Sürekli gelen komşu oğlu.

Yakin olunca sevince göze çok batmiyor ama sevmiyorsan gördüğün gibi oluyor :)
Yüz verdik kara eşşege cikti alnimiza d....gi. Derdi babannem ..

Kesinlikle..
Merhametten maraz doğar .
Kimseyi tersleyemiyorum ve artik çok sikildim bu huyumdan..

Aslında terslemenize gerek yok. Hatta terslemek genelde daha umursamaz tavırlara neden olabilir.

Net bir ''hayır'' yeterli. Sebep bulmanıza da gerek yok yani. ''Hayır, bilgisayarı kullanamazsın.'' mesela.

Wifi şifresini istedi şimdilik :)
Oyun indirecegim telefona da şifre ne abla diyor..
Tövbe tövbe...

Bizimde oyle bir komsumuz vardi aynisi ve o sira da OSSye hazirlaniyordum bir yandanda habire bu geliyordu en son artik modemin fisini cekiyordum surekli bitde alttan alttan nazikce laf sokuyordum sonrasinda mecburen kendilerine aldilar internet :)

Canim çok rahat bir aile diyorum ya.
Babaannesi de bizde zaten çoğunlukta ya da benim babannem onlarda.
Ayy sinir oldum bizimde komsu kızı vardı böyle ben evlenmeden önce..Annemle annesi arkadastı..Annemde ses etmiyodu..İşten gelirdim kız beni izlerdi odamda çık demeden çıkmaz..11-12 yasında meraklıda bişi..Bigün kızdım hadi evine git bakim az da ananların kafasını şişir dedim,,bidada giremedi odama anasıyla gelir giderlerdi...Senin babaannenle konusman lazım..Komşulukta biyere kadar öğlen 1 den akşam 6 ya kadar komşu gelip oturur mu ya...

Eve gelip gidip devamlı sizde olması ayrı ama işin bir de güvenlik boyutu var. Çocuk sizin evladınız değil, huyunu suyunu bilemezsiniz, kalkar biri ile atışır internet üzerinden, diyelim ki birilerini hedef alan bir tweet atar mesela, hangi bilgisayar ve hangi IP bağlantısı kullanıldıysa hoppp bir bakmışsınız Ceylin'in evine bir anda baskın yapılmış :)

Ve ya istemden de olsa girdiği bir oyun sitesinden, x bir siteden bir trojan bulaştı bilgisayarınıza ve farkında değilsiniz, o sıra internet üzerinden kart bilgilerinizle bir alışveriş yapmanız gerekti ya da online bankacılık hizmetine bağlandınız, ne oldu trojan aracılığı ile şifreleriniz ve bilgileriniz karşı tarafa altın tepsi ile sunuldu, ayıkla pirincin taşını!

Olmaz mı, olurrrr olurrr... İyisi mi kendi kişisel bilgisayarınızı ve internet bağlantınızı kimseye kullandırtmayın. Üstelik bunu sağlamak için bahane uydurmanıza gerek yok, net bir biçimde istemediğinizi söyleyin olsun bitsin.

15-16 yaşındaki çocukların neler yapacağı, internette nasıl hareket edeceklerini bilmiyorlar.
Milletçe bir gün mütevazilik ve merhametlikten öleceğiz. Ayrıca fakir olduklarını değilde, gurursuz olduklarını düşünüyorum. Facebook konusuna gelecek olursak facebook artık aştı reklamlardan IP adres bulunarak bilgilere ulaşılabiliyor, herhangi bir reklama tıklayıp virüs bulaşılabiliyor.
  • Modemin fişini kapatın, ışıklar yanmasın. Işık gelip gidiyor çok dinlenmesi lazım deyin.
  • Bilgisayarda şifre var babam koydu biz bilmiyoruz. deyin
  • Facebook ve girdiği sitelere erişimi engelleyin girdiğinde sorarsa ''Bilmiyorum ben anlamam.''de.
  • Kardeşinizede bu durumları anlatın ve sizi dinlesin beraber hareket edin.
  • Babannenize bi' kahve yapın oturun başbaşa konuşun güle eğlene ve komşunun konusunu açın ve ona uzun uzun açıklamalarda bulun örnekler vererek Fakir birine vereyim derken başkası sandık ve sorunca kendisi olduğunu söyleyen bir insan yüzsüz yüzsüz bunu istiyorsa sence bu kişiye ne denir ? de... Babannenizi mantıklı düşünmeye davet et.
Velhasıl kelam; sağlıklı düşünün. Sabır taşı değilsiniz aklınızda ne var ne yok uygulayın. Sürekli gelip gitmeler ve misafir geldiğinde eve damlamalar insanın normal olmadığına işarettir. Mantığınızı kullanmanız dileğiyle.

HEMEN O MAHALLEDEN KAÇÇÇÇ .çekilecek cile değil yahu

15 16 yaşında mı o artık çocuk değil koca adam olmuş
bilgisayar bozuk desen de inanmaz ki
en iyisi bilgisayara şifre koymak

Babannesinin yanında int faturası çok geldi kapattırdık artık nerelere girdiyse deyin bida gelmezler .Aaayyy 15 yaş çocuğun ne işi var sizde ooofff.

kovun hahahah : P ben annemle yaşarken benzer bi durumla karşılaşmıştım yemesi içmesi değil de koca gün gelip bizde oturuyordu vırvırvır bi de çenesi of valla bıktım senden gelme bu kadar sık hadi ders çalışıcam ben git artık annemle konuşcam yeter ya deyip göndermiştim sonradan annem haddimi bildirmişti ama hiç tutamam kendimi valla ben..

ceylinim sen fazla naifsin anacım. niye face i kapatıcan, orayı burayı engelleyip kırk takla atacaksın ki. 16 yaşında eşşek kadar oğlan var karşında. ders çalışmıyorsun rahatsız oluyorum de açık açık. ayyy darlanırım ben öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…