- 22 Kasım 2010
- 11.316
- 20.331
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Daha bugun baktim e devletten 3600 küsür borcu var. Bu zamana kadar verdiklerimle coktan kapatmasi gerekirdi ama duruyor hala. Bugunku gönderdiğim 2bin de yetmeyecek zaten...Ayrıca o paranın prime gideceğinden şüpheliyim. Bari siz sgk ya yatırın.
Valla ben olsam para istemenin yolunu yapmak için görüşmeye başlamış diye düşünürdüm. Bunca yıl vicdansızlıkta uzmanlaşmış bir insan, birden evlat hasretiyle yanıp tutuşarak kapınızı çalmamıştır herhalde.Aynen oyle...buyurken yanimizda olmadi evet ama son zamanlarda aramiz duzeldi. Gorusmeye basladik. Her gun aradi sordu. Anneme gore benle arayi iyi tutmak istemesi işine yaradigim icin ama ben beni aslinda sevdiğine inanmak istiyorum galiba...
Son yillarda görüşmeye basladik, daha yumuşak bir insan oldu. Genel olarak diyeyim yani. Yoksa ne hikmetse erkek kardeşime karsi hep sert. Hastalık döneminde gecen sene ölümden döndü. Ozellikle onun cocuk gibi muhtaç halleri dokundu bana. Hasta olmasa vermezdim ama simdi hayir diyemiyorum...Aynı benim babam (!) Hasta değil benimki ama olsa da vicdan yapmam. Ölse üzülmem o derece. Sen içinden geldiği şekilde davranıyorsun. Bu aptallık değil vicdan.
Zamanında sizi yoksun bıraktığı baba sevgisini işi düşünce göstermeye başlamış ve siz de insansınız sonucta, buna aldaniyorsunuz. Herkes anne baba sevgisine muhtaç ama olması gereken zamanda. Artık ona hiç ihtiyacınız yok. Çok merak ediyorum para vermediginizde tepkisi ne oluyor? Ya da hiç hayır veremem dediniz mi? Ne yaptı o durumda?Cogu kisi verme demis ama diyalize giremezse yasayamaz. Zaten son zamanlarda kalp ekg si de kotu cikti. Eko cekilecek. Daha 56 yasinda. Kotu yasam tarzi, cok içki icmesi sebep oldu buyuk ihtimalle evet her seyi kendi yapti ama lanet olsun o zamaninda bize bakmadi simdi ne yaparsa yapsın diyemiyorum iste. Onu olume terk etmek olur bu cunku bankalarin kara listesinde. Baska da kimseden para isteyecek durumu yok herkese karsi kredisini doldurdu...
Bugunku 2bin tl yi son diye aldi. Ama son olmadigini adim gibi biliyorum.aslında verilmemesi gereken biri ama insan kötüde olsa babası olduğu için verir.ben nekadar vermem desemde babam olduğu için kendime yenik düşerdim. ama bu son derdim. borçlarım var derdim
Hasta olmadan once bir kez istemisti vermedim. Bir kac gun aramadi sonra gene bir sey olmamis gibi konustuk. Ama hastalandigindan beri hic geri cevirmedim.Zamanında sizi yoksun bıraktığı baba sevgisini işi düşünce göstermeye başlamış ve siz de insansınız sonucta, buna aldaniyorsunuz. Herkes anne baba sevgisine muhtaç ama olması gereken zamanda. Artık ona hiç ihtiyacınız yok. Çok merak ediyorum para vermediginizde tepkisi ne oluyor? Ya da hiç hayır veremem dediniz mi? Ne yaptı o durumda?
Ben de öyle dusunuyorum ama ote yandan baba sonucta seviyordur diyorum. Karakteri bu diyorum. Bilmiyorum aptal miyim neyim sevilecek hicbir yani yok.ama seviyorum galiba. Ama artik kullanilmak istemiyorum derdim bu.Valla ben olsam para istemenin yolunu yapmak için görüşmeye başlamış diye düşünürdüm. Bunca yıl vicdansızlıkta uzmanlaşmış bir insan, birden evlat hasretiyle yanıp tutuşarak kapınızı çalmamıştır herhalde.
Cunku benim babam ve hasta. Beslenmesinin bile ozel olmasi lazim.ama tek basina bir tavan arasında yasamasi agirima gidiyor. Yarin obur gun olurse vicdan yapmak istemiyorum. Ha bu hayati kendi secti evet. Bilemiyorum, aptalim herhalde...
Bu durum da mı açmıyor gözünü? Lütfen kendini kullandırtma. Baba olmak bu değil. Vicdanına oynuyor direk. Bu hale gelmesi onun seçimi. Seni ne kadar zor bir duruma soktuğunu görmüyor musun? Nasıl bir mutsuzlugun içine itmiş. Gerçek anne baba her koşulda sadece çocuğunun mutluluğunu düşünendir. Benim babam bizim başımızdaydi. Evet beni severdi, ilgilenirdi ama çok içerdi, türlü küfürler, kavgalar hiç bitmezdi evimizde. Annemi çok dövdüğü oldu. Bununla ilgili bir konu da açmıştım hatta. İçkiyi bırakmadığı için görüşmüyorum artık. En son mesajımda onun iyiliğini düşündüğümü, insanların onun ickisinden biktiiğini, görüştüğü herkesin onu sadece idare ettiğini, içkiyi bırakmadığı sürece görüşmeyecegimi falan yazmıştım. Cevap ne oldu biliyor musun? Köpek, nankör, sen de çocuğundan bul, sakin cenazeme gelme, seni nufusumdan çıkaracağım vs. Yani böyle insanlar kendi keyiflerinden vazgeçmek uğruna çocuklarını çok rahat harcarlar. Ben eğer çocuğuma bu kötülüğü yaparsam Allah o gün canımı alsın. Benim bu hayattaki tek amacım onun yüzünün güldüğünü görmek.Hasta olmadan once bir kez istemisti vermedim. Bir kac gun aramadi sonra gene bir sey olmamis gibi konustuk. Ama hastalandigindan beri hic geri cevirmedim.
Son yillarda görüşmeye basladik, daha yumuşak bir insan oldu. Genel olarak diyeyim yani. Yoksa ne hikmetse erkek kardeşime karsi hep sert. Hastalık döneminde gecen sene ölümden döndü. Ozellikle onun cocuk gibi muhtaç halleri dokundu bana. Hasta olmasa vermezdim ama simdi hayir diyemiyorum...
En yakını bunu yapınca da insan kolay kolay atlatamiyor. El değil ki bosveresin. Vurdumduymaz olmak gerek şu hayatta13 yaşındaydım,seni okutmayacağım dediğinde babam.Yaz tatilinde,12 saat gece varsiyasında bir fabrikada çalışıp kazandığım paraya kadar göz dikmişti. Vermemiştim.Okul paramdı o benim.Bana değer vermezdi ama maaşı almama yakın her gün gelip servisten inerken karşılıyordu beni.Gecenin bir saati işe giderken,ayım henüz dolmadığı zamanlarda nasıl gittiğim hiç umrunda değildi sevgili babamın.
Hiç sıcak ilişkimiz olmadı.Babadır diyoruz ama,bazen canımızı en derinden yakabiliyor.
Ondan zaten hiç bir beklentiniz yokken,kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya çalışmanıza bile izin vermeyince ister istemez nötr oluyorsunuz,babanız da olsa...En yakını bunu yapınca da insan kolay kolay atlatamiyor. El değil ki bosveresin. Vurdumduymaz olmak gerek şu hayatta
Aptal değilsiniz tabi ki, siz doğru olanı yapıyorsunuz babanız zamanında sizin yanınızda olmamış ama siz onun yaptığı yanlışa yanlışla karşılık vermeyin, ölüm çok acı birşey, en büyük kin bile kayıtsız kalır kendi canından birini toprağa verince.Cunku benim babam ve hasta. Beslenmesinin bile ozel olmasi lazim.ama tek basina bir tavan arasında yasamasi agirima gidiyor. Yarin obur gun olurse vicdan yapmak istemiyorum. Ha bu hayati kendi secti evet. Bilemiyorum, aptalim herhalde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?