Süt izni kullanan memurlar bakabilir mi?

Memur dedikten sonra hepimiz icin aynıdır. Ben kullanıyorum. Süt izni 657 deveet memurlari kanununda 104. Madde olmasi lazım der ki bize süt izni kadin memura isteği üzerine doğum sonrası analık izni bittikten sonraki ilk 6 ay içerisinde günde 3 saat, ikinci 6 ay içerisinde günde 1.5 saat olarak kullanılır der. Ben öğretmenim biz de meb izin yönergesine göre kullaniyoruz. Ama kanun her zaman yonetmelik tüzük ve yonerge üzerindedir esas alınır. Degisiklikler belki de amirin inisiyatifine göre farklılaşıyor olabilir.

Sanırım inisiyatif var mesela ben 8 -5 calışıyorum kaçta çıkmam lazım 2 mi?

Yani bunu dilekçenizde belirtebilirsini mesela sabah 1.5 saat gec gidip öğleden sonra 1.5 saat erken cikabilirsiniz. Yani topran degil boyle parçalı da kullananlar var. Burda biraz degiskenlik gösterebilir. Mesainiz 1.5 ta başlıyorsa amirini öğleden sonraki yarom saat idare edebilir sizi.

12-1 arası öğlen molası acaba onu kullanmayıp 1 de çıkabilirmiyim?

Him olabilir tabi
Hangi kurumda caliaiyorsunuz da ogle yemeğini mesaiye saydirmayi düşündünüz? Ama yemek.molasi da gayet hakkınız. Evinizle is yeriniz uzak mi?

12-1 arası öğlen molası acaba onu kullanmayıp 1 de çıkabilirmiyim?

öğlen molası yasal zorunluluk değil mi ? onu saymak ileride başka işler açabilir başa..
ben özeldeyim ama kurumsal olduğu için kanunlara uygun oluyor bizde tüm bu izinler. burdaki arkadaşlar ya doğum iznine ekleyip toplu kullanıyorlar ya toplayınca 1 iş gününe denk geldiği için 1 gün gelmiyorlar yada sabah geç gelme-akşam erken çıkma seçeneğini kullanıyorlar.

ama ev işe uzaksa sabah geç akşam erken olayı çok mantıklı olmuyor. genelde izne ekleme yada haftada 1 gün gelmeme durumlarını seçiyorlar.

Benim de ev 1 saat sürüyor oyüzden Doğuma var ama araştırayım dedim sanırım Doğuma yakın amirimle konuşurum

Bebeginiz su an kac aylık? Müdürünüzle bir konuşun. Uzak nesafeden geldiginizi de biliyordur eger insafliysa yardımcı olur inaallah.

Benim de ev 1 saat sürüyor oyüzden Doğuma var ama araştırayım dedim sanırım Doğuma yakın amirimle konuşurum
Aaa doğmamış daha cok iyi. Siz iyi bir süt sağma makinesi alın. Doğumdan itibaren bebek uyudukça sağın. Makineyi yaninizda götürüp is yerinde de sagabilirsiniz. Bol bol sütünüz olsun inşallah

bu arada hamilelik süresince işe 1.5 saat geç gitme veya 1.5 saat erken çıkma hakkınız var.
Valla mı?
Anaaa ben nasıl bilemedim bunu ya??
Yeminle 37 haftaya kadar it gibi koştur koştur 8 e yetişicem diye karda kışta helak oldum.
Hiç de demediler haa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…