çekmek için mi yapıyor? Ne düşüneceğimi şaşırdım.

Böylelerine cevap vereceksin hemde en acısından çat çat yüzüne karşı direk gözlerine bakarak.
Emin ol kaybedecek birşeyin yok, kendine olan saygını böyleleriyle kaybetme, pasif durma.
Bu arada o senin arkadaşın değil, arkadaş bu hissettiğini hissettirmez.

Bir arkadaşım var. Çocukluktan arkadaşız. Benim çalıştığım şehirde çalışmaya başladı. 1 yıldır sık sık görüşüyoruz.
Laf arasında sürekli benim kusurlarıma vurgu yapıyor. Daha doğrusu kendince kusur olarak gördüğü şeyler diyebiliriz. Başta çok önemsemedim ama her görüşmemizde bu oluyor maalesef. Saçımdan tutun ayağıma kadar laf söylemediği şey kalmadı. Bir de laf arasında söylediği için cevap da veremedim.
Acaba yaptığı şeyin farkında mı değil yoksa bilerek beni aşağı çekmek için mi yapıyor? Ne düşüneceğimi şaşırdım.
Sen de lafını kesip cevabını ver.O arkadaş değil ayrıca içten içe seninle bir sorunu var bence.🤷

Kıskanıyor diyemem. Bende çocukluk arkadaslarımı gömerim. Samimiyet olunca dilim çözülüyo. Vara yoğa konusuyorum. Terapi gibi

Kendisinde olmayan, ama sende gördüğü olumlu yönleri seni değersizleştirerek kendisini iyi hissetmeye çalışıyor.

Arkadaşlığınıza devam ederseniz zamanla onun söylediği şeylere inanacak ve kendinize olan saygınızı kaybedeceksiniz.

Kendinizi kötü hissettiren hiç kimseyle görüşmeyin. Hayat mutsuz edecek insanlarla ziyan edilmeyecek kadar kıymetli. İlla söylemeniz gerekmiyor. Bahaneler bulun görüşmeyin. Uzak durun. Tüm insan ilişkilerinin amacı karşılıklı iyi hissetmek, destek olmak olmalı. Bunlar yoksa görüşmenizin de bir anlamı yok.
Mesafe koyun uzak durun.
Ben bunu 30dan sonra anladım. Ve lise arkadaşımla samimiyeti selamlaşma seviyesine çektim önce. Yine beni mutsuz eden ama çocuklarımız arkadaş diye katlandığım başka birini de mesafeden anlamadığı için silerek hayatımdan çıkarttım. İnanın çok da huzurluyum. Huzur vermeyen mutsuz eden insana yer yok artık hayatımda dedim. Ben de bunu aile üyelerimde uygulayamıyorum mesela. Şimdi hedefim mutsuz eden aile üyelerimi de silemem ama mutsuz etmeyecek bir mesafeye çekmek. Gerçekten toksik insanları tutmasın kimse hayatında da

Kendisinde olmayan, ama sende gördüğü olumlu yönleri seni değersizleştirerek kendisini iyi hissetmeye çalışıyor.

Arkadaşlığınıza devam ederseniz zamanla onun söylediği şeylere inanacak ve kendinize olan saygınızı kaybedeceksiniz.
Haklı olabilirsiniz. İçten içe eziklik mi yaşıyor acaba diye düşünüyorum bazen ama benden eksik kalan bir şeyi de yok yani.
Onun dediklerini çok takmaya başladım. Kendimde devamlı kusur aramaya başladım

Sorsanıza senin benimle derdin ne diye.
Ya da arkadaşlığı bitirin.
Bunu yaparken de onun size bu güne kadar yaşattığı duyguyu tek seferde siz de ona yaşatın.
Misal; "Seninle çocukluktan beri arkadaşlık sürdürüyorum ama sohbetin keyif vermiyor, senden ayrıldıktan sonra duygularım negatif oluyor. Sanırım toksik bir insansın ve çocukluğumuzun hatırına sana tahammül etmişim. Arkadaşlık insana kendini iyi hissettirmiyorsa devam etmemeli. Sana seninle aynı duygularda başka arkadaşlıklar kurman yolunda başarılar dilerim."
Böyle bir veda da yerinde olabilir.
Kimseyi uzun zamandır tanıyorsunuz diye çekmek zorunda değilsiniz.
Herkes her yaptığının farkında emin olun. Kimse farkında değildim diye savunmaz davranışlarını. Zihinsel bir engeli yoksa, ağzından çıkanı bilir. Bile bile sizi kırıyor işte. Çünkü hep sineye çekmişsiniz.

Back
X