- 2 Mart 2012
- 1.406
- 846
- 73
- Konu Sahibi Neslihan90
-
Kızlar sizden başka bu sorunu paylaşabileceğim kimsem yok. Ve artık iyice kafayı yemeye başladım
Durum su; cevreme göre guzel bir kızım gayet, unı mezunuyum, iyi bir ailem var. Henüz çalışmıyorum. İmanli, iyi kalpli biriyim en azından olmaya cok çalışıyorum.
Ama gelin görün ki benimle tanışmak icin can atan, uğrasan her erkek bir sekilde bir yerden sonra benden ya soğuyor ya da iliskimiz varsa terk ediliyorum. Hatta iki kere aldatılarak yasadım bunu
Önceki konumda da hatırlarsınız adam iki ay peşimden koştu evet dedim aileme soyledim ufak bir kavgada soğudum bitti dedi cok kotu terketti.
İnanin anlamıyorum bazen deli miyim diye düşünüyorum. Bugün yine görüşmek isteyen birisi vardı kac haftadır ve ben ilk defa cevap yazdım. Konuştuk. Ama dedim ya hem güvensizlik hem bu korku var beynimde. Adamın sosyal hesabına baktım bir kızla duvar yazısını gördüm ve adama "nette her kıza yazan biriyle benim isim olmaz kusura bakmayın " yazdım. Adam cevap olarak "olayın aslını bilmeden boyle saygısızlık yapan biriyle benim hic isim olmaz kafa yapını değiştir yoksa boyle kimseyle olamazsın numaramı sil" yazdı.
Gercekten kafayı yiyeceğim bu insanların hepsi okumuş etmiş kültürlü adamlardi ve hepsi bir yerden sonra beni hayatından yolluyor. Ben hic mutlu olamayacak miyim evlenemeyecek miyim terk edilmeden bir iliskim olamayacak mı boyle olanlarınız var mı bana yardım edin lütfen ;(
Kızlar haklısınız ama benim icimde çocukluğumdan beri erken evlenme istegi var. Aile kurmayı cok istiyorum. Her iliskim ciddi olsun diye cok uğraştım. Hepsiyle evlenmeyi düşündüm. Ama hep terkedildim
Hep terk ediliyosan ilişkileri çok kasıyosundur çok gözünde büyütüyosundur.Zaten erkekler kadının onu bırakmayacağını anladığında soğurmuş.Üzülme bence zaman her şeyin ilacı ve ilişkileri ön planda tutma :)
bak canım erkeler hayvandır. daha evrimleşemediler onlar. ilk çağlara inmen lazım onları anlayabilmen için. ilk çağlarda ne vardı av ve avcı. eğer sen çantada keklik bi av olursan, sevginle saygınla oturup kalkmanla o adam seni çantada keklik görür ve başka avlara yönelir. bu nedenle hiç bir zaman bi adama haddinden fazla sevgi gösermyceksin. he istisnalar oluyor. fakat geneli böyledir bunların. sen sürekli aşkım canım cicim dersen, hatalarını yanlışlarını iyi niyetinle kapatmaya çalışırsan, daha çok terkedilirsin. ben 10 senedir beni kaktüsle beraberim evlenelide 3 sene oldu hala çok iyi davranmam ki şımarmasın ve benim kocam tapar bana. ne zaman iyi niyetli olduysam benim adam şımardı. ilgisizleşmeye başladı. ne zaman kaçan av oldum ozaman kıymetlisi oldum bu hep böyleydi yani bütün çıktığım görüstüğüm erkekler aynıydı.
bende çok ağır bi şekilde terk edildim sonra birisi benimle olmak istedi
benden soğuduğunu istemediini söyleyip resmen hakaretler edip gitti
benmde yaşım 23 ve yalnız kalcam evlenemicem diye çok korkuyorum
aynı şeyleri bende yaşıyorum yani ve tabi çektiğim aşk acısıda cabası
yanlış anlamadıysam, şimdiye kadar hep görücü usülu olmuş illişki dedikleriniz ama bence onlar ilişki değil de tanıma süreciydi her iki taraf için de... ayrıldık, terk edildim gibi düşünceleri kafanızdan atın. denediniz ama olmadı, ikinci aşamaya geçemedi, diye düşünün.
bu düşünce yapısını değiştirmeye bakın. hiç seçici davranmıyorsunuz sanırım. sadece birkaç özelliğe göre mi bu evleneceğim kişi işte, diyorsunuz?
mesleği ve görüntüsüne göre, ya da referansa göre karar veriyorsunuz sanırım. bu şekilde yaptığınız seçimle mutlu bir evlilik ihtimali pek yüksek olmaz.
lütfen önce kendinizi ve beklentilerinizi iyi belirleyin, sizin gibi düşünen, size değer veren insanlarla ciddi birşeyler düşünün.
erken evlenince birşey olmuyor, önemli olan iyi tanıdığınız ve size uygun olduğunu düşündüğünüz, seveceğiniz ve anlaşabileceğiniz birisini bulmak olsun. iyi tanımadan evlenirseniz, istenmeyen sonuçlarla karşılaşma ihtimaliniz de yükselir.
Bu dedigin dogru sanirim, ben de bunu gözlemleyebiliyorum ama bu isin formülü ne peki? Eger sevip baglaniyosak birakmayacagimizi gösteriyoruzdur dogal olarak. Hic sevip baglanmamak mi lazim veya ikisi ayni anda nasil olucak, yani hem cok sevmek, hemde erkege ona birakabilecegimiz hissini vermek? Bu konuda fikir sahibi olan var mi Allah askina? Yani hep kendimizi tutmamiz mi gerek, diyelim ki cok asigiz bunu hic tam olarak yasamayip, bi kismini sakli mi tutucaz nasil olcak?
Bir kere terk edildim. Basindan sonu belliydi zaten. O ayrilmak istemeseydi zaten bir kac ay icersinde mecburen ayrilacaktik.. Sadece sonumuz yok diye daha fazla baglanmak istemedi sanirim. gecerli bi sebebi oldugunu biliyorum, zaten basindan beri benim gidecegimi de biliyordum (ayrilik ben baska bi yere tasinmak istiyorum ve onun ve ailesinin yasadigi yerde kesinlikle yasamak istemiyorum diye olacakti- yani onun icin en ufak bi fedakarlik yapmayacaktim) ama yinede ayriligi onun istemesi yani terk edilmek acaip koydu. Aylarca kendime gelemedim ((= Ne hissettiginizi cok iyi anliyorum..
Bende iliskiler konusunda bu yuzden guvenimi kaybetmis gibiyim. Ama sanirim dogru insanlar bulmakla alakali birsey bu. Suan biriyle gorusuyorum ve o ayrildigim eski sevgilime gore cok daha bana uygun biri ve onunla konustukca benim ex'le olan eksikliklerimizi daha cok fark ediyorum. Tabi bu dogru insanmi degilmi bilemiyorum daha iliskide bile degiliz ama bundan sonra basindan sonu belli olan iliskilere baslamayarak kendi capimda engelleyecegim bu kotu iliskilere baslama isini...
onun disinda ilk sayfada yorum yapan bir kisinin yazdiklarini cok begendim. Bir iliskiye baslarken kendi duygularini da hesaba kat, herkese sans verme demis. Bu benim de kulagima kupe olsun ((= Cunku benim sanirim butun iliskilerim - 3 iliskim oldu- karsi tarafin istegiyle ve benim sadece sevilmeyi sevdigimden yasandi. hepsinin de sonu husran. bundan boyle bi iliskiye baslamadan evvel sadece sevildigim ve bunu tatli buldugum icin degil, ayni zamanda sevdigim icin de baslayacagim ((=
Ama umudunu kaybetme, sana uygun biri karsina bir gun cikacak ve sen neden ondan oncekilerle yurutemediginizi anlayacaksin (=
Önceden uyarayım ablacım gibi hitaplardan hoşlanmam.
Birincisi patavatsızsınız, insanlar dış güzelliğinizden etkileniyor ama siz bu saçma sapan kıskançlıklarla soğutuyorsunuz. Bende işime gelmeyene eyvallah eden birisiyim ama üslup önemli. Söyleyeceklerini yazmadan- söylemeden önce otur düşün. İlk duygularınla hareket etme. Kendini karşı tarafın yerine koy diğer ihtimalleri de düşün. Sürekli böyle sorgulayıcı olursan -daha arada ciddi bağlanma olmadan- evlendikten sonra beni didik didik eder diye hepsi elinden kaçar.
Önce tatlı dille kendine bağla, seni sevsin sonra gerekirse sert çıkarsın. Ayrıca baktın karşındaki davranışlarından dolayı seni eleştirmeye başladı 1 ay davranışlarına dikkat et. Naz kapris aşkla güzel, daha sevmeden sevilmeden hiç çekilmez.
Ay canım benim yabende öyleyim aynı senin gibi düşünüyorum özellikle o hakaret kısmı bendede oldu hep. Bir sekilde kendilerine inandirip bir anda terk edildim. Geriye donup baktığımda bu insanları ne yaraladım ne zarar verdim. Ama en cok zararı ben gördüm
Seninle aynıyiz yazılan cevaplardan az cok birşeyler çıkarıyorum kendime sende oyle yap ne zaman dertleşmek istersen ben buradayım
dertleşelim canım aynı durumdayız şu an belliki bende hep buralardayım...
çok zor günler geçiriyorum ben 2 yıllık sevgilim bi anda beni terk edip gitti
beni kendine inAndırmıştı seni asla bırakmıcam diyodu öyle güvenmiştimki ona içimdeki bütün güvenimi inancımı aldı gitti.
3 ay oldu biz ayrılalı benden sonra 2nci sevgilisini bile yapmış. ha duydum bide şu andaki sevgilisini çok seviyomuş çok mutluymuş
falan filan işte canım daha neler neler...
sonra işte bende biri olsun diye görüşmeye başladım başta ço seviyorum filan diyodu sonra ne olduysa istemiyorum filan dedi
sonra yine geri dönd tabi ben istemedim bu sefer..
korkularım var hep böyle olacak yalnız kalcam diye rabbim yardımcımız olsun
Yaşınız daha 23, gençsiniz, bu yaşlar evliliği, aşkı meşki hayatın eksenine oturup beyaz atlı prens beklenecek yaşlar değil, kişiliğinizi geliştirmeniz gereken, bilgi birikiminizi, kültürel birikiminizi artırmanız gereken, hayata ve dünyanın işleyişine dair bir perspektif edinmeniz gereken yaşlar. "Bir an önce evlenmek tek hayalim" diyen bir insan kadın olsun erkek olsun günümüzde ancak "itici" bulunur. Birtakım özelliklerinizi geliştirin, kitap okuyun, kafa yapınızda iyileştirmeler sağlayacak kültürel aktivitelere katılın, film seyredin, sergilere konserlere gidin, evde oturup koca bekleme zaman değil zaman, en boş beleş erkek bile bu tip bir kız aramaz olmuş artık bilmem farkında mısınız? Üstelik yaşam dört duvar bir eve tıkılıp yemek, temizlik, bulaşık ve koca kaprisi çekmenin özlemini duymayı gerektirmeyecek kadar güzel, zengin ve engin ancak kısa bir mecra. Silkelenin bir an önce bence. Bilmem anlatabiliyor muyum kendimi?
Günümüzde evliliklerde erkegin ve erkek tarafının aradığı en önemli kriter kızın çalışıyor olması maaş getirmesi. Siz anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz. Bu bir dereceye kadar gelen kişi sayısını azaltır cunku günümüz şartları malum. Dolayısıyla gelenlerde hani cok öyle ahım şahım tipler olmayabilir. Bence önceliğiniz eşten önce iş olmalı. Çalışırsanız kendi ayaklarınızın üzerinde durursanız kendinize güveniniz artar hem calısma hayatıyla birlikte sosyalleşmede artacağından size uygun kafa dengi kişilere rastlama olasılıgınız da artacaktır.
Canimmm hemen hemen aynı seyler ama en azından aldatilma yok sende buna şükür et. O cok daha kotu bir duygu. Bende her gun buralardayim aynı seyleri yaşayan var mı diye okuyup durdum. Sanırım Allah bizi imtihan ediyor. Burada yazan diğer yorumları okudum kulağıma küpe yaptım. Sana tavsiyem su ben onu yapıyorum. Kendine don. Namaz kıl dua et ki cok rahatlatacak. Spor yap ya da bir diziye başla. Kafanı dagit ben o kadar kotu seyleri hep boyle atlattım. Dua ederkende allahım karsima yaşadığım tum sıkıntıları unutturacak kişiyi çıkar diyorum. Kolay degil çünkü inandirilip ortada kalmak. Üstelik hakaretlerle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?