Suriyeli anne baba bebek ve e bebek

scarlettjohansson

... billion euros
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
970
1.982
63
30
E bebeğe gittim dün kızım için
Kapının girişinde suriyeli anne baba ve kucaklarında minicik taş çatlasın 5 aylık bi bebek var üzeri incecik battaniyesi incecik içim yandı ..
Babası el açtı kızımı göstererek bişeyler söyledi mama dedi bez dedi ...
Tamam dedim alıp vereyim girdim e bebeğe alışverişimi bitirdim tam çıkıyordum ki ..
Girişte dilenen suriyeli annenin elinde e bebek poşeti ve kasaya gidiyor ( bi yardım sever bebeğe oyuncak bez mama vs almış ) baktım kasada poşeti geri verip ürünlerin parasını alıyor :KK57:
Aklım allak bullak oldu ve aldıklarımı vermekten vazgeçtim !
Tam arabaya doğru ilerlerken suriyeli baba yanındaki küçük oğluna el işareti yaptı farkettim ve ufaklık peşime takıldı montumu çekiştiriyor para diye .. cüzdandan 2 tl çıkarıp verdim daha da çekiştirdi üzerimi ! Bütün bozuklukları verdim eline gitti ...
Öyle sinirlendim ki o babaya lanet herif !
Benim aldığım mamayı bebeğine yedirmeyip onunda parasını alıcaktı eminim :KK43:
Aklım allak bullak oldu yemin ederim
Dünden beri hala o bebeği düşünüyorum babasının bi işaretiyle yanıma gelip para diye yalvaran o ufak oğlan çocuğunu düşünüyorum elimden çocuklara karşı birşey gelmiyor:KK43:
Gelsede ana babaları engel oluyor rızıklarına..
Aklım karışık paylaşmak istedim kızlar

Ben çocuklara hiç kıyamıyorum ya milliyeti, dini hiç önemli değil. Lanet olsun böyle düzene ne diyebilirim ki.
Ben olsam belki ben de veremezdim aldıklarımı, ya da verirdim çocuğun hatırına en azından belki geri verip alacakları parayla çocukların karnı doyar diye.

İşi ticarete dökmüşler.
Olan o yavrulara oluyor.

İşin içinde çocuk olunca hiç dayanamıyorum ya
Kızıyorum kendime biz verdikçe çocukları kullanmaya devam edecekler diye
Vermesem içim rahat etmiyor
Artık para vermıyorumda arabada süt çocuk çorabı falan taşıyorum onlardan veriyorum

Yanınıza gelen çocuğa para verdiğiniz için babanın bu taktiği işe yaramis oluyor.
Arkadaşlar böyle konular açılınca hep söylüyorum yine söyleyeceğim.
Para vermeyin, para verdiğiniz sürece o çocuklar oralarda olmaya devam edecek. Çocukları ekonomik kaynak olarak görmelerine engel olalım. Vermeyelim ki oralarda değil de okullarda olsunlar, onlardan bir şey beklemesinler. .

Biz dilenenlere vermiyoruz çünkü az ötede sahibi bekliyor oluyor. Ve zaten Suriye'de yaptıkları mesleklerine burda devam ediyorlar. Gercekten ihtiyacı olan dilenmez çünkü. Birilerinden yakın cevresinde ihtiyacı olan olduğunu duyarsak o zaman yardım ediyoruz. Her yerin karıştığı bu dünyada biz yarın ne halde oluruz belli değil.

Güvenli bölgelere çoğu suriyeler dönüş yapıyor zaten. Burda dilenmek onların işlerine gelir şuan. Çünkü gitseler paraları suyunu çeker. Ancak devleti bu konuda yetersiz görüyorum. Toplasinlar artık şu dilenenleri de güvenli bolgelere sinir dışı etsinler.

Gerçekten ihtiyacı olan insan isteyemez ben buna inanıyorum ve sokakta kapıda para isteyene vermiyorum onlar işi ticarete döküyor malasef çocukları kullanmasalar keşke çok acı:110:

ben anlamadım ya
herkes bebek ıcın alısverıse cıkmıstı heralde...
aynı konu ...

Kiyamiyorum diyen arkadaslar malesef o cocuklarin sokaklarda olmasinin suclusu anne babalari kadar sizlersiniz ayni zamanda. Eger siz vermeseniz o parayi o cocuklari dilendirmezler sokakta. Malesef bunu bildikleri icin dilendiriyolar o masumlari.

Back
X