Bu kadar sinirlerini bozuyorsa o konulara girmeyin, daha az gorusun.
Cocuk cok akilli meselesine gelince. zaten kime sorsan cocugunun cok akilli oldugunu soyler. Cocuga bakarsin, birsey goremezsin. Annesi "cok akilli" der. Yani herkesin cocugu cok akilldir. Cocuk kaka yapabildigi, guldugu, yemegini yedigi icin cok akilli olur. Su zamana kadar "cocugum iyi guzel ama keske biraz daha akilli olsaydi" diye rastlamadim. O laflari zaten ciddiye alma, ben gulup geciyorum.
Seninki dogunca seninki de cok akilli olacak emin ol. Sen de ona oyle dersin.
Ama bence bu muhabbetlere direk girmeyin. Ben de pek hoslanmam oyle insanlardan.
aşağılık kompleksi olan insanlar yapar canım bu davranışları,bir de seni kıskandığını düşünüyorum,gerçekten arkadaş dost olan birisi o tarzda konuşmaz,
çoooook kilo almış olsaydın bile sağlığın için uyarır tatlı bir dille geçiştirirdi,dikkat et arkadaşın gibi gözükmüyor pek,ayağını kesmeye bak derim.
konuştuğu zaman verin cvbını.mesela 6 aylıkken yuvarlanma çok geç aslında.bizimki 3,5 aylıkken yuvarlandı ordan hesap et,6 aylıkken bebekler emeklemeye başlıyorlar.şimdi kendi çocuğumdan örnek verirdim ama o kızın durumuna düşmiyimsen de bebek konusunda bilgili olmadığın için cvp veremiyorsun ama o çocuğunu övdükçe aslında bunun normal olduğunu falan söyle.ve seni eleştirdiği zaman da onun yaptığını yapıp ''ayyy herkes hala manken gibisin diyor.kimseye hamile olduğuma inandıramıyorum.''falan de. böyleleriyle anladığı dilden konuşacaksın.ayrıca sizin kilonuza laf edince demedinizmi ''sen kendine bak benim zamanlarımda şu kadar kilo almışsın''diye
maalesef benim de buna benzer bi arkadaşım vardı herşeyi bilen herşeyin en iyisini bulan her zaman her yerde kendisinin haklı ve doğru olduğunu sanan bir arkadaşım. son zamanlarda söylediklerini dinler ama duymaz olmuştum. bence sizde dinleyin ama duymayın. bırakın kendine kendisini anlatsın. hiç kafanızı yormayın böyle şeylere. konuşmakta istemiyorsanız 3 kere ararsa sadece 1 kere açın telefonunuzu. hazır bebeğinizde doğacakken yogunluktan telefonlarına çıkamamış olursunuz :) dua edin size yakın değilmiş hergününüz zehir olurduuu.
merhaba arkadaslar.
benım cocukluktan gelen bı arkadasım var, cok samımıydık hergun beraberdık aynı gunlerde evlendık o başka ben başka yerlerdeyız şimdi.
aynı zamnda evlendgmz ıcın dugun hazırlıklarımız fln hep beraber yaptık , o zamanlardada hep bi kıyas içindeydi.onun aldıgı hersey en kalıtelısı en guzelı en kullanışlısıydı (benım aldıklarımın yarısı etmezlerdı kalıte bakımından o ayrı) neyse bı sekılde sorun etmedım şimdide bebegı oldu, bende hamıleyım ,onunki 6 aylık.
telefonda gorusuyoruz ama sık sık araşmıyoruz.şimdide sureklı bebegı övmeler hamılelik kılolarıyla kıyaslamalar, bugun konustuk gene anlatayım sıze ama cıldrdım yemek yapıyodum ne yemegım bişeye benzedı sinirimden delirdim ya yettı artık.
ben o hamıleyken fotograf ıstemıstım goreyım senı dıye gondermedı, benden fotograf ıstedı hemen gonderdım.ben 6aylık hamıleyım ve sadece 5 kilo aldım , herkes cok sasırıyo hıc bellı deıl hamılelgın fln dıyo (normaldede ince uzun boyluyum zaten) kendısının dogumdan 5 ay sonraki fotografını gordum tesadüff ve aşırı şiş ve kılolu gorunuyodu şok olmuştum, bana telefonda dıyokı cok kılo almışsın ben 5 aylıkken 1 kılo almıştım dıyo resmen yalannn. hamılelgmde 15 kilo aldım dıyo e 4 ayda 14 kılomu aldın bu nedır yanı. ben kılo komplexı olan biri deilim 20 kıloda alsam cabuk verrım yapım öyle cunku ama boyle yalanla benı kendıyle kıyaslamasına cok sınırlendım.
bıde sureklı bebgı cok akıllıymıs, herseyde önde gıdıyomus 4aylık dişi cıkmış 6 aylık yuvarlanmayı öğrenmış, yanı övunme modunda sureklı 6aylık cocugun aklını ne bıleceksın matematık problemımı cözdürdün ya abarta abarta konuşmalar. off uzun oldu ama bidaha ararsa ne yapsam ters bişeyde söylemek ıstemıyorum yanlış anlaşılmamak icin ama artık bıktım yanı
ya gercekten eskıden böyle deıldı. koca karı gıbı bi tip olmuş töbe töbe 26 yasındayız ıkımzde. bu kıyaslamalar ovunmeler fln neden yaparkı ınsan bunu.bende aman karsımdakı yanlış anlamasın diye mutevazılıktan kırılırım yemın ederım.ben böyle oldukca mılletmı gaza gelıyo. bıde varya onların durumu bızden daha ıyı evlendı bıkac ay sonra cok guzel bı ev aldı kendısıde calısır, esınınde maaşı cok ıyıydı en son bıldgım.
ama bızı sorsan kıralarda sürünürüz ben calısmıyorum esımın meslegı ıyıdır ama bı dikiş tutturamadı tasınma durumlarımız hala bitmedı. genede benı kıskanıyo ya delimi ne
merhaba arkadaslar.
benım cocukluktan gelen bı arkadasım var, cok samımıydık hergun beraberdık aynı gunlerde evlendık o başka ben başka yerlerdeyız şimdi.
aynı zamnda evlendgmz ıcın dugun hazırlıklarımız fln hep beraber yaptık , o zamanlardada hep bi kıyas içindeydi.onun aldıgı hersey en kalıtelısı en guzelı en kullanışlısıydı (benım aldıklarımın yarısı etmezlerdı kalıte bakımından o ayrı) neyse bı sekılde sorun etmedım şimdide bebegı oldu, bende hamıleyım ,onunki 6 aylık.
telefonda gorusuyoruz ama sık sık araşmıyoruz.şimdide sureklı bebegı övmeler hamılelik kılolarıyla kıyaslamalar, bugun konustuk gene anlatayım sıze ama cıldrdım yemek yapıyodum ne yemegım bişeye benzedı sinirimden delirdim ya yettı artık.
ben o hamıleyken fotograf ıstemıstım goreyım senı dıye gondermedı, benden fotograf ıstedı hemen gonderdım.ben 6aylık hamıleyım ve sadece 5 kilo aldım , herkes cok sasırıyo hıc bellı deıl hamılelgın fln dıyo (normaldede ince uzun boyluyum zaten) kendısının dogumdan 5 ay sonraki fotografını gordum tesadüff ve aşırı şiş ve kılolu gorunuyodu şok olmuştum, bana telefonda dıyokı cok kılo almışsın ben 5 aylıkken 1 kılo almıştım dıyo resmen yalannn. hamılelgmde 15 kilo aldım dıyo e 4 ayda 14 kılomu aldın bu nedır yanı. ben kılo komplexı olan biri deilim 20 kıloda alsam cabuk verrım yapım öyle cunku ama boyle yalanla benı kendıyle kıyaslamasına cok sınırlendım.
bıde sureklı bebgı cok akıllıymıs, herseyde önde gıdıyomus 4aylık dişi cıkmış 6 aylık yuvarlanmayı öğrenmış, yanı övunme modunda sureklı 6aylık cocugun aklını ne bıleceksın matematık problemımı cözdürdün ya abarta abarta konuşmalar. off uzun oldu ama bidaha ararsa ne yapsam ters bişeyde söylemek ıstemıyorum yanlış anlaşılmamak icin ama artık bıktım yanı
Sizi kıskanıyor ve aşağılık kompleksi var. Kendini nasıl bilmek istiyorsa öyle bilsin bırakın, bence yavaştan yavaştan mesafe koyun ve görüşmeyin artık.
Ayrıca kıskanç insanların nazarı çok değer, iyi şeylerinizi söylemeyin, görüşmemek daha hayırlı o yüzden. Böyleleri insanın ruhuna yüktür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?