Surekli para isteyen baba

aslında verilmemesi gereken biri ama insan kötüde olsa babası olduğu için verir.ben nekadar vermem desemde babam olduğu için kendime yenik düşerdim. ama bu son derdim. borçlarım var derdim

Aynen oyle...buyurken yanimizda olmadi evet ama son zamanlarda aramiz duzeldi. Gorusmeye basladik. Her gun aradi sordu. Anneme gore benle arayi iyi tutmak istemesi işine yaradigim icin ama ben beni aslinda sevdiğine inanmak istiyorum galiba...
Valla ben olsam para istemenin yolunu yapmak için görüşmeye başlamış diye düşünürdüm. Bunca yıl vicdansızlıkta uzmanlaşmış bir insan, birden evlat hasretiyle yanıp tutuşarak kapınızı çalmamıştır herhalde.

Aynı benim babam (!) Hasta değil benimki ama olsa da vicdan yapmam. Ölse üzülmem o derece. Sen içinden geldiği şekilde davranıyorsun. Bu aptallık değil vicdan.
Son yillarda görüşmeye basladik, daha yumuşak bir insan oldu. Genel olarak diyeyim yani. Yoksa ne hikmetse erkek kardeşime karsi hep sert. Hastalık döneminde gecen sene ölümden döndü. Ozellikle onun cocuk gibi muhtaç halleri dokundu bana. Hasta olmasa vermezdim ama simdi hayir diyemiyorum...

Zamanında sizi yoksun bıraktığı baba sevgisini işi düşünce göstermeye başlamış ve siz de insansınız sonucta, buna aldaniyorsunuz. Herkes anne baba sevgisine muhtaç ama olması gereken zamanda. Artık ona hiç ihtiyacınız yok. Çok merak ediyorum para vermediginizde tepkisi ne oluyor? Ya da hiç hayır veremem dediniz mi? Ne yaptı o durumda?

Hasta olmadan once bir kez istemisti vermedim. Bir kac gun aramadi sonra gene bir sey olmamis gibi konustuk. Ama hastalandigindan beri hic geri cevirmedim.

Ben de öyle dusunuyorum ama ote yandan baba sonucta seviyordur diyorum. Karakteri bu diyorum. Bilmiyorum aptal miyim neyim sevilecek hicbir yani yok.ama seviyorum galiba. Ama artik kullanilmak istemiyorum derdim bu.

Cunku benim babam ve hasta. Beslenmesinin bile ozel olmasi lazim.ama tek basina bir tavan arasında yasamasi agirima gidiyor. Yarin obur gun olurse vicdan yapmak istemiyorum. Ha bu hayati kendi secti evet. Bilemiyorum, aptalim herhalde...

o vicdan yaptı mı ? siz yapana kadar zamanında o yapsaydı.

Hasta olmadan once bir kez istemisti vermedim. Bir kac gun aramadi sonra gene bir sey olmamis gibi konustuk. Ama hastalandigindan beri hic geri cevirmedim.
Bu durum da mı açmıyor gözünü? Lütfen kendini kullandırtma. Baba olmak bu değil. Vicdanına oynuyor direk. Bu hale gelmesi onun seçimi. Seni ne kadar zor bir duruma soktuğunu görmüyor musun? Nasıl bir mutsuzlugun içine itmiş. Gerçek anne baba her koşulda sadece çocuğunun mutluluğunu düşünendir. Benim babam bizim başımızdaydi. Evet beni severdi, ilgilenirdi ama çok içerdi, türlü küfürler, kavgalar hiç bitmezdi evimizde. Annemi çok dövdüğü oldu. Bununla ilgili bir konu da açmıştım hatta. İçkiyi bırakmadığı için görüşmüyorum artık. En son mesajımda onun iyiliğini düşündüğümü, insanların onun ickisinden biktiiğini, görüştüğü herkesin onu sadece idare ettiğini, içkiyi bırakmadığı sürece görüşmeyecegimi falan yazmıştım. Cevap ne oldu biliyor musun? Köpek, nankör, sen de çocuğundan bul, sakin cenazeme gelme, seni nufusumdan çıkaracağım vs. Yani böyle insanlar kendi keyiflerinden vazgeçmek uğruna çocuklarını çok rahat harcarlar. Ben eğer çocuğuma bu kötülüğü yaparsam Allah o gün canımı alsın. Benim bu hayattaki tek amacım onun yüzünün güldüğünü görmek.

Erkek kardeşinden para olarak beklentiye giremediği içindir, çocuk asgari ücretle çalışıyormuş.
Kusura bakmayın biraz sert olacak ama işi düşmese yanaşmazdı size. Benim baba sırf bana maddi destek olmamak için kazandığım halde üniversiteye gitmeme izin vermedi, annemin çabasıyla okudum. Sonra ortadan kayboldu, arada bir ortaya çıkıp biraz iyi davranıp maddi manevi sömürüp gidiyordu. Ben de her seferinde heralde bu sefer adam oldu diyordum. Artık nerde ne yaptığı umrumda değil.

13 yaşındaydım,seni okutmayacağım dediğinde babam.Yaz tatilinde,12 saat gece varsiyasında bir fabrikada çalışıp kazandığım paraya kadar göz dikmişti. Vermemiştim.Okul paramdı o benim.Bana değer vermezdi ama maaşı almama yakın her gün gelip servisten inerken karşılıyordu beni.Gecenin bir saati işe giderken,ayım henüz dolmadığı zamanlarda nasıl gittiğim hiç umrunda değildi sevgili babamın.
Hiç sıcak ilişkimiz olmadı.Babadır diyoruz ama,bazen canımızı en derinden yakabiliyor.

En yakını bunu yapınca da insan kolay kolay atlatamiyor. El değil ki bosveresin. Vurdumduymaz olmak gerek şu hayatta

En yakını bunu yapınca da insan kolay kolay atlatamiyor. El değil ki bosveresin. Vurdumduymaz olmak gerek şu hayatta
Ondan zaten hiç bir beklentiniz yokken,kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya çalışmanıza bile izin vermeyince ister istemez nötr oluyorsunuz,babanız da olsa...

Üzgünüm ama adam sadece para için yanaşıyor size. Kardeşinizle de bu yüzden anlaşamıyordur, ondan koparabileceği bir şey yok sonuçta.
Bu yaştan sonra gerçekten akıllanmış olsa "ben bu zamana kadar bu çocukların yanında olmadım, şimdi de huzurlarını bozmaya hakkım yok" derdi ve bir şey beklemezdi. Hiç sanmıyorum vicdan azabı çektiğini.

Ucunda ölüm olması zor bir durum, sizi de anlıyorum. Ama eşinizle huzurunuz bozulacaksa vermeyin para. Eşiniz, çocuğunuz, anneniz daha önemli. Merak etmeyin böyle adamlar her zaman başının çaresine bakacak bir yol bulur.

Anne ve baba konuları okurken konu sahiplerine çok üzülüyorum. Kinci bir insanım ama gerçekten açılan konulara aşırı üzülüyorum.
Anadır babadır nedir? Madem anadır, babadır bu çocuklar bu bebekler eşşek başı mı? Köle mi? Nedir yani. Bu çocuklarda ana olacak, baba olacak yahu.

Sen o çocuğu yapıyorsan bakmak zorundasın. Sen o bebeği yapıyorsan yedirmek, içirmek, doyurmak, büyütmek zorundasın. Bu bebeklerin, çocukların, evlatların günahı nedir?
Psikolojisi bozuk, ruh sağlığı yerinde değil, çocuk sevmeyen, çocuğa bakacak gücü olmayan insanlar bir zahmet çocuk yapmasın.
Yazıktır, günahtır bunun vebali nasıl verilir bilinmez.

Konu sahibi, bırakın artık. Rica ediyorum vicdan, kıyamamak bu kadarı merhametlik değil aptallıktır. Önünüze bakın yuvanıza bakın annenizle ilgilenin.

Benim çok çok sevdiğim bir kız arkadaşım babasından çektiği kadar kimseden çekmedi. Kızı evlatlıktan reddeti kıza küfürler mi etmedi anasına, danasına sülalesine mi giydirmedi. Annesini öldüresiye dövüp sokaklara mı atmadı. Adamın yaptıklarını anlatsam roman olur. Evliliği varken gitti bir başka kadından çocuk yaptı onu da bıraktı. Kadında çocuğu bıraktı küçük çocuğa arkadaşım ve annesi baktı.
Hatta hiç unutmam annesi kaçıp kaçıp bize gelirdi. Bir gece geldi, kapıyı bir açtım kadının gözleri şişmiş mosmor kanlar içinde arkadaşım ağlıyor her yeri çizilmiş. Sinirden öldüm. Arkadaşım evlendi gitti çocuğu oldu. Adam damadıylada uğraştı, evladıylada uğraştı.

Bu adam dün ölmüş. Gölette boğulmuş. Allahımın işini görüyormusun. O su nasıl aldıysa kendisini. Bugün defnettiler.

Rica ediyorum artık sonlandırın.

Cunku benim babam ve hasta. Beslenmesinin bile ozel olmasi lazim.ama tek basina bir tavan arasında yasamasi agirima gidiyor. Yarin obur gun olurse vicdan yapmak istemiyorum. Ha bu hayati kendi secti evet. Bilemiyorum, aptalim herhalde...
Aptal değilsiniz tabi ki, siz doğru olanı yapıyorsunuz babanız zamanında sizin yanınızda olmamış ama siz onun yaptığı yanlışa yanlışla karşılık vermeyin, ölüm çok acı birşey, en büyük kin bile kayıtsız kalır kendi canından birini toprağa verince.

Babaniza çok bile yaptığınız.
Şart koşun.
Önce şirketi kapat sonra parayi verecegiz emekli olacaksan net ol deyin.
Kendini batirmis sizi de batirabilir.
Musrif gelmiş ve musrif gidiyor.

Annenizden Allah razı olsun :)
Hayırlı evlatlar yetistirmis.
Babaniz somut adım atmadan belese alistirmayin.

Baba hakkı biliyorum ama artık O da sizi de düşünmeyi öğrenmeli bence.

Allah kolaylık versin.

ne güzel babalıkmış o öyle ohhhh keyfini sür

bu durumda çocuğu için çalışıp çabalayan her durumda maddi manevi yanında olan babalar enayi oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…