sürekli hakaret, küfür....nereye kadar sabredeceğim?

size üzülme benimkide böyle demeniz için yazmadım. benim eşimde böyleydi şöyşe şöyşe davrandım boşanamadım ama rahatladım daha iyiyim gibi bi akıl veren oldumu diye yazdım. ne bileyim aslında hiçbişey yazmak istemiyorum. boşanma otur sen buna layıksın diyen arkadaşımda inşallah hep layık olduğu hayatı yaşar. herkes layık oldugu hayatımı yaşıyor sanıyorsun?

Arkadaşım tam anlamıyla psikolojik şiddette maruz bırakıyor seni ve sindiriyor.
Ne gerizekalı nede aptal bir kadın değilsin muhakkak.Uyku hali insan bedeninde psikolojik savunmadır.
Mutlaka bir psikologdan yardım al.Emin ol kendine güvenin yeniden gelecek olaylara bakış açın çok değişecek yani takmamayı tabiri caizse bir tarafınla dinlemeyi öğreneceksin.

buzdevri kayınbabam çok iyidir 2-3 kere ona anlatmıştım bundada onlar (zorluklarla evlendiniz neler çektiniz oğlumuz seni o kadar istediki, demek bi türlü oğlum mutlu olamıyor) diye çok üzülmüşler bir daha aileme anlatmayacaksın onları üzmeye hakkımız yok dedi. onlar beni mutlu görmek istediler hep ama ben bi türlü mutlu olamadım yeter artık diyor perşembeleri sohbete gitmeye başladı belki onun faydası olur. kendi sülalesine duyuramam o konuda aileside çok katı kimseye sırlarını dertlerini anlatmazlar. kendi ailem karışıncada gıcık oluyor. zaten bi gıcıklıgı var aileme karşı.

Ailen tek başına yaşamana izin verir mi? Eşin düzelsin mi istiyorsun yoksa ayrılmak mı?

Düzelsin istiyorsan bil ki düzelmiyor... Ancak senden sert bir tepki gördüğünde geçici süre ile yumuşuyor. Tedaviye ikna edebilir misin bilmiyorum ama çok zor ben ikna ettiğimi sandım randevu aldım vs.. ama o randevuya evliliğim süresince hiç bir zaman götüremedim.. Bu yüzden kendim hem psikaytriste hem psikoloğa gittim. Psikolog bana göremediklerimi gösteri psikaytrist ise doğru düşünmemi sağladı.

Sonra son kez konuşmayı denedim, onun bağıracağını üzerime yürüyeceğini bile bile. Ama karar vermiştim ne olursa olsun ne kadar taciz ederse etsin ses tonum değişmeyecek, bağırmayacağım, üzerime yürürse alttan alacağım diye.. Dışarıda buluşalım yemek yiyelim dedim, çocukları bırakacak kimsemde yoktu aldım alışveriş merkezindeki oyun parkına bıraktım sonra oturduk konuşmaya başladık dedim ki (psikolog tavsiyesi çoğul konuşma) bak biz birbiri ile iletişemeyen iki kişi olduk, en ufak bir kavgada kırıyoruz, hakretler işitiyoruz bu ikimizin de hakettiği bir hayat değil yavrumuz var ve onları düşünelim vs vs.. tamamen klasik düz sözler ben artık bu şekilde yaşamak istemiyorum bir süre ayrı kalalım! sen mi gidersin ben mi gideyim?? öfkelendi ama ses tonu çok yükselemedi. hiçbirini kabul etmedi,evden ilk gitmek istediğimde 2 telefonum var benim ikisine de el koyarak kapıyı bacayı kilitleyip bir odada saatlerce kalmıştım cam'ın önünde bekledim birisi gelsinde ses edeyim diye ama utancımdan kimseye seslenememiştim. o zaman dedim artık boşanma vakti geldi boşanmak için ne istiyorsun? çocukları öne sürdü onu dedim hakim bilir, ister çekişmeli ister anlaşmalı ancak senden boşanacağım.. ciddiye almadı yapmam sandı. tartışa tartışa eve döndük hatta dalga geçer gibi getir kağıdı imzalıcam dedi. ben avukat tuttum ve dilekçemi verirdim. bana bir protokol hazırlamasını istedim. hiç bir şey istemedim, evdeki eşyalar konusunda anlaşmışlardır yazdırdım, araba onda kalacak dedim kendime nafaka istemiyorum dedim çocuklara 250'şer tl nafaka istiyorum dedim ( istediğimden değil kendini iyi hissetsin bizler eziğiz ya öyle görüyorlar çünkü) ertesi günü protokolü önüne koydum ev yıkıldı :) ama o öfke arasında imzaladı :) o bağırdı çağırdı çekti gitti ses çıkartmadım yoluma devam ettim... bu böyle böyle derken sonunda boşandım. ama boşanırken dedim ki bak bizim iki kızımız var biz ömür boyunca istesekte kopamayız onlar için görüşeceğiz bu yüzden en azından anne baba olarak birbirimizin yüzüne bakalım.. mahkeme salonuna girerken bile küfür işitiyordum ama nasıl oldu nasıl etti bende anlamadım boşadı hakim çok şükür..

şimdi hala peşimi bırakmış değil ama ben özgürüm, ailemde yok sizin hiç değilse anneniz babanız var. kendinize yeni bir hayat kurun kızınızla bu şekilde yaşamayın. zor biliyorum ama imkansız değil en fazla 1 yıl sürüyor.. sonunda pes ediyorlar.. ama dik duramazsanız kaybediyorsunuz

sizin bu bahsettiklerinizin oda farkıdna sanırım gidemeyeciğinizi biliyor , madem düşünceleriniz bu bari ona hissettirmeyin,

hadi onu da yapmadınız dediklerini duymazlıktan gelmekten ve surat samamaktan başka çare yok,

madem herşeye çocuk için katlanılıyor o zaman hakarette yeseniz gülümsemekten başka çareniz yok ,

off Allah aşkına bi konu sahibide istediği yorumu alamayınca bedduaya geçmesin yaa.
sana ne yazılsa bi olmaz diyosun..sen 7 yıldır eşini düzeltebildinmi..
sence şöyle davransan düzelecek birimi..
seni günlerce yerde yatıran adamı psikolog belki düzeltir diyoruz..
Allah ıslah etsin huysuz bir adam belli..boşanmayı düşünmüyosun
otur dua et Allah akıl versin diye

Tepki veren arkadaşlarım inanınki arakdaşın içinde bulunduğu durum çok zor, insan görmüyor duymuyor her şeye bir alternatif sorun üretiyor.. psikolog+psikaytirste gitmeden de bu değişmiyor.

evden gidemem -> gidecek yerim yok
ailemle kalamam -> onlarda problem
bana küfür ediyor -> ama kızımı seviyor
ayrılamam -> rahat bırakmaz

bu liste böyle uzar, gider. şuan objektif düşünebilseydi zaten derdini buraya yazmazdı. İnsan o yaşadıkları arasında kendisini sorguluyor ve sürekli aşağılanmaktan, hakarete uğramaktan bir süre sonra öyle düşünmeye başlıyor. üzerine bir toprak seriliyor.. bunu ancak yaşayan bilir

şöyle olsa şöyle olur böyle olsa böyle olur demeseydiniz
fiziksel şiddetini darp raporu ile, psikolojik şiddetini hekim ile raporlayıp
tedavi olması için gerekli birimlere başvurmanızı önerirdim.

yalnız anladığım kadarı ile bir tarafınızda eşinizin zararsız zamanlarına daha çok odaklanmış. haklı olarak yuvanızın dağılmasını istemiyorsunuz, eşinizin zararsız olduğu yanlarını görerek, öyle görmek isteyerek kendinize hak vermeye ihtiyacınız da var.
dışarıdan bakan biri olarak sizi anlıyorum, siz içeriden bakan olarak sığ görüyorsunuz. buradaki yorumları dikkate alın lütfen, her bir dışarıdan göz sizin içeriden çıkmanıza yardımcı olacaktır.

kendinizde ve evlâdınızda ileride onarılması güç yaralar bırakmayacak kararlar almanız dileğimle..

Fedakar bir anne olduğunuzu düşünüp kendinizi kandırıyor olabilirmisiniz?
Siz eşinizin hakaretlerini duymazdan gelebilirsiniz,ama kızınızda bırakacağı izleri düşündünüzmü hiç bu psikolojik şiddetin.
Her konunuzda eşim çok iyi bir baba,kızımı babasından ayıramam diyorsunuz da o çocuğun içinde ne fırtınalar kopar siz mutsuzken,eşinizden şiddet görürken biliyormusunuz.

Genel olarak duyuyoruz sizin eşiniz gibi adamları.
Adamcağızların öfke kontrol problemleri varmış
Böyle bir anda parlayıp kendilerini konrol edemeyen adamcıklar
Eşinizin onlardan biri olduğunu düşünsek bile bu adamın pişmanlık duyduğuda yok.
Çok üzülerek söylüyorum ;
Bu adam ya sizi aldatıyor veya yanına yakıştırmıyor.
Benim anladığım tamamen sizden vazgeçmiş.

Boşanırsak çocuğu vermem mevzuusuna gelelim.
Açtığınız her konuda bu kadar küçük bir çocuğu hiçbir hakimin babaya vermeyeceğini defalarca yazdık.
Neden bu adamın tehditlerine göz yummakta ısrar ediyorsunuz anlamıyorum.

Aile arasında kalabilir aslında tüm akrabalara duyurmaya gerek yok. Demek ki ailesi pek ileri görüşlü değil. Ya da değişeceğine inanmıyorlar.
Öbür konunuzda da çok üzülmüştüm durumunuza.
Hiç mi sakin Sizi çok güzel dinlediği zamanı olmuyor ?
O zaman madem kızını çok seviyor ! onun çok etkilendiğinden bahsetseniz.
Allah yardımcınız olsun
.

kadın sığınma evlerini yoktan saymayın lütfen. çocuğu ile birlikte kadın sığınma evinde kalan tanıdıklarım var, ve sahiden de öncekine göre daha iç huzurlular. aynı cümlede sığınma evi ve huzur ütopik gelebilir ama, görmeseydim bende inanmazdım.

Ailenizin oturduğu yerden bir ev kiralarsınız.
Anneniz çocuğunuza bakar.
ne onlara yük olursunuz,nede eşinize yanlız gözükürsünüz.

Hiçbir yanıtı beğenmiyorsunuz, sanırım evet benim eşim de böyleydi, değişti, şimdi tam bir melek falan denmesini bekliyorsunuz ama yok böyle bişey, imkansız yani.
Ayrıca başlıkta siz ana soruyu belirtmişsiniz zaten, nereye kadar sabredeceksiniz? ya ölene kadar fiziksel ve psikolojik şiddet görmeye devam edeceksiniz ya da ayrılacaksınız, başka seçeneğiniz yok, şimdi siz karar verin nereye kadar sabredeceğinize, ölene kadar mı? terketme cesareti bulana kadar mı?

yoksa neden beni bu adamın hakaretleri arasında büyüttün maaşın da var beni alıp kurtaramadın mı der
amaaan neyse
kocanız o kadar iyi baba ki kızınızın yanında size bunları yapıyor

bu çok sinirli öfkesini kontrol edemeyen erkekcikler bir tek evde kontrol edemiyolar öfkelerini
yapsın bakalım patrona müdüre bu raconları
ama pardon evde zaten stres topu vardı değil mi
yemez dışarda

Son düzenleme:

eşiniz neden mutlu olamamış hiç sordunumuz mu kendisine belki de altta yatan sebep budur

oncelıkle sunu soyleyeyım senelerce evlatları ıcın cekıp kendını heba edıp cocukları buyudugunde sızın ıcın dayandım evladım dedıgınde annecıgım ne ıyı etmıssınde cekmıssın dıyenı duymadım cekmeseydın bıze bunları yasatmasaydın dendı hep emın olun sızın evladınız da boyle soyleyecek dahası babasının yaptıklarını gorup anlamaya basladıgında o da sızı saymayacak cunku ınanın bunu cok gordum kocasından ceken ve sınık kadına evladıda cektırıyor yanı kocaya kole ıken evlada otorıtr olamıyorsunuz maalesef kısacası evladınızın ıyılıgı ıcın en once zaten bosanmalısınız
dıger taraftan sızın yasadıklarınızın cok daha agır ve beterını yasadım fızıksel ozellıklerımın asagılanmasını bıle sıneye cektım sabrettım daha da cekecektım ınanın cunku maddı ozgurlugum sahıp cıkacak aılem yok omur boyu katlanacaktım ve sonra......
rabbıme bınlerce sukur olsun kı dunya tatlısı ve ısının ehlı bır psıkıyatrıst bulup yardım aldım ılaclı tedavı gordumç mıs gıbı yapmadım blof yapmadım doktorumun sozlerı beynıme yazıldı esıme tekrarladım dedım kı sen hakkanıyetlı bır not verıcı degılsın ben ıyı bır anne ıyı bır esım ama buna ragmen hakettıgım deger ve takdırı senden gormuyorum ıste bu yuzden sen artık benım hayatımın merkezı degılsın ve ben hıcbırseyı senden ıyı not almak ıcın yapmayacagım bu hıc umrumda degıl ne ıstersen soyle nasıl ıstersen davran ıstersen bosanalım benım ıcın cocuklarım onemlı ben onemlıyım.....
ve bunlar sadece sozde kalmadı davranıslarımda bu yonde oldu sonuc....neredeyse tamamen yer degıstırdık sımdı benım ıcın acaba hooot dıyecek mı sabrı tasacakmı dıye kaygılanan cumleye bır sey dıyecegım ama kızma dıye baslayan bır esım var harcadıgım 5 kurusa on laf sayarken bana bır ev alıp ustume tapusunu yapan bır adam oldu.
su hamıle halımle bakın sıze sunları yazdım ne olur kaale alın vallahı cok zahmete gırdım ınanın dıger konularınızı da bılıyorum uzuluyorum sıze esınız yuzunden ruhunuz cok hasar gordu yardım alın ayaga kalkın blof yapmayın taktık uygulamayın mıs gıbı yapmayın adım atın degısım yasayın ve gosterın ona tum cesaretınızle karsına dıkıldıgınız anda pes edecek emın olun duzelecek ha gayret....allah yardımcınız olsun

boşanma dedim evet,zaten boşanmak istemiyorsun bu kısmı beni ilgilendirmez..senin kararın..ama kızını bahane edip kendini kandırma diyorum... şurada herkes sana çözüm sunmaya çalışıyor sadece çürütüyorsun..anlıyorum çaresiz hissediyorsun da değilsin diyoruz..

lütfen elini vicdanına koy neler yaşadın,anlattın...lütfen yaşadıklarına dışarıdan bir göz olarak bak..yazdıklarını sanki başkası yazmış gibi yorumla..1 üzüldüm dersin 2 Allah yardımcın olsun dersin 3-4-5-6-7 gidiyor böyle en sonunda "demek ki......" diyor insan,kusura bakma.. kendine olan saygını yitiriyorsun farkında mısın? Kötülük olsun diye yazmıyoruz...sizin sorununuz bana göre iletişimsizlik..şimdi aile terapisine gidin diyeceğim ona da eşim gitmez diyeceksin...

evet, herkes layık olduğu hayatı yaşıyormuş,görüyoruz(sadece senden değil,herkesten hatta toplumdan)... he bana söylediğine gelince bende hak ettiğimi yaşıyorum hiç merak etme.. ama dur demeyi bildim çok şükür..
Hakkında hayırlısı olsun...

nerden biliyosun kızının öyle diyeceğini, biraz büyüsün gör sen nasıl oluyo ben buna örneğim ki annem senin kadar çekmedi bile, ama annemin pısırıklığı babamın anneme karşı davranışları yüzünden evlilikten korktum hep 9 sene flörtten sonra evlendim hala eşimi denerim ya babam gibi olursa diye

senin tezin boşanmayı düşünmeyen bi kadının işine gelmez canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…