• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli Herşeyi Yanlış Anlayan Kv , Kp Ve Kavgacı Kp

Sizi sevmiyorlar sanırım. Çünkü sevmediği insanın herşeyi batar , hiçbirşeyinden haz edilmez. Burdan bakınca öyle görünüyor.

Çalışıyorsunuz, çocuğunuza bir bakıcı tutun. Kv ve kp'yi hayatınızdan oldukça uzak tutun. Eşinize şikayette bulunmayın çok fazla. Ailesi ve duymak istememesi normal. Şikayette bulunmak yerine güzellikle anlatmaya çalışın.

Kendinizi ezdirmeyin. Baktınız ki kavga çıkaracaklar yerlere atın kendinizi avazınız çıktığı kadar bağıra bağıra ağlayın. Ciddiyim böyle insanlar iyilikle birşeyleri anlamazlar. Belki korkup uzak durur sizden.
Beni sevip sevmediklerini bilmiyorum ama hep onların istediklerini yaparsanız seviliyorsunuz en ufak bir itirazda değişiyorlar tavır alıyorlar hep onların sözü geçsin istiyorlar çözdüm artık.

Bnde ilk başta hep onlara kendi anam babam bacılarm gbi dawrandm hep. Ama baktımki karşımdakiker bna karşı öyle değil ve ben kullanılıyorum. Bnm bi karar verme haddim yok. Bnde gzelce sapla samanı birbirnden ayırdım. Bna nasıl olmaları gerektiklerini belli ettim. Bişe deseler bile he deyip geçiyrum Ama kendi bildiğimden şaşmıyorum. Biraz güçlü durmk gerekiyo karşılarında. Senin sınırlarının olduklarını bilmeleri gerek. Yoksa her daim mutsuz olursun
Evet cok mantıklı anlatmıssınız güçlü olmak gerekiyor.

Beni sevip sevmediklerini bilmiyorum ama hep onların istediklerini yaparsanız seviliyorsunuz en ufak bir itirazda değişiyorlar tavır alıyorlar hep onların sözü geçsin istiyorlar çözdüm artık.

evet klasik yaşlı ve bir tık cahil insan tavrı

biz her şeyi biliriz, bizim dediğimiz gibi ol, öyle davran, öyle yaşa

bunun çözümü yüzlerine hayır bu doğru değil demektir başka çözüm yok ki

hep he derseniz kim niye aksini yapsın

tek çözümünüz orasının sizin eviniz, o çocuğun da eşinizin ve sizin olduğunu hissettirmeniz

orada sizin borunuz öter, beğenmezlerse evlerine giderler

bunlar esasen onlara muhtacım duygunuzdan oluyor çocuğa bakıyorlar, ailem de destek olamaz vs vs hislerinizden

Benm kv oğullarının düşkünü bşka bişe görmüyo bnde inanamıyodm böyle olduğuna ama herkese haddini bildirdim. Biraz tarlı dilli olup uyanık olursan herşeyi halledersn canım. Bnm eltim benm yaşadklarımnda aynısını yaşadı ve deli gbi kavga etti ve onlarla kötü oldu hepsi sırtını döndü. Ama ben öyle kavga etmedm tartışmadm gzelce gösterdm kendilerine neyin nasl olması gerektiğini ve oğullarının artık ewli olup başka sorumluluklarının olduğunu... ama şunki bnm hakkım helal mi elbette değil bnm canımı sıktıkları zamn Rabbime yöneliyorum ve çok gzel gösteriyo Rabbim onlara

Bence iyilikten maraz doğuyo sen onları benimsemeye çalıstıkça onlar seni iyice ezme çabalarına giriyo ayrıca ne demek ben bakıyosam karısma resmen cocugu evlatlık vermişsin gibi algılamıslar sanki bence eşinle tekrar konusmalısın içine atmaktan yorulduysan kv ve kp kavga edemiyosan eşine yansıtacaksın o baksın caresine yok öyle ben karısmam modları sonucta onun ailesi sen bilemezsin dillerini ama o bilir annesi ve babasının anlıcagı dili uygun bi şekilde konusmalı esin sende insansın iş stresi ev stresi çocuk stresi yetmezmiş gibi bide esine yanstmamak için iyice strese sokma kendini:KK12:

Hep yanlış anlıyorsalar , şahsen ben olsam artık onlarla içli dışlı olmazdım ,muhabbet türü vs asla konuşmazdımda sadece gerekli olan konuyu konuşurdum sorarlarsada ne oldu diye" zaten her konuşmamı yanlış anlamaya meyilli olduğunuzdan susmak hakkımı kullanıyorum " der ve susardım
( aslında sizi kaale almayacak kadar akıllı biriyim demektir anlayana )

evet klasik yaşlı ve bir tık cahil insan tavrı

biz her şeyi biliriz, bizim dediğimiz gibi ol, öyle davran, öyle yaşa

bunun çözümü yüzlerine hayır bu doğru değil demektir başka çözüm yok ki

hep he derseniz kim niye aksini yapsın

tek çözümünüz orasının sizin eviniz, o çocuğun da eşinizin ve sizin olduğunu hissettirmeniz

orada sizin borunuz öter, beğenmezlerse evlerine giderler

bunlar esasen onlara muhtacım duygunuzdan oluyor çocuğa bakıyorlar, ailem de destek olamaz vs vs hislerinizden
Evet sürekli sınırlarımı tüm ısrarlarına rağmen cizmeye devam ediyorum mücadeleye devam ediyorum (ama tükenme noktasındayım) onlarda kendi bildiklerinde ısrar ediyorlar her konuda bu böyle işte bu çekişme didişme hali beni yoran su dönemde istediğim birazcık huzur ve bu pes etmiş yorulmuş halim belki sizin tuhafınıza gitmiş olabilir beni de sucluyor olabilirsiniz ama amacım huzurlu mutlu olmak haklı olup olmamak umrumda değil huzur istiyorum

Bence iyilikten maraz doğuyo sen onları benimsemeye çalıstıkça onlar seni iyice ezme çabalarına giriyo ayrıca ne demek ben bakıyosam karısma resmen cocugu evlatlık vermişsin gibi algılamıslar sanki bence eşinle tekrar konusmalısın içine atmaktan yorulduysan kv ve kp kavga edemiyosan eşine yansıtacaksın o baksın caresine yok öyle ben karısmam modları sonucta onun ailesi sen bilemezsin dillerini ama o bilir annesi ve babasının anlıcagı dili uygun bi şekilde konusmalı esin sende insansın iş stresi ev stresi çocuk stresi yetmezmiş gibi bide esine yanstmamak için iyice strese sokma kendini:KK12:
evet iş stresi evin stresi bir de aylardır uykusuzum kzımdan dolayı artık sinirlerim iyice zayıfladı.

Hep yanlış anlıyorsalar , şahsen ben olsam artık onlarla içli dışlı olmazdım ,muhabbet türü vs asla konuşmazdımda sadece gerekli olan konuyu konuşurdum sorarlarsada ne oldu diye" zaten her konuşmamı yanlış anlamaya meyilli olduğunuzdan susmak hakkımı kullanıyorum " der ve susardım
( aslında sizi kaale almayacak kadar akıllı biriyim demektir anlayana )
Zaten bir süredir bu moddayım hemen hemen ama kasıtlı yaptığım bir davranış değil artık konuşmak içimden gelmiyor.

evet iş stresi evin stresi bir de aylardır uykusuzum kzımdan dolayı artık sinirlerim iyice zayıfladı.
valla Allah sabır versin sana ama bence artık patla ya esine ya kv yoksa hatalarını anlamazlar ve cocuga bakıcı bulmazsanız eger bence bu zihniyet ileride cocuguda benimser ve ben baktım diyerek sahiplenir kendi cocugunuza kendi kurallarınızla baktırın yada bakın cocugun annesi oldugunuzu farketmeliler En Büyük KK

valla Allah sabır versin sana ama bence artık patla ya esine ya kv yoksa hatalarını anlamazlar ve cocuga bakıcı bulmazsanız eger bence bu zihniyet ileride cocuguda benimser ve ben baktım diyerek sahiplenir kendi cocugunuza kendi kurallarınızla baktırın yada bakın cocugun annesi oldugunuzu farketmeliler En Büyük KK
Neyi paylaşamadıklarını da anlayamıyorum neden bu tavır eşimi doldurdular hep evimin tadı kaçtı hep içime attım hep sineye cektim ama artık yoruldum.

Madem herseyi yanlış anliyorlar zorunda kalmadıkca konuşmayın yanlis anlayacak konulari olmasın. Kavga etmeyin ama açık olabilirsiniz. Bu aradaki dengeyi biraz bizler bozuyoruz fazla yuz goz oluyoruz %50si de eşte bitiyor o dengeyi kurmazsa zamaninda bize pacavra gibi davraniyorlar izin vermeyin. En tahammulsuz oldugum konu:KK51:

Madem herseyi yanlış anliyorlar zorunda kalmadıkca konuşmayın yanlis anlayacak konulari olmasın. Kavga etmeyin ama açık olabilirsiniz. Bu aradaki dengeyi biraz bizler bozuyoruz fazla yuz goz oluyoruz %50si de eşte bitiyor o dengeyi kurmazsa zamaninda bize pacavra gibi davraniyorlar izin vermeyin. En tahammulsuz oldugum konu:KK51:
Tesekkürler önerileriniz için

Evet sürekli sınırlarımı tüm ısrarlarına rağmen cizmeye devam ediyorum mücadeleye devam ediyorum (ama tükenme noktasındayım) onlarda kendi bildiklerinde ısrar ediyorlar her konuda bu böyle işte bu çekişme didişme hali beni yoran su dönemde istediğim birazcık huzur ve bu pes etmiş yorulmuş halim belki sizin tuhafınıza gitmiş olabilir beni de sucluyor olabilirsiniz ama amacım huzurlu mutlu olmak haklı olup olmamak umrumda değil huzur istiyorum

işte huzuru kendiniz yaratın

içinizden haklı olmak yetmez ki

aman susayım huzursuzluk çıkmasın diyorsunuz ama o iş öyle olmaz

haklıya haklı demezsek huzurlu olamayız

"onlarda kendi bildiklerinde ısrar ediyorlar " diyorsunuz ya herkes kendi bildiğinde ısrar eder ki

bakın ben de ediyorum kendi bildiğimde ısrar, tepki göstermelisiniz diyorum

onlar duruncaya kadar tepki göstermelisiniz

zira susmak size huzur getirmemiş ki konu açmışsınız, bunalmış , tükenmişsiniz

çözüm bir çıngara bakar diyor çoğu kişi de

çünkü karşınızdaki insanlar ve tabii eşiniz sizin bu konuda gerçekten rahatsız olduğunuzun farkında bile değillerdir

şimdi kp iniz yanımda olsa sorsak

sesleri yüksek geldi ben de tartışmasınlar diye müdahale ettim der

ne kv ne de kp kötü niyetle yapmıyor ki bazı şeyleri

onların doğrusu o

önemli olan onların değil kendi doğrularınız ile hareket edileceğini onlara kabul ettirmeniz

size susup oturunca da içiniz içinizi yiyor ve daha büyük huzursuz oluyorsunuz

işte huzuru kendiniz yaratın

içinizden haklı olmak yetmez ki

aman susayım huzursuzluk çıkmasın diyorsunuz ama o iş öyle olmaz

haklıya haklı demezsek huzurlu olamayız

"onlarda kendi bildiklerinde ısrar ediyorlar " diyorsunuz ya herkes kendi bildiğinde ısrar eder ki

bakın ben de ediyorum kendi bildiğimde ısrar, tepki göstermelisiniz diyorum

onlar duruncaya kadar tepki göstermelisiniz

zira susmak size huzur getirmemiş ki konu açmışsınız, bunalmış , tükenmişsiniz

çözüm bir çıngara bakar diyor çoğu kişi de

çünkü karşınızdaki insanlar ve tabii eşiniz sizin bu konuda gerçekten rahatsız olduğunuzun farkında bile değillerdir

şimdi kp iniz yanımda olsa sorsak

sesleri yüksek geldi ben de tartışmasınlar diye müdahale ettim der

ne kv ne de kp kötü niyetle yapmıyor ki bazı şeyleri

onların doğrusu o

önemli olan onların değil kendi doğrularınız ile hareket edileceğini onlara kabul ettirmeniz

size susup oturunca da içiniz içinizi yiyor ve daha büyük huzursuz oluyorsunuz
Evet aslında başlarda çok mücadele ettim kendi doğrularım için ama su son dönem beni bu mücadele hali yordu.En basit sey için bile dil dökmek kendimi anlatmaya calısmak tüketiyo zaten aylardır uykusuzum kızımdan dolayı annemin rahatsızlığı eşimi bir dönem doldurup evimin tadının kaçması iş stresi hepsi üst üste eklenince doldum sanırım ama size katılıyorum susmak yetmiyor.

Valla Benim kp hep der açık ol kızım içine atma diye hakkımı savununcada çok bilmiş,saygısız olurum. Benim oğlumu yetiştirme tarzımada çok karışırlar. İlk zaman onların dediğini yapardım deneyimli diye ya da söyledikleri aklıma yatmazsa böylesi daha doğru diye açıklardım. Şimdi şöyle yedir böyle giydir ne derse desinler hıhı deyip geçiyorum ama yine bildiğimi okuyorum. Hem tartışmışta olmuyoruz. En azından bu konuyu böyle çözdüm. Biz en büyük hatayı umursayarak yapıyoruz. En kısa zamanda da bir bakıcı tutup kızınızı alın onlardan. Yarın birşey olsa çocuğuna baktım diye başınızada kalkarlar geç olmadan çözüm yoluna gidin ve muhabbeti azaltın. Unutmayın fazla muhabbet tez ayrılık getirir :KK12:

Valla Benim kp hep der açık ol kızım içine atma diye hakkımı savununcada çok bilmiş,saygısız olurum. Benim oğlumu yetiştirme tarzımada çok karışırlar. İlk zaman onların dediğini yapardım deneyimli diye ya da söyledikleri aklıma yatmazsa böylesi daha doğru diye açıklardım. Şimdi şöyle yedir böyle giydir ne derse desinler hıhı deyip geçiyorum ama yine bildiğimi okuyorum. Hem tartışmışta olmuyoruz. En azından bu konuyu böyle çözdüm. Biz en büyük hatayı umursayarak yapıyoruz. En kısa zamanda da bir bakıcı tutup kızınızı alın onlardan. Yarın birşey olsa çocuğuna baktım diye başınızada kalkarlar geç olmadan çözüm yoluna gidin ve muhabbeti azaltın. Unutmayın fazla muhabbet tez ayrılık getirir :KK12:
:)

Her şeyini anlatma. Samimi olmak zorunda değilsin. Mesafe her zaman iyidir. Sana da iyi gelecek evliliğine de

Aslında o kadar mutsuzum ki nerden anlatmaya başlayacağımı bilemiyorum.Ama sizin de canınızı sıkmamak için özet geçeyim.Eşimle severek evlendik ve birbirimizi hala seviyoruz.Ancak ailesi beni sürekli yanlış anlıyor.Tüm samimiyetimle onlara annem babam gibi yaklaşıyorum ama her seferinde mutlaka bir sorunla karşılaşıyorum.Söylediğim hersözün altında mutlaka başka bir anlam çıkarıyorlar ve kafalarında kendilerini nasıl inandırdılarsa öyle takılıp kalıyorlar.Örneğin bir muhabbette kvye evliliğin ilk yıllarında adaptasyon sorunları olabiliyo sonuçta iki farklı ailede büyümüş iki farklı insan bir araya geliyor demiştim kp bana sen bize farklı demişsin diye kavga etti doğumdan sonra oturmaya gelen üst komsuma annem giderken kızım size emanet dedi çünkü kayınvalideler çok uzakta oturuyor bu lafa bile takıldılar kp neden annen biz varken seni ona emanet etti diye kavga cıkardı. İşin kötüsü kayınpeder kavgacı bir yapıya sahip ben a diyorum b anlayıp hemen kavga ediyor eşimin yanında bişey yokmuş gibi davranıyorlar o yokken benimle kavga ediyor.Allah razı olsun kızıma bakıyorlar ama bu süreçte evin herşeyine karışıyorlar ve ben kızımın bakımıyla ilgili bişey söylediğimde örneğin kayınvalideye anne yumurtanın beyazını daha yedirmeyelim gibi sanki onlara küfür etmişim gibi içselleştiriyorlar büyütüyorlar. Kayınvalideyle bişey konuşurken dahi kp hemen atlıyor herseye müdahale ediyor bu durum beni artık çok yordu.Annem daha yeni kurban bayramının sonunda beyin kanaması geçirdi gözümün önünde uzun bir süre yoğun bakımda yattı ölümden döndü onun travmasını atlatmaya calısıyorum 10 aylık bir kızım var onun bakımıyla çalışan bir anne olarak ilgilenmeye çalışıyorum yine evimin işlerine yetişmeye çalışıyorum herseye çabalıyorum ama artık kendimi cok yorgun hissediyorum lohusalık dönemimde de çeşitli sıkıntılar yaşattılar onları tam atlattım unuttum diyorum yine öyle bişey yapıyorlar ki sinir stress kalmıyor.Eşimle paylaşamıyorum evliliğin başında paylaşmak istedim çok hırçınlaştı kavgalar etti küstü.Bana anlatma demeye getirdi sonuçta annesi babası ona da hak veriyorum ama inanın çok ezildim .Yapı olarak kavga etmeyi hiç sevmeyen biriyim içime atıyorum ama artık patlama noktasına geldim.Bir çıkış bulamadım onun için buraya yazmaya karar verdim okuyan herkese çok teşekkürler şimdiden.
tutumunuz ezilmeye müsait gibi geldi eğer öyleyse hemen değiştirmelisiniz yoksa dha beter üzerinize gelirler onların taktiği uygulayın eşinizin yanında iyi olun ama eşiniz olmayınca ne söylerlerse karşılık verin .

Back
X