Sürekli Yorgun ve Uykulu Hissediyorum

bence mevsım degısıklıgınden oluyor.bendede aynı durum var sankı butun gece calısmısım gibi yorgun uyanıyorum gecelerı cok kalkıyorum.artı 2 gundur bence bas agrısıda var gozlerımı kapatıyorum sankı kafamın ıcınde bırılerı kavga edıyor.nasıl gececek acabaaa

Aynı sorun bendede var kimi insan az uyu dinç olursun diyor ama bende o da işe yaramıyor ne kadar uyursam uyuyayım sürekli uykulu ve yorgunum .s

kansizlik vardir belki..demir iceren besinler tüketin..

Canım bu halsizlik sürekli üzerindeyse çok dikkat etmelisin. Arkadaşlar kansızlık demiş ya hani mutlaka kan değerlerine baktır.Benim arkaddaşım da sürekli kansızlık nedeniyle halsizlik,yorgunuktan şikayet ediyordu.Ancak son gittiği doktor talasemi minor(akdeniz anemisi,genetik)den şüphelendi.Felaket tellallığı yapmak istemem ama bu çok önemli bir hastalık.Mutlaka mutlaka kan değerlerini ölçtür ve emin ol.Eğer (allah korusun) talasemi minor isen ve evleneceğin eşin de talasemi minoru varsa çocuklarınızda %25 talasemi major(minorden daha tehlikeli) çıkma ihtimali doğar.

Talasemi akdeniz ülkelerinde rastlanan bir tür kansızlık ve genetik, ülkemizde de ege akdeniz yörelerinde rastlanabiliyor.Bilğim kadarıyla minor ve major olmak üzere ikiye ayrılıyor, minorseniz hayat boyu halsiz ve yorgun hissedebiliyorsunuz ya da belli dönemlerde bu şikayetler artabiliyor.Ancak majorde durum tehlikeli ama major hastalar zaten doğduktan kısa bir süre sonra anlaşılabilinir.Minor talasemi taşıyanlar ise yıllarca bunu bilmeden yaşayabilirler.Googledan bir araştırmanı tavsiye ederim.

Felaket tellallığı yapıp canını sıkmamk istemem ama kansızlık deyip geçmemek lazım.Arkadaşıma yıllardır sende kansızlık var o yüzden halsizliğin diyorlardı doktorlar, daha bir ay önce bir doktor akıl etti de genetik test yaptılar.

kuvvetle muhtemel b12 eksıklıgınız var..kan tahlılı yaptırıp basıt bır sekılde meseleyı cozebılırsınız..aksı halde sıkıntılarınız artarak devam edecektır..

Öncelikle bir dahiliyeye git rutin kan tetkiklerini yaptır,doktoruna bu yorgunluğundan bahset eğer herhangi bir sorun çıkmaz ise kanlarında...Ben yürüyüş yapıyorum,bol sıvı,düzgün beslenme ve kendimle ilgilenmek bana iyi geldi.Hala hafif yorgunluğum var fakat gün gün düzeliyorum.Moralde önemli ben sıkıntılı bir yıl geçirdim.Yeni yeni dışarıya çıkmaya nefes almaya başladım psikolojikte olabilir..Umarım faydası olmuştur:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…