sürekli hakaret, küfür....nereye kadar sabredeceğim?

eşinin sorunları var adam napsamda kavga etsem modunda sürekli gölgesiyle kavga edecek moda gelmeye başladı, ne olsa sana patlıyor sana saydırıyor ve gün geçtikçe kavga dozajınız artıyor sanki, değer veren adam bunu yapmaz

bu konuya çok yakından şahit oldum bazen kavga etmek kızmak için senin suçun olması bile gerkmiyor sana bağırmak hakaret etmek için bakıyorki ona katlanan etrafında bir sen varsın nazını çekcek bütün sinirini sana boşaltıyor ha sonrada hiçbirşey olmamış gibi davranmanı yüzüne gülmeni istiyor anlamıyor karşıdakini ne kadar yaraladığını... sen surat asıncada suratsız kadın oluyorsun çok iyi biliyorum bu durumu

eşiniz ne diyecekti boşanırsak çocuğu veririm mi diyecekti, elbette öyle demeyecek demez.

kusura bakmayın ama sizin kendinize saygınız kalmamış bunca yaşanana rağmen hala olmayan evliliği kurtarma derdindesiniz, sizin yaşadıklarınızı belki kimse anlayamaz ama ayan beyan yanlış yapıyorsunuz.

mutsuz ezilmiş kendisine saygısını çevresine güvenine yitirmiş bi eş olmaktansa başı dik gururlu bekar bi bayan anne olmayı yeğlemelisiniz.

Çocukla tehdit etmeyi öğrenmişler bi zaten, bana da demişti alırım kızları diye.. ben de al babamın evinden getirmedim demiştim :) (Bırakcağımdan değil, blöfü görmedim demek için demiştim) Sonuç çocuklar bende, mahkeme anne istemediği sürece bırakmaz babaya

arkadaşım , sen bu evliliği neden çekiyorsun? çocuk için devam ediyorum deme sakın, bu ortamda büyüyen çocuğa yazık. bence siz bu adama bağımlısınız, içki gibi , sigara gibi... zararının farkındasınız ama bırakamıyorsunuz. dikkat edin bu bağımlılık hayatınıza mal olmasın.

eşim öyle biriki anlatamam dışardan diyorsunuzda demesi kolay, ben ayrılırsam eşim ayrı eve oturtturmaz bir, her kızımı almaya geldiğinde rahat vermez iki, başkasıyla asla evlendirmez üç... ayrıca kızımada ne açıklama yapacağım kızımla ilgileniyor seviyor oynuyor benim için biraz duymayabilirdin der bana... beni bu hale sokmayabilirdin der. ayrıca babannesi ve dedesinde benim ailemin yanındakine göre daha rahat. orayı çok seviyor. çünkü onlar kızımla çok oynarlar. orayı tecih edip bana gelmek istemeyebilir....

7 yıldır değişmemiş adamın hala değişmesini mi bekliyorsunuz?
Dediğiniz gibi olup değişmiş birini hayatımda ne duydum ne de gördüm. Ama sizin gibi böylesine katlananı da ne gördüm ne duydum.
Koşullar, imkanlar v.s. demeyin, insanlar 5 parasız ceketini alıp çıkıyor, çocuklarıyla yeni bir hayat kuruyor, yeter ki isteyin.
Ama ben sizin ayrılmak istediğinizi düşünmüyorum, hatta yaşadığınız hayattan çok şikayetçi olduğunuzu da düşünmüyorum, eğer olsaydınız ne olursa olsun çeker giderdiniz.
Çocuğum için demeyin lütfen, hiçbir çocuk biribirinden nefret eden anne babayla yaşamak istemez, hiçbir çocuk babasının annesine sürekli hakaret ettiği bir ortamda, sağlıklı bir psikolojiyle büyüyyemez, asıl onun için o adamdan uzaklaşmalısınız.

Son düzenleme:

bu cümleler okumuş çalışan bir bayanın ağzından mı dökülüyor. valla yok , sizin konunuza bir kez yorum yaptım , daha da yapmam. siz yardım istemiyorsunuz ki...

tamam yapmayın. yorum yapmak istemeyenler yapmayabilir. kimseye zorla yorumm yapın demiyorum. buraya gelip derdini açan kimse zaten normal düşünemeyen morali sıfır yerlerde gezen, ne yapacağını bilemeyen şaşkın, aptallaşmış halde geliyorlar. sizde yok sen şöylesin böyşesin diyorsunuz. tamam teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız beni ve tarzımı. zaten benimde buna ihtiyacım vardı.

Bunlar tamamen kendinizi kandırdığınız savunmalar, dışarıdan demiyorum aç benim yazdığım başlığı oku, bak bakalım neler yaşamışım ve inan bana demesi kolay yapması zor ama en zoru kabullenmek ve karar vermek.

Kızınıza iyi bir baba olabilir ancak annesine sevgiden geçtim saygısı olmayan bir adamın çocuğunuzun yanında size yaptıklarını görmesi ileride onda çok daha ciddi travmalar bırakacaktır. Kızınıza nasıl model olacaksınız? İleride sizi nasıl örnek alacak? Neyi duymamaktan bahsediyorsunuz? insanlar bir küfürde katil oluyorlar, evlilikte en büyük sorun psikolojik şiddet ve iletişimsizliktir. Önce bunu kabul edin siz şiddet görüyorsunuz! Her gün hakarete maruz kaldığınız için çocuğunuza ne kadar faydalı olabilirsiniz? Kızınızı bırakıp gitmekten korkuyorum diyorsunuz şu hale bakın? Sizi iyice bir darp edip kapının önüne koymasını mı bekliyorsunuz? Senin duyduğun küfürlerle 7 sene yaşadım ben!! ailemi kovmasından tutta, sokak ortasında işittiğim sözlere kadar.. aman rezilik olmasın aman kimse duymasın aman belki ben de hatalıyımdır ah ah çocuklarım var bu adam beni rahat bırakmaz tam bir psikopat vs vs... KENDİNİ KANDIRMA!! Eşin olmadan yaşayabilir misin? Maddi olarak ne kadar bağımlısın ona? Önce bu soruları cevapla sonra diğer konuları nasıl aşacağını konuşuruz.

İnanın ben sizi anlamıyorum, anlayamıyorum, çözemiyorum.

Peki kızınız ileride de siz bu hakaretleri işitirken "ne kadar gurursuzsun anne, neden kendini saydırmayı bilmedin, neden bu lafları duyana kadar çekip gitmedin" derse ne yapacaksınız.

Peki ya kızınızda nasıl olsa annem her lafı sözü duymaya alışkın der oda sizi saymazsa.

Ben size boşanın, ayrılın demiyorum sadece KENDİNİZİ SAYDIRMAYI BİLİN. Bunu nasıl başarırsınız bilemiyorum, eşinizi öfke kontrolü için dr. ye mi götürürsünüz ne yaparsınız bilemeyeceğim ama bişeyler yapın artık.

Arkadaşım senin bu kocan altın olsa çekilmez valla yazık sana.
Yani bizim elimizdeki de çok iyi bir şey değil yanlış anlama.
Herkesin belli şikayetleri vardır. Artıları çoktur, bir sebeple yürüyor.
Ama senin adam hasta gerçekten. Yardım alması gerek bence.
O nasıl sinir öyle ya?
Şaştım kaldım ve gerçekten bu çok basit bir meseleymiş.
Adam aksi, huysuz. Elinde değil diye düşünüyorum artık.
Çalışan kadınsın kendine güven,resti çek.
Kızını senden ayıramaz. Havlayan köpek ısırmaz.
Bu rolleri değişmek senin elinde.
Tırnağın varsa başını kaşı yani.
Burdan sana ancak ağlayacak omuz çıkar

bunu ancak yaşayan bilir Allah yardımcın olsun bazen herşey senin istediğin gibi olmuyor herkes ister mutlu olmak her daim mutlu etmek kimse bilerek mutsuzluğu tercih etmez ama bu tek kişinin hayatı değil karar vermek de tek başına yapılan bşy olmadığı için sonuçları böyle ağır oluyor işte

lydx ekonomik özgürlüğüm var, 1900 lira maaşım var. geçimim sıkıntı olmaz ama ailemle otursam utanıyorum söylemeye ama ailem biraz maddiyatçı kızıma bakarlar bağırlarına basarlar ama bendende maddi destek beklerler. hatta başlarda stresli falan diye idare ederlersede ilerde vıdı vıdıya başlarlar. bunları bekarken bile yaşadımki ben... bunun haricinde ayrı otursam eşim rahat vermez diye korkuyorum. yoksa maddi olarak ona bağımlı değilim. evet şartlarım böyle konuşalım şimdi.

Dövmek el alışkanlığı
Sövmek dil alışkanlığıdır.
Her ikisindede karşı tarafı sindirir egonu tatmin edersin.
Siz ya 'diyardan gidecek ya bu deveyi güdeceksiniz'.Maden boşanma için şartlarınız uygun değil eşinizin bu hakaretlerini onun acizliği olarak görecek ve tepkisiz kalacaksınız.Onu değişmesi için çabalamak yada değişmesini beklemek sizi daha çok yıpratır.

Arkadaşım sen boşanma!ciddiyim! hiç bir evlat annesine benim için çile çekebilirdin, dayanabilirdin demez!!"anne neden kendini yıprattın,benim yüzümden bunları yaşadın" der!! kendini kandırma yolun bu sanırım..

Şu cümlelere söyleyecek çok şey var ama neyse.. yaşadıklarına bakıyorum da demek ki herkes gerçekten hak ettiğini yaşıyormuş..

bir de daha boşanmadan evlenmeyi düşünüyorsun pes!!!

ee ne yapabiliriz burdan..üzülme düzelir desek kargalar güler bu yalana..
boşan diyoruz şöyle yapar böyle yapar..
o zaman katlanacaksın ..sinirlendirmemeye çalışacaksın..
burda 50 kişi ''üzülme benimkide böyle''dese sana ne faydası olacak

efsal sinirlerim dayanmıyor hasta olmaktan korkuyorum kalbim öyle zamaqnlarda bir değişik çarpmaya başlıyor. nefes almam bile zorlaşıyor ve aşırı yorgunluk çöküyor üzerime. size çok ilginç gelecek ama en ağır lafları işittiğimde bile bu yorgunluktan dolayı çok kolay uykuya dalıyorum. herkes uykusuzluk çeker uyuyamazya hani... anlamıyorum kendimi. ben ya çok sabırlıyım, ya çok fedakar bir anneyim ya alıştım artık yalama yaptı kendime saygım kalmadı yada gerizekalıyım bilmiyorum duymayım nasıl olsa sakinleşiyor diyorum ama çok zor. burdan ilaç ismi vermek yasakmı bi sakinleştirici yazın kullanıp rahatlayan varsa.

Yavrunuz için çok üzüldüm.
Babasını çok seviyordur ama o yaşadıklarınız hep onun beynine kazınmış durumda.
Sizin gözlerinizdeki o mutsuzluk onun beynine kazınmış durumda..
Prenses gibi oda değil ki çocukların ihtiyacı sağlıklı, mutlu, olgun anne-babalar.

Eğer boşanmayı hiç aklınızdan geçirmiyorsanız, aile büyüklerini araya sokmalısınız.
2-3 haftada bir ikinize de değer veren, eşinizinde sözüne itibar edeceği biri sık sık eşinize nasihat etmeli.
Sizin aileniz hiç destek değil midir? yada eşinizin tarafından adaletli, merhametli bir insan evladı yok mu destek olacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…