• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt meselesi...

morsalkimm

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2015
23
10
8
37
merhaba hanımlar, 2 aylık bir bebeğim var. Ne yapsam sütüm çoğalmıyor. Sütüm az diye mama vermeye başladım. Yaş-kuru hurma, malt içeceği, 3 litre su, bulgur,taze soğan, irmik helvası, rezene çayı, ıhlamur, ayva, bunların hepsini denedim. Yok yok yok sütüm hep aynı. Çalışmaya başlayacağım ve süt biriktirmem gerek fakat ben daha bebeğime gün içinde yetemiyorum. Siz nasıl artırdınız sütünüzü yada neler faydalı oldu. Tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler

tahin helvası süt yapar mercimek kuru incir bol süt yapar bide sık sık emzirin arz talep meselesi bebeğiniz ne kadar çok emerse sütünüz o kadar artar benim sütümde başlarda azdı mama takviyesi yaptım sonra sütüm arttı o kadar çoğaldıki oğlum tosun gibi olmuştu sütümden sizde bol bol emzirin zamanla artar süreklide sütüm artacak bebeğime sadece anne sütü verecem diye telkin edin kendinizi

Henuz bebegim Yok ancak okuduklarimdan ogrendiklerime gore Sut problemi yasayan anneler emzirme kampi yapiyorlar Madem evdesiniz ve Yakinda calismaya baslayacaksiniz uygunken arastirip uygulamanizi tavsiye ederim

oncelikle bebeginiz hayirli omurlu olsun.
sutunuzun yetmedigini dusunmeyin bol su icin . sutu artiran caylar icin . her yediginiz ictiginiz sut olmasini artirdigini dusunerek icin. zihninizi sutunuz var gibi yonlendirin.
iyi gunler...

merhaba hanımlar, 2 aylık bir bebeğim var. Ne yapsam sütüm çoğalmıyor. Sütüm az diye mama vermeye başladım. Yaş-kuru hurma, malt içeceği, 3 litre su, bulgur,taze soğan, irmik helvası, rezene çayı, ıhlamur, ayva, bunların hepsini denedim. Yok yok yok sütüm hep aynı. Çalışmaya başlayacağım ve süt biriktirmem gerek fakat ben daha bebeğime gün içinde yetemiyorum. Siz nasıl artırdınız sütünüzü yada neler faydalı oldu. Tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler

Sütünüzün yetmediğine ve mamaya başlamanıza kim karar verdi? Çünkü süt üretimi ilk zamanlar kontrolsüz olurken ilerleyen zamanlarda bebeğin emme durumuna göre düzene girer. Sizde göğüslerim dolmuyor diye mamaya mı başladınız?

az geliyorsa mama vermekten başka çözüm yok..benim çok bol olmasına karşın 3 aylıkken işe başlayınca yetmedi,mama verdim..maşallah çk da sağlıklı bir çocuk..takmayın kafanıza,emzirebildiğiniz kadar emzirin.

canim azicik paraya kiyip makina al.. zaten mamaya verecegin para onu katlayacak.. Makina ile sut cogaliyoo hemde geliyoo yani..

Bol bol su. Düzenli uyku derler ama bende hiç olmayan birseydi ve Sütüm coktu. Bebeğe saat koymaksızin sürekli emzirmek.

Meysunun gül şerbeti var ondan çok içtim ben fırsat buldukça uyu birde hergun duş al.ben banyonun çok faydasını gordum.hava soğuk diye arayi uzatiyordum sutum azalmıştı şimdi tekrar hergun duş almaya başladım sutum cogaldi

Semizotu süt yapar diye biliyorum ama bu mevsim de var mıdır marketlerde.

Sütünüzün yetmediğine ve mamaya başlamanıza kim karar verdi? Çünkü süt üretimi ilk zamanlar kontrolsüz olurken ilerleyen zamanlarda bebeğin emme durumuna göre düzene girer. Sizde göğüslerim dolmuyor diye mamaya mı başladınız?
Sütüm tamamen kesildi bebeğim açlıktan ağlamaktan helak oldu doktorunu arayıp teyit alıp karar verdik

çok sütüm var çok sütüm var ,bebeğim bitiremiyor diye kendinize telkin verin sesli bir şekilde hergün,
21 günde vücut bunu öğrenecek, ve beyin de tabiki.
ama 40 güne kadar tekrarlarsanız emin olun bu sıkıntıdan kurtulacaksınız

Sezeryanla oldu başından beri böyle
Bende sezeryan oldum ve birkaç arkadaşımda da oldu çok alakası olduğunu düşünmüyorum.
acaba sütüm yetiyor mu korkusu süt üretimini etkiliyor ve stres sütü azaltan etkenler, bazen stresten dolayı sütü biten de oluyor.
sakin ve huzurlu olun ilk önce...

Back
X