- 3 Eylül 2014
- 2.687
- 1.995
- 158
- 34
- Konu Sahibi Dolunay2018
-
Bol bol dere otu ye günde 3 litre su iç sütü çok arttırıyor bide bebeği her emzirirken sonra mutlaka su iç ben bebeği emzirip bırakınca hemen büyük bir bardak suyu kafama dikerdim Doğumdan 4-5 gün sonra sütüm gelmişti bu dediklerimi de yaptım arttı krem de her emzirmeden sonra göğüs ucuma krem sürüyor emzirmeden önce temiz ıslak bez ile temizliyordum geçmiş olsun sütün çoğalınca ya kadar mama ver aç kalmasın canını sıkmaKızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum.
anlamadm etraf ne der diye cocugunuzu ac mi birakiyorsunuz????Esım cok karsı mamaya ha birde sureklı herseye yorum yapan ailesi var. Daha cok sinirleniyorum kilo kaybettiğini bile soylemedım hıc birıne ama yinede anne sutu daha saglıklı gelişimi ıcın
Üzgünüm ama sütünün az olduğunu sanan annelerin %99u yanlış yönlendirmeler ve yanlış uygulamalar yüzünden sütünün yetmediğini be bebeğinin doymadığını düşünüyor.Malesef her yerde var öyle insanlar..
Birazdan yazarlar mama verme sadece emzir diyecekler..
Sadece mama ile büyüyen hiç anne sütü alamayan insanlar var bu dünyada.
Aşırı geriyorlar lohusaları. Bebeğe yapılan eziyet ayrı zaten. Yazık günah. Bunun da bir vebali var..
Karnı aç olan minicik bebek nasıl huzurla uyusun?
Bazen abartılı tepkiler olabiliyor ben de çektim. İlk ay mama ile destekledim.
Ancak 90larda mama furyası ile birlikte annelerimiz mamaya taktılar ben de mamayla büyüdüm. Çevre hemen mama ver diyor. Anne tecrübesiz korkuyor. Bakıyor bebek ağlıyor annesi kayınvalidesi bu çocuk aç diye geziyor veriyor mamayı. Bazen bu çevresinden korkmuş tecrübesiz annenin desteğe ihtiyacı oluyor. Yapabilirsin emzirebilirsin...
Arada doktor kontrolünde 600g altında alan bebekler tabi ki mama almalı. Ama süt emzirmeden artmıyor bu defa daha çok mama vermek zorunda kalıyor anneler. Bebek 4-6aylıkken eee zaten ek gıda da alacak diye tamamen mamaya dönülüyor. Dengesini tutturmak önemli.
Çevremde 15günlükken 600g aldığı için mamaya başlayan 4aylıkken 8kilo olan ve sütten kesilen bebek var. Anne mutlu kaynana mutlu annane mutlu çünkü bebek boğum boğum ve geceleri kıpırdayamayacak kadar tok olduğu için kesintisiz uyuyor. Bu mutlulukla mama baş tacı oluyor.
Mama öcü değildir anne sütüne benzemesi için birçok firma tonlarca para döküyor. Ancak dünya yıkılsa anne sütündeki antikorları içine ekleyemezler.
bol sivi alimi bol emzirme ile bu sorunu cozersin insallah.Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum.
Öncelikle endişelenme,bende 9 ay önce dogum yaptım,bebegim zayıf dogmustu. Dogumdan 1 hafta sonra kontrole gitriğimde dogum kilosununda altına düşmüştü kilosu. Doktorum dogumdan sonraki hafta bebeklerin kilo vermesi genelde görülen birşey korkma demişti.2.haftadan sonra kilo almaya baslarlar ama takip edilmesi gerekiyor, sen emzirmeye devam et bir hafta sonra gel demişti. 1 hafta sonra gittiğimde dogum kilosuna gelmişti. Yani ilk hafta kilo vermeleri dogal endişelenme. Ne kadar emzirirsen sütün daha da cok artar,bol bol uyumaya ve bol su içmeye calıs canım. Ama mama vermekte dünyanın sonu degil. Benim ilk cocugum hem anne sütü hem mamayla büyüdü (dogdugu gün hemşire mama vermişti,aile büyükleride bundan cesaret sütün yetmiyor diyip mama verdirmişlerdi. Oglum mamada içtiği için az aralıklarla emdi sütüm iyicene azaldı),ikinci cocugum 5.aya kadar anne sütü aldı(5.ay sütüm kesildi). Yani mamada içse anne sütüde içse büyüyorlar bir şekilde hiç kendini üzme.Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum.
Üzgünüm ama sütünün az olduğunu sanan annelerin %99u yanlış yönlendirmeler ve yanlış uygulamalar yüzünden sütünün yetmediğini be bebeğinin doymadığını düşünüyor.
Mesela
Bebek sürekli emmek istiyor aç— çünkü emme refleksi var ve bildiği tek şey emmek
Aranıyor aç
Ağlıyor aç bu çocuk
Uyumuyor aç
Mama verdik hepsini içti uyudu demek ki açmış —- çünkü senin de ağzına kolay akan bir şeyi dayasalar sen de içersin, mamanın da hazmı sütten zor olduğu için uyursun bi güzel.
İlk ay bebeğin kakası ilk aydan sonra çişli bezlerinin miktarı doyduğunu gösterir sadece emen bebeklerde
Öyle her ağlıyor doymuyor sanılan bebeğe mama dayanmaz
Bu anneyi bilmiyorum ne kadar kayıp var
Bebeklerde ilk günler bir miktar kayıp olması normal
Ayrıca bebeği emzikle oyalamadan sürekli emzirmek gerek
Bazen emzirirken doğru emzirme olmadığı için de verimli olmuyor ayrıca meme yarasına sebep olan da bu, yanlış emzirme
Mama verilmesi gerekirse de biberonla değil, bardakla, kadehle ya da enjektörle verilebilir ya da eds denilen emzirme destekleyici sistem kullanılabilir ki Bebek biberonun kolaylığına alışıp anneyi reddetmesin
Ayrıca sağım asla süt miktarı için kriter değildir.
Bebek her zaman fazla emer ve sağıma alışkın olmayan memelerden hiç süt bile gelmeyebilir.
Bir de ileride olması muhtemel memelerin şişkin olmaması, sütün durduk yerde akmaması, yutkunma sesi olmaması doymadığını göstermez.
Memelerin yumuşaması iyi bir şeydir, terbiye olduğunu ihtiyaca göre süt üretildiğini gösterir.
Ilk hafta zaten kilo vermesi normal. Ama hic kimseyi sallama. Doktoruna guveniyrsan sadece onu dinle. Bide mamaya alisinca seni tamamen birakmamasina dikkat et. Bununla ilgili facete sayfalar var mutlaka bak derimKızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum.
Sizi alıntıladığımın farkında değilim, hiç bakmamışım bileHer bu tip konuda beni alıntı yapıyorsunuz :)
Oğlum 25 aylık 2 ay önce emmeyi bıraktı. Bu saydıklarınızın hepsini ben biliyorum zaten.
Bebeğini hem emziren hem de sütümün az olduğunu bildiğim için mama ile destekleyen bir anneyim.
5 aylık civarı çevreye ilgisi arttığı için meme reddi yaşadığımız dönemde memeyi bıraktı deyip rahata kaçmadan ısrarla şekilde şekle girerek emzirerek memeye geri döndürmüş bir anneyim.
Ve çocuğum asla kilolu bir bebek olmadı. Hep ortalama kilo aldı..
Daha fazla detay vermeme gerek yok. Saygılar :)
Evladınızı güle güle büyütün, Rabbim yardımcınız olsun.Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum.
Günde iki uc kupa bardak kimyon demle iç Allah'ın izniyle tasar sütün .Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum.
bu yuzdeyi neye gore verdiniz merak ettim? istatistiki bi calismami yaptiniz? hanfendi mama öcü degildir. ve sizin verdiginiz yuzdenin aksine bazen yeterli sut uretimi olmayabilir. anne ille de beni emecek, agliyor ama aclik aglamasi degil bu, emsin ki gelsin sutum du biraz daha diretiyim demesi ve el kadar bebegi terbiye eder gibi ac birakmasi yanlis. konudaki bayanin coktan mamaya baslamasi gerekirdi. ki doktor yonlendirmis. oncelik evet anne sutu ama bunun da oncesinde gelen bir sey var. cocugun ac kalmamasiÜzgünüm ama sütünün az olduğunu sanan annelerin %99u yanlış yönlendirmeler ve yanlış uygulamalar yüzünden sütünün yetmediğini be bebeğinin doymadığını düşünüyor.
Bir anne bebeği karnında büyütüp dünyaya getirebilecek güce sahipse doyurabilecek gücü De vardır.
Mesela
Bebek sürekli emmek istiyor aç— çünkü emme refleksi var ve bildiği tek şey emmek
Aranıyor aç
Ağlıyor aç bu çocuk
Uyumuyor aç
Mama verdik hepsini içti uyudu demek ki açmış —- çünkü senin de ağzına kolay akan bir şeyi dayasalar sen de içersin, mamanın da hazmı sütten zor olduğu için uyursun bi güzel.
İlk ay bebeğin kakası ilk aydan sonra çişli bezlerinin miktarı doyduğunu gösterir sadece emen bebeklerde
Öyle her ağlıyor doymuyor sanılan bebeğe mama dayanmaz
Bu anneyi bilmiyorum ne kadar kayıp var
Bebeklerde ilk günler bir miktar kayıp olması normal
Ayrıca bebeği emzikle oyalamadan sürekli emzirmek gerek
Bazen emzirirken doğru emzirme olmadığı için de verimli olmuyor ayrıca meme yarasına sebep olan da bu, yanlış emzirme
Mama verilmesi gerekirse de biberonla değil, bardakla, kadehle ya da enjektörle verilebilir ya da eds denilen emzirme destekleyici sistem kullanılabilir ki Bebek biberonun kolaylığına alışıp anneyi reddetmesin
Ayrıca sağım asla süt miktarı için kriter değildir.
Bebek her zaman fazla emer ve sağıma alışkın olmayan memelerden hiç süt bile gelmeyebilir.
Bir de ileride olması muhtemel memelerin şişkin olmaması, sütün durduk yerde akmaması, yutkunma sesi olmaması doymadığını göstermez.
Memelerin yumuşaması iyi bir şeydir, terbiye olduğunu ihtiyaca göre süt üretildiğini gösterir.
Ben hem mama verdim hemde anne sütü hiç esirgemedim çünkü sarılık oluyor aç kalınca.. bide mama kötü bişey değil ki sonuçta sen aç kalsan nasıl olursun kendini onun yerine koy. Anne sütü emzirdikçe gelir gelmiyorsa aç mı kalıcak. İlk zamanlar %10 kilo kaybı olur benim kızımda olmadı çünkü mama takviyesi yaptım. 5 günü kontrole gittiğimde kilo kaynı yoktu. Meme ucuna da lanosil kullanabilirsin yıkamanada gerek yok bide zeytin yağı. 10 güne geçer hiç korkma bebeğini de bırakma yazık mama verKızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum.
Aynen oyle ben ilk emzirirken sutum var saniyodum surekli emziriyordum kontrol ettigimde de sut geliyordu. Ancak bebek hemsiremiz seker olcumu yaptiginda sekeri dusuk cikti ve bu bebegimin ac oldugu anlamina geliyodu cok uzuldum. Onu ac birakim mama vermiyim ne de olsa sutum gelicek demedim. Hemen takviyeye basladik. Sarilik dahi gecirmedik. 1 hafta bile surmemistir sonra da biraktik mamayi tamamen zaten aksamlari yetmiyodu sutum butun gun emdigi icin. En iyi annesi anlar eger bebeginizin ac oldugunu anlarsaniz sutunuzun gelmedigini hissederseniz mama verirsinz zaten sutunuz artar emzirdiginiz icin de. Sonrada birakirsiniz mamayi biz biberonda verdik emdi de biberon alinca emmeyi birakir diye bisey oldugunu sanmiyorumbu yuzdeyi neye gore verdiniz merak ettim? istatistiki bi calismami yaptiniz? hanfendi mama öcü degildir. ve sizin verdiginiz yuzdenin aksine bazen yeterli sut uretimi olmayabilir. anne ille de beni emecek, agliyor ama aclik aglamasi degil bu, emsin ki gelsin sutum du biraz daha diretiyim demesi ve el kadar bebegi terbiye eder gibi ac birakmasi yanlis. konudaki bayanin coktan mamaya baslamasi gerekirdi. ki doktor yonlendirmis. oncelik evet anne sutu ama bunun da oncesinde gelen bir sey var. cocugun ac kalmamasi
cocuk acsa sut yetersizse neyin inadi bu anlamiyorum.Aynen oyle ben ilk emzirirken sutum var saniyodum surekli emziriyordum kontrol ettigimde de sut geliyordu. Ancak bebek hemsiremiz seker olcumu yaptiginda sekeri dusuk cikti ve bu bebegimin ac oldugu anlamina geliyodu cok uzuldum. Onu ac birakim mama vermiyim ne de olsa sutum gelicek demedim. Hemen takviyeye basladik. Sarilik dahi gecirmedik. 1 hafta bile surmemistir sonra da biraktik mamayi tamamen zaten aksamlari yetmiyodu sutum butun gun emdigi icin. En iyi annesi anlar eger bebeginizin ac oldugunu anlarsaniz sutunuzun gelmedigini hissederseniz mama verirsinz zaten sutunuz artar emzirdiginiz icin de. Sonrada birakirsiniz mamayi biz biberonda verdik emdi de biberon alinca emmeyi birakir diye bisey oldugunu sanmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?