Sürekli telefonda konuşmak isteyen annem

Seninkisi kadar olmasada bizimkilerde öyle. Annem hergün arardı birde laf sokardı sesin çıkmıyor unuttun vs diye. Konustuğu şeyler de hep aynı dert yanmalar abin şunu yaptı baban bunu dedi iş yerinde bu oldu bilmem ne. Abim desen içip gece 1- 2 demeden arıyor. Eşimin tepkisine girmiyorum bile. İyice uzaklaştı bizimkilerden. Tabi başka sebeplerde var. Annemi tersledim mecburen bir kaç kez de soğuk konustum şimdi daha az arıyor. Abimin telini de açmıyorum gece tel tamamen sessizde gündüzde msj atıyorum ayıldığı için aramıyor. Bence sende tersle önemli olan eşinle olan geçimin.

ah ah anneciğimi hatırladım bu konuyu görünce Benim annem de çocuklarının hep sık sık aramasını isterdi, tabii sizin anlattığınız gibi aşırı değil. Benim de mizacım öyle değil, telefonda konuşmayı pek sevmem, her gün arayamazdım, hep sitem ederdi, anneciğim bir gün gece yattı sabah kalkamadı uykusunda vefat etti aniden hiç bir sebep yokken. İçimde bir yaradır, keşke diyorum hep, her gün arasaydım gönlü olsaydı. Siz de kırmadan anlatın bence anneciğinize, bozmayın, sinirlenmeyin, evliliğim etkileniyor, eşim rahatsız oluyor deyin, ortak saatler belirleyin aramak için. Sonra geri dönüşü olmuyor. Sevgilerimle.

Kulağım iltihaplanmış doktor telefonla konuşma tekrarlar dedi desen
Öncesinde birkaç gün kulağım çok fena doktora gidicem dersin daha inandırıcı olur

ne zaman bitecek der,aslında bahaneye değil de durumu anlayıp artık anlayışlı davranmasına yardımcı olacak bi şey yapmam gerek. Ama tartışma olacak sanırım,çünkü anneme göre dünyanın en anlayışlı insanıdır kendisi

Elbette bunu düşünüyorum,hatta inanın yarın öbürgün ciddi bişey için arasa yine öylesine arıyo sanıp açmayacağım diye korkuyorum. Olması gerektiği gibi davranmayan annem,ama sürekli ben kendimi kötü hissediyorum. Hergün konuşuyoruz,ararım saatlerce konuşuruz ki çoğunda boş şeyler susmalar ee demeler,artık konuşacak bişey kalmıyo.çünkü. kulağım ısınıyo düşünün. ama bi gün konuşmasa olmuyo sanki işte.
Annenizin de mekanı cennet olsun allah sabırlar versin size.

Bende annemle günde 4 veya 5 defa konuşurum çoğunlukla ben ararım ama diyelim ki yarın eşim evde anne desem o gün ben arayana kadar aramaz kaynanama gidince arasa anne müsait değilim desem aramaz misafirim var desem aramaz anneniz sizi çok bunaltmis anlayışsız davraniyor kırmadan guzelce anlatın anlamazsa yine babanıza söyleyin

bence annende degil sende anormallık var gün icinde nasıl aramazsın ki anneni insan uyandımı bi arar öglen bi arar aksam üstü bi arar bide aksam arar yani günde konusmaman anormal zaten evlenince buldumcuk olmussun bence yazıkk

Ne kadar acımasız yorumlar yazılmış. Anne bu. Yok aramasın ben bozardim terslerdim falan. Evet yaptığı yanlış bi sekilde anlatılmalı ama yöntem bu değil. Anne yi kırmak bu kadar kolay ve basit bi durum değil. Annenizle bu durumu duzgunce konuşun. Onu kıracak cümleler sarfetmemelisiniz.

Tabi bu biraz abartiya kacmis. Bende annemle genelde hergun veya iki gune bir konusuruz ama esim isteyken aksam veya hafta sonlari asla aramaz rahatsiz etmemek icin. Bence uygun bi dille sen beni arama ben musait oldugumda seni ararim deyin kisa kesin.

Sevgili einstein nerden biliyosun gün içinde aramadığımı. Kaç kez yazdım gün içinde saatlerce konuşuyoruz diye. Okuma zahmetinde bulunsan görürdün manas destanı gibi yazı yazdım tespitlerim müthiş.

Ben de annemle günde beş altı kere konuşyorumdur. Hatta bu konuyu gördüm aradım hemen Hayırdır dedi, valla kk'da konu açılmış, annem çok arıyor napayım diye, seni arayasım geldi dedim

Şaka bir yana ne kadar sık konuşsam da farklı galiba sizin sorununuz. Çünkü annem beni arar ama açmazsam defalarca aramaz. Ben bazen hemen dönerim, bazen dört saat sonra. Bence açık açık söylemelisiniz.

Benim annem de bi ara böyleydi. :) Yemek yiyeceğiz, film izleyeceğiz ya da bi işimiz var diyelim bekle babam bekle annem sarmış bazı konulara şikayet edip duruyor. Aslında sık aramazdı ama günde bi kere arıyorsa yarım saat bi saat kesintisiz aynı şeyleri anlatıp duruyordu. Sessizlik olunca eeee daha daha diyordu. Konu kalmazsa sus pus bekliyoduk. Sonra ben telefon sessizde yaşamaya başlayınca zaten ulaşamıyorum diye aramamaya başladı. Bi ara tamamen kesti, bu sefer de ben bozuldum. sanırım o uzun konuştuğu dönem bunalımda ya da uğraşsızlıktanmış. Şimdilerde hep benim şu işim var falan diyor ya da derdi neyse söylüyor hal hatır soruyor kapıyor.
Kısaca annene bir uğraş lazım. İşsizlikten size sarmış.
Uygun olmadığında aradığı zaman ne işin varsa onu söyle, elim bulaşıklı de, ocakta yemek var de, uyuyordum de, sürekli bahaneler söyle az arayıp dengeyi bulsun. İşim bitince ararım de arama mesela. Her gün konuşma ritüelimizi bitir. Haftada bir ikiye indir. Başlarda alınsa da sonradan alışır.

Son düzenleme:
4 sayfada seni tastikleyenler var onlara yazı yazmadın da ben sana karsı yazdım diyemi yazdın ne hayırlı evlat bee

Aynen ben de hemen aradım, aynı muhabbeti yaptık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…