Sürekli evde olma, eve gitme isteği

wonderwoman97

istikrarlı uyumsuz
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2016
681
1.372
33
Merhaba hanımlar,

Üniversiteye bu sene başladım. Büyük bir şehirde, etkinliği bol bir okulda okuyorum.
Ancak etkinliklerin hiçbirisine katılmak içimden gelmiyor. Bir yandan sosyalleşmek istiyorum, üniversitenin tadını çıkarmak istiyorum diğer yandan da eve koşup pijamalarımı giymek.

Neden böyle hissediyorum bilgisi,tecrübesi olan varsa çok sevinirim.

İyi günler..

Bende böyle hissetmiştim üniversitenin ilk yılı hatta tanıdığım bir kaç kişi de.. İkinci yıla tamamen geçer ondan sonra üniversitenin tadını çıkarmaya başlarsın merak etme canım. Zaman ver kendine yeni bir düzene alışmaya çalışıyorsun sonuçta. Gayet normal bir durum sıkma canını :)

Bende böyle hissetmiştim üniversitenin ilk yılı hatta tanıdığım bir kaç kişi de.. İkinci yıla tamamen geçer ondan sonra üniversitenin tadını çıkarmaya başlarsın merak etme canım. Zaman ver kendine yeni bir düzene alışmaya çalışıyorsun sonuçta. Gayet normal bir durum sıkma canını :)
Sürekli bir şey kaçırıyormuşum gibi geliyor sanki okuldan çıkar çıkmaz herkes eğleniyor gibi :110:

Arkadaslarinla samimiyetin arttikca aliscaksin.Benim bi arkadasim vardi o da surekli giderdi.Ailesinin oldugu sehirde uzaktaydi gene de giderdi.Dort sene boyunca boyle devam etti ama digerleri alisti.

Sürekli bir şey kaçırıyormuşum gibi geliyor sanki okuldan çıkar çıkmaz herkes eğleniyor gibi :110:

Eğlenen de var ama bizim gibi olan da birçok insan var . Sen kafana göre arkadaşlar edin bu dönem olmazsa diğer dönem sende okuldan çıkar çıkmaz arkadaşlarınla eğlenirsin . Herkes farklı demek ki onlar daha kolay adapte olmuş ortama daha rahat uyum sağlamışlar. Sende içlerine gir dediğim gibi sosyalleşmeye çalış arkadaş edinmeye çalış yavaştan gerisi gelir zaten :)

Ben benn benn.hazir kis cam agaci isil isil.tum bekledigim dizilerin sezonu basladi.sicak sarap kokusu saracak evi.polarlar pufidikler kitaplar.
Ev gibisi var mi kışın

Canım benim ilk zamanlar olur öyle merak etme. Arkadaş edinmeye çekinme. Kantinde otururlarken merhaba de otur tanıdıklarının yanına. Sohbete katıl sosyal olmaya çalış. Kütüphaneye git ödevlerini okulda bitir. Arkadaşların çıkışta bir programa yaparsa katıl. Sinemaya, kafeye, gezmeye...Bir süre sonra eve gitmemek için uğraşacaksın:)))

Canım benim ilk zamanlar olur öyle merak etme. Arkadaş edinmeye çekinme. Kantinde otururlarken merhaba de otur tanıdıklarının yanına. Sohbete katıl sosyal olmaya çalış. Kütüphaneye git ödevlerini okulda bitir. Arkadaşların çıkışta bir programa yaparsa katıl. Sinemaya, kafeye, gezmeye...Bir süre sonra eve gitmemek için uğraşacaksın:)))

Arkadaş edinemiyorum maalesef. Sohbet ediyorum herkesle iletişimim var ama samimi değiliz pek.

Biraz arkadaş edindikten sonra ortamlara girersin. Şu an yeni başlamışsın, birileriyle açıver muhabbet en basiti "Şu ödevi yaptınız mı, şu konuyu anlayabiliyor musunuz, hocanın İngilizcesi çok aksanlı değil mi yaa eheh" falan diye girsen bile dahil olursun muhabbetlere fazla bir şey yapmana gerek kalmaz. Sonra birlikte katılırsınız etkinliklere merak etme. Zamanla olur. :)

İlk defa aileden ve evden uzakta olmanın verdiği bir durum, geçecek İnşAllah.
Alışma sürecinden kaynaklı, bende de ilk 6 ay kadar olmuştu.
Üstelik ben en yakın arkadaşımla beraber başka şehirde okumuştum üniversitemi, bir ara depresyona bile girmiş gibiydim dışarısı asla cazip gelmiyordu.

Biraz arkadaş edindikten sonra ortamlara girersin. Şu an yeni başlamışsın, birileriyle açıver muhabbet en basiti "Şu ödevi yaptınız mı, şu konuyu anlayabiliyor musunuz, hocanın İngilizcesi çok aksanlı değil mi yaa eheh" falan diye girsen bile dahil olursun muhabbetlere fazla bir şey yapmana gerek kalmaz. Sonra birlikte katılırsınız etkinliklere merak etme. Zamanla olur. :)

Bir kulübün etkinliğine katılıyorum süsleme falan yapıyoruz birlikte ama umarım ordan arkadaş edinirim. Böyle olunca, bir şey eksik gibi hissediyorum.

İlk defa aileden ve evden uzakta olmanın verdiği bir durum, geçecek İnşAllah.
Alışma sürecinden kaynaklı, bende de ilk 6 ay kadar olmuştu.
Üstelik ben en yakın arkadaşımla beraber başka şehirde okumuştum üniversitemi, bir ara depresyona bile girmiş gibiydim dışarısı asla cazip gelmiyordu.

Alışamadım henüz. Deniz kenarından iç Anadolu’ya geldim her şey çok gri çok soğuk geliyor. Şehre de adapte olamıyorum galiba.

30 lu yaslar sanmistim ben de ayniyim diyecektim ama degilmis :)
Ogrenciligi dolu dolu yasamak lazım sonra coook ararsiniz bugunleri, katilin kaynasin, evde vakit gecirmek bir sure sonra aliskanliga donusuyor insanin hic cikasi gelmiyor...

Back
X