Süt yetersizliği!!

Bol bol dere otu ye günde 3 litre su iç sütü çok arttırıyor bide bebeği her emzirirken sonra mutlaka su iç ben bebeği emzirip bırakınca hemen büyük bir bardak suyu kafama dikerdim Doğumdan 4-5 gün sonra sütüm gelmişti bu dediklerimi de yaptım arttı krem de her emzirmeden sonra göğüs ucuma krem sürüyor emzirmeden önce temiz ıslak bez ile temizliyordum geçmiş olsun sütün çoğalınca ya kadar mama ver aç kalmasın canını sıkma

Sağdığın sütünü ölçme bebeğinin emmesi daha kuvvetli bebeğin daha fazlasını emiyordur ayrıca bebek doğumdan sonra kilo verebiliyor sütünü arttırmak istiyorsan ( helva,dereotu,bolll su iç) benim 1 ay sütüm doğru dürüst gelmedi ..
Mamayla destekledim ve sürekli sağdım göğüs uçlarım kanıyordu ..
Lansinoh krem çok iyi gelmişti ..

Üzgünüm ama sütünün az olduğunu sanan annelerin %99u yanlış yönlendirmeler ve yanlış uygulamalar yüzünden sütünün yetmediğini be bebeğinin doymadığını düşünüyor.
Bir anne bebeği karnında büyütüp dünyaya getirebilecek güce sahipse doyurabilecek gücü De vardır.
Mesela
Bebek sürekli emmek istiyor aç— çünkü emme refleksi var ve bildiği tek şey emmek
Aranıyor aç
Ağlıyor aç bu çocuk
Uyumuyor aç
Mama verdik hepsini içti uyudu demek ki açmış —- çünkü senin de ağzına kolay akan bir şeyi dayasalar sen de içersin, mamanın da hazmı sütten zor olduğu için uyursun bi güzel.

İlk ay bebeğin kakası ilk aydan sonra çişli bezlerinin miktarı doyduğunu gösterir sadece emen bebeklerde
Öyle her ağlıyor doymuyor sanılan bebeğe mama dayanmaz
Bu anneyi bilmiyorum ne kadar kayıp var
Bebeklerde ilk günler bir miktar kayıp olması normal
Ayrıca bebeği emzikle oyalamadan sürekli emzirmek gerek
Bazen emzirirken doğru emzirme olmadığı için de verimli olmuyor ayrıca meme yarasına sebep olan da bu, yanlış emzirme
Mama verilmesi gerekirse de biberonla değil, bardakla, kadehle ya da enjektörle verilebilir ya da eds denilen emzirme destekleyici sistem kullanılabilir ki Bebek biberonun kolaylığına alışıp anneyi reddetmesin

Ayrıca sağım asla süt miktarı için kriter değildir.
Bebek her zaman fazla emer ve sağıma alışkın olmayan memelerden hiç süt bile gelmeyebilir.
Bir de ileride olması muhtemel memelerin şişkin olmaması, sütün durduk yerde akmaması, yutkunma sesi olmaması doymadığını göstermez.
Memelerin yumuşaması iyi bir şeydir, terbiye olduğunu ihtiyaca göre süt üretildiğini gösterir.

Son düzenleme:

Bunun için zaten hastanede ebeler ve bebek hemşireleri ilk gün anlatıyor emzirmenin önemini. Emzirdikçe süt aratacak diyorlar.
Ama sütün ne kadar olduğunu bebeğin neden huzursuz olduğunu anlayacak olan annedir. Çevrenin baskısına boyun eğmemesi gerekiyor bunu belirtiyorum. Bununla ilgili artık kamu spotu gibi paylaşımlar var hatta..
Yani ben de dengeden bahsediyorum..

bol sivi alimi bol emzirme ile bu sorunu cozersin insallah.
mama kilo yapiyo dogru ama anne sutude saglik ve kemik gelisimi icin cok onemli.
meme ucu sizlamasi oluo hepimizde ya cok acı verici mesela yara oldumu sagma makinesi kullan bi gogsu dinlendir digerini ver

Öncelikle endişelenme,bende 9 ay önce dogum yaptım,bebegim zayıf dogmustu. Dogumdan 1 hafta sonra kontrole gitriğimde dogum kilosununda altına düşmüştü kilosu. Doktorum dogumdan sonraki hafta bebeklerin kilo vermesi genelde görülen birşey korkma demişti.2.haftadan sonra kilo almaya baslarlar ama takip edilmesi gerekiyor, sen emzirmeye devam et bir hafta sonra gel demişti. 1 hafta sonra gittiğimde dogum kilosuna gelmişti. Yani ilk hafta kilo vermeleri dogal endişelenme. Ne kadar emzirirsen sütün daha da cok artar,bol bol uyumaya ve bol su içmeye calıs canım. Ama mama vermekte dünyanın sonu degil. Benim ilk cocugum hem anne sütü hem mamayla büyüdü (dogdugu gün hemşire mama vermişti,aile büyükleride bundan cesaret sütün yetmiyor diyip mama verdirmişlerdi. Oglum mamada içtiği için az aralıklarla emdi sütüm iyicene azaldı),ikinci cocugum 5.aya kadar anne sütü aldı(5.ay sütüm kesildi). Yani mamada içse anne sütüde içse büyüyorlar bir şekilde hiç kendini üzme.

Sutun gun gectikce artar ama bebegi ac birakma yazik kilo verdiyse ac kaliyodur seni emdikten sonra 1 olcek versen bile ona yeter ilk etapta sonrada sutun cogalr insallah kesersin. Yazik bebege kan sekeri duser ve surekli uyumaya baslar. Aglamiyor diye ac olmadig anlamina gelmiyo kesinlikle yenidogan bebekler acliktan sekerleri dusunce de aglamadan surekli uyurlar.

Her bu tip konuda beni alıntı yapıyorsunuz :)
Oğlum 25 aylık 2 ay önce emmeyi bıraktı. Bu saydıklarınızın hepsini ben biliyorum zaten.
Bebeğini hem emziren hem de sütümün az olduğunu bildiğim için mama ile destekleyen bir anneyim.
5 aylık civarı çevreye ilgisi arttığı için meme reddi yaşadığımız dönemde memeyi bıraktı deyip rahata kaçmadan ısrarla şekilde şekle girerek emzirerek memeye geri döndürmüş bir anneyim.

Ve çocuğum asla kilolu bir bebek olmadı. Hep ortalama kilo aldı..
Daha fazla detay vermeme gerek yok. Saygılar :)

Ilk hafta zaten kilo vermesi normal. Ama hic kimseyi sallama. Doktoruna guveniyrsan sadece onu dinle. Bide mamaya alisinca seni tamamen birakmamasina dikkat et. Bununla ilgili facete sayfalar var mutlaka bak derim

Sizi alıntıladığımın farkında değilim, hiç bakmamışım bile
Ne mutlu sizinki bırakmamış ama biberon emzik yüzünden bırakan binlercesi var
O 5 aylım civarında Memeyi bırakmanın en büyük sebebi o biberon emziktir işte
Sadece emen bebelerde de memeye ilgi azalır ama meme başı karmaşası yaratacak başka doku ya da kolaylık sağlayacak bir şey olmadığı için tamamen bırakmazlar
Siz şanslıymışsınız dönmüş
Dönmeyen çok var
Zaten önemli olan obez olması değil normal sınırlarda olması ve percentil kaybı olmaması.
Sütünüzün az olduğunu neden düşündünüz merak ettim.
Zira memeleriniz mamayı bilmediği için tabi ki bebeğin ihtiyacından ve aldığından az üretiyordu doğal olarak

Kac gram vermiş ki bebeginiz?
4 günlük bebek zaten doğum kilosunun yüzde 10u kadar kilo vermesini normal kabul ediyorlar. 15 gün sonra kilo almamışsa mama deniyor iki bebeğimde de doktorumuz aynı seyleri söyledi.
Kızım ilk ay az kg aldı,doktorumuz 1 hafta deneyelim,sık sık emzir bu 1 hafta,yine az alırsa mama verelim dedi ki sarılıkta vardı kızımda ona rağmen,1 hafta evden çıkmayıp kızımı ha bire emzirdim bir nevi emzirme kampı yaptım,güzel kilo aldı o hafta bu sayede,mama vermedik. Ha mama vermek gerekiyorsa verilir o ayrı ama sütünüz varmış bu sebeple anlattım bunu.
Oğlum 1 aylık oldu,minik bir bebekti ,öyle 1 kg aldığını sanmıyorum en son 250 gr almıştı 15 günlükken. Kimi bebek 500 gr aliyor belki daha fazlasını dedi doktor ve normal kabul etti. Bu bebek 4.5 kilo doğmadı ki dedi hatta.
Süt konusunda sıcak duşla masaj ,tahin,rezene çayı ve bol su güzel süt yapıyor. Deneyin isterseniz.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Evladınızı güle güle büyütün, Rabbim yardımcınız olsun.
Neden herkes mamaya bir ZEHİR muamelesi yapıyor? Anladığım kadarıyla ilk çocuğunuz.
Bende hem emzirdim hem mama verdim, mama günde 2 kere vermiştim, hiç pişman değilim. Mama günde kaç kere vereceğin, sendeki sütüne bakar. Sık sık emzir bide. Oğlum şuan 16 aylık ve sağlığı gayet iyi Rabbime şükür.
Kimseyi takma, inan 'aaa sen emzirmiyor musun'? diyen çoook kişi çıkacak karşına.
Öyle konuşan kişilerin, mama verdiklerini biliyorum gizliden.
Birde burda okumuştum bir anneyede doktor mama tafsiye etmiş ama anne mama vermemiş. Sonradan çok pişman olmuş bebeği iyi gelişmediği için. Bu ilk 3 ay gelişimi ve bebeğin toparlanması önemli.

Günde iki uc kupa bardak kimyon demle iç Allah'ın izniyle tasar sütün .

bu yuzdeyi neye gore verdiniz merak ettim? istatistiki bi calismami yaptiniz? hanfendi mama öcü degildir. ve sizin verdiginiz yuzdenin aksine bazen yeterli sut uretimi olmayabilir. anne ille de beni emecek, agliyor ama aclik aglamasi degil bu, emsin ki gelsin sutum du biraz daha diretiyim demesi ve el kadar bebegi terbiye eder gibi ac birakmasi yanlis. konudaki bayanin coktan mamaya baslamasi gerekirdi. ki doktor yonlendirmis. oncelik evet anne sutu ama bunun da oncesinde gelen bir sey var. cocugun ac kalmamasi

Ben hem mama verdim hemde anne sütü hiç esirgemedim çünkü sarılık oluyor aç kalınca.. bide mama kötü bişey değil ki sonuçta sen aç kalsan nasıl olursun kendini onun yerine koy. Anne sütü emzirdikçe gelir gelmiyorsa aç mı kalıcak. İlk zamanlar %10 kilo kaybı olur benim kızımda olmadı çünkü mama takviyesi yaptım. 5 günü kontrole gittiğimde kilo kaynı yoktu. Meme ucuna da lanosil kullanabilirsin yıkamanada gerek yok bide zeytin yağı. 10 güne geçer hiç korkma bebeğini de bırakma yazık mama ver

Aynı ben :) benim oğlumda sağ etmemeyi almamıştı, kavrayamıyordu tam agzına büyük geliyordu ilk günlerde :) elimle sağdım kendimi pompa ped falan işe yaramadı malesef bizde.
Eşimin halası gösrermişti, eskiden pompamı vardı tıkanınca yada sütü çocuk çekemezse elimizle sağardık vs diyerek bana gösterdi..3aya kadar oğlum sağ mememin sütünü biberondan kaşıkla içtim oluyor yani öyle sıkma canını..19aylıkken resmen emzirmekten çıldırmak üzereyken oğlum bıraktı annesütünü..
Bende emmeyecek sanmıştım ilk başta...boşa üzülmüştüm tabi sonra meme delisi oldu çıktı valla..

Birde dr'un bana tuhaf geldi.7günlükken tartılır bebek 4günlükken değil.doğum şişliği ancak iner zaten ve kg kaybı gibi gözükür ilk 3 4günde.nasıl bunu dikkate almaz anlamadım!

Ama mamada gerekiyorsa ver hiç çekinme aç bebekle uğraşmak ilk lohusalık günlerinde çok zor malesef.allah yardımcınız olsun.sağlıkla büyüsün bebiş.

Aynen oyle ben ilk emzirirken sutum var saniyodum surekli emziriyordum kontrol ettigimde de sut geliyordu. Ancak bebek hemsiremiz seker olcumu yaptiginda sekeri dusuk cikti ve bu bebegimin ac oldugu anlamina geliyodu cok uzuldum. Onu ac birakim mama vermiyim ne de olsa sutum gelicek demedim. Hemen takviyeye basladik. Sarilik dahi gecirmedik. 1 hafta bile surmemistir sonra da biraktik mamayi tamamen zaten aksamlari yetmiyodu sutum butun gun emdigi icin. En iyi annesi anlar eger bebeginizin ac oldugunu anlarsaniz sutunuzun gelmedigini hissederseniz mama verirsinz zaten sutunuz artar emzirdiginiz icin de. Sonrada birakirsiniz mamayi biz biberonda verdik emdi de biberon alinca emmeyi birakir diye bisey oldugunu sanmiyorum

Eger doktorun mama tavsiye ettiyse basla derim ben. Yavas yavas azaltirsin mamayi sut geldikce.

Ben dogum yaptigimda hastaneden cikarken hemşireler sutun cok iyi diye gaza getirip yolladi eve beni. Allaahhiimm surekli aglayan bir bebek, lohusa kafa surekli aglayan ben ve ikimizi susturmaya calisan annemden olusan kadromuz vardi.
Neyse ben sütüm var saniyorum. Kendim icin doktora gitmem gerekti sutumu bi sagdim 5 cc kadar cikti. 4 gunluktu benim de bebegim. Acliktan surekli aglamis sarilik olmus ve biz anlamamisiz. 5.gun kontrolunde kilo kaybi %10 un cok uzerindeydi. Bana doktor falan da soylemedi gunde 1 veya 2 kez mama verdim ben.

Bir arkadasima sordum. Benim sutumun gelmesi 1 ay surdu dedi. Amaann yok artik dedim icimden. Sonra gordum ki benim sutun gelmesi 1,5 ay surdu. 1,5 ay sonra mamayi kestim. Biberona alismasin diye medela calma bineron kullandim. Sonrasinda oyle reddetti ki biberonu su an kizim 13 aylik ve hala nerdeyse hic biberon almiyor. Biberona alosir diye de cok korkma ama eger oyle bir korkun varsa emzirme destekleyici sistemi bir arastir derim.

Benim sut uzun sure gelmeyince bir emzirme danismaniyla calistim. Gercekten cok etkisi oldu bende. Onerdigi seyleri yazayim belki isine yarar.

1.inek misali ne kadr yesillik o kadar süt
2.milkway miydi tam hatirlamiyorum da bir malt icecegi 3 gun denenecek gunde 2 ser tane
3.malt tableti. Gunde 6 tane. Solgar markada vardi.
4.bol su
5.memelere sicak su tutma
6.emzirmeden sonra 10 ar dk sagim
7.bunu soylemiyim :).

Demem o ki mamadan korkma. Benim aksamustu sutum biterdi bi de cok uyusun diye gece uykusundan once mam verirdim. Madem doktor tavsiyesi de var. Zamanla azaltirsin mamayi cunku o sut eninde sonund geiyor. Ne kadar emzirme o kadar sut.

cocuk acsa sut yetersizse neyin inadi bu anlamiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…