Sürpriz küçük misafir ve yatılı bakıcı

ben hem türk bakıcı hem yabancı bakıcı ile çalıştım. öncelikli olarka herkes farkında yabancı yatılı bakıcı da bir insan ve hepimiz vicdan sahibi insanlarız ben bakıcımı gece kaldırmam lki güzelce dinlensin. sabah işe gidiyorum ama gece de çocuklarıma ben bakarım. gündüz çocuklar uyudular mı onu da yatırırım dinlensin diye.
bizim bahsettiğimiz hem temizlik he m çocuk bakımı insanları sürekli çalıştırmka anlamında birşey değil. mesela ben çocuğa bakarken o temzilik yapar gibi yani hangi insan aynı anda hem temizlik yapıp hem çocuk bakabilir? bu insan üstü bir güç gerektiren birşey. Ayrıca evet Türkler çok kaprisli ve tembel. ben sadece çocuk bakarım diyip oturma odasındaki bardağı mutfağa bile götürmüyorlar. sadece aldıkları paraya bakıyorlar. ve ayrıca yabancı bakıcılara da kimse az para vermiyor. 2500 den aşağıya çalışacak yatılı bakıcı yok bu ülkede. onun için bence vakıf olmadığınız konularda yabancı bakıcı ile çalışan insanlara bu bakıcılara köle muamelesi yapıyormuş gibi yorumlar yapmazsanız iyi olur.

Akrabimizin ikinci çocuktan beri yatılı bakıcısı var. Sizin gibi 2. Küçükken 3. Ye hamile kaldı. Çok rahat ediyor yatılı bakıcı ile. Gece ikisi uyanırsam biri birini alıyor diğeri diğerini. Bir yere gitmesi gerektiğinde 3unu de anında birakabilecegi biri var evde. Ne gezmesinden ne iş hayatından geri kalmadı. Şiddetle tavsiye ediyorum sizede. 1 tane çocuğum olmasına rağmen ben bile düşünüyorum. Çok rahatlarsiniz.

Bakıcı deneyimim yok, hayırlı olsun demeye geldim. Kolay bir hamilelik, sağlıklı bir kuzucuk ve sonrası için de bol güç diliyorum size. =)

Vakıf olmadığımi nereden çıkardınız anlamadım çevremde yatılı bakıcısı olanlar var . Onlar da aynen bu şekilde zaten . Ne deseydim evet çevremde var maşallah çok güzel çalışıyorlar mi? Ben de yatılı almadım gündüzlü bakıcı aldım 3 kere mesela ama orda da gündüz çocuk uyuyunca iş isteyen dolu. Karşıdakinin tutumunu gören de iş yapmak istemez,yapsa da baştan savma yapar. Ben asla iş yapma dediğim halde çocuk uyuyunca harıl harıl yapardı bence iyiniyetli olunca karşına da böyle biri gelme olasılığı yüksek. Zaten tayinimiz çıkınca kaç kişi aradı bize yonlerdirsene diye. Bir de aynı anda çocuk bak iş yap diyen olmuyor zaten çocuk uyuyunca iş yap deniyor. Sanki bilmiyoruz buradaki bakıcı mantığı bu şekilde genelde. Bir de ben genel konuştum baya yazan olmuş çünkü direkt size söylemedim.

Öncelikle hayırlı, ömürlü olsun inşallah bebeğiniz. Bakıcı için bir fikrim yok ama tandem emzirmeyi araştırımısınız? :)

sizde evde olacak iseniz..yatılı bakıcı iyi oluyor...türkler iş çıkmıyor. kimse kusura bakmasın...sanki o değilde siz onun evindesiniz gibi yapıyorlar..yabancılardan da tr yeni gelmiş olanları tercih edin diyorum...türkçeleri iyi olmuyor ama en azından kaprisleri olmuyor..ne söylerseniz ..başında durduğunuz zaman çok büyük sorunlar yaşanmıyor..

Sonradan aklıma geldi yazayım dedim. Öncelikle çalışma saatleri konusunda bir karar vermeniz gerekecek .
Yabancı yatılılar akşam belli bir saatte odasına çekilir bu da en geç 20:00 olur genelde. Hafta sonu da en azından pazar günü tam gün izin vermeniz gerekir. İlk başlarda sorun etmeseler de sonradan bu saatlerin dışında çalışmazlar.

Bana belli bir süre sonra mantıksız gelmişti bu çalışma şekli. e ben akşam 20:00 dan sonra ondan bişey isteyemiyorsam hafta sonu da pazar günü tam gün izinli olunca neden yatılı olup da kendi evimde farklı kültürden hiç tanımadığım biri ile 7/24 kalayım ki diye düşündüm. ama tabi onlarında çok doğal hakları bu mesai durumu.

Netten biraz araştırınca daha çok seyahati gece hayatı olan insanların yatılıyı tercih etmelerinin mantıklı olduğunu düşündüm.
Şimdi gündüzlü biri ile çalışıyorum. Bekar bir kız ve saat derdi olmadığından çok rahatım. Temizlik için de haftada bir temizlikçi alıyorum ohh be dedim. hiç değilse hiç tanımadığım biri ile evimi 7/24 paylaşmıyorum.

Genel olarak baktığımda yatılı bakıcıdan hem çocuklara bakıp, yemesi, içmesi ve temizliği ile ilgilenilmesi hem de ev işlerine yardım etmesi bekleniyor. Peki hanımlar bu kadar işin karşılığı ne kadar ücret veriyorsunuz ?

Valla ben hem 24 saat evde olacağım çocuklara bakacağım ve bir de ev sahibi benden ev işleri beklese 5000 TL den aşağıya çalışmazdım

Konu sahibi zaten 3 bebek ile alacağı kadından ev işi bekleyemez. Beklese de yapan olmaz . Yapanı bulsa o da iyi yapmaz. Mecbur temizlik için ayrı birini alacak. Kendisinin yapmasını tavsiye etmem ben yatılılar ev sahibi temizliğe girişti mi ee o yapsın moduna giriyorlar.. Kendimden biliyorum çok titiz olduğumdan ev işini yapardım bu sefer kadın bana iş söyler olmuştu.

Ha ücret konusuna gelirsek her işin ederi değil bedeli piyasa şartlarına göre belli oluyor. Ben 3000 veriyordum.

Benim önceliğım zaten cocuklar kaldi ki, temizlikten kasıt nedir, cam, kapı temizliği değil, haftada bir temizlik için biri geliyor, bakıcı başlasa da, temizlik için haftada bir gelinmeye devam edecek zaten. Yemek konusunda eşim çok hassastır, başkasının yemeğini yemez, benim bekleyeceğim bir en fazla evi günlük derleme toplama olur.

merhaba :) Hamileliğiniz hayırlı olsun
bakıcı konusunda hiçbir fikrim yok. ben tandem emzirmeyi araştırmış mıydınız diye sormaya geldim

Bebeği emzirmeyi bırakmak zorunda değilsiniz. Tandem emzirme araştırın lütfen.
Tandem emzirmeden haberdarım , zaten emzirmeye devam edeceğim ama doğum sonrası beraber emzirme kısmından emin değilim.

Hayırlı olsun Allah'ım hakkınızda hayırlısıni versin inşallah

Benim kızım uyumadı 2 yaşına kadar çok zorlandım, sonra oğlum doğdu dedim ki bu sefer uyuyan bir çocuğum olur inşallah ama oda olmadi oğlum da uykuyu sevmiyor :)

Bakıcı dan,yemek,utu,alısverıs beklemek neymiş ya
Eve hizmetcı arıyor bazıları demek.
Kacmaları gayet normal
Zaten o kadar isi yapıp,cocuğa vakit ayırmasını beklemek sacma

Bu konuda size katılmaya çalışıyorum ama bakıcı sadece bebeğe bakıp akşam belli bir saate kadar çalışıp hafta sonu izin yapınca yatılı olmasının anlamı ne oluyor sizce ? Bunu samimiyetle soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…