Susmak ve Küsmek Aynı Şey mi?

SuUtku

La Tahzen
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2014
2.493
2.843
333
Son zamanlarda eşimle tartışmalarımızdan sonra susmayı tercih ediyorum.
Önceden birkaç saat ya da gün küserdim.
Şimdi küsmeye üşeniyorum sanki:KK53:
İçimde garip bir boşluk oluyor

Küsmeyip susan var mı? İkisinin arasında fark var mı? Eşim susmayı da küsmek sanıyor

Hiç küsmedim küssem suratına bakmam hiç muhattap olmam yok gibi davranırım heralde

Genelde susarım hatta beraber susarız sakinleşene kadar

Laf atınca konuşuyorum başka bişeylerle ilgileniyorum. Sabit durmuyorum. Küsüyorum sanıyor. Mesela şimdi içerde maç izliyor bende burda gıybetini yapıyorum. Küs değilim ama:KK53:

Kuzum ilerleme olmasın,geriler sonra; biter!açıklayayım;Şimdi zamanla yerini küslük,susmaya bırakmış ya kısa süreli hani,sonra susmayıp konuşmaya başlayacaksın daha sonrada bağırmaya:halay:

Küsmek susmak farklı bence.
Küsersem yüzüne bakmam
Susarsam sırf gelsin konuşsun diye susarım.
Susmak iyidir küsmek kötü :dondurma:

küsmek,hala birşeyler için mücadele ettiğinizi gösterir.ilişkiyi kurtarmak için,eşinizin birşeyler yapmasını beklemektir.

susmak,tehlikeli olan budur.vazgeçiştir aslında,mücadeleyi bırakmak,pes etmektir,susmak.bana göre.

ayrıca cemal süreya'nın,"kadınlar susarak gider"yazısını okumanızı tavsiye ederim.ben alıntı yapamıyorum malesef.

küsmek,hala birşeyler için mücadele ettiğinizi gösterir.ilişkiyi kurtarmak için,eşinizin birşeyler yapmasını beklemektir.

susmak,tehlikeli olan budur.vazgeçiştir aslında,mücadeleyi bırakmak,pes etmektir,susmak.bana göre.

ayrıca cemal süreya'nın,"kadınlar susarak gider"yazısını okumanızı tavsiye ederim.ben alıntı yapamıyorum malesef.
Çok doğru yazmışsın kadınlar atıp tutmaz boş boş seversede tam sever vazgeçersede tam vazgeçer baktı sabır etti bekledi belki düzelir belki pişman olur ama olmamışsa adam gibi adam ,bırakıverir o adam denen vatandaşı ve adamın 2 kuruşluk aklını alırda gider

Susmak ve küsmek çok faklı kavramlar. Tartışma olmasın diye susarım küstüysem surat asarım muhattap olmam.

Eşim kırgın olmadan olayı düşünmeden kafasında kurmadan susar.. sakinlesme zaman tanıma onunki..

Ben kuserim.. konuşmam onunla ama içimden sayar dokerim konuyu..

Kusmek bence gönlüm alınsın diye beklemek biraz da..

Susmak yorgunluk..

İkisi de birer tercih ... Ama insan haklıysa susmuyor gibi.

Susmayi edebi manada yalnız bırakırsak ve sadece sakinleşmek adına o an ki gerginliği azaltmak üzere susmak küsmek değildir.

İkisi farklı şeyler.
Tabi susup vazgeçmek çok farklı.

Eşinize, tartışmanın uzamamasi ve birbirimizi kırmaktan kaçındığım için susuyorum deyin.

Bu aralar susuyorum hep çünkü konuşmaya çalıştıkça beni duymayan bi Ada'm var karşımda yoruldum artık bende susuyorum kendimi hazırlıyorum belki de bişeylere bilmiyorum

Ben de eskiden çatır çatır kavga ederdim eşimle. Kendimi anlatabilme savaşıydı bu resmen. Sonra baktım adam anlamıyor ben de susuyorum artık. Bu susma; sana kendimi anlatmaya çalışmakla ugrasamicam artik anlaminda. Konusupta çenemi yormuyorum boşa bu daha iyi!

Ben de eskiden çatır çatır kavga ederdim eşimle. Kendimi anlatabilme savaşıydı bu resmen. Sonra baktım adam anlamıyor ben de susuyorum artık. Bu susma; sana kendimi anlatmaya çalışmakla ugrasamicam artik anlaminda. Konusupta çenemi yormuyorum boşa bu daha iyi!
Bazen susmakda mesajdır tabiki anlayışı olana

sustum mu gerçekten çok çok sinirliyim devamında kıyamet kopacak demektir :kahve:

Back
X