• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli para harcamak istiyorum

Deltavealfa

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2020
4.512
8.455
108
35
Benim büyük derdim yıllardır
Hayatımda hiç para biriktiremedim
Hep kredi kartı borcum oldu hala var
Çok abuk sabuk şeyler de alıyorum
Yani şu ara her şey aşırı pahalı ama
Ucuzken de böyleydim
Nasıl değişebilirim
Ya da bu yaştan sonra değişebilir miyim?
Zor mu :(
Bu arada sınırsız param var gibi algılanmasın bütçeme göre hep borçluyum işte öyle

Çocuğun geleceği için büyük kapaksız bi kumbara alın her alacağınız şey için oraya para atın
Ne alıyorsunuz ki bu kadar
Evde yer kalmaz
İlla birşeyler almak istiyorsanız kedi köpek maması kedi köpek kulübesi alın kış da geliyor iyi bir adım olur en azından faydalı bi iş olur

Ucuzken de böyleydim
Nasıl değişebilirim
Zor mu :KK43:
Bu arada sınırsız param var gibi algılanmasın bütçeme göre hep borçluyum işte öyle
Alışveriş yaparken hemen karar vermeyin mesela .bununla ilgili yazılar teknikler var.bir afa bende kendime uygulamistim. Mesela kendine sorar soruyorsun gerçekten ihtiyacım varmi,bunu almasam da hayatıma devam edermiyim gibi.. çok hatırlamıyorum şuan içeriği.
Birde bütçe yönetimi ile ilgili kendinizi geliştirin.mesela her ay gelirinizin yüzde 20sini birikim yapın.kalan parayı harcayın.
Bir diğer tavsiyemde minimalist yaşam tarzını araştırın.bu kavramı anladıkça eşyaların sadece bir araç olduğunu anlıyorsunuz zamanla tabiki

Sonradan pişman olmuyor musun?
Hani benim borcum olsa gereksiz bir şey masraf etsem çok üzülürdüm sanırım.
Hep tutumlu yaşadım, birilerine maddi manevi bağımlı olmamak için hep çok sıktım kendimi.

Ucuzken de böyleydim
Nasıl değişebilirim
Zor mu :KK43:
Tum butceni 100 kalem olarak dusun. Bunun kaci ev masrafi, Kira vs kaci abuk sabuk harcamalar?

Yo çocukken de her istediğim alındı
Aslında temel sorun o mu diyorum cidden her istediğimi aldılar bazen hayır mı demek lazım çocuklara :KK43:
Ben de çok rahat çocukluk yaşadım.

Ben büyüdükçe ayakta tek başıma durmak için çabaladım. Hiç kimseden yardım almadan kendime yetmeye çalıştım.

Bunu deneyebilirsin. Kredi kartını kapattır. Maaşınla hem ödemelerini yap, hem para koy kenara, 1 ay dene bakalım.

Siz ve sizin gibi durumda olan kişiler için önerim ;
Örneğin 7000 TL limitli kredi kartınız full borç. Aylık 1000 TL ödeme yaptınız, borcunuz 6000 TL kaldı. Hemen limiti 6000e düşürün. Yoksa oluşan o 1000 'lik boşluğu da harcarsınız. Döndürüp durmak zorunda kalırsınız.
Bir sonraki ay 6000 TL olan kredi kartınıza tekrar 1000 TL ödeyin ve tekrar kullanım limitini düşürün.
Bu şekilde devam ederek kredi karti limitinizi epeyce azaltın.
Daha sonra maaş aldığınızda mutlaka maaşınızın bir kısmını birikim için ayırın. 10.000 TL ile geçinen, 9500 TL ile de geçinir mesela.. Bütçenize göre kenara koyacağınız parayı siz belirleyin.
Para yönetimi olmadıktan sonra evinize ciddi maaş girse de borç içinde kalabilirsiniz. Ufakta olsa birikim yapın 🌺🙂

Back
X