- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
- Konu Sahibi Dolunay2018
-
Doğum yapalı 27 gün oldu.Benimde beneğim sağ göğsümü almıyodu ozamanlar ama 2 haftadır sorunsuz alıyo.Benim sütüm yetmiyo bebeğime bi öğün tam olarak benden besleniyo geri kalan ben+mama.Ben aktardan anne çayı aldım ondanmıdır bilmem ama sütümde artış oldu.Suyu zaten bol bol içiyorum.Kendini strese sokmamaya çalış o da etkiliyo süt durumunu.Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum.
Bugun tartı olayını ogrenene kadar iyiydim ama suan cökmus haldeyim. Bebekte inat ediyor doymuyor bilmiyorum napıcam.
Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum.
Şu mama karşıtı olanlara öyle uyuz oluyorum ki! Npsın cnm sütü olmayan, bebek açmı kalsin. Çok sever bazıları lohusayı üzmeyi. Sütün olsada bişey bulurlar
Bazen abartılı tepkiler olabiliyor ben de çektim. İlk ay mama ile destekledim.Malesef her yerde var öyle insanlar..
Birazdan yazarlar mama verme sadece emzir diyecekler..
Sadece mama ile büyüyen hiç anne sütü alamayan insanlar var bu dünyada.
Aşırı geriyorlar lohusaları. Bebeğe yapılan eziyet ayrı zaten. Yazık günah. Bunun da bir vebali var..
Karnı aç olan minicik bebek nasıl huzurla uyusun?
Kilo vermesi normal benim 2bebegimde verdi ilk bebegimdeki doktor bu cok normal 15.gun bebegin dogdugu kiloda olmasi gerek dedi.ikincide panik yaptırdılar hemen bi sarılık testi yapıldı falan sana tavsiyem her tartidan önce bezini değiş ben 2. Tartıda bezi doluydu 3. Tartıda yeni değişmişti çok çok az kilo olmis gibiydi sonradan durumu anladım 4.de tekrar değişip yaratırdım. Ayrıca sütun yoksa mamada direnme ac kalırsa sarılık artar daha doğumun çok yeni ancak gelir sütun buradan annelerle konuşuyoruz ilk 1ay mama takviye edip sonra bırakan çok oldu bebeği ac bırakma bence kolay gelsinKızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum.
Benimde ilk çocuğumda süt sağdırmıştı drBebek ilk doğduğunda kilo verir normal. Ödem atıyor çünkü. Çok hayiflanacak bir şey yok endişe etmeyin. Bebeğim sezaryenle doğdu. Ondan dolayı mı bilmiyorum sütüm geç geldi emmek istiyrodu ama süt gelmediği için bırakıyordu. İnatla tuttum. Meme uçlarını hep yara oldu. Doğru pozisyonu mu bulamadik bilmiyorum. Doktor sağalim 25 cl gelmezse mama verelim dedi. Sagdim tek damla geldi.abartmiyorum gerçekten bir damla. Mama verdik. Ama ağladıkça da emzirmeye devam ettim. İki gün kalmıştık hastanede üçüncü gün çıktık. Duş almam yasaktı. Yasak kalkınca sıcak suyu goguslerime tuttum masaj yaptim. İşe yaradı. Sütüm geldi ama bu sefer de kerata gece uyumuyordu o ayrı konu. Hulâsa gerektiği yerde mama verin efenim doktor kontrolünde çocuk aç kalmasın. Laf edenlere de çocuk benim çocuğum istersem geyik buduyla beslerim siz öte durun bakalım deyin. Abartı oldu ama neyse hadsizlere de haddini bildirmek lazım.
Kac kiloydu kaca dusmus? Ilk 5 gun kilo kaybi normal.Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum.
Tabi ki çocuk aç kaliyor yazık. Bir de muazzam bir emme güdüsüyle doğuyor çocuk. Mama vermeyelim inadı olmaz o yüzden süt yoksa ne yapsın bebek. Tabi elden gelen yapılmalı ama olmuyorsa da yapacak bir şey yok.Benimde ilk çocuğumda süt sağdırmıştı dr
Yarım saat bir meme yarım saat diğerini sağdık
Ne kadardı hatırlamıyorum
Yetersizdi ama
Biberona koyup verdiler bana
Eve geldim bebeğime verdim
Kuzum resmen saldırdı biberona
Bir saatte sağdığım sütü 5 dkk da içti
O zamana kadarki en uzun uykusunu uyumuştu
Nasıl aç kaldıysa yavrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?