sürekli övünen görgüsüz arkadasım delirtti!

duygumali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
465
40
43
35
Ankara
merhaba arkadaslar.
benım cocukluktan gelen bı arkadasım var, cok samımıydık hergun beraberdık aynı gunlerde evlendık o başka ben başka yerlerdeyız şimdi.
aynı zamnda evlendgmz ıcın dugun hazırlıklarımız fln hep beraber yaptık , o zamanlardada hep bi kıyas içindeydi.onun aldıgı hersey en kalıtelısı en guzelı en kullanışlısıydı (benım aldıklarımın yarısı etmezlerdı kalıte bakımından o ayrı) neyse bı sekılde sorun etmedım şimdide bebegı oldu, bende hamıleyım ,onunki 6 aylık.
telefonda gorusuyoruz ama sık sık araşmıyoruz.şimdide sureklı bebegı övmeler hamılelik kılolarıyla kıyaslamalar, bugun konustuk gene anlatayım sıze ama cıldrdım yemek yapıyodum ne yemegım bişeye benzedı sinirimden delirdim ya yettı artık.
ben o hamıleyken fotograf ıstemıstım goreyım senı dıye gondermedı, benden fotograf ıstedı hemen gonderdım.ben 6aylık hamıleyım ve sadece 5 kilo aldım , herkes cok sasırıyo hıc bellı deıl hamılelgın fln dıyo (normaldede ince uzun boyluyum zaten) kendısının dogumdan 5 ay sonraki fotografını gordum tesadüff ve aşırı şiş ve kılolu gorunuyodu şok olmuştum, bana telefonda dıyokı cok kılo almışsın ben 5 aylıkken 1 kılo almıştım dıyo resmen yalannn. hamılelgmde 15 kilo aldım dıyo e 4 ayda 14 kılomu aldın bu nedır yanı. ben kılo komplexı olan biri deilim 20 kıloda alsam cabuk verrım yapım öyle cunku ama boyle yalanla benı kendıyle kıyaslamasına cok sınırlendım.
bıde sureklı bebgı cok akıllıymıs, herseyde önde gıdıyomus 4aylık dişi cıkmış 6 aylık yuvarlanmayı öğrenmış, yanı övunme modunda sureklı 6aylık cocugun aklını ne bıleceksın matematık problemımı cözdürdün ya abarta abarta konuşmalar. off uzun oldu ama bidaha ararsa ne yapsam ters bişeyde söylemek ıstemıyorum yanlış anlaşılmamak icin ama artık bıktım yanı

Bu kadar sinirlerini bozuyorsa o konulara girmeyin, daha az gorusun.

Cocuk cok akilli meselesine gelince. zaten kime sorsan cocugunun cok akilli oldugunu soyler. Cocuga bakarsin, birsey goremezsin. Annesi "cok akilli" der. Yani herkesin cocugu cok akilldir. Cocuk kaka yapabildigi, guldugu, yemegini yedigi icin cok akilli olur. Su zamana kadar "cocugum iyi guzel ama keske biraz daha akilli olsaydi" diye rastlamadim. O laflari zaten ciddiye alma, ben gulup geciyorum.
Seninki dogunca seninki de cok akilli olacak emin ol. Sen de ona oyle dersin.

Ama bence bu muhabbetlere direk girmeyin. Ben de pek hoslanmam oyle insanlardan.

ben zaten hıc gırmıyorum bu konulara.dedım ya bı foto ıstedım gondermedı hamıleyken.nıye gondermıyosunki.. benden ıstedı fotomu, telefondada kendı soruyo bgnde kac kılo aldın dıye o actı konuyu.bıde ne konusucaz konuscak bıseyde yok bebek muhabetı dönüp duruyo..okdr sogudumkı arayınca açmayasım var yani..görende benı kılo aldım komplexe girdim sanır, herkes hamılelıgın bellı bıle değil derken onun bana 'ooo dıkkat ettt' dıyede bi tepkısı var sankı 15 kılo aldım 6ayda.

aşağılık kompleksi olan insanlar yapar canım bu davranışları,bir de seni kıskandığını düşünüyorum,gerçekten arkadaş dost olan birisi o tarzda konuşmaz,
çoooook kilo almış olsaydın bile sağlığın için uyarır tatlı bir dille geçiştirirdi,dikkat et arkadaşın gibi gözükmüyor pek,ayağını kesmeye bak derim.

zaten cok sogudum ya kaç yıllık arkadasım ama yetti yani. dedıklerınız gercekten dogru cok kılo alsam bıle tatlı dılle uyarması gerekır arkadas olarak.
zaten şurdanda anlamıştım, o hamıleyken kızı olcagını ogrendı tebrık ettım iyi dileklerimi ilettim, erkek ıstyodum gıbısınden konusunca kızdım hatta öyle sey mı olur evladın kızı erkegımı olur gibisinden. bende 2.5 aylıkken doktrum buyuk ıht. erkek dedı bende paylastım onunla ama tabıkı cok erken ve kesın deıl.ay bu bi başladı yok sakın inanma, 5.aydan sonra deışıo burda benım arkdslarıma hep erkek dedıler kız cıktı, hıc bellı olmaz şöyle böyle diye dicektim sakin ol yani benım kız erkek ayrımım yok yani. onun doktoruda 4aylıkken kız demiş ama deişeblir demış ama deişmemiş cunku doktoru cok iyiymiş. (!) orda dıceksın benım doktrumda 2.5aylıkken bıldı ozmn benmkı senınkınden ıyı ama ben onun gibi olamıyorum işte. pfff başınızı agrıttım.:26:

arkadaş denmez ona,fesat denir .. unut onu ,cıkar hayatından .. muhatap olmaaa

Uzak durulması gereken arkadaş tipi
Bence yavaş yavaş arayı aç , söylediklerine espriyle cevap ver onu ciddiye almadığını anlasın
Arkadaşlık böyle birşey değil , sidik yarışına döndürmüş olayı

saolun arkdaslar hala aklıma geldıkce sınır oluyorum. ben onun gıbı deılım. aslında ona kendı dilinde konuşmak lazımda onu yapamıyorum işte.yapamayıncada böyle kendi kendime delirip oturuyorum zaten nadir konusuyoruz ama her konuşmamızda aynı muhabetler kıyaslamalar. bigün ağzının payını vercem bıdahada aramıcam o olacak..

konuştuğu zaman verin cvbını.mesela 6 aylıkken yuvarlanma çok geç aslında.bizimki 3,5 aylıkken yuvarlandı ordan hesap et,6 aylıkken bebekler emeklemeye başlıyorlar.şimdi kendi çocuğumdan örnek verirdim ama o kızın durumuna düşmiyim sen de bebek konusunda bilgili olmadığın için cvp veremiyorsun ama o çocuğunu övdükçe aslında bunun normal olduğunu falan söyle.ve seni eleştirdiği zaman da onun yaptığını yapıp ''ayyy herkes hala manken gibisin diyor.kimseye hamile olduğuma inandıramıyorum.''falan de. böyleleriyle anladığı dilden konuşacaksın.ayrıca sizin kilonuza laf edince demedinizmi ''sen kendine bak benim zamanlarımda şu kadar kilo almışsın''diye

Benim de böyle bir arkadaş vardı ama artık arkadaşım değil

bir gün yemek yapmıştım ramazandı sanırım. zaman yetişmedğinden o da pilavı yapmıştı.
neyse millet yaptığım yemeğe yorum yapıyor falan o arkadaşta sürekli aralarda üff pilav da cok güzel olmuş diyor ama yemeğime asla yorum yapmıyor
sonra diğerleri de soruyor bana ne koydun içine diye o tekrar ordan ay pilav cok güzel olmuş diyor sesli sesli bu bayagı 3 4 kez aynısını söyledi

ordan başka biri de yeter artık sen yapmasan zaten söylemezdin anladık dedi o da daha konuşmadı böyle sürekli her fırsatta överdi kendini ya..
zor öyle insanlarla arkadaş olmak

maalesef benim de buna benzer bi arkadaşım vardı herşeyi bilen herşeyin en iyisini bulan her zaman her yerde kendisinin haklı ve doğru olduğunu sanan bir arkadaşım. son zamanlarda söylediklerini dinler ama duymaz olmuştum. bence sizde dinleyin ama duymayın. bırakın kendine kendisini anlatsın. hiç kafanızı yormayın böyle şeylere. konuşmakta istemiyorsanız 3 kere ararsa sadece 1 kere açın telefonunuzu. hazır bebeğinizde doğacakken yogunluktan telefonlarına çıkamamış olursunuz :) dua edin size yakın değilmiş hergününüz zehir olurduuu.

aynen bende bebek gelısımını bılmedıgım ıcın cvp veremıyorum. yok dıyokı ben 5 aylıkken 1 2 kılo aldım diyo. ben onun bebegı dogduktan 5 ay sonra fotosunu gordum cok kılolu duruyodu. yanı ilk 5 ay 1 kılo alan ınsan son 4 ayda 14 kılomu alır? o da bı basarı. hamılelgım boyunca 15 kılo aldım dedı cınku.düşündüm aklıma şey geldı bunun ılk ayları cok kusarak bısey yemeyerek gecmıştı belkı o yuzden kılo almamıstr dıye dusundm ama herseyı gectım benım su ankı kılom cok cok normal ama kalkıpta cok almışım gibi havalara girmesine deli oldum. zaten bdaha bana o sekılde konusrsa çıkışıcam oyle dicem yanı. 'ben 20 kılo alsamda olur dogustan fitim bende kılo durmaz' dicem

ya gercekten eskıden böyle deıldı. koca karı gıbı bi tip olmuş töbe töbe 26 yasındayız ıkımzde. bu kıyaslamalar ovunmeler fln neden yaparkı ınsan bunu.bende aman karsımdakı yanlış anlamasın diye mutevazılıktan kırılırım yemın ederım.ben böyle oldukca mılletmı gaza gelıyo. bıde varya onların durumu bızden daha ıyı evlendı bıkac ay sonra cok guzel bı ev aldı kendısıde calısır, esınınde maaşı cok ıyıydı en son bıldgım.
ama bızı sorsan kıralarda sürünürüz ben calısmıyorum esımın meslegı ıyıdır ama bı dikiş tutturamadı tasınma durumlarımız hala bitmedı. genede benı kıskanıyo ya delimi ne

Ayyy var maalesef böyle insanlar, benimde vardı bir arkadaşım öyle. İkimizinde üniversite sınavlarına hazırlandığı sene ben kazandım o kazanamadı. Tam üniversiteye kayıt zamanları nişanlanacağını duyup annemle gittik. Şöyle bir konuşma oluyor ortamda "ayy şekerim 18 yaşına geldiğin gibi evleneceksin yoksa evde kalırsın" lafı ortaya konuşuyor ama, aslında laf bana geliyor belli :) Ben yıllarca kadın çalışmalı, ekonomik özgürlüğü olmalı o yüzden okul bitmeden evlenmem dedim, sonrasında çalışmaya başladım ,o tam aksi gibi "kadın evde olmalı anne olup çocuğuna bakmalı, ne o öyle sabah çık akşam eve gel hiçte yapamam" derdi. Baktım olacak gibi değil, kestim arkadaşlığımı. Hiççç gerek yok böyle sinirlerimi bozacak insanlara. Ki bizim arkadaşlığımız öyle böyle bir arkadaşlık değildi, annelerimiz daha bekarlıktan arkadaş. Babalarımız da aynen öyle şekilde. hatta onun annesiyle-babasının arasını benim annemle babam yapmış Ama işte kişilik meselesi, değişmiyor maalesef. Birde sürekli atar tutar. "ayy şekerim pier cardin aldık biz herşeyi, yok vakko aldık, pazardan asla giyinmem," yetti gari sonunda, şimdi kafam rahat. Bence hiç daha fazla sinir olmayın, uzaklaşın o insandan.

Böyle insanların içi fesatlık ve kıskançlık kaynıyor
Nefret ediyorum kendini begenen övüne övüne bitiremeyen insanlardan

Sinir oluyorum böyle egosunu tatmin etmek için karşısındakini aşağılamaya çalışan kibirli insanlara. Hiiç takmayın boşverin kendi egosunda kavrulsun dursun :)

Sizi kıskanıyor ve aşağılık kompleksi var. Kendini nasıl bilmek istiyorsa öyle bilsin bırakın, bence yavaştan yavaştan mesafe koyun ve görüşmeyin artık.
Ayrıca kıskanç insanların nazarı çok değer, iyi şeylerinizi söylemeyin, görüşmemek daha hayırlı o yüzden. Böyleleri insanın ruhuna yüktür.

ay evet cnm ben nazara cok inanırım , dedgın gıbı kıskaclarında nazarı cok deger.konusmayacagım artık ya mumkun oldugunca mesafe koyucam zaten.zaten 2 3 ayda bı konusuyoruz ondada sinirlerim hoplatıyo ya fesat

böyle arkadaşlardan hiç hazetmem.bende de vardı bi tane.ben ne alırsam gizliden gizliye gidip aynısını alırdı tesadüfen odasında görürüdüm.benim yapmaya çalıştığımı yapardı.bi şey demezdim.ilk başlarda hoşuma gidiyodu beni taklit ediyo diye ama işin dozunu artırınca ilişkimi kestim kafam rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…