- 21 Ocak 2015
- 1.056
- 528
- 323
- Konu Sahibi Dolunay2018
-
Iyide süt yetmeyince, nasıl gelişecek?Esım cok karsı mamaya ha birde sureklı herseye yorum yapan ailesi var. Daha cok sinirleniyorum kilo kaybettiğini bile soylemedım hıc birıne ama yinede anne sutu daha saglıklı gelişimi ıcın
Anladigim kadriyla konu sahibi de karsi degil mamaya cevresi sorun. Kizcagiz kilo verdigini bile soyleyemedim diyor. Uzuldum. su dogum yapan kadinlari bi rahat biraksalar yakalarindan dusseler dunya cok guzel olurdu.cocuk acsa sut yetersizse neyin inadi bu anlamiyorum.
Kuru üzüm ve kuru kayısı birlikte kaynatıp içmek. Goguslere sıcak ıslak havlu kapatmak . Bol emzirmek emmiyorsa sağmak. Dengeli sağlıklı beslenmek bol siviKızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum.
Çocuk kilo kaybediyorsa mama ver lütfen. Senin bu yaşadıklarını her anne çekiyor. Emzirmeye alışma hem bebek hem anne için zaman alabiliyor. Benim bebeğim çok kilo verdi. Biz de aman mama içmesin derdindeyim. Şimdi pişmanım. Zaten anne memesi özellikli çok az akıtan biberonlar var. Onları kullanıyorsun ilk haftalar. Öyle biberona da kolay alismiyorlar. Anne memesini de seviyorlar zaten. İlk 3 ayda alacağı 1-1,5 kilolar o kadar önemli ki. Kaldı ki ne kadar iyi beslenirse sarılığı da o kadar kolay geçer.Esım cok karsı mamaya ha birde sureklı herseye yorum yapan ailesi var. Daha cok sinirleniyorum kilo kaybettiğini bile soylemedım hıc birıne ama yinede anne sutu daha saglıklı gelişimi ıcın
Merağımı bağışlayın, nasıl kızınız 2 buçuk yaşına kadar ek gıda almadı? Ek gıda değilde, artık normal ana ve ara öğünler olması gerekmiyor mu?Uzun uzun yazmak için yorgunum ama kıyamadım.... Öncelikle mama ver ama şu şekilde 2 saatte bir emziriyorsan misal bir memeni 15 dk emsin sonra diğer memeni 15 dk emsin ardından 60 CC mama hazırlayıp ver.( Böyle yaparsan bebek sarılık olmaz hem ..hemde sütün kesilmez)
Diğer 2. Saat geldiğinde ise sadece direk mama ver 120 CC felan hazırla ne kadarını içerse bu arada sen uyu ve su iç vs ki sütun artsin... Bu şekilde devam et 1 ay boyunca sonra sında sütun artınca bebek alışınca mamayı bile istemez ... Üzülme başlarda böyle olması normal önemli olan devamında bilinçli davranmak ben 2 buçuk yaşına kadar sadece beni emdi ek gıda bile almadı tombiş kızım ..ve ilk 2 ay ben böyle yaptım sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsiniz
Canım iyide dığumdan sonra gittiğinde bebekte kilo kaybı zaten olur. Çünkü o ilk kilosu şişliktir. Gerçek kilosu ikinci kez tartıldıgıdır. Bunu sana demesi lazımdı doktorunun önemli olan sonraki ayda kilosu. Dünyanın sonu değil lütfen şunu at kafandan.bende 23 günlük bebeğim var emziriyorum sonrada mama vwriyorum. Mazallah sarılık olur bak. Benim oldu bir gece hastamede yattık. Ver mama aradaBugun tartı olayını ogrenene kadar iyiydim ama suan cökmus haldeyim. Bebekte inat ediyor doymuyor bilmiyorum napıcam.
Aynen yurt dışındakiler daha relax bu konuda.Şu mama olayına tü kaka yapmak bi bizim ülkemizde var.
Anne sütü evet gerekli kimse inkar etmiyor ama çocugunuz kilo kaybettiyse demekki ortada bir eksik var.
Hiçbirşey çocugunzun sağlığından önemli değil.
Şimdiki mamalar anne sütüne çok yakın.
Hem mana verip hem emzirebilirsiniz.
Kızım 1 ay emdi sadece.sonra mamaya geçtik mecburen ,hiçte gözümde büyütmedim olayı.
Gayet sağlıklı çok şükür.öyle kolay da hasta olmaz.
Evet çünkü mantığını biliyorlar işin.Aynen yurt dışındakiler daha relax bu konuda.
En kötüsü bence bu konu yüzünden annenin kafası alak bullak olması ve çevre baskısı. Anneninde şuan dinlenmiş kafa ve vücuda ihtiyacı var.Evet çünkü mantığını biliyorlar işin.
Doktorlar 3.aydan sonra mama takviyesi veriyor genelde.
Çnkü besin değeri annedeki eksikliklere göre azalabiliyormuş sütün.
Hem anne hem bebek sağlığı için gerekli görüyorlar.
Ama bizim ülkede , emzirmese bile emziriyorum yalanı söyleyenler var ya.
Yahu kardeşim bunda utanılcak ne var.
Çocuguna zehir vermiyorsun.
Emziriyor olmak kimseyi daha mükemmel anne yapmaz.
Mama vermekte kötü anne yapmaz.
Aşalım artık bu konuları valla daral geldi
Hayırlı olsun bebeğiniz. Allah analı babalı büyütsünKızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum.
Evet Dr kar sürekli 6 aydan sonra başlayın diye söylediler bende vermeye çalıştım yutma vs reflekleri vardı elbbete ama sütüm yeterli olduğundan kendi istemiyordu su dahi icmiyordu vede tombişMerağımı bağışlayın, nasıl kızınız 2 buçuk yaşına kadar ek gıda almadı? Ek gıda değilde, artık normal ana ve ara öğünler olması gerekmiyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?